Restaurant De Blauwe Reiger £ueu uooKtetten, litem be moMib: pi STIJLVOL TAFELEN BORGO ANTICO fyaak uw cicjea dine*, ea ma eea diaetOoop t L'ARTE DELLA CUCINA ITALIANA •Nederlands Frans gespecialiseerd restaurant. •Aperitief Bar •Diverse wildgerechten •Seizoen gebonden gerechten •Open haard Brunchen in Bleiswijk. Bibelot: Met Kerst uit, maar ook thuis MENU: Ristorante - Pizzeria Limaweg 54 Waddinxveen g 01828-16695 pagina 10 Hart van Holland/27 oktober 1993 Ook voor bruiloften en partijen Henk en Tineke Alferink Strandweg 1 2761 DM Zevenhuizen aan de Zevenhuizerplas Tel. 010-4212025 - Fax 010-4213593 Dinsdags gesloten Zoeterwoude, Hoge Rijndijk 123, tel.: 071-410148 Keuzemenu's v.a. ƒ42,50 gezelschappen tot 60 personen Reserveer nu uw Kerstdiner. Menu op aanvraag Café-Restaurant uitgebreid brunchbuffet iedere le zondag van de maand van 11.00 tot 15.00 uur. f24,50 per couvert. Hoefweg 163 - 2665 LA Bleiswijk Telefonisch reserveren. Telefoon: 01892 - 20707 Telefax: 01892 - 20645 Café - Restaurant - Zalen Wilt u kans maken op een diner voor 2 personen? Stel dan uw eigen 5-gangenmenu samen. Stuur dit naar Hart van Holland, Postbus 85, 276G AB Zevenhuizen. Als uw menu als winnaar uit de bus komt, krijgt u uw eigen menu geserveerd in één van de restaurants op deze pagina's. (De kunst van de Italiaanse keuken) Eduardo Marfella Dorpsstraat 63 - Zevenhuizen - Tel. 01802-2688 RESTAURANT Waddinxveen - Restaurant Bibelot heeft zich in de Randstad in korte tijd een prima reputatie verworven. Zowel de zakenman en -vrouw als de particulier blijkt zich thuis te voelen in de gastvrije en vriendelijke ambiance, die Ton Ververs, zijn vrouw Caroline en hun 'zwarte brigade' weten te scheppen. In het Waddinxveense restaurant is men al volop bezig met de voorbereidingen voor Kerst '93. Net als andere jaren is het fraai gevormde, vrijstaande restaurant bij de in-en uitvalsweg richting Rotterdam, Utrecht en Den Haag op zaterdag 25 en zondag 26 december voor het diner geopend. De creatieve Gorkumse chef-kok René Bakker en zijn 'witte brigade' van drie mensen, stellen een vier gangenmenu samen voor f 85,en een vijf gangenmenu voor f 92,50. Daarbij zal een aantrekkelijk en passend wijnarrangement worden samengesteld. Kerstdiner: Voor het tweede achtereenvolgende jaar zorgt Bibelot voor een culinair Kerstdiner van vier gangen, dat kan worden samengesteld. Ton Ververs: "Men kan kiezen uit twee voor gerechten en twee hoofdgerechten en verder is er een bouillon en een kersttaartje, het menu kost 55 gulden. De bestelling kan de dag voor Kerst worden opgehaald en onze chef-kok neemt dan nog even de fijne kneepjes van het afmaken door. Alles wordt panklaar en vacuum verpakt en blijft een paar dagen goed. Vorig jaar was dat zo'n succes, dat we het nu op veler verzoek herhalen". Kook Gala: Ververs en Bakker timmeren ook aan de weg met Bibelot's 'Kook Gala'. "Als chef-kok krijg ik vrijwel dagelijks vragen over de finishing-touch van onze gerechten. Heel veel mensen blijken goed te kunnen koken, maar juist dat kleine beetje extra ontbreekt. De meeste koks willen hun keukengeheimen bewaren. Wij willen ze delen met de echte liefhebber", aldus Bakker. Voor 150 gulden per persoon komen in groepjes van zes alle aspecten van professionele kookkunst aan de orde: van inkoop tot en met 'afmonteren' en presentatie, het diner vormt de afsluiting van de cursus. Bibelot, naast het gerenommeerde restaurant ook als partycentrum bekend, gaat uitbreiden. De belangstelling voor het party-gedeelte is explosief gestegen en ververs heeft daarvoor meer ruimte nodig. Ververs: "De vergrote ruimte kan wel eventueel worden gedeeld, zodat we zowel intiemere als grotere groepen van dienst kunnen zijn". Restaurant Bibelot Limaweg 54; 2743 CD Waddinxveen. Tel. 01828-16695; fax 01828-30955. Het restaurant is van dinsdag tot en met vrijdag ook voor de lunch geopend. Maandag is de rustdag. Frans Bos Het menu van deze maand werd ingestuurd door mevrouw J.E. v/d Vlist-Pols uit Moerkapelle. 1Fruit et fromage a la mode d'ltalie (fruit en kaas op z'n Italiaans 2. Consommé queue de bceuf forestière (Ossestaartsoep van het woud) 3. Poitrail de pigeon au Porto (Duiveborst met portsaus) 4. Civet de lièvre du chasseur (Hazepeper van de jager] 5. Poire "Belle Hélène [vanille-ijs met peren.) Door: vinoloog Hans Simon Jacques et Francois Lurton Domaine des Martin 1992 Herkomst: Marseillan, een dorpje tussen Beziers en de Middellandse zee. Vinificatie: De druiven worden uitgekozen en geoogst onder leiding van één van de oenologen. De most wordt direct na de ontsteling en persing gekoeld. Een lichte klaring vindt dezelfde dag plaats. Hierna volgt de alcoholische gisting met geselecteerde gistsoorten. De jonge wijn wordt vervolgens 'sur lie' geconserveerd om het vetgehalte iets te verhogen en het 'aróme de bouche' te ontwikkelen. Karakteristiek Deze wijn is afkomstig van een traditioneel druivenras uit de omgeving van l'Etang de Thau, de Terret Bouret. Deze druif vindt men voornamelijk langs de oevers van de Middellandse zee, waar hij goed bestand is tegen het vochtige klimaat van de zee. De Terret Bouret geeft een laag rendement en een bijzonder delicaat aroma De kleur is lichtgeel. Het aroma licht getoast (zoals we ook zien met Chardonnay uit de Bourgogne). Dit karakter heeft de neiging zich te versterken gedurende ae tijd dat de wijn rijpt op fles. De Sauvignon ontwikkelt in deze streek de typische kenmerken van de Sauvignon uit Bordeaux. Hij wordt bij de assemblage gebruikt om de aroma's te versterken en complexiteit en finesse te geven.

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 1993 | | pagina 10