De Blauw Reig
de Strm(S^P€f
ioen uoonstetten:
De Herbergier
Restaurant
1Hem OMi
be ttiomb:
STIJLVOL TAFELEN
jü&ak uw eigen bine*, en een t
BORGO ANTICO
MENU:
L'ARTE DELLA CUCINA ITALIANA
Brunchen in Bleiswijk.
Ristorante - Pizzeria
Limaweg 54 Waddinxveen 01828-16695
Wilt u kans maken op een diner voor 2 personen?
Stel dan uw eigen 5-gangenmenu samen.
Stuur dit naar Hart van Holland, Postbus 85,
2760 AB Zevenhuizen.
Als uw menu als winnende uit de bus komt, krijgt u een diner
voor 2 personen aangeboden bij restaurant "De Strandgaper"
Reserveer nu uw Kerstdiner. Menu op aanvraag
uitgebreid brunchbuffet
iedere le zondag van de maand
van 11.00 tot 15.00 uur.
f24,50 per couvert.
Telefonisch reserveren.
pagina 22 Hart van Holland/24 november 1993
Hoefweg 163 - 2665 LA Bleiswijk
Telefoon: 01892 - 20707
Telefax: 01892 - 20645
Café - Restaurant - Zalen
Café-Restaurant
Strandweg 1 - Zevenhuizen - Tel. 010-4212025 - Fax 010-4213593
Keuzemenu's v.a. ƒ42,50
gezelschappen tot 60 personen
Door: vinoloog Hans Simon
Zoeterwoude, Hoge Rijndijk 123, tel.: 071-410148
(De kunst van de Italiaanse keuken)
Eduardo Marfella
Dorpsstraat 63 - Zevenhuizen - Tel. 01802-2688
RESTAURANT
mm
Wij bieden u: een gezellig familie-restaurant met een café gedeelte en aperitiefbar
met open haard
uitzicht op de Zevenhuizerplas
goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid
alleen op 2e Kerstdag geopend op reservering
dan serveren wij in ons specialiteitenrestaurant een 7-gangen diner a ƒ119,50 p.p.
en in ons restaurant een koud buffet, daarna een warm buffet en tot slot een
grandioos nagerechtenbuffet met een keur van allerlei lekkernijen.
Verder kunt u ook bij ons terecht voor: Steengrillen v.a. 2 personen: Barbecue's; Bruiloften;
Feestavonden; Familie-diners, enz. Evt. in een aparte ruimte. Geopend vanaf 11.00 uur. Dinsdags gesloten
Het Zoetermeense restaurant "De Her
bergier" moet je weten te vinden. Het ligt
in een wijk waar je een dergelijk sfeervol
restaurant niet direct zou zoeken: in het
winkelcentrum Seghwaert.
In "De Herbergier" voelt de bezoeker zich
welkom in een huiselijk warme sfeer waar
Werner en Willy Busnac, debet aan zijn.
Zij stellen alles in het werk om de gast
zich thuis te laten voelen.
Bijgestaan door een drietal medewer
kers, maken zij van een etentje een
culinaire happening.
De Herbergier hanteert een met zorg
samengesteld drie-gangen-menu (45
gulden p.p.) waarbij een keus uit zowel
drie voor-hoofd-, als nagerechten ge
maakt kan worden. Desgewenst klinkt er
een deskundig wijnadvies, waarbij uiter
aard ook de met zorg geselecteerde
huiswijn genoemd wordt.
Werner heeft van z'n hobby 'koken' z'n
beroep gemaakt, terwijl Willy zoveel na
tuurlijke charme uitstraalt dat ze een
uitstekende gastvrouw genoemd mag
worden. Deze combinatie mag uitermate
geslaagd genoemd worden. Het was dan
ook, na reeds een vijftal jaren eerder in
het huwelijksbootje gestapt te zijn, 13
jaar geleden geen sprong in het diepe,
toen ze als horecaondernemers "De Her
bergier" startten.
Vanwege de persoonlijke benadering van
zowel Willy als Werner, het gevoel met
zorg en belangstelling omringd te zijn,
zullen zij die dit voor de eerste keer
meemaakten, het niet kunnen laten, hier
nog vele malen terug te komen.
Een gewaarschuwd mens
telt voor twee
Het menu van deze maand werd
ingestuurd door mevrouw
I. Scheen-Ruhé uit Boskoop:
1Champignons a l'escargot
2. Heldere ossestaartsoep
3. Citroenspoom
4 Gepocheerde zalmforel in
tomaten/wijnsaus
(aardappel, amandelcharlotte)
5 Aardbeien/amandelcharlotte
koffie
Mevrouw Scheen-Ruhé gaat
met dit winnende menu eten bij
De Herbergier.
Domaine de l'Orme
Petit Chablis - Chablis - Chablis Ier Cru Beauroy
Reeds vier generaties lang is de familie Boudin eigenaar van dit
domaine van 35 hectare, gevestigd in het plaatsje Lignorelles.
Tot voor kort werden hun wijnen gekocht door de bekende
Bourgognehuizen uit Beaune en Nuits St. Georges. Michel
Boudin neeft echter wat meer ambitie dan zijn ouders en
verkoopt zijn produkt nu op fles, temeer omdat hij terecht zeer
trots is op de kwaliteit.
De wijngaard is opgedeeld in 17 percelen, alle op hellingen
gelegen in de gemeenten Lignorelles, Villy en Beines (alleen Ier
Cru] met de volgende verdeling per appellation:
- Petits Chablis 10 hectare
- Chablis 22 hectare
- Chablis Ier Cru 3 hectare
Vinificatie: na het persen laat men de onzuiverheden in de most
bezinken voordat de gisting begint. Met zorgt ervoor dat de
temperatuur de 22° C. niet te Doven gaat.
De wijn ondergaat tevens een malolactische gisting.
De stijl van de wijn is "trés Chablis", vrij strak, fruitrijk met
Chardonnay karakter, wat terroir en een lange afdronk.