I I OCCA r OAMtÏÏÏÏSSS. 1 De weg naar een goed adres: Fa. K.A. Havelaar en Zn. Recept van de week li v.d. Knijff Electrolux model 86 Wet Dry zs: Tevens verkopen wij: salades, exoten en boerenzuivel r\ 0,98 1,00 2,95 1,78 7,50 met BOVft® ic Exclusieve tuindecoraties vanaf 75,- Vijverpompen vanaf 123,- H.D.-reinigers vanaf 449,- Potgrond, zak 40 liter Üüa 6,45 f5,- DE PARASOL!! JOHAN v. STUYVENBERG ELEKTRO VAKMAN GROLSCH MEIBOK. EEN FRIS LENTEBIER DE PARA^^to f5r Pagina 6 Moerkapelse Zijde 10 - Moerkapelle - Tel. 01793-1594 en natuurlijk verzorgen en bezorgen wij fruitmanden. Wij leveren ook aan horeca en instellingen. Let op onze zaterdagmiddag aanbiedingen Donderdag t/m zaterdag Grote krop sla39 Witlof, kl 1,500 gram139 Tomaten, 500 gram139 Fruitsalade, 100 gram139 Komkommers, 2 stuks139 Maandag t/m woensdag Gesneden rode kool, 500 gr98 Gekookte kroten N.0.500 gr98 Kerriesalade, 150 gram198 Gesneden snijbonen, 250 gr. 298 Galia meloen298 Ford Escort 1.6 CLX'91 17.600,- Daihatsu Cuore'90 8.950,- Nissan Sunny 1.6 i'90 12.950,- Peugeot 205 GTI'86 11.250,- Ford Sierra 1.8 Laser'86 7.000,- Kosten rijklaarmaken250,- kruimelzuiger en waterzuiger DORPSSTRAAT 30 MOERKAPELLE TEL. 1357 Tulpen le kwaliteit Voor het mooiste bruidsboeket ga je toch naar Bloemsierkunst Ill m Leverspies met bacon en olijven ;iart v an i lui.a UI Hamburgers Wij maken onze hamburgers van 100% rundvlees en gebruiken de originele hamburgerkruiden. f\f\ Meerdere malen per dag vers gemaakt, 3 stuks O UU 10% korting op onze speciale TOPBURGER Gemarineerde speklappen extra dun Snel op hoog vuur knapperig bakken 100 gram Gekookte worst 100 gram Gebraden rosbief 100 gram Papilion Boerengehakt omwikkeld met katenspek. per stuk woensdag Gehakt half-om-half 1 kilo VERTROUWD VAKMANSCHAP BIJ TOPSLAGER Dorpsstraat 23 - Moerkapelle Tel. 01793-1425 rA,A AA, AA* A A A.AAUM uorpssiraatMoerkapelle-lei. üi/9j-i4^b ifirHi.\M w 4* mi <WV"u i GARAGE ƒ79,- IVitliks Nijverheidstraat 10 Moerkapelle tel. 01793-1307 Ijzerwaren - gereedschappen - doe het zelf artikelen - sanitair - CV bouwpakketten graveren van naamplaten - sleutelservice per sixpack ƒ6,95; bij 2 GRATIS GLAS ISMESSHDRSiOi •&z> Gz) Tt» Slijterij - Wijnhandel Het Wapen van Moerkapelle Trudy van Hoven-Wiggers Moerkapelse Zijde 14 2751 DL Moerkapelle - Tel. 01793-1305 bloemen- kadoshop Dorpsstraat 38 - Moerkapelle - Tel. 01793-1275 (gesloten op maandagmorgen en woensdagmiddag) vanaf 20 mei a.s. elke vrijdag koopavond Chrysanten le kwaliteit 2 bossen voor maar 2 bossen voor maar aanbieding zolang de voorraad strekt, geldig van 21-4 t/m 23-4-1: 5. U heeft nodig voor 4 personen: 400 gram runderlever 8 plakjes bacon 8 gevulde olijven zonder pit 8 kleine bosuitjes 8 kerstomaten '/4 kleine komkommer 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel provenpaalse kruiden zout peper Basisbereiding grillen: Grillapparatuur, in welke vorm dan ook, goed voorverwarmen (gas, elec- tra of de barbecue). Kruid het vlees, maar zout het niet, want dat ge beurt achteraf. Plaats het vlees op of tussen de grill. Keer het vooral niet te vlug. In eerste instantie plakt het vlees vast maar het laat later vanzelf los. Afhankelijk van de vleessoort wordt hoogte en/of tempera tuur en tijdsduur bepaald. Bereiding: Blancheer even de kook erover laten gaan) de lever in een pan met ruim kokend water en zout in ca. 5 minuten. Neem de lever uit de pan en dep hem af met keukenpapier. Verdeel de lever met een scherp mes in 12 stukken Maak de kleine bosuitjes schoon en blancheer ze Snijd de komkommer in 8 plakken. Was de kerstomaatjes. Wikkel de gevulde olij ven om met de bacon. Vermeng de proven^aalse kruiden, zout en peper in de olie. Rijg achtereenvolgens aan 4 spiezen stukje leven, bacon, olijf, bosuitje, komkommer en kerstomaatje. Herhaal dit nog één keer (eindi gen met een stuk lever). Bestrijk de spiezen licht met het olie-mengsel. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Griil de spiezen in ca. 10 minuten bruin en gaar onder een voorverwarmde grill. Keer de spiezen regelmatig. Lekker met koude gekookte bietensalade en röstiko's. Tip: U kunt hier natuurlijk ook varkens- of kalfslever voor gebruiken. Tip: Tussen een tafelgrill of op de barbecue is de bereidingstijd 6 a i minuten. Niet te heet grillen. Voedingswaarde per portie: Energie: 11015 kJ (240 kcal) Eiwit: 23 gram Vet: 15 gram Koolhydraten: 3 gram

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 1994 | | pagina 6