De Blauw Reig de Strm(S^P€f ioen uoonstetten: De Herbergier Restaurant 1Hem OMi be ttiomb: STIJLVOL TAFELEN jü&ak uw eigen bine*, en een t BORGO ANTICO MENU: L'ARTE DELLA CUCINA ITALIANA Brunchen in Bleiswijk. Ristorante - Pizzeria Limaweg 54 Waddinxveen 01828-16695 Wilt u kans maken op een diner voor 2 personen? Stel dan uw eigen 5-gangenmenu samen. Stuur dit naar Hart van Holland, Postbus 85, 2760 AB Zevenhuizen. Als uw menu als winnende uit de bus komt, krijgt u een diner voor 2 personen aangeboden bij restaurant "De Strandgaper" Reserveer nu uw Kerstdiner. Menu op aanvraag uitgebreid brunchbuffet iedere le zondag van de maand van 11.00 tot 15.00 uur. f24,50 per couvert. Telefonisch reserveren. pagina 22 Hart van Holland/24 november 1993 Hoefweg 163 - 2665 LA Bleiswijk Telefoon: 01892 - 20707 Telefax: 01892 - 20645 Café - Restaurant - Zalen Café-Restaurant Strandweg 1 - Zevenhuizen - Tel. 010-4212025 - Fax 010-4213593 Keuzemenu's v.a. ƒ42,50 gezelschappen tot 60 personen Door: vinoloog Hans Simon Zoeterwoude, Hoge Rijndijk 123, tel.: 071-410148 (De kunst van de Italiaanse keuken) Eduardo Marfella Dorpsstraat 63 - Zevenhuizen - Tel. 01802-2688 RESTAURANT mm Wij bieden u: een gezellig familie-restaurant met een café gedeelte en aperitiefbar met open haard uitzicht op de Zevenhuizerplas goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid alleen op 2e Kerstdag geopend op reservering dan serveren wij in ons specialiteitenrestaurant een 7-gangen diner a ƒ119,50 p.p. en in ons restaurant een koud buffet, daarna een warm buffet en tot slot een grandioos nagerechtenbuffet met een keur van allerlei lekkernijen. Verder kunt u ook bij ons terecht voor: Steengrillen v.a. 2 personen: Barbecue's; Bruiloften; Feestavonden; Familie-diners, enz. Evt. in een aparte ruimte. Geopend vanaf 11.00 uur. Dinsdags gesloten Het Zoetermeense restaurant "De Her bergier" moet je weten te vinden. Het ligt in een wijk waar je een dergelijk sfeervol restaurant niet direct zou zoeken: in het winkelcentrum Seghwaert. In "De Herbergier" voelt de bezoeker zich welkom in een huiselijk warme sfeer waar Werner en Willy Busnac, debet aan zijn. Zij stellen alles in het werk om de gast zich thuis te laten voelen. Bijgestaan door een drietal medewer kers, maken zij van een etentje een culinaire happening. De Herbergier hanteert een met zorg samengesteld drie-gangen-menu (45 gulden p.p.) waarbij een keus uit zowel drie voor-hoofd-, als nagerechten ge maakt kan worden. Desgewenst klinkt er een deskundig wijnadvies, waarbij uiter aard ook de met zorg geselecteerde huiswijn genoemd wordt. Werner heeft van z'n hobby 'koken' z'n beroep gemaakt, terwijl Willy zoveel na tuurlijke charme uitstraalt dat ze een uitstekende gastvrouw genoemd mag worden. Deze combinatie mag uitermate geslaagd genoemd worden. Het was dan ook, na reeds een vijftal jaren eerder in het huwelijksbootje gestapt te zijn, 13 jaar geleden geen sprong in het diepe, toen ze als horecaondernemers "De Her bergier" startten. Vanwege de persoonlijke benadering van zowel Willy als Werner, het gevoel met zorg en belangstelling omringd te zijn, zullen zij die dit voor de eerste keer meemaakten, het niet kunnen laten, hier nog vele malen terug te komen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee Het menu van deze maand werd ingestuurd door mevrouw I. Scheen-Ruhé uit Boskoop: 1Champignons a l'escargot 2. Heldere ossestaartsoep 3. Citroenspoom 4 Gepocheerde zalmforel in tomaten/wijnsaus (aardappel, amandelcharlotte) 5 Aardbeien/amandelcharlotte koffie Mevrouw Scheen-Ruhé gaat met dit winnende menu eten bij De Herbergier. Domaine de l'Orme Petit Chablis - Chablis - Chablis Ier Cru Beauroy Reeds vier generaties lang is de familie Boudin eigenaar van dit domaine van 35 hectare, gevestigd in het plaatsje Lignorelles. Tot voor kort werden hun wijnen gekocht door de bekende Bourgognehuizen uit Beaune en Nuits St. Georges. Michel Boudin neeft echter wat meer ambitie dan zijn ouders en verkoopt zijn produkt nu op fles, temeer omdat hij terecht zeer trots is op de kwaliteit. De wijngaard is opgedeeld in 17 percelen, alle op hellingen gelegen in de gemeenten Lignorelles, Villy en Beines (alleen Ier Cru] met de volgende verdeling per appellation: - Petits Chablis 10 hectare - Chablis 22 hectare - Chablis Ier Cru 3 hectare Vinificatie: na het persen laat men de onzuiverheden in de most bezinken voordat de gisting begint. Met zorgt ervoor dat de temperatuur de 22° C. niet te Doven gaat. De wijn ondergaat tevens een malolactische gisting. De stijl van de wijn is "trés Chablis", vrij strak, fruitrijk met Chardonnay karakter, wat terroir en een lange afdronk.

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 1993 | | pagina 22