Restaurant
"'De Mallemolen
0e Mattemoten:
\goede sfeer en
heer [ij If specialiteiten
Stel uiv eigen menu
samen en tuin een
diner voor tzvee!
Hart van Holland/2 maart 1994
pagina 13
Specialiteiten Restaurant
(Nicola en Dyon Diana)
Pand in perspectief
Italiaanse en
Franse specialiteiten
'A la carte of keuzemenu
Stuur vóór zaterdag 19 maart a.s. uw 5-gangen menu in
aan: Hart van Holland, Postbus 85, 27BO AB Zevenhuizen
en maak kans op een diner voor twee in restaurant Meer-
bourgh" te Zoeterwoude.
Tip: Het restaurant is gespecialiseerd in de Franse en
Hollandse keuken.
Voorgerechten:
Tussengerecht:
Hoofdgerechten:
Desserts:
Oosthaven 72, Gouda. Parkeren op de Nieuwe Veerstal
Lasagna met verse zalm en groente geserveerd met een kreeftsausje
of
Salade met stukje gerookte eendeborst en een vlierbessendressing
Dubbelgetrokken runderbouillon
Lamsbiefstuk met een salie/perensaus
of
Tongrolletjes gevuld met jonge prei en een kappertjessaus
Tirami'su of Kaneelijs, gegratineerd met een passievruchtendessert
of
Grand Manier sabayon
Nicola en
Dyon Diana
met kok
Peter
Ponsioen
voor het
zeventiende
eeuwse pand
Specialiteitenrestaurant De Mal
lemolen in Gouda heeft lang be
kend gestaan als exclusief en
moral heel duur. Sinds het res
taurant werd overgenomen door
Nicola en Dyon Diana, is er ech
ter nogal wat veranderd. 'De in
richting, maar ook de keuken en
de sfeer is anders,aldus Dyon
Diana. "Bovendien kan men bij
ons eten voor een redelijke
prijs".
Het interieur van het restaurant is
rigoureus veranderd. "De Mallemo
len was heel klassiek ingericht,legt
Dyon Diana uit. "Veel groen en
bruin, het zag er eigenlijk nogal
ouderwets uit". Alleen de stoelen
berinneren nog aan de oude inrich
ting. "Die zitten zo heerlijk dat het
zonde is om ze te vervangen" vindt
Dyon. "Verder is alles veel lichter
9emaakt". De plafondbeschilderin-
9en springen het meest in het oog.
Die zijn gemaakt door de Boskoop-
se kunstenaar Ton van Steenber-
9en", vertelt zij. De schildering bo
ven het voorste gedeelte van het
restaurant stelt een stralend blau
we hemel voor met vogels. Het
echterste gedeelte van De Malle
molen is versierd met een afbeel
ding van het pand zelf waarbij Nicola
D^na glimlachend naar beneden
Hjkt. De schilder heeft het zeven
bende eeuwse panddat eerder ook
klokkenmuseum en zuivelhandel is
geweest, in perspectief geschil
derd. Hierdoor volgt de blik van de
eigenaar de gasten overal.
Gok aan de wanden van het restau
rant is kunst aanwezig. "Er zijn wis
selende exposities van verschillen
de kunstenaars," legt Dyon Diana
uit. "Op die manier ziet het restau
rant er telkens anders uit". Het
ondernemende echtpaar Diana ver
andert ook de andere kanten van
De Mallemolen graag: zo is er elke
week een ander keuzemenu met
Italiaanse en Franse specialiteiten.
"Met de Italiaanse specialiteiten
hebben wij veel ervaring opgedaan
in ons vorige restaurant La Taran
tella. Mijn man is Italiaan," aldus
Dyon. "De Franse kant van de keu
ken is afkomstig van onze kok Peter
Ponsioen".
De sfeer is in de Mallemolen heel
belangrijk. "Ik wil graag dat iedereen
zich op zijn gemak voelt in het res
taurant. Want je kunt bij ons zowel
in spijkerbroek als gekleed binnen
komen", vindt Dyon. Zo worden bij
het aperitief amuses geserveerd en
er is altijd ijswater en stokbrood.
"Wij merken dat die kleine attenties
op prijs gesteld worden, onder an
dere door de gasten die regel
matig in de Mallemolen te vin
den zijn", vertelt de eigenares.
"Deze vaste klanten vragen
meestal ook niet meer om de
menukaart. Zij vertrouwen
erop dat zij net zo lekker zullen
eten als de vorige keer". Bij de
Mallemolen kan 'a la carte'
gegeten worden, maar het
keuzemenu is erg populair.
"Tot volgende week zondag
hebben wij weer een combina
tiemenu met verschillende
Franse en Italiaanse gerech
ten," vertelt Dyon. "Bij de voor
gerechten kan gekozen wor
den tussen een lasagna met
verse zalm en groente of sala
de met eendeborst. Het tus
sengerecht is een dubbelge
trokken runderbouillon". De
keuze bij de hoofdgerechten
bestaat uit lamsbiefstukjes
met salie-perensaus of tong-
rolletjes met prei. De drie des
serts zijn kaneelijs, passie
vrucht en het bekende Itali
aanse nagerecht Tirami'su.
De Mallemolen is gevestigd
aan de Oosthaven in Gouda en
is geopend van woensdag tot
en met zondag vanaf 17.00
uur. Reserveren kunnen door-
aeqeven worden via 01820-
1 5430.
Het interieur van De Mallemolen is drastisch veranderd