vepsiepeR en vepsiepen is twee
orcze Kerst
Special
V
WMWmW*km
't jaarbeslag
Mol
oo
GORDON
NOËb
Echte Bakker
Gerritsen
Sigarenmagazijn Piet Heij
J.C.OOMS
1
Als u „groot vlees'
verkiest
GEVULDE
KERSTFILET lOOgram
1.95
KERST
ROLLADES
Volop keus voor uw
gourmet-en fondueparty
Speciale
Kerstsaus
Voor liefhebbers van
„klein vlees"
KIPFILETS 100gram 1.70
Entrecöte
FONDUESCHOTELS
Gourmetschotels
Voor een
feestelijke soep
Bouillon
schijf 100 gram 1.75
Witte Kerstsoep
Rijk assortiment
vleeswaren
CbgtlË
Coburger
ham 100 gram 2.40
Snacks
SOOS-1216 ORGANISSERT
ROMMELPOTWEDSTRIJD
Neem geen risiko; ga voor Kerstmis naar Keurslager
Zevenhuizen
DORPSSTRAAT 132-ZEVENHUIZEN
TEL.: 01802-1223
voor vakmanschap en echt persoonlijke bediening
Dorpsstraat 62
levenhuizen (Z.H.)
Tel. 01802 - 1288.
Wij hebben voor U een grote sortering
kerst- en nieuwjaarskaarten, ook in het Engels en Duits
Enkele voorbeelden:
Anton Pieck, Jan Sanders, Rien Poortvliet,
prachtige winterlandschappen met molens enz., enz.
Ook voor Uw kerstkadootjes hebben wij voor
ieder wat wils.
Kantoor- en bureauagenda's in allerlei maten,
kleine zakagenda's, planmasters,
Succesvullinyen, zowel nog in Junior, als Senior
Voor verzekeringen, financieringe
en hypotheken kunt u voor deskundig en
onpartijdig advies terecht bij uw
onafhankelijke verzekeringsadviseur.
n
Vlietkade 3
Zevenhuizen Z.H.
Telefoon 01893 - 298
de Keurslager
versiert aw Kersttafel
Wi/ „versieren" uw Kerstmaaltijden met een uitgelezen
assortiment van de fijnste vleessoorten, vleeswaren en
specialiteiten.
Een keus hieruit vindt u op deze folder vermeld.
Wat u hier niet kunt zien, maar straks wel merkt, is
het vakmanschap en de service die wij als Keurslager in
uw dienst stellen. Want uw Kerstmaaltijden moeten een
sukses worden. Die garantie geven wij u graag.
Wij wensen u gezellige feestdagen
Uw Keurslager
Wij versieren ook letterlijk uw Kersttafel. A/s kleurrijk
nieuwtje bieden wij u fraaie stijlvol uitgevoerde
PLACEMATS voor uw GOURMET- of FONDUEPARTY
Blanke varkensfilet gevuld met een speciale Kerst
farce. Grootte v.a. 700 gram.
Rondom bruin braden en op matig vuur 50 minuten
doorbraden. Gevulde Kerstfilet is ook in schijven ver
krijgbaar. Braadtijd 30 minuten. Lees ons recept voor een
feestelijke saus hierbij.
r RUND, KALFS OF
V VARKENS
FILETROLLADES, het fijnste van het fijnste.
RUNDERLENDE, mooie ROSBIEF, STAARTSTUK,
OSSEHAAS, OSSETONG, KALFS- en VARKENS-
FRIKANDO, verse kip.
Voor liefhebbers van „vlees op de plank", T-BONE
STEAKS i 800 gr.alleen bij vooruitbestelling.
De p/acemats zijn aan 2 zijden bedrukt met tal van gezel
lige variaties op het fondue- en gourmetgebeuren.
Met de p/acemats op uw tafel kunnen uw gasten zelf tal
van leuke variaties lezen en meteen proberen.
Dat geeft dolle pret. De p/acemats, 50x35 die f 1,- per
stuk kosten Reserveer ze tiidia.
Gewaardeerd door jong en oud.
Week een kop rozijnen en maak een blikje fruitcocktail
open. Warm dit geheel in de jus, eventueel met bouillon
aangevuld. Even door laten koken an tegelijk iets kerry
toevoegen. Binden met aardappelmeel of maizena.
Heerlijk bij varkens-en kalfsvlees of kip.
ONGEPANEERDE
SCHNITZELS ioog,am 1.90
Kerstvinken
met speciale vulling, varkens- en kalfsoesters, varkens-
en runderbiefstukken, tournedos.
heerlijk om met groene pepers te serveren.
GESORTEERDE
maar ook losse verkoop van runder- en varkensvlees
blokjes, kip, diverse soorten fonduegehakt, tartaar-
tjes, enz.
GESORTEERDE
Hierop een uitgelezen assortiment met dunne plakjes
runder-, varkens- of kalfsbiefstuk, lever, diverse
gehaktsoorten, ham en ontbijtspek.
Ruime keuze in bijbehorende witte en rode sauzen
voor fondue en gourmet.
Vraag ons advies. Desgewenst fondue- en gourmet
stellen te huur zolang de voorraau siibm.
Denk aan onze placemats met fondue- en gourmet
variaties, f 1,- per stuk
Een mooie schijf soepvlees gevuld met soepgroenten en
kruiden, waarvan u een heerlijke bouillon trekt.
Verder schenkelschijven (camelots), ossestaart,
soepvlees, kalfspoulet (ook geschikt voor ragout).
Smelt een flinke lepel boter met iets kerrypoeder. Roer
hier door een lepel bloem. Als dit gaar is, hierop koude
bouillon ai roerend aan de kook brengen. Afmaken met
room en gesnipperde peterselie.
Diverse soorten paté's waaronder Ardenner Boeren-
paté, gebraden kalfsrollade
Echte Achterham, gebraden frikando, grill ham en
vele andere soorten.
Voor bij een glas, onze verse leverworst, boerelever-
worst, Hausmacher leverworst, gekookte worst,
harde worstjes, kippeboutjes.
Veel keus in salades, vleessalade, huzarensalade,
Italiaanse salade.
Vleeskroketten, bitterballen, gehaktballen.
ATTENTIE: voor alle gewenste artikelen geldt, zo lang de
voorraad strekt. De aanbiedingen zijn geldig tot 31 DEC.
dus ook voor oudjaar.
Evenals vorig jaar organiseert Soos
1216 een rommelpotwedstrijd,
waarmee een oude traditie in ere
wordt hersteld. Het is te verwach
ten dat er op Oudejaarsdag weer
heel wat "arme" kinderen uit Ze
venhuizen in groepjes van 2 of 3
langs de deuren trekken om onder
gezang van het rommelpotlied bij
de "rijken" wat centjes of etenswa
ren op te halen. Zo was het vroeger
en vorig jaar tenminste.
Je bent natuurlijk nergens als je je
eigen gezang niet kunt begeleiden
op een origignele rommelpot. Een
rommelpot bestaat uit een stenen
bloempot waarover een varkensblaas
is gespannen, waaraan een rietje is
vastgemaakt. Door nu met vochtige
handen over het rietje te wrijven
ontstaat een dof, koerend geleuid
dat nauwelijks te beschrijven is
maar dat je zelf gehoord moet heb
ben om te weten wat het is.
Op zaterdag 16 december a.s. van 2
tot 5 uur 's-middags bestaat de gele
genheid voor de kinderen van de ba
sisscholen uit Zevenhuizen en Oud-
Verlaat om met hulp en aanwijzin
gen van een aantal volwassenen zelf
een rommelpot te maken. Daarvoor
moet naar het Dorpshuis worden
meegenomen een stenen bloempot
met een doorsnede van ca. 15 cm
en één gulden. Voor de rest zorgt
Soos-1216.
Voor de échte liefhebbers is er aan
het rommelpotten nog een wedstrijd
verbonden in het Dorpshuis op za
terdag 30 december van half 7 tot
ca. 9 uur 's avonds. Het is de bedoe
ling dat je jezelf dan zo origineel
mogelijk kleedt (zelf maken). Voor
de groepjes of kinderen die zich het
mooist hebben verkleed of het
mooiste het rommelpotliedje voor
dragen, worden door Soos-1216 een
paar op de traditie aangepaste prijs
jes beschikbaar gesteld.
van uw Echte Bakker toont een geweldig be
drijfsresultaat. De flappen en bollen - en al
die andere smakelijke jaaruitwuivers -, die
die vakman van dat beslag maakt, liggen op
de gretige afnemers te wachten. Afnemers die
ook in 1978 hun Echte Bakker hebben leren
waarderen als de grootste aandeelhouder in
hun gezondheid. Gezondheid)
15 december in de Gereformeerde
kerk begint om 18.00 uur precies
het Kerstfeest van de Jeugdclubs
van de Jeugdcentrale.
Een hondertwintig tal kinderen vie
ren dit Kerstfeest mee.
Het Kerstevangelie wordt verteld
aan de hand van dia's, er wordt veel
gezongen, terwijl ook een "Kerst
verhaal" niet ontbreekt.
Geen broodmaaltijd zoals andere ja
ren, maar wel een traktatie, wordt
de kinderen geboden.
KORENMANIFESTATIE/ZEVEN
MUZEN, Koorzang in Kerstsfeer.
Vrijdagavond om 20.00 uur een bij
zonder gebeuren in de Hervormde
kerk. Alle koren van Zevenhuizen
zullen aan deze avond hun medewer
king verlenen, met uitzondering van
het bejaardenkoor, dat medewerking
verleent op die dag aan de Kerstvie
ring van de Algemene Bond van Be
jaarden, in het Dorpshuis.
Het Gemengde koor Zanglust o.l.v.
dirigent A.A. v.d. Weerden, dames
koor Vox Jubilans, o.l.v. dirigent
G.A.M. Ooms, het Jeugdkoor, o.l.v.
dirigent J. de Oude, het Gerefor
meerd Zangkoor, o.l.v. dirigent H.
Kuiper en het Hervormd Kerkkoor
o.l.v. dirigent C. de Klerk.
Verder werken mee aan deze avond:
Riane de Koster, dwarsfluit, Joost
Klein Haneveld, gitaar; Erik de Kos
ter, klarinet en H. Kuiper, orgel.
De kerk is om 19.30 uur open.
De koorzangavond wordt georga
niseerd door de culturele commis
sie "Zeven Muzen".