Borgo Antico
Groot aanbod bij Grillroom/Pizzeria
Jerusalem
La Baraque in kerstsfeer
De kerstman komt op bezoek in Florida
Onbeperkt eten bij Sphinx
Kerstfeest in De Strandgaper
"De Plaza" Hotel Zoetermeer
Kerstdiner bij Jade
pagina 14
Afhaal-bezorgdienst
Hart van Holland/14 december 1994
Party-service
Met Kerst: 'uit' dineren en logeren?!
fsftfTOlflg
Zevenhuizen - "We hebben geen speciaal
kerstdiner, maar onze gasten kunnen
hun speciale wensen wel kenbaar ma
ken. Andersom kunnen wij, als ze ons
daar de vrije hand in geven, een eigen
specialiteit laten bereiden", zegt Ariënne
Marfella. Haar man Eduardo Marfella. is
een doorgewinterde kok en kent de fijne
kneepjes van de Italiaanse keuken. "Wil
len de gasten een pizza dan kan dat ook.
We serveren op beide kerstdagen ge
woon a la carte"Ze wijst op de uitsteken
de wijnen die er in Borgo Antico geser
veerd worden. "We hebben een grote
keus aan Italiaanse wijnen"verzekert ze.
"en als men dat wenst kunnen wij een
wijnsuggestie doen. Indien men bij ons
wil komen eten dient men wel ruim van
tevoren te reserveren. We zijn op beide
kerstdagen vanaf 17.00 uur open".
"Wie thuis Italiaans wil eten en dit graag
af wil halen of wil laten thuisbezorgen,
kan dat natuurlijk op beide kerstdagen
ook. De maaltijden blijven goed op tem
peratuur door de verwarmde installatie in
de bestelauto".
Zevenhuizen - "Stel zelf uw
Kerstmenu samen". Onder dit
motto zorgt de eigenaar van
'La Baraque", Ben Verburg. bij
gestaan door een aantal mede
werkers, op beide Kerstdagen
voor een variëteit aan tongstrelende ge
rechten. De gast kan bij de reservering
'n keuze bepalen. Daarvoor heeft Ben
Verburg. een speciale 'wenskaart' ont
worpen die afgehaald kan worden, of die
men telefonisch kan opvragen. De kaart
wordt dan toegezonden. De gast kan
een keuze maken uit drie voorgerech
ten. drie tussengerechten, drie hoofdge
rechten en drie desserts. Wat te denken
van 'Scampis a 1' Orly' (Chinese garna
len in bierbeslag) 'Cote de veau Madras'
(kalfkotelet met lichte kerrievruchten-
saus) 'Consommé Celestine' (kippe-
bouillon afgemaakt met reepjes flensjes
(tussengerecht) en bijvoorbeeld als des-'
sert 'Bavarois a l'orange
"Dankzij de verbouwing hebben we nu
nog meer ruimte. We twijfelen er niet
aan of die allemaal bezet zullen worden
Boskoop - Wat eten we vanavond:
pizza, shoarma, spareribs of pasta?
Wie in Boskoop (en omgeving)
woont, hoeft niet te kiezen want
deze gerechten zijn
adres verkrijgbaar:
bij grillroom/pizzeria
Jerusalem aan de Zij
de. Op die manier
kan iedereen eten
waar hij of zij op dat
moment trek in heeft
en maakt de eige
naar. de heer Kha-
touti. het alle klanten
naar de zin.
Ook op beide kerst
dagen is het aanbod
bij Jerusalem groot.
Speciaal voor de
kerst heeft de eige
naar een drie-gan
genmenu samenge
steld met soep of gar-
nalencocktail. een hoofdgerecht
met zeven soorten vlees of een
pizza en als dessert ijs. Maar wie
liever kebab, mixed grill, lamskote
letten. entrecote. T-bonesteak of
kippelever wil eten kan ook aan
schuiven. En dan zijn er nog de 38
verschillende pizza's, zoals Pizza
Mafiosa met ansjovis en kappertjes
en Pizza Casanova met garnalen.
tonijn en zalm. Na
tuurlijk maakt de
Italiaanse kok ook
de bekende Calzo-
ne. Quattro for-
maggi. Inferno,
kinderpizza's en
vegetarische piz
za's. Of een pasta
gerecht. En voor
wie niet kan kiezen
tussen shoarma en
pizza, is er de pizza
met shoarmavlees!
Uiteraard kunnen
de gerechten van
Jerusalem ook op
de beide kerstda
gen aan huis wor
den bezorgd.
lacht Ben. die met kok Peter en Geralda met zorg de gerechten
bereidt. Op beide Kerstdagen kan men op reservering vanaf
17.00 uur terecht in het eetcafé aan de Zuidplasweg.
Boskoop - Traditiegetrouw wordt het kerstfeest in Restaurant
Florida in Boskoop weer uitbundig gevierd. Gastvrouw me
vrouw Dufais en de medewerkers van het restaurant zullen
opnieuw alles in het werk stellen om voor alle gasten een
echte kerstsfeer te creëren. Op eerst kerstdag is er een diner
dansant vanaf 18.00 uur met medewerking van het duo
'Partner in Music'. Die dag wordt een zes-gangenmenu
geserveerd met ondermeer een salade van gerookte hazerug-
fileteen lichte soep met zalmeen biefstuk van de haas en een
tropisch ijsgerecht.
De tweede kerstdag begint het feest vroeger: vanaf 11.00 uur
is er een brunch met warme en koude gerechten: waterkers
soep. croissants en krentenbrood, gerookte-zalmmouse. rol
lade en rosbief, paté en salades, quiche, gemengde groenten,
flensjes, chipolatapudding en nog Veel meer heerlijke gerech
ten. Alle gasten voor de brunch worden ontvangen met een
glas champagnekir cocktail en warme quiche. Vanaf 16.00
uur staat het Familie Kerstbuffet gereed met onder andere
zeevruchten cocktail, waldorf cocktail, kerstham. meloen met
scharzwalderham. gegrilde entrecote met remouladesaus.
Deense haring in dillemarinade en creme fraiche. kalfsoester
in basilicumsaus, zalmfilet in dragonsaus en diverse desserts
Kinderen zijn uiteraard van harte welkom: de kerstman komt
op bezoek en er is een videoruimte en een speelhoek.
Speciaal voor de jonge gasten is er een kinderbuffet. Kinderen
tot vier jaar kunnen gratis meeëten. voor kinderen van vier tot
en met twaalf jaar wordt de helft van de prijs gerekend.
Zevenhuizen - Henk en Tineke
Alferink verheugen zich op le
Kerstdag. Dan verwachten ze
namelijk veel gasten in hun
sfeervolle restaurant aan de
oever van de Zevenhuizerplas.
De culinaire genieter kan z'n
hart (maag) ophalen en smul
len van verrukkelijke gerech
ten tijdens het 7-gangendiner
in het specialiteitenrestaurant
op de bovenverdieping. "De
genen die benieuwd zijn wat
we tijdens het kerstdiner serve
ren. kunnen hier desgewenst
schriftelijke informatie over
krijgen of gewoon het menu
afhalen. We bieden naast het
diner, nog andere faciliteiten.
Het restaurant op de begane
grond (gedecoreerd in kerstsfeer
red.) biedt de mogelijkheid tot deel
name aan een gigantisch 'buffet
dansant'. Het bekende Roland-trio
verzorgt de muziek, die zoals ge
bruikelijk met Kerst, past bij de
sfeer", zegt Tineke. Zij is de gast
vrouw en Henk zwaait in de keuken
de scepter.
Tevens bestaat de mogelijkheid om
koude gerechten, salades, hapjes
en dergelijke af te halen, mits be
steld".
Ze toont een folder waarin de exclu
sieve en minder exclusieve speciali
teiten van "De Strandgaper" wor
den vermeld.
Naast de wat 'gewone' huzarensa
lade. kipsalade en zalmsalade is de
gecombineerde salade "de luxe" te
bestellen: voor vier tot acht perso
nen 78 gulden. Daarvoor krijgt
men een garnalensalade, rund
vleessalade. waldorfsalade (met
vers fruit) en een frisse kipsalade
met extra veel kip en romige kerrie
saus.
Ook zijn er visschotels, een vlees
plateau of een kaasplateau te be
stellen. "In overleg is er veel te
regelen vindt Henk Alferink.
"Patache" is de naam van een nieuw Zoetermeers restaurant. Het
is één vah de drie eetgelegenheden van het "De Plaza Hotel dat
sinds 1 oktober een zelfstandig onderdeel vormt van De Golden
Tulip-keten.
Paul Fagel. van restaurant "Het Arsenaalin Naarden. zwaait de
scepter over "PatacheMet het aantrekken van Paul Fagel wordt
het restaurant één van de leidinggevende eetgelegenheden in de
Waddinxveen - Het
zal met kerst heel
gezellig worden in
Sphinx aan de Nesse
in Waddinxveen.
Daar zal de heer Ta-
rek. beheerder van
het steengrill-restau-
rant. persoonlijk op
toezien. "De gezelli
ge sfeer en het lekke
re eten is bij ons het
belangrijkst op beide
kerstdagen." vertelt
hij. Voor de sfeer
zorgen een buikdan-
seresdie zowel op
ste als op
twee-
d e
kerst-
a g
o p -
treedt.
vlees worden aard
appelen. tien
soorten salade en
stokbrood met
kruidenboter ge
serveerd. Het di
ner wordt afgeslo
ten met ijs. En
voor alle gerech
ten geldt: onbe
perkt eten".
Voor het speciale
kerstmenu kan nu
al vanaf 16.00 uur
bij Sphinx worden
gereserveerd. Er
kan worden gege
ten van 16.00 tot
19.30 uur of van
20.30 tot 00.00
voor het lekkere
eten zorgen de me
dewerkers van Sp
hinx. "Wij hebben
een speciaal menu
samengesteld." al
dus de heer Tarek.
"Dat bestaat uit
meloencocktail en
garnalencocktail
vooraf. Daarna
volgt het hoofdge
recht met zeven soor
ten vlees: biefstuk,
schnitzel, kebab, kip
filet. lamskotelet,
varkenskarbonade
en mergaz. Bij het
uur. Er is plaats
voor honderd gas
ten en voor kinde
ren tot twaalf jaar
wordt de helft van
de prijs gerekend.
regio. Chefkok Francis van Vught
heeft samen met Paul Fagel het kerst
menu opgesteld van het 7-gangen Di
ner Dansant. Het resultaat4s dan ook
verrukkelijk. Om 18.30 uur worden de
gasten voor een apéritief verwacht in
de "Plaza Bar"het diner vangt aan om
19.30 uur.
De Brasserie, ook onderdeel van het
"De Plaza" Hotel biedt uitzicht op
de piazza met. in de zomer
maanden. fontein en wa
terpartijen. Op le en 2e
kerstdag wordt er tussen
12.00 en 15.00 uur een
kerstbrunch gehouden.
Vanaf 18.00 uur kunnen de gas
ten in "De Brasserie" terecht voor
een Kerst Buffet Dansant.
Voor de gasten die 's avonds laat liever
niet meer helemaal naar huis willen
rijden biedt "De Plaza" dit jaar een zeer
speciale prijs voor een "kerst-over
nachting" aan. namelijk 50 gulden per
persoon, inclusief ontbijt, op basis van
een tweepersoonskamer.
Zevenhuizen - Bij chinees-restaurant "Jade" in de
Zevenhuizense Dorpsstraat, kunnen de gasten tijdens
de kerstdagen génieten van een sfeervol kerstdiner.
Kenmerkend.voor dit restaurant is de 'gastvrijheid', die
eigenaar de heer L.S. Man hoog in het vaandel heeft.
Hij kent z'n gasten en zo niet. dan 'herkent' hij ze de
tweede keer. De gasten hebben dan ook het
gevoel thuis 'uit' te zijn. Ook dit jaar heeft de
heer Man samen met zijn chefkok
weer tongstrelende menu's samenge
steld voor kerst en nieuwjaar. Er kan
een keuze gemaakt worden uit twee
gerechten, zowel bij voor-, tussen-,
als hoofd- en nagerecht. Echter
iedereen kan ook gewoon a la carte
dineren. Tevens is aan de kinderen gedacht,
voor hen is er een speciaal 'Kerst-kindermenu' van
dertig gulden.
Onder het genot van een 'drankje van het huis bepalen
de gasten hun keuze, waarna ze in elk gewenst tempo
van hun kerstdiner kunnen genieten. Tussen 11.00 en
22.30 uur bestaat de mogelijkheid om te komen
dineren bij "Jade", echter men dient wel van tevoren te
reserveren.