MENU SYMPHATIQUE
Restaurant
'De Mattemoten
Borgo Antico is
Inet even anders
STIJLVOL TAFELEN
-°f-
Restaurant
-°f-
Specialiteiten Restaurant
Drie gangen
"Wintermenu"
ƒ52,50 p.p.
Wijn
arrangement
ƒ20,00 p.p.
Limaweg 54 Waddinxveen 01828-16695
Hart van Holland/26 januari 1994
pagina 13
3-GANGEN KEUZE MENU
Warm flensje gevuld met zalm of
roomzuurkool
Salade van reepjes gerookte meerval
met een dilledressing
-of-
Tagliatelle met een ragout van
eekhoorntjesbrood en slakken
Red snapper in een pikante tomatensaus
-of-
Wildpeper met kastanjepuree
en rode kool
-of-
Rolletjes van Angus Beef met Bleu
d' Auvergnesaus
Flensjestaart met witte chocolademousse
en sinaasappelsaus
Walnootijs met warme rote Grütse
-of-
Wentelteefjes met vanilleroom
47,50 p.p.
(Nicola en Dyon Diana)
Italiaanse chefkok, Franse chefkok
Gezellig dineren in een sfeervol restaurant tegen betaalbare prijzen
Openingstijden: woensdag t/m zondag vanaf 17.00 uur.
Parkeren op de Nieuwe Veerstal.
Oosthaven 72 - 2801 PG Gouda - Tel. 01820-15430
.'arte della cucina Italiana
He een keer écht Italiaans wil eten, kan in Zevenhuizen
terecht. Borgo Antico in de Dorpsstraat is namelijk ge
specialiseerd in gerechten die de sfeer ademen van het
widelijke Napels. Dit is de geboorteplaats van de familie
larfella, die van elke avond een feest maakt.
routen in de spelling
[Wij maken niet de standaard
gerechten zoals veel andere Ita
liaanse restaurants", aldus de
heer Marfella. "Pasta en pizza
naken wij ook, maar wij wijzen
onze gasten graag op andere
gerechten die op de kaart
ptaan". Hij vertelt dat veel res
taurants in Nederland boven
den niet écht Italiaans zijn: er
verken bijvoorbeeld Egyptena-
pen of Nederlanders. "Ze probe
ren wel Italiaans te koken, maar
aan de kaart kun je al zien dat ze
Oet uit Italië afkomstig zijn. Er
ptaan heel vaak spelfouten in!"
-uidelijke gezelligheid
asta en pizza bestellen bij Bor
go Antico is dus mogelijk, maar
avontuurlijker zijn de vis-, wild- en
pleesgerechten. "De gasten die
regelmatig komen eten, weten
uat en laten de keuze van het
nenu graag aan ons over. Ze
veten dan dat ze steeds iets
anders, iets bijzonders krijgen",
Vertelt de heer Marfella. Boven
dien is er altijd een vrolijke bedie
ning en soms live-muziek. "Dan
dansen de obers en gasten zelfs
samen op de (Italiaanse!) muziek
en zingen uit volle borst mee",
□at is de zuidelijke gezelligheid,
die vele Nederlanders al jaren
naar Italië trekt.
Visspecialiteiten uit Napels
De keuken van het zuiden van
Italië is anders dan de noordelij
ke. "In het Noorden kiest men
vaak voor pasta, in veel verschil
lende soorten en maten en in de
vreemdste combinaties. In Na
pels wordt ook wel pasta gege
ten, maar dan vooral in combi
natie met vis". Vis is dan ook de
specialiteit van deze zuidelijke
stad. Op de kaart van Borgo
Antico zijn vele visgerechten te
vinden. Een van de specialiteiten
van Eduardo Marfella is Tris di
pesce. "Dat is een gerecht met
drie soorten vis. Er worden
scampi, tong en zalm in ver
werkt. De scampi krijgt een
brandy-saus, de tong wordt aan-
Ossehaas met truffels
Natuurlijk eten Napolitanen ook
vlees. Eduardo Marfella's spe
cialiteit op dat gebied is FacotZo
een ossehaas gevuld met wilde
champignons, zwarte truffels,
pancetta en gorgonzola. Op de
gemaakt met aqua pazza. Dit
'gekke water' is een saus van
tomaten, knoflook en pikante
pepertjes. De zalmmoot ten
slotte wordt overgoten met dra
goncello-saus, die bestaat uit
sjalotjes en aceto balsamico
met room. Het is heel lekker en
heel bijzonder".
opgerolde ossehaas wordt ver
der nog een plak belpaese ge
legd, een jonge Italiaanse kaas.
"Bij dit gerecht is één van onze
Chianti- of Barollowijnen heel
smakelijk. Maar wij hebben na
tuurlijk ook lekkere witte wijnen,
zoals de Verdiccho en de Fras-
cati".
Thermocar houdt
gerechten warm
Nieuw bij Borgo Antico is de
zogenaamde thermocar. Hierin
blijven de gerechten die thuis
bezorgd worden heel lang
warm, want in de auto is een
oven geïnstalleerd. Deze oven
kan dienen als réchaud maar
kan ook gebruikt worden om
gerechten na te bakken. Zo kan
het zinvol zijn een pizza geduren
de een kortere tijd te bakken in
de oven van het restaurant om
hem daarna in de auto af te
maken. Op die manier is de
smaak goed en de pizza warm
op het moment van serveren",
legt de eigenaar van Borgo Anti
co uit. Borgo Antico is elke
avond geopend tot 23.00 uur.
Reserveringen kunt u doorge
ven via telefoonummer
□1802-2688.
Petuniatuin 45, wijk
winkelcentrum Seghwaert, 2724 NB Zoetermeer.
Telefoon: 079-41 25 66 - Telefax: 079-42 30 14
Al onze menu's worden geserveerd
indien besteld voor 21.00 uur en
alle gasten aan tafel hieraan deelnemen.