U
OCCA
OWWIlW'ÜÜL
m
Schaatsen slijpen 7,50
tevens verkoop van noren
en kunstschaatsen
Fa. K.A. Havelaar en Zn.
Recept van de week:
Herken uzelf
Drogisterij
Van Vliet:
Drogisterij
Rodenburg
lj<ni|f^rai
«etBÖMA6
L,
Voetbalwedstrijd verzet
J0HAN v. STUYVENBERG
DE PARA
BP
Lamsspies met uiensaus
"Na 30 jaar,
wisseling van de wacht"
U dankend voor het vertrouwen
nodigen wij U uit, om afscheid te
nemen van de Fam. van Vliet.
U kunt tevens kennis maken met
de Fam. Rodenburg, op
zaterdag 26 februari 1994
van 16.00 tot 18.00 uur, in het
Dorpshuis "Op Moer",
Raadhuisstraat 40 te Moerkapelle.
pagina 16
Hart van Holland/23 februari 1994
:;s
Topslager weekend voordeel
ïrheidstraat 7 - 2751 GR Moerkapelle
Tel. 01793-1186 - Fax 01793-1634
Openingstijden:
ma. t/m vr. 8.00-17.00 uur.
zat. (1-4 t/m 30/9) 9.30 -13.00 uur
zat. (1-10 t/m 31/3) 9.30-16.00 uur
Aanbieding:
Potnarcis Tête a Tête
per stuk nu 3,95
De week:
antieke
Buffetkast
(raketkast)
Pot Roosje div. kleuren
per stuk nu ƒ4,95.
afm.(lxbxh) 160x60x180
Let op: eigen
parkeerplaats
naast de winkel!!
Daihatsu Cuore 3-90 8950,00
Opel Kadett Caravan 6-90 ƒ14250,00
Toyota Corolla 1.3 Sedan 12-90 ƒ12950,00
Nissan Sunny 1.6 H.B. 4-90 ƒ12950,00
Kosten rijklaar maken 250,00
Div. goedkope auto's tussen 2000 en 3500
BDVAG
Deze foto werd gemaakt in De
Parasol Herkent u uzelf op de
foto, dan heef tu een waarde
bon van 25,- gewonnen
Deze waardebon kunt u afha
len bij het kantoor van Hart
van Holland, Dorpstraat 62a te
Zevenhuizen. Deze waardebon
kunt u dan besteden in de
winkel waar de foto is ge
maakt, bij De Parasol dus.
Moerkapelle, februari 1994
Met ingang van 1 maart 1994 wordt
Moerkapelle - De voetbalwedstrijd die vorige
week werd aangekondigd tussen Moerkapelle El
en Feyenoord F is in verband met de weersom
standigheden afgelast. De wedstrijd zal op 23 fe
bruari gespeeld worden op het voetbalterrein
van Voetbalvereniging Moerkapelle. Het duel zal
aanvangen om 14.30 uur.
HAARDEN - KACHELS
donderdag, vrijdag en zaterdag
Kalfs verseworst, CZf\
500 gramDjOU
Gebraden rosbief,
100 gram2,95
Achterham,
100 gram
Bij aankoop van 100 gr. rosbief 100 gr. achterham
een bolletje saks t.w.v 1.49 gratis
iedere woensdag
half-om-half gehakt, 1 kilo
VERTROUWD VAKMANSCHAP BIJ TOPSLAGER
Dorpsstraat 23 Moerkapelle - Tel. 01793-1425
bloemen- kadoshop
Dorpsstraat 38 - Moerkapelle - Tel. 01793-1275
(gesloten op maandagmorgen en woensdagmiddag)
bieding zolang de voorraad
strekt, geldig t/m 26 februari
Lj _v a
- v
E GARAGE TC
Bredeweg 31 - Moerkapelle - Tel. 01793-1728
Nijverheidstraat 10 Moerkapelle tel. 01793-1307
Ijzerwaren - gereedschappen - doe het zelf artikelen - sanitair - CV bouwpakketten
graveren van naamplaten - sleutelservice
U heeft nodig voor 1 personen:
500 gram lamsgehakt
(lams) bouillon
I fijngehakte ui
60 gram fijngehakte ontpitte olijven
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
I theelepel worcestersaus
zout
versgemalen zwarte peper
voor de uiensaus:
20 gram boter of margarine
I grote fijngehakte rode ui
1 eetlepel gehakte bieslook
1 theelepel komijnzaad
2 eetlepels frambozenazijn of ciderazijn
1 eetlepel maïzena of allesbinder
3 deciliter lamsbouillon
zout
peper
Basisbereiding grillen:
Warm grillapparatuur, in welke vorm ook, goed voor (gas,
elektra). Kruid het vlees, maar zout het niet. Dat maakt de
buitenkant vochtig zodat het vlees niet goed kan dicht
schroeien en moeilijk een mooie kleur krijgt, i'laats het vlees
op of de gril. Keer het vooral niet te vlug. in eerste instantie
plakt het vlees vast maar het laat later vanzelf los. Afhanke
lijk van de vleessoort wordt temperatuur en tijdsduur be
paald. Let erop dat varkensvlees altijd helemaal gaar gege
ten moet worden.
Maak eerst de uiensaus. Smelt de boter of margarine in een
steelpan met een dikke bodem. Voeg de ui en het komijnzaad
toe en fruit de ui in ca. 4 minuten gaar. Doe er de azijn bij en
Iaat de vloeistof tot een dikke stroop inkoken. Maak de
maïzena aan met 2 eetlepels bouillon. Breng de rest van de
bouillon met de stroop aan de kook, roer er de maïzena door
en blijf 2 tot 3 minuten roeren tot de saus gebonden is. Breng
de saus op smaak met zout, peper en gehakte bieslook. Maak
het lamsgehakt aan met de ui, de olijven, de koriander, de
worcestersaus, het zout en wat peper. Vorm er 20 dikke, 4 cm
lange worstjes van en blancheer deze in de lamsbouillon in
ca. 5 minuten. Rijg de worstjes daarna met vijf stuks tegelijk
aan lange vleespennen. Grill de lamsspiezen ca. 5 minuten
op de grill. Draai ze regelmatig om. Dien ze meteen op en geef
de saus er apart bij.
Lekker met geblancheerde peultjes, champignons en to
maat, op smaak gebracht met een dressing stokbrood.
Voedingswaarde per portie:
Energie: ±1215 kJ (290 kcal);
Eiwit: 20 gram;
Vet: 21 gram;
Koolhydraten: 6 gram.