Recept van de week
Herken uzelf
■-
OP!!
Grandioze aanbieding
200,-
J. KOSTER Zn.
\|£.VïZ.
0^G
Tevens verkopen wij:
salades, exoten en boerenzuivel
Gevulde venkel
In de wielmaten 16", 20",
22" en 24" nu tot
korting
Natuurlijk weer bij Kooij
JOHAN v. STUYVENBERG
Moerkapelle
J. KOSTER Zn.
pagina 6
Hart van Holland/ 23 maart 1994
1111
ÉflPl
Moerkapelse Zijde 10 - Moerkapelle - Tel. 01793-1594 gpe
en natuurlijk verzorgen en bezorgen
wij fruitmanden.
Wij leveren ook aan horeca en instellingen.
Donderdag t/m zaterdag
Voorjaarssalade, 100 gram98
Radijsjes, per bos98
Aubergine, per stuk98
Wittlof klasse 1,500 gram98
Holl. groene paprika, 500 gr 298
Maandag t/m woensdag
Gesneden rode kool. 500 gr89
Waldorfsalade, 150 gr189
Gesneden andijvie, 500 gr.... 189
Bospeen189
Mooie bloemkool, per stuk 289
U heeft nodig voor 4 personen
250 gram gaar kalfsvlees
50 a 75 gram salami aan één stuk
1 venkelknol
50 gram haricots verts
1 grote tomaat, ontveld
50 gram spaghetti
U heeft nodig voor de dressing:
11/2 eetlepel kruiden of witte
wijnazijn
3 eetlepels (olijfjolie
mespuntje basterdsuiker
zout
peper
Neem het grootste del van de stengels
van de venkelknol weg. Houd de groene
'veertjes' die aan de stengels zitten
apart. Snijd een dikke plak van de voet
van de venkel af. Kies vier mooie en
vooral grote 'venkellepels' uit die moe
ten worden gevuld. Snijd een deel van
de overgebleven venkel in uiterst smalle
reepjes met een lengte van ca. 2 centi
meter. U heeft er niet veel meer dan 2
eetlepels van nodig. Maak de haricots
verts schoon. Verwijder de uiteinden.
Snijd ze in stukjes van ca. 2 centimeter.
Kook de spaghetti zoals op de verpak
king is aangegeven. Dompel ze direkt na
het koken onder in koud water en laat
ze daarna uitlekken. Snijd de spaghetti
daarna in stukjes van ca. 2 centimeter.
Breng een liter water aan de kook. Voeg
er wat zout aan toe. Kook de venkel
lepels, de reepjes venkel en de haricots
verts er niet veel langer dan 5 minuten
in. Dompel de groenten daarna onder
in koud water en laat ze goed uitlek
ken. Snijd het kalfsvlees in smalle
reepjes van ca. 2 centimeter. Hak de
salami tot kruimels. Snijd het vrucht
vlees van de tomaten in reepjes met
alweer een lengte van ca. 2 centimeter.
Roer wat zout, peper en een mespuntje
witte basterdsuiker door de azijn. Klop
er daarna de olie door. Doe de klein
gesneden groenten met spaghetti,
tomaten, kalfsvlees en salamikruimels
in een kom. Schenk alles eenmaal
luchtig om. Schenk de dressing erover
en schep alles nogmaals luchtig om.
Leg de 'venkellepels' op kleine bordjes.
Vul ze met de salade en leg er één of
meer achtergehouden venkelveertjes
op.
Lekker met licht geroosterd wit brood
en boter.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 1595 kJ (380 kcal)
Eiwit: 28 gram
Vet: 25 gram
Koolhydraten: 11 gram
Deze foto werd genomen bij Topslagerij Johan van Stuijvenberg in Moerkapelle.
Als u zichzelf herkent heeft u een waardebon t.w.v. 25,- gewonnen welke u af
kunt halen bij het kantoor van het Hart van Holland aan de dorpsstraat 62a te
Zevenhuizen. Deze waardebon kunt u besteden bij
Topslagerij Johan van Stuijvenberg.
Fondue of gourmet voor een gezellig etentje
Fondue of gourmet "7 C\C
Topslager weekend voordeel
A\VAVAVAV
FIETSEN MOERKAPELLE
01793 2353
Kerkstraat 6, Moerkapelle
1
WÊÊÊÊÈË
Bel of schrijf voor uw
solicitatie of meer
informatie naar:
Bouw en aannemingsbedrijf
Dorpsstraat 27
2751 BB Moerkapelle
Tel. 01793-1323
I I
li®
p.p. vanafI
donderdag, vrijdag en zaterdag
Hamlappen
100 gram
gekookte worst
100 gram
Hamburgers
per stuk 1,60, per 4 stuk
Lasagne
100 gram
VERTROUWD VAKMANSCHAP BIJ TOPSLAGER
Dorpsstraat 23 - Moerkapelle - Tel. 01793-1425
DE DR00MFIETS VOOR BOFFERS
Je zult er maar op mogen rijden. Tot in de
kleinste detais een ecnte 'City Bike'. Naar
keus uitgerust met 'terugtraprem' danwel
kabelremmen in kombinatie met een
heuse 6 speed derailleur. De kleuren zijn
natuurlijk flitsend en ook deze fietsen zijn
er in jongens en meisjes modellen
f
151