Restaurant "'De Mallemolen 0e Mattemoten: \goede sfeer en heer [ij If specialiteiten Stel uiv eigen menu samen en tuin een diner voor tzvee! Hart van Holland/2 maart 1994 pagina 13 Specialiteiten Restaurant (Nicola en Dyon Diana) Pand in perspectief Italiaanse en Franse specialiteiten 'A la carte of keuzemenu Stuur vóór zaterdag 19 maart a.s. uw 5-gangen menu in aan: Hart van Holland, Postbus 85, 27BO AB Zevenhuizen en maak kans op een diner voor twee in restaurant Meer- bourgh" te Zoeterwoude. Tip: Het restaurant is gespecialiseerd in de Franse en Hollandse keuken. Voorgerechten: Tussengerecht: Hoofdgerechten: Desserts: Oosthaven 72, Gouda. Parkeren op de Nieuwe Veerstal Lasagna met verse zalm en groente geserveerd met een kreeftsausje of Salade met stukje gerookte eendeborst en een vlierbessendressing Dubbelgetrokken runderbouillon Lamsbiefstuk met een salie/perensaus of Tongrolletjes gevuld met jonge prei en een kappertjessaus Tirami'su of Kaneelijs, gegratineerd met een passievruchtendessert of Grand Manier sabayon Nicola en Dyon Diana met kok Peter Ponsioen voor het zeventiende eeuwse pand Specialiteitenrestaurant De Mal lemolen in Gouda heeft lang be kend gestaan als exclusief en moral heel duur. Sinds het res taurant werd overgenomen door Nicola en Dyon Diana, is er ech ter nogal wat veranderd. 'De in richting, maar ook de keuken en de sfeer is anders,aldus Dyon Diana. "Bovendien kan men bij ons eten voor een redelijke prijs". Het interieur van het restaurant is rigoureus veranderd. "De Mallemo len was heel klassiek ingericht,legt Dyon Diana uit. "Veel groen en bruin, het zag er eigenlijk nogal ouderwets uit". Alleen de stoelen berinneren nog aan de oude inrich ting. "Die zitten zo heerlijk dat het zonde is om ze te vervangen" vindt Dyon. "Verder is alles veel lichter 9emaakt". De plafondbeschilderin- 9en springen het meest in het oog. Die zijn gemaakt door de Boskoop- se kunstenaar Ton van Steenber- 9en", vertelt zij. De schildering bo ven het voorste gedeelte van het restaurant stelt een stralend blau we hemel voor met vogels. Het echterste gedeelte van De Malle molen is versierd met een afbeel ding van het pand zelf waarbij Nicola D^na glimlachend naar beneden Hjkt. De schilder heeft het zeven bende eeuwse panddat eerder ook klokkenmuseum en zuivelhandel is geweest, in perspectief geschil derd. Hierdoor volgt de blik van de eigenaar de gasten overal. Gok aan de wanden van het restau rant is kunst aanwezig. "Er zijn wis selende exposities van verschillen de kunstenaars," legt Dyon Diana uit. "Op die manier ziet het restau rant er telkens anders uit". Het ondernemende echtpaar Diana ver andert ook de andere kanten van De Mallemolen graag: zo is er elke week een ander keuzemenu met Italiaanse en Franse specialiteiten. "Met de Italiaanse specialiteiten hebben wij veel ervaring opgedaan in ons vorige restaurant La Taran tella. Mijn man is Italiaan," aldus Dyon. "De Franse kant van de keu ken is afkomstig van onze kok Peter Ponsioen". De sfeer is in de Mallemolen heel belangrijk. "Ik wil graag dat iedereen zich op zijn gemak voelt in het res taurant. Want je kunt bij ons zowel in spijkerbroek als gekleed binnen komen", vindt Dyon. Zo worden bij het aperitief amuses geserveerd en er is altijd ijswater en stokbrood. "Wij merken dat die kleine attenties op prijs gesteld worden, onder an dere door de gasten die regel matig in de Mallemolen te vin den zijn", vertelt de eigenares. "Deze vaste klanten vragen meestal ook niet meer om de menukaart. Zij vertrouwen erop dat zij net zo lekker zullen eten als de vorige keer". Bij de Mallemolen kan 'a la carte' gegeten worden, maar het keuzemenu is erg populair. "Tot volgende week zondag hebben wij weer een combina tiemenu met verschillende Franse en Italiaanse gerech ten," vertelt Dyon. "Bij de voor gerechten kan gekozen wor den tussen een lasagna met verse zalm en groente of sala de met eendeborst. Het tus sengerecht is een dubbelge trokken runderbouillon". De keuze bij de hoofdgerechten bestaat uit lamsbiefstukjes met salie-perensaus of tong- rolletjes met prei. De drie des serts zijn kaneelijs, passie vrucht en het bekende Itali aanse nagerecht Tirami'su. De Mallemolen is gevestigd aan de Oosthaven in Gouda en is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur. Reserveren kunnen door- aeqeven worden via 01820- 1 5430. Het interieur van De Mallemolen is drastisch veranderd

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 1994 | | pagina 13