ZEVENHUIZIN/MOIRKAPEUE Restaurant "De Strandgaper" Qestjmmnt dc Verkeersmaatregelen Swanla bon voor GRATIS KLEINTJE 1 Een andere naam en nieuwe eigenaars pagina 4 Dorpskrant 427/18 september 1991 Zevenhuizen/Oud Verlaat -De naam "Strandgaper" voor het restaurant dat voorheen 'De Otter' heette, is verzonnen door de nieuwe eigenaars: Henk en Tineke Alferink. Tineke: "Dat het iets met het strand te maken moest hebben was een ding dat zeker was. Als je het In de regio over 'het strand' hebt dan denkt iedereen aan de Zevenhuizerplas. Dat is immers het enige strand hier in de buurt. De toevoeging 'gaper' heeft te maken met het feit dat het restaurant als het ware over de pias 'gaapt'". Geen gapende kloof dus en geen geeuwerige badgasten, maar een restaurant, slechts door strand van het water gescheiden. Een restaurant met een unieke lig ging wat ontzettend veel mogelijk heden biedt op culinair gebied. Chef-kok Uwe Reimer zwaait de scepter in de keuken en weet ver rukkelijke menu's samen te stellen. Hij is iemand die zelfs van het ge wone iets aparts weet te creëren. Vers "En natuurlijk is alles vers", onder strepen zowel hij als Tineke. Henk kent het klappen van de 'ho- reca-zweep' al vele jaren, was o.a. chef-kok en bedrijfsleider bij "Se ven Lake". Zij is het in een sneltem- po aan het leren. Was tot voor kort secretarieel/ administratief mede werkster van de gemeente Moer- huizen... Het zou een beetje op een sprookje kunnen lijken, ware het niet dat alle zeilen bijgezet moeten worden en er keihard gewerkt moet wor den: alle dagen van de week! Dat hebben beiden er graag voor over. Ze hebben er duidelijk heel veel zin in. De gasten kunnen ko men! De kaart Het specialiteitenrestaurant op de bovenetage, met uitzicht over de plas, biedt niet alleen een smaak volle ambiance met de sfeervolle inrichting met roze tafelkleden en mint-kleurige rieten stoeltjes, er blijkt hier een 'kaart' gehanteerd te worden waarbij je van tevoren het water al in de mond loopt. Chef-kok Uwe licht een tipje van de sluier op. "We hebben de menu's of gerech ten geen naam gegeven. Wel een omschrijving, zodat degene die komt dineren ook precies weet wat hij of zij kiest". Voorgerecht Al zal niet iedereen met een voor gerecht willen beginnen, de moge lijkheid is er wel. En hoe! De kaart van het specialiteitenrestaurant toont een keur van gerechten. Chef-kok Uwe, beveelt gegratineer de zalm aan, geserveerd op een bedje van sla met een mosterd dressing. Een voorgerecht dat niet heet, maar net verwarmd gegeten wordt. Hoofdgerecht Hoewel er tientallen visgerechten op de kaart staan, adviseert hij als specialité het navolgende menu. Visbuiltje Graag wil hij uitleggen wat een 'vis builtje' is. "Diverse soorten vis worden bij elkaar gedaan in een jasje van korstdeeg waardoor er een builtje ontstaat op een spiegel van zalm-kaviaar. De buitenkant is heerlijk knapperig en van binnen blijft de vis sappig. Henk en Tineke Alferink Voor degenen die niet verzot zijn op vis een vleesgerecht is er het navolgende gerecht: Tournedos Als suggestie van de chef-kok zou de speciale tournedos geproefd moeten worden. Op het moment dat dit artikel totstandkomt, kan dat nog niet, maar wel als de Dorps krant verschijnt, omdat dezer da gen het specialiteitenrestaurant pas in gebruik wordt genomen. "Het is een speciale tournedos die uit drie soorten vlees bestaat: lam, kalfs en rundvlees, allemaal stuk- uitsluitend voor particulieren - max. 4 regels plaats in elk vakje één letter of leesteken tussen twee woorden een vakje open laten! Inleveren bij, of opsturen naar: DORPSKRANT - Drukkerij Elgersma Dorpsstraat 62a - 2761 AG Zevenhuizen Postbus 85 -2760AB Zevenhuizen kleintjes voor maandagmorgen binnen... woensdag in de krant! De redaktie behoudt zich het recht voor, kleintjes voor plaatsing in de Dorpskrant te weigeren. Maximaal één bon per gezin! Envelop niet dichtplakken a.u.b. jes van de haas. Deze worden opge rold in ontbijtspek en in een var kensmaagnet gedaan. Dat heeft een neutrale smaak en lost op. Het vlees komt daardoor botermals en sappig op tafel". Henk Alferink: "Net zoals bij alle menu's gebrui kelijk is, zullen de porties 'afge stemd zijn op de behoefte van de gasten". Tineke: "We vin den dat niemand met een lege maag naar huis mag, zoals in be paalde exclusieve restaurants nog weieens gebeurt en men dan daar na nog even een zakje patat gaat kopen. Wie nog eens extra aardap pels of groenten erbij wil, krijgt die". De chef-kok: "En dat zelfde geldt voor de plate-service bene den. Ofschoon we daar een andere kaart hanteren, er andere prijzen gelden, moet de gast ons met een tevreden gevoel ver laten". Dessert "En wat zullen we als toetje nemen?", klinkt het steevast ter af sluiting van het diner. "Wat heeft u zoal te bieden", vragen we aan de chef-kok. "Tja, best veel. We hebben een 'grand- dessert', dat is een topper, waarvan we niet alles verklappen. Onder andere parfait (ijs) en dennehoning, overgoten met een chocolade-saus". Tineke:"Maar er kan natuurlijk ook voor een crêpe-suzette ge kozen worden of een ander dessert. Flam beren doen we ook 1 aan tafel". Wijnen En dan de wijnen. Van de somme- lier van het wijnhuis Verbunt kreeg de staf van "De Strandgaper" hele goede adviezen. Deze heeft dan ook een prima wijnkaart samenge steld. "En gedurende de openingsweek krijgen alle dinergasten een glas champagne-cocktail", lacht Alfe rink. Van de specialiteiten boven, naar het terras plus de zaal en de bar beneden. IJver Wat de bezoeker opvalt is de ijver waarmee alles in het werk gesteld wordt om "De Strandgaper" er a.s. vrijdag, zo optimaal mogelijk uit te laten zien. Aan de voorzijde kreeg de tuin bij het kleine terras een onder houdsbeurt, werden er bloembak ken met violen gevuld en zijn vader en zoon Versprille de laatste hand aan de buitenboel aan het leggen. •Het zijterras ziet er ook fris uit, evenals het overdekte achterter ras. "De overkapping hebben we van een plafond voorzien en er zijn spotjes aangebracht. De deuren naar het terras hebben we in mint- groen laten schilderen". Ze wijst op de hanglampjes boven de tafeltjes op het overdekte ter ras en de kleedjes op de tafeltjes: alles mintgroen. "In de toekomst hopen we - dat is mijn droom - ook mintgroene ro tanstoeltjes aan te schaffen, maar pas nadat de fundering enzo van deze aanbouw verstevigd is en er een goede vloer aangelegd is. We doen het hier voorlopig maar mee", lacht Tineke. Na een blik over de plas door de schone ramen die voorzien zijn van een vensterbank en een over kapping kregen, trekt de barbecue onze belangstelling. Barbecue Ze wijst op de barbecue en zegt dat groepen bij "De Strandgaper" te recht kunnen. Men zit dan door een glazen tussenwand afgeschei den van de bar en het eetcafé. Gasten die willen steengrillen kun nen ook bij "De Strandgaper" te recht. Specials "En elke week hebben we een weekschotel voor f 17,50. Dat kan variëren van onbeperkt spare-ribs eten, tot mosselen e.d. We hopen met dergelijke weekschotels ook de aarzelenden bij ons binnen te krijgen. Overigens hebben we bij 'plate-service', waarvoor we een nieuw servies aanschaften waarop we het gerecht fraai gegarneerd op verwarmde borden zullen serve ren, ook aantrekkelijke prijsjes". De chef-kok merkt op dat bezoe kers ook biefstuk van de haas kun- "Onze reserveringsagenda L al aardig gevuld te raken". !a1 Henk. Tineke:"We hebben diverse bil loften en partijen waarvoor om bovenzaal van het specialiteit! restaurant besproken is o( I beneden". Op onze vraag of ze vandaag,] september deelneemt aan het ner met de gemeentelijke mei werkers, waartoe ze tot voor ki behoorde, reageert ze knikke Lachend: "En ik mi] er echt bij komen ten hoor. Leuk, als van de personeels;] eniging van de meente Moerhuii ats Y heb ik zelf het reit mee helpen organs ren dat vandj plaatsvindt met besluit bij ons. hoor 125 mensen in ons eigen ri taurant". Een goede reklame hoopt ze. Wie niet wil eten, maar zoml even een koffiestop wil makenk ook bij "De Strandgaper" tereci "In principe kun je bij ons i morgen vanaf tien uur terechlj het benedengedeelte. Detweezi dagen dat we al zelfstandig dri den en het gigantisch drukwas-' begonnen op 31 augustus -tikteri al om half negen vroege wan laars op de ramen en vroegen of] koffie klaar was. Nu we dit we| zijn we op zondag iets eerder p sent. Het specialiteitenrestaim is vanaf 17.00 uur geopend. Deki ken is dan open tot 21.30 uur. Zaken of groepen die hier ope ander tijdstip een maaltijd wil gebruiken doen er goed aan van tevoren hiernaar te inford ren. Met reserveren kunnen i meer kanten uit". 'Het voltallige personeel bijeen voor de barbecue. nen bestellen of mixed grill en deze gerechten net zo goed verzorgd zijn als boven, waar exclusievere gerechten geserveerd worden. Lunch "We bieden ook talloze lunchmo- gelijkheden. Gewild zijn de stok- broodjes, verder uitsmijters en ommeletten. Alleen voor uitsmij ters gebruik ik nog eieren. Voor de ommeletten gebruik ik verse eie- renmix. Dat is veiliger vanwege de mogelijkheid van samonella-be- smetting. En wat te denken van hoers d'oevre variété. Dat is een rijk gegarneerde huzarensalade met vlees, vis en hamsoorten. Oogstrelend en maagvullend", lacht hij. Groepen en partijen Tineke wijst op de mogelijkheid voor groepen en partijen. Natuur lijk wordt er op de wens van de gasten ingespeeld en met verlan gens rekening gehouden. Zoals bij groepen gebruikelijk is, wordt er uiteraard van tevoren gereserveerd. Bar-bezoek i Henk en Tineke, de trotse ei| naars van "De StrandgaperIJ pen dat hun gasten niet alleen 1 'eters' bestaan. ...I Ze verwachten dat er tussen vijl zeven uur 's avonds ook d|vell mensen hun café-ruimte binnj zullen stappen voor een glaasjej een babbeltje aan de bar. I "We zullen er dan voor z0^el1, we ook lekkere hapjes hebbemn) een vleesspies of een bitterg 1 tuur". Enthousiasme Beiden blaken van enthousiasj om hun restaurant aan de J huizerplas dat élan te geven <i het in deze landschapp» creatieve omgeving ook ver j Dat kunnen ze niet alleen en erkennen ze. Rondom nen 1 dan ook een team mede» 1 -welke allen een gedegen1e l in de horeca-sector hebbe I net zoveel zin in hebben a en Tineke. J De Dorpskrant wenst 1 succes! Moerhuizen - Inmiddels zijn de 12 premie A-woningen, de 16 wo ningwetwoningen en de 30 vrije sectorwoningen in plan Swanla, voor bewoning opgeleverd. Nu het plan bewoond wordt moest de gemeenteraad van Moerhuizen verkeersmaatregelen nemen, na overleg met de rijkspolitie. -Het hele plan zal worden aange merkt als een 30 km. per uur zóne; -Voor het gebied geldt een 'par- keerzöne', dat wil zeggen: er mag alleen in de parkeervakken gepar keerd worden; -Voor de Staringstraat en de Bil- derdijkstraat zal er éénrichtings verkeer gaan gelden; -Het (fiets)verkeer op de Beets-' zoom zal voorrang dienen te heb ben op het verkeer in de Perk- straat. Staringstraat en Bilder- dijkstraat: Het fietspad Beetszoom wordt geen verplicht fietspad. t.k. bruinzeel keukenblok 1.220 -W ca./400,-Tel.01802jg^ Gevraagd voor een leesl: 0.u0^,gf I onderbroeken Jet/"""»'80 J t.k. fietsstoeltje voorop 12,50: buggydrager 12,50 t.k. licht eiken 1 Pers^e.d™flUone356(ï l 1125.- nu 750.-TelV1820^»l Schaatsclub! t.k. noren mt. 36. ViW j nieuw ƒ115.- TeL 01802^21W__ t.k. juweeltje Batavus H. sp. flfsn?L.;:1 race-stuur 12 versnl. 2 jr. t.e.a.b. 0'°" 1

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Dorpskrant | 1991 | | pagina 4