Restaurant
De Blauwe Reiger
£ueu uooKtetten,
litem
be moMib:
pi
STIJLVOL TAFELEN
BORGO ANTICO
fyaak uw cicjea dine*, ea ma eea diaetOoop t
L'ARTE DELLA CUCINA ITALIANA
•Nederlands Frans
gespecialiseerd restaurant.
•Aperitief Bar
•Diverse wildgerechten
•Seizoen gebonden gerechten
•Open haard
Brunchen in Bleiswijk.
Bibelot: Met Kerst uit, maar ook thuis
MENU:
Ristorante - Pizzeria
Limaweg 54 Waddinxveen g 01828-16695
pagina 10
Hart van Holland/27 oktober 1993
Ook voor bruiloften
en partijen
Henk en Tineke Alferink
Strandweg 1
2761 DM Zevenhuizen
aan de Zevenhuizerplas
Tel. 010-4212025 - Fax 010-4213593
Dinsdags gesloten
Zoeterwoude, Hoge Rijndijk 123, tel.: 071-410148
Keuzemenu's v.a. ƒ42,50
gezelschappen tot 60 personen
Reserveer nu uw Kerstdiner. Menu op aanvraag
Café-Restaurant
uitgebreid brunchbuffet
iedere le zondag van de maand
van 11.00 tot 15.00 uur.
f24,50 per couvert.
Hoefweg 163 - 2665 LA Bleiswijk
Telefonisch reserveren.
Telefoon: 01892 - 20707
Telefax: 01892 - 20645
Café - Restaurant - Zalen
Wilt u kans maken op een diner voor 2 personen?
Stel dan uw eigen 5-gangenmenu samen.
Stuur dit naar Hart van Holland, Postbus 85,
276G AB Zevenhuizen.
Als uw menu als winnaar uit de bus komt, krijgt u uw eigen menu
geserveerd in één van de restaurants op deze pagina's.
(De kunst van de Italiaanse keuken)
Eduardo Marfella
Dorpsstraat 63 - Zevenhuizen - Tel. 01802-2688
RESTAURANT
Waddinxveen - Restaurant Bibelot heeft zich in de
Randstad in korte tijd een prima reputatie
verworven. Zowel de zakenman en -vrouw als de
particulier blijkt zich thuis te voelen in de gastvrije en
vriendelijke ambiance, die Ton Ververs, zijn vrouw
Caroline en hun 'zwarte brigade' weten te
scheppen.
In het Waddinxveense restaurant is men al volop
bezig met de voorbereidingen voor Kerst '93. Net
als andere jaren is het fraai gevormde, vrijstaande
restaurant bij de in-en uitvalsweg richting
Rotterdam, Utrecht en Den Haag op zaterdag 25
en zondag 26 december voor het diner geopend.
De creatieve Gorkumse chef-kok René Bakker en
zijn 'witte brigade' van drie mensen, stellen een vier
gangenmenu samen voor f 85,en een vijf
gangenmenu voor f 92,50. Daarbij zal een
aantrekkelijk en passend wijnarrangement worden
samengesteld.
Kerstdiner:
Voor het tweede achtereenvolgende jaar zorgt
Bibelot voor een culinair Kerstdiner van vier gangen,
dat kan worden samengesteld.
Ton Ververs: "Men kan kiezen uit twee voor
gerechten en twee hoofdgerechten en verder is er
een bouillon en een kersttaartje, het menu kost 55
gulden. De bestelling kan de dag voor Kerst worden
opgehaald en onze chef-kok neemt dan nog even de
fijne kneepjes van het afmaken door. Alles wordt
panklaar en vacuum verpakt en blijft een paar dagen
goed. Vorig jaar was dat zo'n succes, dat we het nu
op veler verzoek herhalen".
Kook Gala:
Ververs en Bakker timmeren ook aan de weg met
Bibelot's 'Kook Gala'.
"Als chef-kok krijg ik vrijwel dagelijks vragen over
de finishing-touch van onze gerechten. Heel veel
mensen blijken goed te kunnen koken, maar juist
dat kleine beetje extra ontbreekt. De meeste koks
willen hun keukengeheimen bewaren.
Wij willen ze delen met de echte liefhebber", aldus
Bakker.
Voor 150 gulden per persoon komen in groepjes
van zes alle aspecten van professionele kookkunst
aan de orde: van inkoop tot en met 'afmonteren'
en presentatie, het diner vormt de afsluiting van
de cursus.
Bibelot, naast het gerenommeerde restaurant
ook als partycentrum bekend, gaat uitbreiden. De
belangstelling voor het party-gedeelte is explosief
gestegen en ververs heeft daarvoor meer ruimte
nodig. Ververs: "De vergrote ruimte kan wel
eventueel worden gedeeld, zodat we zowel
intiemere als grotere groepen van dienst kunnen
zijn".
Restaurant Bibelot
Limaweg 54; 2743 CD Waddinxveen.
Tel. 01828-16695; fax 01828-30955.
Het restaurant is van dinsdag tot en met vrijdag
ook voor de lunch geopend. Maandag is de
rustdag.
Frans Bos
Het menu van deze maand werd
ingestuurd door mevrouw
J.E. v/d Vlist-Pols uit Moerkapelle.
1Fruit et fromage
a la mode d'ltalie
(fruit en kaas op z'n Italiaans
2. Consommé queue de
bceuf forestière
(Ossestaartsoep van het woud)
3. Poitrail de pigeon au Porto
(Duiveborst met portsaus)
4. Civet de lièvre du chasseur
(Hazepeper van de jager]
5. Poire "Belle Hélène
[vanille-ijs met peren.)
Door: vinoloog Hans Simon
Jacques et Francois Lurton
Domaine des Martin 1992
Herkomst:
Marseillan, een dorpje tussen Beziers en de Middellandse zee.
Vinificatie:
De druiven worden uitgekozen en geoogst onder leiding van één van
de oenologen. De most wordt direct na de ontsteling en persing
gekoeld. Een lichte klaring vindt dezelfde dag plaats. Hierna volgt de
alcoholische gisting met geselecteerde gistsoorten. De jonge wijn
wordt vervolgens 'sur lie' geconserveerd om het vetgehalte iets te
verhogen en het 'aróme de bouche' te ontwikkelen.
Karakteristiek
Deze wijn is afkomstig van een traditioneel druivenras uit de
omgeving van l'Etang de Thau, de Terret Bouret. Deze druif vindt
men voornamelijk langs de oevers van de Middellandse zee, waar hij
goed bestand is tegen het vochtige klimaat van de zee. De Terret
Bouret geeft een laag rendement en een bijzonder delicaat aroma
De kleur is lichtgeel. Het aroma licht getoast (zoals we ook zien met
Chardonnay uit de Bourgogne). Dit karakter heeft de neiging zich te
versterken gedurende ae tijd dat de wijn rijpt op fles.
De Sauvignon ontwikkelt in deze streek de typische kenmerken van
de Sauvignon uit Bordeaux. Hij wordt bij de assemblage gebruikt om
de aroma's te versterken en complexiteit en finesse te geven.