ZEVENHUIZIN/MOIRKAPEUE
Restaurant "De Strandgaper"
Qestjmmnt
dc
Verkeersmaatregelen Swanla
bon voor GRATIS KLEINTJE
1
Een andere naam en nieuwe eigenaars
pagina 4
Dorpskrant 427/18 september 1991
Zevenhuizen/Oud Verlaat -De naam "Strandgaper" voor het restaurant
dat voorheen 'De Otter' heette, is verzonnen door de nieuwe eigenaars:
Henk en Tineke Alferink.
Tineke: "Dat het iets met het strand te maken moest hebben was een ding
dat zeker was. Als je het In de regio over 'het strand' hebt dan denkt
iedereen aan de Zevenhuizerplas. Dat is immers het enige strand hier in
de buurt. De toevoeging 'gaper' heeft te maken met het feit dat het
restaurant als het ware over de pias 'gaapt'". Geen gapende kloof dus en
geen geeuwerige badgasten, maar een restaurant, slechts door strand
van het water gescheiden.
Een restaurant met een unieke lig
ging wat ontzettend veel mogelijk
heden biedt op culinair gebied.
Chef-kok Uwe Reimer zwaait de
scepter in de keuken en weet ver
rukkelijke menu's samen te stellen.
Hij is iemand die zelfs van het ge
wone iets aparts weet te creëren.
Vers
"En natuurlijk is alles vers", onder
strepen zowel hij als Tineke.
Henk kent het klappen van de 'ho-
reca-zweep' al vele jaren, was o.a.
chef-kok en bedrijfsleider bij "Se
ven Lake". Zij is het in een sneltem-
po aan het leren. Was tot voor kort
secretarieel/ administratief mede
werkster van de gemeente Moer-
huizen...
Het zou een beetje op een sprookje
kunnen lijken, ware het niet dat
alle zeilen bijgezet moeten worden
en er keihard gewerkt moet wor
den: alle dagen van de week!
Dat hebben beiden er graag voor
over. Ze hebben er duidelijk heel
veel zin in. De gasten kunnen ko
men!
De kaart
Het specialiteitenrestaurant op de
bovenetage, met uitzicht over de
plas, biedt niet alleen een smaak
volle ambiance met de sfeervolle
inrichting met roze tafelkleden en
mint-kleurige rieten stoeltjes, er
blijkt hier een 'kaart' gehanteerd te
worden waarbij je van tevoren het
water al in de mond loopt.
Chef-kok Uwe licht een tipje van de
sluier op.
"We hebben de menu's of gerech
ten geen naam gegeven. Wel een
omschrijving, zodat degene die
komt dineren ook precies weet wat
hij of zij kiest".
Voorgerecht
Al zal niet iedereen met een voor
gerecht willen beginnen, de moge
lijkheid is er wel. En hoe! De kaart
van het specialiteitenrestaurant
toont een keur van gerechten.
Chef-kok Uwe, beveelt gegratineer
de zalm aan, geserveerd op een
bedje van sla met een mosterd
dressing. Een voorgerecht dat niet
heet, maar net verwarmd gegeten
wordt.
Hoofdgerecht
Hoewel er tientallen visgerechten
op de kaart staan, adviseert hij als
specialité het navolgende menu.
Visbuiltje
Graag wil hij uitleggen wat een 'vis
builtje' is. "Diverse soorten vis
worden bij elkaar gedaan in een
jasje van korstdeeg waardoor er
een builtje ontstaat op een spiegel
van zalm-kaviaar. De buitenkant is
heerlijk knapperig en van binnen
blijft de vis sappig.
Henk en Tineke Alferink
Voor degenen die niet verzot zijn
op vis een vleesgerecht is er het
navolgende gerecht:
Tournedos
Als suggestie van de chef-kok zou
de speciale tournedos geproefd
moeten worden. Op het moment
dat dit artikel totstandkomt, kan
dat nog niet, maar wel als de Dorps
krant verschijnt, omdat dezer da
gen het specialiteitenrestaurant
pas in gebruik wordt genomen.
"Het is een speciale tournedos die
uit drie soorten vlees bestaat: lam,
kalfs en rundvlees, allemaal stuk-
uitsluitend voor particulieren - max. 4 regels
plaats in elk vakje één letter of leesteken
tussen twee woorden een vakje open laten!
Inleveren bij, of opsturen naar:
DORPSKRANT - Drukkerij Elgersma
Dorpsstraat 62a - 2761 AG Zevenhuizen
Postbus 85 -2760AB Zevenhuizen
kleintjes voor maandagmorgen binnen...
woensdag in de krant!
De redaktie behoudt zich het recht voor, kleintjes voor plaatsing in de
Dorpskrant te weigeren.
Maximaal één bon per gezin! Envelop niet dichtplakken a.u.b.
jes van de haas. Deze worden opge
rold in ontbijtspek en in een var
kensmaagnet gedaan. Dat heeft
een neutrale smaak en lost op. Het
vlees komt daardoor botermals en
sappig op tafel".
Henk Alferink: "Net zoals bij alle
menu's gebrui
kelijk is, zullen
de porties 'afge
stemd zijn op de
behoefte van de
gasten".
Tineke: "We vin
den dat niemand
met een lege
maag naar huis
mag, zoals in be
paalde exclusieve restaurants nog
weieens gebeurt en men dan daar
na nog even een zakje patat gaat
kopen. Wie nog eens extra aardap
pels of groenten erbij wil, krijgt
die".
De chef-kok: "En dat
zelfde geldt voor de
plate-service bene
den. Ofschoon we
daar een andere kaart
hanteren, er andere
prijzen gelden, moet
de gast ons met een
tevreden gevoel ver
laten".
Dessert
"En wat zullen we als
toetje nemen?", klinkt
het steevast ter af
sluiting van het diner.
"Wat heeft u zoal te
bieden", vragen we
aan de chef-kok.
"Tja, best veel. We
hebben een 'grand-
dessert', dat is een
topper, waarvan we
niet alles verklappen.
Onder andere parfait
(ijs) en dennehoning,
overgoten met een
chocolade-saus".
Tineke:"Maar er kan
natuurlijk ook voor
een crêpe-suzette ge
kozen worden of een
ander dessert. Flam
beren doen we ook
1 aan tafel".
Wijnen
En dan de wijnen. Van de somme-
lier van het wijnhuis Verbunt kreeg
de staf van "De Strandgaper" hele
goede adviezen. Deze heeft dan
ook een prima wijnkaart samenge
steld.
"En gedurende de openingsweek
krijgen alle dinergasten een glas
champagne-cocktail", lacht Alfe
rink.
Van de specialiteiten boven, naar
het terras plus de zaal en de bar
beneden.
IJver
Wat de bezoeker opvalt is de ijver
waarmee alles in het werk gesteld
wordt om "De Strandgaper" er a.s.
vrijdag, zo optimaal mogelijk uit te
laten zien.
Aan de voorzijde kreeg de tuin bij
het kleine terras een onder
houdsbeurt, werden er bloembak
ken met violen gevuld en zijn vader
en zoon Versprille de laatste hand
aan de buitenboel aan het leggen.
•Het zijterras ziet er ook fris uit,
evenals het overdekte achterter
ras.
"De overkapping hebben we van
een plafond voorzien en er zijn
spotjes aangebracht. De deuren
naar het terras hebben we in mint-
groen laten schilderen".
Ze wijst op de hanglampjes boven
de tafeltjes op het overdekte ter
ras en de kleedjes op de tafeltjes:
alles mintgroen.
"In de toekomst hopen we - dat is
mijn droom - ook mintgroene ro
tanstoeltjes aan te schaffen, maar
pas nadat de fundering enzo van
deze aanbouw verstevigd is en er
een goede vloer aangelegd is. We
doen het hier voorlopig maar
mee", lacht Tineke.
Na een blik over de plas door de
schone ramen die voorzien zijn
van een vensterbank en een over
kapping kregen, trekt de barbecue
onze belangstelling.
Barbecue
Ze wijst op de barbecue en zegt dat
groepen bij "De Strandgaper" te
recht kunnen. Men zit dan door
een glazen tussenwand afgeschei
den van de bar en het eetcafé.
Gasten die willen steengrillen kun
nen ook bij "De Strandgaper" te
recht.
Specials
"En elke week hebben we een
weekschotel voor f 17,50. Dat kan
variëren van onbeperkt spare-ribs
eten, tot mosselen e.d. We hopen
met dergelijke weekschotels ook
de aarzelenden bij ons binnen te
krijgen. Overigens hebben we bij
'plate-service', waarvoor we een
nieuw servies aanschaften waarop
we het gerecht fraai gegarneerd op
verwarmde borden zullen serve
ren, ook aantrekkelijke prijsjes".
De chef-kok merkt op dat bezoe
kers ook biefstuk van de haas kun-
"Onze reserveringsagenda L
al aardig gevuld te raken". !a1
Henk.
Tineke:"We hebben diverse bil
loften en partijen waarvoor om
bovenzaal van het specialiteit!
restaurant besproken is o( I
beneden".
Op onze vraag of ze vandaag,]
september deelneemt aan het
ner met de gemeentelijke mei
werkers, waartoe ze tot voor ki
behoorde, reageert ze knikke
Lachend: "En ik mi]
er echt bij komen
ten hoor. Leuk, als
van de personeels;]
eniging van de
meente Moerhuii
ats Y heb ik zelf het reit
mee helpen organs
ren dat vandj
plaatsvindt met
besluit bij ons.
hoor 125 mensen in ons eigen ri
taurant".
Een goede reklame hoopt ze.
Wie niet wil eten, maar zoml
even een koffiestop wil makenk
ook bij "De Strandgaper" tereci
"In principe kun je bij ons i
morgen vanaf tien uur terechlj
het benedengedeelte. Detweezi
dagen dat we al zelfstandig dri
den en het gigantisch drukwas-'
begonnen op 31 augustus -tikteri
al om half negen vroege wan
laars op de ramen en vroegen of]
koffie klaar was. Nu we dit we|
zijn we op zondag iets eerder p
sent. Het specialiteitenrestaim
is vanaf 17.00 uur geopend. Deki
ken is dan open tot 21.30 uur.
Zaken of groepen die hier ope
ander tijdstip een maaltijd wil
gebruiken doen er goed aan
van tevoren hiernaar te inford
ren. Met reserveren kunnen i
meer kanten uit".
'Het voltallige personeel bijeen voor de barbecue.
nen bestellen of mixed grill en deze
gerechten net zo goed verzorgd
zijn als boven, waar exclusievere
gerechten geserveerd worden.
Lunch
"We bieden ook talloze lunchmo-
gelijkheden. Gewild zijn de stok-
broodjes, verder uitsmijters en
ommeletten. Alleen voor uitsmij
ters gebruik ik nog eieren. Voor de
ommeletten gebruik ik verse eie-
renmix. Dat is veiliger vanwege de
mogelijkheid van samonella-be-
smetting. En wat te denken van
hoers d'oevre variété. Dat is een
rijk gegarneerde huzarensalade
met vlees, vis en hamsoorten.
Oogstrelend en maagvullend",
lacht hij.
Groepen en partijen
Tineke wijst op de mogelijkheid
voor groepen en partijen. Natuur
lijk wordt er op de wens van de
gasten ingespeeld en met verlan
gens rekening gehouden.
Zoals bij groepen gebruikelijk is,
wordt er uiteraard van tevoren
gereserveerd.
Bar-bezoek i
Henk en Tineke, de trotse ei|
naars van "De StrandgaperIJ
pen dat hun gasten niet alleen 1
'eters' bestaan. ...I
Ze verwachten dat er tussen vijl
zeven uur 's avonds ook d|vell
mensen hun café-ruimte binnj
zullen stappen voor een glaasjej
een babbeltje aan de bar. I
"We zullen er dan voor z0^el1,
we ook lekkere hapjes hebbemn)
een vleesspies of een bitterg 1
tuur".
Enthousiasme
Beiden blaken van enthousiasj
om hun restaurant aan de J
huizerplas dat élan te geven <i
het in deze landschapp»
creatieve omgeving ook ver j
Dat kunnen ze niet alleen en
erkennen ze. Rondom nen 1
dan ook een team mede» 1
-welke allen een gedegen1e l
in de horeca-sector hebbe I
net zoveel zin in hebben a
en Tineke. J
De Dorpskrant wenst 1
succes!
Moerhuizen - Inmiddels zijn de 12
premie A-woningen, de 16 wo
ningwetwoningen en de 30 vrije
sectorwoningen in plan Swanla,
voor bewoning opgeleverd.
Nu het plan bewoond wordt moest
de gemeenteraad van Moerhuizen
verkeersmaatregelen nemen, na
overleg met de rijkspolitie.
-Het hele plan zal worden aange
merkt als een 30 km. per uur zóne;
-Voor het gebied geldt een 'par-
keerzöne', dat wil zeggen: er mag
alleen in de parkeervakken gepar
keerd worden;
-Voor de Staringstraat en de Bil-
derdijkstraat zal er éénrichtings
verkeer gaan gelden;
-Het (fiets)verkeer op de Beets-'
zoom zal voorrang dienen te heb
ben op het verkeer in de Perk-
straat. Staringstraat en Bilder-
dijkstraat: Het fietspad Beetszoom
wordt geen verplicht fietspad.
t.k. bruinzeel keukenblok 1.220 -W
ca./400,-Tel.01802jg^
Gevraagd voor een leesl: 0.u0^,gf I
onderbroeken Jet/"""»'80 J
t.k. fietsstoeltje voorop
12,50: buggydrager 12,50
t.k. licht eiken 1 Pers^e.d™flUone356(ï l
1125.- nu 750.-TelV1820^»l
Schaatsclub! t.k. noren mt. 36. ViW j
nieuw ƒ115.- TeL 01802^21W__
t.k. juweeltje Batavus H. sp. flfsn?L.;:1
race-stuur 12 versnl. 2 jr. t.e.a.b. 0'°" 1