Recept van de week Herken uzelf ■- OP!! Grandioze aanbieding 200,- J. KOSTER Zn. \|£.VïZ. 0^G Tevens verkopen wij: salades, exoten en boerenzuivel Gevulde venkel In de wielmaten 16", 20", 22" en 24" nu tot korting Natuurlijk weer bij Kooij JOHAN v. STUYVENBERG Moerkapelle J. KOSTER Zn. pagina 6 Hart van Holland/ 23 maart 1994 1111 ÉflPl Moerkapelse Zijde 10 - Moerkapelle - Tel. 01793-1594 gpe en natuurlijk verzorgen en bezorgen wij fruitmanden. Wij leveren ook aan horeca en instellingen. Donderdag t/m zaterdag Voorjaarssalade, 100 gram98 Radijsjes, per bos98 Aubergine, per stuk98 Wittlof klasse 1,500 gram98 Holl. groene paprika, 500 gr 298 Maandag t/m woensdag Gesneden rode kool. 500 gr89 Waldorfsalade, 150 gr189 Gesneden andijvie, 500 gr.... 189 Bospeen189 Mooie bloemkool, per stuk 289 U heeft nodig voor 4 personen 250 gram gaar kalfsvlees 50 a 75 gram salami aan één stuk 1 venkelknol 50 gram haricots verts 1 grote tomaat, ontveld 50 gram spaghetti U heeft nodig voor de dressing: 11/2 eetlepel kruiden of witte wijnazijn 3 eetlepels (olijfjolie mespuntje basterdsuiker zout peper Neem het grootste del van de stengels van de venkelknol weg. Houd de groene 'veertjes' die aan de stengels zitten apart. Snijd een dikke plak van de voet van de venkel af. Kies vier mooie en vooral grote 'venkellepels' uit die moe ten worden gevuld. Snijd een deel van de overgebleven venkel in uiterst smalle reepjes met een lengte van ca. 2 centi meter. U heeft er niet veel meer dan 2 eetlepels van nodig. Maak de haricots verts schoon. Verwijder de uiteinden. Snijd ze in stukjes van ca. 2 centimeter. Kook de spaghetti zoals op de verpak king is aangegeven. Dompel ze direkt na het koken onder in koud water en laat ze daarna uitlekken. Snijd de spaghetti daarna in stukjes van ca. 2 centimeter. Breng een liter water aan de kook. Voeg er wat zout aan toe. Kook de venkel lepels, de reepjes venkel en de haricots verts er niet veel langer dan 5 minuten in. Dompel de groenten daarna onder in koud water en laat ze goed uitlek ken. Snijd het kalfsvlees in smalle reepjes van ca. 2 centimeter. Hak de salami tot kruimels. Snijd het vrucht vlees van de tomaten in reepjes met alweer een lengte van ca. 2 centimeter. Roer wat zout, peper en een mespuntje witte basterdsuiker door de azijn. Klop er daarna de olie door. Doe de klein gesneden groenten met spaghetti, tomaten, kalfsvlees en salamikruimels in een kom. Schenk alles eenmaal luchtig om. Schenk de dressing erover en schep alles nogmaals luchtig om. Leg de 'venkellepels' op kleine bordjes. Vul ze met de salade en leg er één of meer achtergehouden venkelveertjes op. Lekker met licht geroosterd wit brood en boter. Voedingswaarde per portie: Energie: 1595 kJ (380 kcal) Eiwit: 28 gram Vet: 25 gram Koolhydraten: 11 gram Deze foto werd genomen bij Topslagerij Johan van Stuijvenberg in Moerkapelle. Als u zichzelf herkent heeft u een waardebon t.w.v. 25,- gewonnen welke u af kunt halen bij het kantoor van het Hart van Holland aan de dorpsstraat 62a te Zevenhuizen. Deze waardebon kunt u besteden bij Topslagerij Johan van Stuijvenberg. Fondue of gourmet voor een gezellig etentje Fondue of gourmet "7 C\C Topslager weekend voordeel A\VAVAVAV FIETSEN MOERKAPELLE 01793 2353 Kerkstraat 6, Moerkapelle 1 WÊÊÊÊÈË Bel of schrijf voor uw solicitatie of meer informatie naar: Bouw en aannemingsbedrijf Dorpsstraat 27 2751 BB Moerkapelle Tel. 01793-1323 I I li® p.p. vanafI donderdag, vrijdag en zaterdag Hamlappen 100 gram gekookte worst 100 gram Hamburgers per stuk 1,60, per 4 stuk Lasagne 100 gram VERTROUWD VAKMANSCHAP BIJ TOPSLAGER Dorpsstraat 23 - Moerkapelle - Tel. 01793-1425 DE DR00MFIETS VOOR BOFFERS Je zult er maar op mogen rijden. Tot in de kleinste detais een ecnte 'City Bike'. Naar keus uitgerust met 'terugtraprem' danwel kabelremmen in kombinatie met een heuse 6 speed derailleur. De kleuren zijn natuurlijk flitsend en ook deze fietsen zijn er in jongens en meisjes modellen f 151

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 1994 | | pagina 6