kaas »bw tfe/ i 1 I I Kïjkï I LAN! CAI Panda lid I f<rv tOe, fwet u.fno&w>f a IMhmi VI- van Houten’s cacao 1 Elfc Een hartige tractatie met Kerstmis... IP '1 'W'. ’f' i Hi en de r l doe méér met gg| Onze naai Hier is vi all I» A Meester- verslaggever 1 a i 1 4 L x IL J m®1 A V J ’d Wijnen, Likeuren en Advocaat Chocolade Musketkransjes, Feest- pudding, Cakemeel en nog veel meer! Blgjggg; Finish in de Goudsche Courant te lezen, hebt U wet eens bij Uzelf gedacht. Uteet van alles het meest Parijzena zich aan van V Jedereen het geheim der fijnproevers Is room, water, suiker en van Houten's cacao! „Mam, U maakt de lekkerste soep van de hele wereld EERSTE BLAD - PAGINA 4 GOUDSCHE COURANT DINSDAG 22 DECEMBER 1953 f wvrcff SUIKER 50 Dot Houten's kok» op als a \jno*‘ toen. t ROOM CACAO i 1 o PER A.SPERA AD ASTRA Milaan heeft m het vervelende *.tpla in. In dt ingeb< de lu dat andert lens de r slechts le luids] op een tape-recori muziek 1 Kijk haar smullen van die geurige Royco'Kippensoep! ‘n Feestelijker begin van Uw kerstmaal kunt U zich niet wensen. En't kost U maar 5 minuten om ze te maken. i Dat spaart U kostbare tijd. s Tijd, die U op 'n dag als deze, graag in de huiselijke kring HL zult doorbrengen. om zijn zogenaamde doen uitkomen”, klon- Niet om het gewin - maar voor het gezin I •f i-—ihl k iSw*»*' De Kerstdagen zijn hoogtijdagen in ‘t gezin. Allen zijn dan verenigd in warmte en gezelligheid. Natuurlijk komt er dan ook een heerlijk Kerst maal op tafel. En dat is pas com pleet, als U kaas serveert bij het dessert» Bovendien zijn blokjes kaas een echte tractatie als er voor het eten iets gedronken wordt. het „Welaan, „ik laat du J* u over en kan i verdiende rust neke!" Nauwelijl nanda begon 1 van Jolli' een gevaarlijl f I In één maar Een achttienjarii Enschede, heeft he welijks een maand gen en wel in Heng phen en Arnhem, had hij zich toega ningen door inklir sluitend op waarde pen. zoals gouder geld. W. L. werd gisti door de Almelose den gevangen isst ra en terbeschikkings j 4111' »-Pr de deur. Verwen Uw gezin iets extra lekkers. Proef nu hoe het water de smaak van de cacao licht en pittig houdt, hoe de room het unieke aroma afrondt tot zachte, volle geurigheid. Ja, U proeft nu duidelijker dan ooit waarom van Houten's cacao de beroemdste ter - f wereld isl In om het vervelenc tram als alle zit} aangenomen, luidsprekers als men aan komen, muziek tydi gen, wordt zonden. AlU schijnt de Inderdaad-, de lezerskring van de Goudsche Courant is groot 'n Gezellig blad en veel nieuws, ook uit Gouda en om streken U/te de (Joudscke Quoawct feest (Van onze corresp Naar wij van de poeliers te Amstt momenteel een onj wild naar Duitslam als de Oostelijke z eerst sedert jaren lanzen/tlit Nederla exporteerd. Zoals k ondersteld, is gans i Hele Kerstgerecht, Angelsaksische lan van de poelierebon Is deze export voor landen, die-vroegei Mkelljk van „k namelijk Hongarije telijk deel van Oc leveren. De reden Alle leveringen aai derland geschieden Om de Nederlam kalkoen te helpen, lonen jaren bezig i van de bekende inl ?M1 KMtaxa Am MoHMWteniee kunnen dagelijks ingoon. Hieuw: van Houten's cacao nu ook in grote cartons: 250 gram f 1.22 500 gram f 2-35 vanavo irlijk niet, want Pan< »en artikeltje den Blobneus in en. as, hoe had Joris dan de gedra- ;r Blobneus kunnen voorspellen? zou hij hier iets vinden, dat een ant- r dit raadsel kon geven. udzaam opende hij een kas i zijn ogen groot van ontzet ineusü” riep hij h«M. 48 t huis van mijnheer f .Welaan, dat is nijver!' 1Jus de opmaak v “n kan mij dan t w»t overgeven. jks had Joris het kantoor verlaten of i overal rond te snuffelen. De woor- lieppp: „De Meester-Verslaggever is ijke! deugniet, die niet voor ruwe Goede ideeën voor heerlijke kaars rechten die te pas komen bp Uw Kerstmenu, vindt U in het Kaas- receptenboekje. Bestel het bij Uw leverancier, of voor twee 10 ets postzegels bj het Voorlichtingsbureau van de Voedings raad te Deif Haag. Neem de kleine moeite en kies de kaas die U extra lekker vindt. middelen terugdeinst nieuwsvoorspellingen te ken nog in zijn orei Als dat zo was, L gingen van rover w Misschien zou h(' u woord op Gi. inauot Behoedz-- werden „Blobi Met de feestdagen eet en drinkt U feestelijker dan anders. Ook Uw kop chocolade kan feestelijker zijnl Normaal drinkt U van Houten’s cacao natuurlijk met melk zo heerlijk voedzaam en gezond. Maar wilt U eens ge nieten zoals fijnproevers doen? Van een lichte, niet te machtige kop chocolade, waarin het beroemde van Houten-aroma veel pittiger en geuriger uitkomt? Probeer dan eens dit recept uit 1828. Het is van Coenraad Johannes van Houten zelf, de uitvinder van de oplosbare cacao. een vol/e theelepel van Houten's cacao In da kop vooral niet meer. Meng de cacao met twee theelepels suiker Maak hiervan met een weinig koude melk een smeuig papje. Giet er snel vers kokend water op zonder te roeren - tot ?*/j cm onder de rand. Roer nu en voeg een scheutje melk ol room toe. Laniel heeft zich dldaat by de presid hoeve van een and daat. De naam van gemaakt. Laniels terugtrek opnieuw een conce teravond zei hjj, d trekken als alle pa het eens werden didaat. Thans heef klaard terug te tre Instemming van de plaatsvervanger vo gekozen. Het gaal Coty en de ministei delen Louis Jacquii De elfde stemml uitgesteld tot hede In regeringskrin zorgen over een m de verontwaardigin nabijheid van het den troepen in r< vrees van de overh> televiseren van de gadering van gisten sloten de volgende werd verboden. In verschillende al onrust aan de d kingen bij de poste ook de wijnboeren evenals van de zo; 45 TAAT WAS *N LANG TELEFOONGESPREK," merkte Joris een beetje wantrouwend op, „had vriend Jolliepop u iets gewichtigs mede te delen?” „Ja.... eh.... NEE!” zei Panda haastig, „Jol liepop vroeg me, of ik.eh.vanavond thuis zou komen. Maar dat gaat natuur^ ik moet voor het ochtendblad nog e< schrijven over de inbraak van rover Kresus." zei Joris goedkeurend, van het ochtendblad aan eindelijk aan enige wel- Tot morgen, man- V

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Goudsche Courant | 1953 | | pagina 5