Borgo Antico Groot aanbod bij Grillroom/Pizzeria Jerusalem La Baraque in kerstsfeer De kerstman komt op bezoek in Florida Onbeperkt eten bij Sphinx Kerstfeest in De Strandgaper "De Plaza" Hotel Zoetermeer Kerstdiner bij Jade pagina 14 Afhaal-bezorgdienst Hart van Holland/14 december 1994 Party-service Met Kerst: 'uit' dineren en logeren?! fsftfTOlflg Zevenhuizen - "We hebben geen speciaal kerstdiner, maar onze gasten kunnen hun speciale wensen wel kenbaar ma ken. Andersom kunnen wij, als ze ons daar de vrije hand in geven, een eigen specialiteit laten bereiden", zegt Ariënne Marfella. Haar man Eduardo Marfella. is een doorgewinterde kok en kent de fijne kneepjes van de Italiaanse keuken. "Wil len de gasten een pizza dan kan dat ook. We serveren op beide kerstdagen ge woon a la carte"Ze wijst op de uitsteken de wijnen die er in Borgo Antico geser veerd worden. "We hebben een grote keus aan Italiaanse wijnen"verzekert ze. "en als men dat wenst kunnen wij een wijnsuggestie doen. Indien men bij ons wil komen eten dient men wel ruim van tevoren te reserveren. We zijn op beide kerstdagen vanaf 17.00 uur open". "Wie thuis Italiaans wil eten en dit graag af wil halen of wil laten thuisbezorgen, kan dat natuurlijk op beide kerstdagen ook. De maaltijden blijven goed op tem peratuur door de verwarmde installatie in de bestelauto". Zevenhuizen - "Stel zelf uw Kerstmenu samen". Onder dit motto zorgt de eigenaar van 'La Baraque", Ben Verburg. bij gestaan door een aantal mede werkers, op beide Kerstdagen voor een variëteit aan tongstrelende ge rechten. De gast kan bij de reservering 'n keuze bepalen. Daarvoor heeft Ben Verburg. een speciale 'wenskaart' ont worpen die afgehaald kan worden, of die men telefonisch kan opvragen. De kaart wordt dan toegezonden. De gast kan een keuze maken uit drie voorgerech ten. drie tussengerechten, drie hoofdge rechten en drie desserts. Wat te denken van 'Scampis a 1' Orly' (Chinese garna len in bierbeslag) 'Cote de veau Madras' (kalfkotelet met lichte kerrievruchten- saus) 'Consommé Celestine' (kippe- bouillon afgemaakt met reepjes flensjes (tussengerecht) en bijvoorbeeld als des-' sert 'Bavarois a l'orange "Dankzij de verbouwing hebben we nu nog meer ruimte. We twijfelen er niet aan of die allemaal bezet zullen worden Boskoop - Wat eten we vanavond: pizza, shoarma, spareribs of pasta? Wie in Boskoop (en omgeving) woont, hoeft niet te kiezen want deze gerechten zijn adres verkrijgbaar: bij grillroom/pizzeria Jerusalem aan de Zij de. Op die manier kan iedereen eten waar hij of zij op dat moment trek in heeft en maakt de eige naar. de heer Kha- touti. het alle klanten naar de zin. Ook op beide kerst dagen is het aanbod bij Jerusalem groot. Speciaal voor de kerst heeft de eige naar een drie-gan genmenu samenge steld met soep of gar- nalencocktail. een hoofdgerecht met zeven soorten vlees of een pizza en als dessert ijs. Maar wie liever kebab, mixed grill, lamskote letten. entrecote. T-bonesteak of kippelever wil eten kan ook aan schuiven. En dan zijn er nog de 38 verschillende pizza's, zoals Pizza Mafiosa met ansjovis en kappertjes en Pizza Casanova met garnalen. tonijn en zalm. Na tuurlijk maakt de Italiaanse kok ook de bekende Calzo- ne. Quattro for- maggi. Inferno, kinderpizza's en vegetarische piz za's. Of een pasta gerecht. En voor wie niet kan kiezen tussen shoarma en pizza, is er de pizza met shoarmavlees! Uiteraard kunnen de gerechten van Jerusalem ook op de beide kerstda gen aan huis wor den bezorgd. lacht Ben. die met kok Peter en Geralda met zorg de gerechten bereidt. Op beide Kerstdagen kan men op reservering vanaf 17.00 uur terecht in het eetcafé aan de Zuidplasweg. Boskoop - Traditiegetrouw wordt het kerstfeest in Restaurant Florida in Boskoop weer uitbundig gevierd. Gastvrouw me vrouw Dufais en de medewerkers van het restaurant zullen opnieuw alles in het werk stellen om voor alle gasten een echte kerstsfeer te creëren. Op eerst kerstdag is er een diner dansant vanaf 18.00 uur met medewerking van het duo 'Partner in Music'. Die dag wordt een zes-gangenmenu geserveerd met ondermeer een salade van gerookte hazerug- fileteen lichte soep met zalmeen biefstuk van de haas en een tropisch ijsgerecht. De tweede kerstdag begint het feest vroeger: vanaf 11.00 uur is er een brunch met warme en koude gerechten: waterkers soep. croissants en krentenbrood, gerookte-zalmmouse. rol lade en rosbief, paté en salades, quiche, gemengde groenten, flensjes, chipolatapudding en nog Veel meer heerlijke gerech ten. Alle gasten voor de brunch worden ontvangen met een glas champagnekir cocktail en warme quiche. Vanaf 16.00 uur staat het Familie Kerstbuffet gereed met onder andere zeevruchten cocktail, waldorf cocktail, kerstham. meloen met scharzwalderham. gegrilde entrecote met remouladesaus. Deense haring in dillemarinade en creme fraiche. kalfsoester in basilicumsaus, zalmfilet in dragonsaus en diverse desserts Kinderen zijn uiteraard van harte welkom: de kerstman komt op bezoek en er is een videoruimte en een speelhoek. Speciaal voor de jonge gasten is er een kinderbuffet. Kinderen tot vier jaar kunnen gratis meeëten. voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar wordt de helft van de prijs gerekend. Zevenhuizen - Henk en Tineke Alferink verheugen zich op le Kerstdag. Dan verwachten ze namelijk veel gasten in hun sfeervolle restaurant aan de oever van de Zevenhuizerplas. De culinaire genieter kan z'n hart (maag) ophalen en smul len van verrukkelijke gerech ten tijdens het 7-gangendiner in het specialiteitenrestaurant op de bovenverdieping. "De genen die benieuwd zijn wat we tijdens het kerstdiner serve ren. kunnen hier desgewenst schriftelijke informatie over krijgen of gewoon het menu afhalen. We bieden naast het diner, nog andere faciliteiten. Het restaurant op de begane grond (gedecoreerd in kerstsfeer red.) biedt de mogelijkheid tot deel name aan een gigantisch 'buffet dansant'. Het bekende Roland-trio verzorgt de muziek, die zoals ge bruikelijk met Kerst, past bij de sfeer", zegt Tineke. Zij is de gast vrouw en Henk zwaait in de keuken de scepter. Tevens bestaat de mogelijkheid om koude gerechten, salades, hapjes en dergelijke af te halen, mits be steld". Ze toont een folder waarin de exclu sieve en minder exclusieve speciali teiten van "De Strandgaper" wor den vermeld. Naast de wat 'gewone' huzarensa lade. kipsalade en zalmsalade is de gecombineerde salade "de luxe" te bestellen: voor vier tot acht perso nen 78 gulden. Daarvoor krijgt men een garnalensalade, rund vleessalade. waldorfsalade (met vers fruit) en een frisse kipsalade met extra veel kip en romige kerrie saus. Ook zijn er visschotels, een vlees plateau of een kaasplateau te be stellen. "In overleg is er veel te regelen vindt Henk Alferink. "Patache" is de naam van een nieuw Zoetermeers restaurant. Het is één vah de drie eetgelegenheden van het "De Plaza Hotel dat sinds 1 oktober een zelfstandig onderdeel vormt van De Golden Tulip-keten. Paul Fagel. van restaurant "Het Arsenaalin Naarden. zwaait de scepter over "PatacheMet het aantrekken van Paul Fagel wordt het restaurant één van de leidinggevende eetgelegenheden in de Waddinxveen - Het zal met kerst heel gezellig worden in Sphinx aan de Nesse in Waddinxveen. Daar zal de heer Ta- rek. beheerder van het steengrill-restau- rant. persoonlijk op toezien. "De gezelli ge sfeer en het lekke re eten is bij ons het belangrijkst op beide kerstdagen." vertelt hij. Voor de sfeer zorgen een buikdan- seresdie zowel op ste als op twee- d e kerst- a g o p - treedt. vlees worden aard appelen. tien soorten salade en stokbrood met kruidenboter ge serveerd. Het di ner wordt afgeslo ten met ijs. En voor alle gerech ten geldt: onbe perkt eten". Voor het speciale kerstmenu kan nu al vanaf 16.00 uur bij Sphinx worden gereserveerd. Er kan worden gege ten van 16.00 tot 19.30 uur of van 20.30 tot 00.00 voor het lekkere eten zorgen de me dewerkers van Sp hinx. "Wij hebben een speciaal menu samengesteld." al dus de heer Tarek. "Dat bestaat uit meloencocktail en garnalencocktail vooraf. Daarna volgt het hoofdge recht met zeven soor ten vlees: biefstuk, schnitzel, kebab, kip filet. lamskotelet, varkenskarbonade en mergaz. Bij het uur. Er is plaats voor honderd gas ten en voor kinde ren tot twaalf jaar wordt de helft van de prijs gerekend. regio. Chefkok Francis van Vught heeft samen met Paul Fagel het kerst menu opgesteld van het 7-gangen Di ner Dansant. Het resultaat4s dan ook verrukkelijk. Om 18.30 uur worden de gasten voor een apéritief verwacht in de "Plaza Bar"het diner vangt aan om 19.30 uur. De Brasserie, ook onderdeel van het "De Plaza" Hotel biedt uitzicht op de piazza met. in de zomer maanden. fontein en wa terpartijen. Op le en 2e kerstdag wordt er tussen 12.00 en 15.00 uur een kerstbrunch gehouden. Vanaf 18.00 uur kunnen de gas ten in "De Brasserie" terecht voor een Kerst Buffet Dansant. Voor de gasten die 's avonds laat liever niet meer helemaal naar huis willen rijden biedt "De Plaza" dit jaar een zeer speciale prijs voor een "kerst-over nachting" aan. namelijk 50 gulden per persoon, inclusief ontbijt, op basis van een tweepersoonskamer. Zevenhuizen - Bij chinees-restaurant "Jade" in de Zevenhuizense Dorpsstraat, kunnen de gasten tijdens de kerstdagen génieten van een sfeervol kerstdiner. Kenmerkend.voor dit restaurant is de 'gastvrijheid', die eigenaar de heer L.S. Man hoog in het vaandel heeft. Hij kent z'n gasten en zo niet. dan 'herkent' hij ze de tweede keer. De gasten hebben dan ook het gevoel thuis 'uit' te zijn. Ook dit jaar heeft de heer Man samen met zijn chefkok weer tongstrelende menu's samenge steld voor kerst en nieuwjaar. Er kan een keuze gemaakt worden uit twee gerechten, zowel bij voor-, tussen-, als hoofd- en nagerecht. Echter iedereen kan ook gewoon a la carte dineren. Tevens is aan de kinderen gedacht, voor hen is er een speciaal 'Kerst-kindermenu' van dertig gulden. Onder het genot van een 'drankje van het huis bepalen de gasten hun keuze, waarna ze in elk gewenst tempo van hun kerstdiner kunnen genieten. Tussen 11.00 en 22.30 uur bestaat de mogelijkheid om te komen dineren bij "Jade", echter men dient wel van tevoren te reserveren.

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 1994 | | pagina 14