MENU SYMPHATIQUE dE HERbERGER Qp Sf-ranrlnanpr -*fcS wbl dll(J(Jcl|Jcl Ons Kerstdiner bij u thuis. 'Restaurant 'De OVfattemoien Kerstdiner panklaar afhalen Restaurant Kerstdiner voor 25 en 26 december: I Hart van Holland/15 december 1993 pagina 13 3-GANGEN KEUZE MENU ƒ45,00 p.p. Parkeren op de Nieuwe Veerstal. Oosthaven 72 - 2801 PG Gouda - Tel. 01820-15430 U»r bestelling komt u op vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur bij ons ophalen. Voor inlichtingen: ^RESTAURANT Limaweg 54 - Waddinxveen 01828-16695 Herteham salade met frambozendressing of Gemarineerde zalm met tuinkruiden Krachtige runderbouillon met garnituur Biefstuk van de ossehaas met sjalottensaus of Hazerugfilet met vossebessensaus éfeéfeiJséfeéte Kersttaartje Het hoofdgerecht is inclusief twee groen tes en aardappel garni De prijs per couvert is ƒ55, i Sint Jacobusschelp gevuld met coquilles en garnalen in een kreeftenvelouté Coquilles St. Jacques au gratin OF/OU Salade van gerookte struisvogelrolletjes gevuld met bieslookroomkaas Salade de roleau l'autrucc au farci fromage de ciboulettc OF/OU Romige briesoep met verse bosuitjes Crcme au Brie avcc l'oignons Gebakken meerval met pesto en tagliatella Silure sauté avcc pcsto sur lit au pate OF/OU Gesauteerde bertebiefstukjes met roomzuurkool en katenspek Mignons de cerf avcc chöucroutc et du lard fume OF/OU Gesauteerde entrecöté met een grove mosterdsaus Entrecote sautc avcc sauce moutardc de mcaux Pctuniatuin 45, wijk 24\ winkelcentrum Scghwacrt, 2724 NB Zoetermeer. Telefoon: 079-41 25 66 - Telefax: 079-42 30 14 Parfaittaart a la 'Schwartzwalder Kirsch1 Tarte dc parfait a la 'Schwartzwalder Kirsch' OU/OF Chocolademousse Mousse au chocolat OU/OF Jj| Charlotte gevuld met perenbavaroise Charlotte farci bavaroise aux poire Al onze menu's worden geserveerd indien besteld voor 21.00 uur en alle gasten aan tafel hieraan deelnemen. le voorgerecht: Carpaccio van dungesneden ossehaas, op een bedje van tomaat, basilicum, bouillongelei met kaviaar, wordt geserveerd met Italiaanse broodjes; Brioche. 2e voorgerecht: Een visdrieluik; gestoomde zalm. griet en scampi's, vergezeld met heerlijke door chefkok gemaakte sauzen. 3e voorgerecht: Venkelsoep op basis van dubbelgetrokken runderbouillon 4e voorgerecht: Gebakken duivenborstfilet op een bedje van noedels met een truffelsaus. Tussengerecht Sorbet limoncella; spoon gemaakt met Italiaanse "zoete" citroentjes Hoofdgerecht Reefilet, geserveerd met een wildsaus. (Hoofdge recht wordt geserveerd met een rijk groente- en aardappelgarnituur.) Dessert: Granddessert - diverse heerlijkheden vervaardigd door onze chefkoks. Prijs per persoon voor het 7-gangen Kerstmenu (excl. drankjes) ƒ125, De Mallemolen serveert indien IJ wenst bij bet Kerstmenu ook een wijnarrangement. Wij informeren U bier graag over. m "Tyy v, y-'Tyiyy^' '7 'yt-yT--- g y ->• c:.; y- y\vy.--yy :v-y;y y Restaurant Bibelot heeft voor deze Kerst een viergangen diner samengesteld wat panklaar afgehaald kan worden op vrijdag 24 december tussen 15.00 en 17.00 uur. Alle gerechten worden vacuüm verpakt waardoor het goed houdbaar is voor beide Kerstdagen. René Bakker (chef-kok van Restaurant Bibelot) voorziet elke klant van enkele kook en serveertips om van dit thuis-diner een waar restaurant-diner te maken. Om dit menu tot een geheel te maken heeft Bibelot ook nog enkele wijnsuggesties. Voor meer inlichtingen: Caroline en Ton Ververs tel. 01828-16695 DANKZIJ VERLICHTING NU ECHT MET EEN 'GOUDEN' RANDJE Recreëren aan de Zevenhuizerplas beperkt zich niet tot de iomer. Juist in de gezellige, gure wintermaanden, is het daar heerlijk toeven, echter dan wel achter de ramen van het restaurant aan de oever van de plas: "De Strandgaper". Deze ramen geven de lunchende en dinerende gasten in zowel het vernieuwde sfeervolle restaurant op de begane grond, als dat wat intiemere op de verdieping, een weidse blik over de Zevenhuizerplas. Nu, tijdens de eerste decemberstorm, stuwt de wind de golven op en geeft ze witte schuimkoppen. Een boeiend schouwspel overdag, maar 's avonds krijgt dit extra dimensie door de sprookjesachtige verlichting. Gouden stralen doorboren de duisternis en maken er een flonkerend plaatje van. ctmhb ijk "Een must", vinden eigenaren Henk en Tineke Alferink, "om de gasten met alleen tijdens de zomer, maar ook in de winter 's avonds uitzicht te bieden". Het is hem en zijn vrouw Tineke er alles! aan gelegen om het hun gas ten naar de zin te maken. Dat blijkt niet alleen uit het met zorg samengestelde, wekelijks wisselen de driegangenmenu van net nog leen honderd gulden per twee per sonen, maar ook uit de beleidsmati ge aanpak in de bedrijfsvoering van hun horeca-faciliteit. Stukje bij beetje, is dat van een lokaal wat grand-café-achtig etablis sement, uitgegroeid tot een qua uiterlijk (o.a. terras met hekwerk] fraai ogend landschappelijk gebouw en qua interieur tot een alleraar digst stijlvol restaurant, Bij de grote metamorfose die dit voorjaar plaatsvond is ook het bar- gedeelte afgescheiden. De verleider □e grote, warmte verspreidende open-haard op sta-hoogte, is het middelpunt van het oorsc restaurant, nu in gebruik waar gerechten van de kleine kaart worden genuttigd, geluncht wordt, of zomaar een kopje koffie of een glaasje gedronken wordt. Deze open-haard, zichtbaar vanaf de Strandweg, lokt menig wandelaar tijdens gure winterse dagen, naar de behaaglijke warmte in De Strand gaper. Strandgaper nu eigen stempel Toen het echtpaar Alferink op 1 september 1991het reeds onder de naam 'De Otter' functionerende restaurant, nu onder de naam (het zich in het zand gravende schelpje) 'De Strandgaper,' heropende, droeg dat nog niet echt hun stem pel. De bovenetage - reeds sfeervol ingericht- hoefde geen ander 'aan zien'. Het terras met mobiele kap, had een vast plafond gekregen, ter wijl losse tapijttegels dit erker-ach- tige restaurantgedeelte, een gezel liger aanzien gaven. Echter pas sinds dit voorjaar beant woordt restaurant "De Strandga per" aan het beeld dat een buiten staander ervan verwacht. Metamorfose Dit voorjaar onderging het restau rant op de begane grond een com plete metamorfose, Hetgeen tevoorschijn kwam mag als bijzonder sfeervol omschreven worden, Strakke draperieën zijn vrij wel de enige decoratie, behoudens de bloembakken, planten en sche merlampen. Veel meer is dat het stijlvolle mahoniehouten-meubilair. De stoelen zijn bekleed met contras terend gebloemde stof. Het effect is stijlvol, nuiselijk en eigentijds. De tails zijn net zo belangrijk als hoofd zaken. Er staan zowel ronde, ovale als vierkante tafels met een stoeten- aantal in oversteenstemming met de hoeveelheid plaatsen. Op Einde- ren-op zondag in groten getale, met name voor de lekkernij 'pannekoek'- is men berekend. Het is een genoegen om in dit sfeer volle restaurant, dat mede dankzij de lichte vloertegels en strak-witte plafond, een terrassfeer oproept, maar dan exclusiever en stijlvoller dan voorheen, te genieten van een maaltijd. Deze wordt door één van de mede werkers geserveerd, terwijl Tinekei Alferink, die als gastvrouw de hon neurs waarneemt, vrijwel altijd aan wezig is om hierbij te assisteren. Henk is als kok zelden duidelijk aan wezig, slechts zijn tongstrelende verwennerijen, afgestemd op de wensen van de gasten, doen ver moeden dat er in de keuken een vakbekwame kok de scepter zwaait. Hoewel de keuken wat Frans getint is, beantwoordt De Strandgaper, ook aan de vraag om oerdegelijke Hollandse kost. Erwtensoep met', of stamppot 'van' staan vaak met krijt op een lijstje bij de bar geschre ven. "Naast het driegangen-menu,(45 tot 50 gulden p.p.) een gerecht van de week (ca. 24.50) en een dag schotel (17,50), komt het veelvul dig voor dat de gast vraagt 'wat kun je me aanbevelen?' Omdat ik ervan houd om m'n gasten 'vers' voor te schotelen en bijvoorbeeld een grote hoeveelheid zeetong heb ingeslagen bij de horeca-grootnandel in Bode graven (een grandioze zaak), dan beveel ik dat aan als 'vers'. Ik houd er niet van om iets als speciaal aan te bieden als het niet vers meer is. Dat kwam ik helaas in m'n loopbaan bij de diverse restaurants waar ik kok ben geweest, nogal eens tegen. Ook hier geldt 'eerlijkheid duurt het langst'. We willen het onze gasten graag naar de zin maken; dat ze terugkomen. Zo hebben we inmid dels al vele vaste gasten. Je leert van lieverlede ook aTeen inschatting maken wat iemand te besteden heeft; of wat ze voor een maaltijd kwijt willen. Ik heb enkele vaste gas ten die het niet uitmaakt wat het kost, als het maar hun lievelingsge recht is. Als die komen eten, geven ze meestal een seintje vooraf, zodat ik aan hun wat exclusievere smaak tegemoet kan komen door goed in te lopen. Neem bijvoorbeeld'Fruits de mer'. Een gerecht dat algauw vijftig gulden per couvert kost' Wijnen "De Strandgaper" heeft tal van wij nen in huis, maar heeft ook een eigen huiswijn. Zowel de rode; een stevige Bourgogne, als de witte Bordeaux, kost f 23,50 per fles. Alferink wijst erop dat men niet alleen voor de lunch: kleine kaart, maar ook de warme maaltijd (diner) vanaf ca. 11.30 uur, in de Strand gaper terechtkan. Groepen die wik len steengrillen, barbecuen, een koud of warm buffet wensen, kun nen dit van tevoren afspreken. "We zijn berekend op groepen tot 150 personen. Als we een party hebben, kunnen, we onze gasten toch hier laten dineren. Dan wijkt het restaurant uit naar boven. An dersom gebeurt dat ook. Wenst iemand met een wat kleiner gezel schap een eigen ruimte, dan kan dat op de bovenetage". Op Eerste Kerstdag is "De Strand gaper" gesloten. Op Tweede Kerst dag is er beneden een buffet en wordt er boven een menu geser veerd. (Alleen mogelijk bij reserve ring).

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 1993 | | pagina 13