I
I
OCCA r
OAMtÏÏÏÏSSS.
1
De weg naar een goed adres:
Fa. K.A. Havelaar en Zn.
Recept van de week
li
v.d. Knijff
Electrolux model 86 Wet Dry
zs:
Tevens verkopen wij:
salades, exoten en boerenzuivel
r\
0,98
1,00
2,95
1,78
7,50
met BOVft® ic
Exclusieve tuindecoraties vanaf 75,-
Vijverpompen vanaf 123,-
H.D.-reinigers vanaf 449,-
Potgrond, zak 40 liter Üüa 6,45
f5,-
DE PARASOL!!
JOHAN v. STUYVENBERG
ELEKTRO VAKMAN
GROLSCH MEIBOK.
EEN FRIS LENTEBIER
DE PARA^^to
f5r
Pagina 6
Moerkapelse Zijde 10 - Moerkapelle - Tel. 01793-1594
en natuurlijk verzorgen en bezorgen
wij fruitmanden.
Wij leveren ook aan horeca en instellingen.
Let op onze zaterdagmiddag aanbiedingen
Donderdag t/m zaterdag
Grote krop sla39
Witlof, kl 1,500 gram139
Tomaten, 500 gram139
Fruitsalade, 100 gram139
Komkommers, 2 stuks139
Maandag t/m woensdag
Gesneden rode kool, 500 gr98
Gekookte kroten N.0.500 gr98
Kerriesalade, 150 gram198
Gesneden snijbonen, 250 gr. 298
Galia meloen298
Ford Escort 1.6 CLX'91 17.600,-
Daihatsu Cuore'90 8.950,-
Nissan Sunny 1.6 i'90 12.950,-
Peugeot 205 GTI'86 11.250,-
Ford Sierra 1.8 Laser'86 7.000,-
Kosten rijklaarmaken250,-
kruimelzuiger en waterzuiger
DORPSSTRAAT 30 MOERKAPELLE TEL. 1357
Tulpen le kwaliteit
Voor het mooiste
bruidsboeket
ga je toch naar
Bloemsierkunst
Ill
m
Leverspies met bacon en olijven
;iart v an
i lui.a
UI
Hamburgers
Wij maken onze hamburgers van 100% rundvlees en
gebruiken de originele hamburgerkruiden. f\f\
Meerdere malen per dag vers gemaakt, 3 stuks O UU
10% korting op onze speciale
TOPBURGER
Gemarineerde speklappen extra dun
Snel op hoog vuur knapperig bakken
100 gram
Gekookte worst
100 gram
Gebraden rosbief
100 gram
Papilion
Boerengehakt omwikkeld met katenspek.
per stuk
woensdag
Gehakt half-om-half
1 kilo
VERTROUWD VAKMANSCHAP BIJ TOPSLAGER
Dorpsstraat 23 - Moerkapelle Tel. 01793-1425
rA,A AA, AA* A A A.AAUM
uorpssiraatMoerkapelle-lei. üi/9j-i4^b ifirHi.\M w 4*
mi
<WV"u i
GARAGE
ƒ79,-
IVitliks
Nijverheidstraat 10 Moerkapelle tel. 01793-1307
Ijzerwaren - gereedschappen - doe het zelf artikelen - sanitair - CV bouwpakketten
graveren van naamplaten - sleutelservice
per sixpack ƒ6,95; bij 2 GRATIS GLAS
ISMESSHDRSiOi
•&z> Gz) Tt»
Slijterij - Wijnhandel
Het Wapen van Moerkapelle
Trudy van Hoven-Wiggers
Moerkapelse Zijde 14
2751 DL Moerkapelle - Tel. 01793-1305
bloemen- kadoshop
Dorpsstraat 38 - Moerkapelle - Tel. 01793-1275
(gesloten op maandagmorgen en woensdagmiddag)
vanaf 20 mei a.s. elke vrijdag koopavond
Chrysanten le kwaliteit
2 bossen voor maar
2 bossen voor maar
aanbieding zolang de voorraad
strekt, geldig van 21-4 t/m 23-4-1:
5.
U heeft nodig voor 4 personen:
400 gram runderlever
8 plakjes bacon
8 gevulde olijven zonder pit
8 kleine bosuitjes
8 kerstomaten
'/4 kleine komkommer
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel provenpaalse kruiden
zout
peper
Basisbereiding grillen:
Grillapparatuur, in welke vorm dan ook, goed voorverwarmen (gas, elec-
tra of de barbecue). Kruid het vlees, maar zout het niet, want dat ge
beurt achteraf. Plaats het vlees op of tussen de grill. Keer het vooral
niet te vlug. In eerste instantie plakt het vlees vast maar het laat later
vanzelf los. Afhankelijk van de vleessoort wordt hoogte en/of tempera
tuur en tijdsduur bepaald.
Bereiding:
Blancheer even de kook erover laten gaan) de lever in een pan met
ruim kokend water en zout in ca. 5 minuten. Neem de lever uit de pan
en dep hem af met keukenpapier. Verdeel de lever met een scherp mes
in 12 stukken Maak de kleine bosuitjes schoon en blancheer ze Snijd de
komkommer in 8 plakken. Was de kerstomaatjes. Wikkel de gevulde olij
ven om met de bacon. Vermeng de proven^aalse kruiden, zout en peper
in de olie. Rijg achtereenvolgens aan 4 spiezen stukje leven, bacon, olijf,
bosuitje, komkommer en kerstomaatje. Herhaal dit nog één keer (eindi
gen met een stuk lever). Bestrijk de spiezen licht met het olie-mengsel.
Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Griil de spiezen in ca. 10
minuten bruin en gaar onder een voorverwarmde grill. Keer de spiezen
regelmatig.
Lekker met koude gekookte bietensalade en röstiko's.
Tip: U kunt hier natuurlijk ook varkens- of kalfslever voor gebruiken.
Tip: Tussen een tafelgrill of op de barbecue is de bereidingstijd 6 a i
minuten. Niet te heet grillen.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 11015 kJ (240 kcal)
Eiwit: 23 gram
Vet: 15 gram
Koolhydraten: 3 gram