U OCCA OWWIlW'ÜÜL m Schaatsen slijpen 7,50 tevens verkoop van noren en kunstschaatsen Fa. K.A. Havelaar en Zn. Recept van de week: Herken uzelf Drogisterij Van Vliet: Drogisterij Rodenburg lj<ni|f^rai «etBÖMA6 L, Voetbalwedstrijd verzet J0HAN v. STUYVENBERG DE PARA BP Lamsspies met uiensaus "Na 30 jaar, wisseling van de wacht" U dankend voor het vertrouwen nodigen wij U uit, om afscheid te nemen van de Fam. van Vliet. U kunt tevens kennis maken met de Fam. Rodenburg, op zaterdag 26 februari 1994 van 16.00 tot 18.00 uur, in het Dorpshuis "Op Moer", Raadhuisstraat 40 te Moerkapelle. pagina 16 Hart van Holland/23 februari 1994 :;s Topslager weekend voordeel ïrheidstraat 7 - 2751 GR Moerkapelle Tel. 01793-1186 - Fax 01793-1634 Openingstijden: ma. t/m vr. 8.00-17.00 uur. zat. (1-4 t/m 30/9) 9.30 -13.00 uur zat. (1-10 t/m 31/3) 9.30-16.00 uur Aanbieding: Potnarcis Tête a Tête per stuk nu 3,95 De week: antieke Buffetkast (raketkast) Pot Roosje div. kleuren per stuk nu ƒ4,95. afm.(lxbxh) 160x60x180 Let op: eigen parkeerplaats naast de winkel!! Daihatsu Cuore 3-90 8950,00 Opel Kadett Caravan 6-90 ƒ14250,00 Toyota Corolla 1.3 Sedan 12-90 ƒ12950,00 Nissan Sunny 1.6 H.B. 4-90 ƒ12950,00 Kosten rijklaar maken 250,00 Div. goedkope auto's tussen 2000 en 3500 BDVAG Deze foto werd gemaakt in De Parasol Herkent u uzelf op de foto, dan heef tu een waarde bon van 25,- gewonnen Deze waardebon kunt u afha len bij het kantoor van Hart van Holland, Dorpstraat 62a te Zevenhuizen. Deze waardebon kunt u dan besteden in de winkel waar de foto is ge maakt, bij De Parasol dus. Moerkapelle, februari 1994 Met ingang van 1 maart 1994 wordt Moerkapelle - De voetbalwedstrijd die vorige week werd aangekondigd tussen Moerkapelle El en Feyenoord F is in verband met de weersom standigheden afgelast. De wedstrijd zal op 23 fe bruari gespeeld worden op het voetbalterrein van Voetbalvereniging Moerkapelle. Het duel zal aanvangen om 14.30 uur. HAARDEN - KACHELS donderdag, vrijdag en zaterdag Kalfs verseworst, CZf\ 500 gramDjOU Gebraden rosbief, 100 gram2,95 Achterham, 100 gram Bij aankoop van 100 gr. rosbief 100 gr. achterham een bolletje saks t.w.v 1.49 gratis iedere woensdag half-om-half gehakt, 1 kilo VERTROUWD VAKMANSCHAP BIJ TOPSLAGER Dorpsstraat 23 Moerkapelle - Tel. 01793-1425 bloemen- kadoshop Dorpsstraat 38 - Moerkapelle - Tel. 01793-1275 (gesloten op maandagmorgen en woensdagmiddag) bieding zolang de voorraad strekt, geldig t/m 26 februari Lj _v a - v E GARAGE TC Bredeweg 31 - Moerkapelle - Tel. 01793-1728 Nijverheidstraat 10 Moerkapelle tel. 01793-1307 Ijzerwaren - gereedschappen - doe het zelf artikelen - sanitair - CV bouwpakketten graveren van naamplaten - sleutelservice U heeft nodig voor 1 personen: 500 gram lamsgehakt (lams) bouillon I fijngehakte ui 60 gram fijngehakte ontpitte olijven 1 eetlepel fijngehakte verse koriander I theelepel worcestersaus zout versgemalen zwarte peper voor de uiensaus: 20 gram boter of margarine I grote fijngehakte rode ui 1 eetlepel gehakte bieslook 1 theelepel komijnzaad 2 eetlepels frambozenazijn of ciderazijn 1 eetlepel maïzena of allesbinder 3 deciliter lamsbouillon zout peper Basisbereiding grillen: Warm grillapparatuur, in welke vorm ook, goed voor (gas, elektra). Kruid het vlees, maar zout het niet. Dat maakt de buitenkant vochtig zodat het vlees niet goed kan dicht schroeien en moeilijk een mooie kleur krijgt, i'laats het vlees op of de gril. Keer het vooral niet te vlug. in eerste instantie plakt het vlees vast maar het laat later vanzelf los. Afhanke lijk van de vleessoort wordt temperatuur en tijdsduur be paald. Let erop dat varkensvlees altijd helemaal gaar gege ten moet worden. Maak eerst de uiensaus. Smelt de boter of margarine in een steelpan met een dikke bodem. Voeg de ui en het komijnzaad toe en fruit de ui in ca. 4 minuten gaar. Doe er de azijn bij en Iaat de vloeistof tot een dikke stroop inkoken. Maak de maïzena aan met 2 eetlepels bouillon. Breng de rest van de bouillon met de stroop aan de kook, roer er de maïzena door en blijf 2 tot 3 minuten roeren tot de saus gebonden is. Breng de saus op smaak met zout, peper en gehakte bieslook. Maak het lamsgehakt aan met de ui, de olijven, de koriander, de worcestersaus, het zout en wat peper. Vorm er 20 dikke, 4 cm lange worstjes van en blancheer deze in de lamsbouillon in ca. 5 minuten. Rijg de worstjes daarna met vijf stuks tegelijk aan lange vleespennen. Grill de lamsspiezen ca. 5 minuten op de grill. Draai ze regelmatig om. Dien ze meteen op en geef de saus er apart bij. Lekker met geblancheerde peultjes, champignons en to maat, op smaak gebracht met een dressing stokbrood. Voedingswaarde per portie: Energie: ±1215 kJ (290 kcal); Eiwit: 20 gram; Vet: 21 gram; Koolhydraten: 6 gram.

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 1994 | | pagina 16