DE w 11.95 obo Oq Kerstmen I Keurslager Leen van Tol Wij helpen u graag bij het vinden van uw favoriete bestemming Voor de feestdagen zijn alle ingrediënten bij ons te koop. Bfoemenboetiek KEURSLAGER Reigerhof 124 2914 KE Nieuwerkerk a/d IJssel Tel. fax 0180-312588 pagina 14 Hart van Holland/13 december 1995 Dorpsstraat 149 Postbus 65 2760 AB Zevenhuizen Tel. 0180 - 632131 Fax 0180 - 634299 ANVR Uw vakantie begint, zodra u bij ons binnen stapt WAT KUNNEN WIJ U NOG MEER BIEDEN: AIR-MI LES EN ROCKS THEATER- EN CONCERTBOEKINGEN REISCHEQUES I VVV GESCHENK- EN DINERBONNEN Bij elke zomerboeking van minimaal 1 week, ontvangt u een royale fleurige vakantie-box. Bij het kerstmenu hebben wij een heerlijke witte wijn uit Australië gekozen: Rosemount Estate Chardonnay 1994 750 ml 6THEEK uttelaan Winkelcentrum Snijdelhof Puttelaan 138a Boskoop 0172-210440 >1 Salade met paprika, veldsla, taugé en walnoten Gevulde tomaten uit de oven Aardappelpuree met tuinkruiden Kalfsoesters Dorpsstraat 71 - Zevenhuizen - tel. 0180-632003 ;cr DE NIEUWE ZOMERGIDSEN, ZE ZIJN ER WEER! «W 1 rode paprika 150 g grove veldsla 50 g taugé 100 g walnoten (noten)olie, azijn mosterd, zout benodigdheden: Bereiden: Schep door elkaar: 1 grote rode paprikajj (in smalle ringen), 150 gram grove veldsla. 50 gram taugé en 100 gram walnoten (grof gehakt). Klop een sausje van: 3 eetlepels (noten)olie. I theelepel mosterd. I eetlepel azijn en zout. Schenk het vlak van tevoren over de salade. (4 pers.) benodigdheden: Voorbereiden: Veeg 400 g champions schoon en hak 400 g champignons ze fijn. Bak de champignons 20 minuten in 25 gram 3 stengels boter tot alle vocht verdampt is. Voeg 3 stengels bleek- bleekselderij selderij (heel klein gesneden) toe en 1/8 I slagroom. 8 tomaten Verwarm tot alle vocht weer verdampt is. Was 8 selderij tomaten, snijd er de bovenkant af en hol ze uit. Vul ze 1/8 I slagroom met het mengsel boter Bereiden: Leg op elke tomaat een klein klontje boter. Zet ze in een ingevette schaal 30 minuten in de oven (200 °C, stand 4). Garneer met 2 takjes (fijngeknipte) selderij. (4 pers.) benodigdheden: Voorbereiden: Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Knip intussen boven een bord de kruiden fijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg al roerend zo veel melk toe dat een luchtige puree ontstaat. Breng de puree op smaak met zout en peper. Houd de puree warm tot gebruik. (Of maak de puree opnieuw warm in een pan met dikke bodem) Bereiden: Schep met een ijsbolletjestang (of 2 lepels) bolletjes puree en rol ze door de kruiden. (4 pers.) bereiden' benodigdheden: 500 gram kalfsoester Op een hoog vuur 2 minuten per kant bakken (4 pers.) kruiden, peper, zout 750 g aardappelen (afkokers) 6 takjes peterselie 1/2 potje bieslook 6 takjes selderij I 1/2 dl melk zout. peper ZWALU

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 1995 | | pagina 14