MENU SYMPHATIQUE Restaurant 'De Mattemoten Borgo Antico is Inet even anders STIJLVOL TAFELEN -°f- Restaurant -°f- Specialiteiten Restaurant Drie gangen "Wintermenu" ƒ52,50 p.p. Wijn arrangement ƒ20,00 p.p. Limaweg 54 Waddinxveen 01828-16695 Hart van Holland/26 januari 1994 pagina 13 3-GANGEN KEUZE MENU Warm flensje gevuld met zalm of roomzuurkool Salade van reepjes gerookte meerval met een dilledressing -of- Tagliatelle met een ragout van eekhoorntjesbrood en slakken Red snapper in een pikante tomatensaus -of- Wildpeper met kastanjepuree en rode kool -of- Rolletjes van Angus Beef met Bleu d' Auvergnesaus Flensjestaart met witte chocolademousse en sinaasappelsaus Walnootijs met warme rote Grütse -of- Wentelteefjes met vanilleroom 47,50 p.p. (Nicola en Dyon Diana) Italiaanse chefkok, Franse chefkok Gezellig dineren in een sfeervol restaurant tegen betaalbare prijzen Openingstijden: woensdag t/m zondag vanaf 17.00 uur. Parkeren op de Nieuwe Veerstal. Oosthaven 72 - 2801 PG Gouda - Tel. 01820-15430 .'arte della cucina Italiana He een keer écht Italiaans wil eten, kan in Zevenhuizen terecht. Borgo Antico in de Dorpsstraat is namelijk ge specialiseerd in gerechten die de sfeer ademen van het widelijke Napels. Dit is de geboorteplaats van de familie larfella, die van elke avond een feest maakt. routen in de spelling [Wij maken niet de standaard gerechten zoals veel andere Ita liaanse restaurants", aldus de heer Marfella. "Pasta en pizza naken wij ook, maar wij wijzen onze gasten graag op andere gerechten die op de kaart ptaan". Hij vertelt dat veel res taurants in Nederland boven den niet écht Italiaans zijn: er verken bijvoorbeeld Egyptena- pen of Nederlanders. "Ze probe ren wel Italiaans te koken, maar aan de kaart kun je al zien dat ze Oet uit Italië afkomstig zijn. Er ptaan heel vaak spelfouten in!" -uidelijke gezelligheid asta en pizza bestellen bij Bor go Antico is dus mogelijk, maar avontuurlijker zijn de vis-, wild- en pleesgerechten. "De gasten die regelmatig komen eten, weten uat en laten de keuze van het nenu graag aan ons over. Ze veten dan dat ze steeds iets anders, iets bijzonders krijgen", Vertelt de heer Marfella. Boven dien is er altijd een vrolijke bedie ning en soms live-muziek. "Dan dansen de obers en gasten zelfs samen op de (Italiaanse!) muziek en zingen uit volle borst mee", □at is de zuidelijke gezelligheid, die vele Nederlanders al jaren naar Italië trekt. Visspecialiteiten uit Napels De keuken van het zuiden van Italië is anders dan de noordelij ke. "In het Noorden kiest men vaak voor pasta, in veel verschil lende soorten en maten en in de vreemdste combinaties. In Na pels wordt ook wel pasta gege ten, maar dan vooral in combi natie met vis". Vis is dan ook de specialiteit van deze zuidelijke stad. Op de kaart van Borgo Antico zijn vele visgerechten te vinden. Een van de specialiteiten van Eduardo Marfella is Tris di pesce. "Dat is een gerecht met drie soorten vis. Er worden scampi, tong en zalm in ver werkt. De scampi krijgt een brandy-saus, de tong wordt aan- Ossehaas met truffels Natuurlijk eten Napolitanen ook vlees. Eduardo Marfella's spe cialiteit op dat gebied is FacotZo een ossehaas gevuld met wilde champignons, zwarte truffels, pancetta en gorgonzola. Op de gemaakt met aqua pazza. Dit 'gekke water' is een saus van tomaten, knoflook en pikante pepertjes. De zalmmoot ten slotte wordt overgoten met dra goncello-saus, die bestaat uit sjalotjes en aceto balsamico met room. Het is heel lekker en heel bijzonder". opgerolde ossehaas wordt ver der nog een plak belpaese ge legd, een jonge Italiaanse kaas. "Bij dit gerecht is één van onze Chianti- of Barollowijnen heel smakelijk. Maar wij hebben na tuurlijk ook lekkere witte wijnen, zoals de Verdiccho en de Fras- cati". Thermocar houdt gerechten warm Nieuw bij Borgo Antico is de zogenaamde thermocar. Hierin blijven de gerechten die thuis bezorgd worden heel lang warm, want in de auto is een oven geïnstalleerd. Deze oven kan dienen als réchaud maar kan ook gebruikt worden om gerechten na te bakken. Zo kan het zinvol zijn een pizza geduren de een kortere tijd te bakken in de oven van het restaurant om hem daarna in de auto af te maken. Op die manier is de smaak goed en de pizza warm op het moment van serveren", legt de eigenaar van Borgo Anti co uit. Borgo Antico is elke avond geopend tot 23.00 uur. Reserveringen kunt u doorge ven via telefoonummer □1802-2688. Petuniatuin 45, wijk winkelcentrum Seghwaert, 2724 NB Zoetermeer. Telefoon: 079-41 25 66 - Telefax: 079-42 30 14 Al onze menu's worden geserveerd indien besteld voor 21.00 uur en alle gasten aan tafel hieraan deelnemen.

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 1994 | | pagina 13