DE
w
11.95
obo Oq
Kerstmen
I
Keurslager Leen van Tol
Wij helpen u graag bij het vinden van
uw favoriete bestemming
Voor de feestdagen
zijn alle ingrediënten
bij ons te koop.
Bfoemenboetiek
KEURSLAGER
Reigerhof 124
2914 KE Nieuwerkerk a/d IJssel
Tel. fax 0180-312588
pagina 14
Hart van Holland/13 december 1995
Dorpsstraat 149
Postbus 65
2760 AB Zevenhuizen
Tel. 0180 - 632131
Fax 0180 - 634299
ANVR
Uw vakantie begint, zodra u bij ons binnen stapt
WAT KUNNEN WIJ U NOG MEER BIEDEN:
AIR-MI LES EN ROCKS
THEATER- EN CONCERTBOEKINGEN
REISCHEQUES
I VVV GESCHENK- EN DINERBONNEN
Bij elke zomerboeking van minimaal 1 week, ontvangt u
een royale fleurige vakantie-box.
Bij het kerstmenu hebben wij
een heerlijke witte wijn uit
Australië gekozen:
Rosemount Estate
Chardonnay 1994
750 ml
6THEEK
uttelaan
Winkelcentrum Snijdelhof
Puttelaan 138a Boskoop
0172-210440
>1
Salade met paprika, veldsla, taugé en walnoten
Gevulde tomaten uit de oven
Aardappelpuree met tuinkruiden
Kalfsoesters
Dorpsstraat 71 - Zevenhuizen - tel. 0180-632003
;cr
DE NIEUWE ZOMERGIDSEN,
ZE ZIJN ER WEER!
«W
1 rode paprika
150 g grove veldsla
50 g taugé
100 g walnoten
(noten)olie, azijn
mosterd, zout
benodigdheden:
Bereiden: Schep door elkaar: 1 grote rode paprikajj
(in smalle ringen), 150 gram grove veldsla. 50
gram taugé en 100 gram walnoten (grof gehakt).
Klop een sausje van: 3 eetlepels (noten)olie. I
theelepel mosterd. I eetlepel azijn en zout. Schenk
het vlak van tevoren over de salade. (4 pers.)
benodigdheden:
Voorbereiden: Veeg 400 g champions schoon en hak 400 g champignons
ze fijn. Bak de champignons 20 minuten in 25 gram 3 stengels
boter tot alle vocht verdampt is. Voeg 3 stengels bleek- bleekselderij
selderij (heel klein gesneden) toe en 1/8 I slagroom. 8 tomaten
Verwarm tot alle vocht weer verdampt is. Was 8 selderij
tomaten, snijd er de bovenkant af en hol ze uit. Vul ze 1/8 I slagroom
met het mengsel boter
Bereiden: Leg op elke tomaat een klein klontje boter.
Zet ze in een ingevette schaal 30 minuten in de oven
(200 °C, stand 4). Garneer met 2 takjes (fijngeknipte)
selderij. (4 pers.)
benodigdheden:
Voorbereiden: Schil de aardappelen en kook ze in
20 minuten gaar. Knip intussen boven een bord de
kruiden fijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Voeg al roerend zo veel melk toe dat een luchtige
puree ontstaat. Breng de puree op smaak met zout en
peper. Houd de puree warm tot gebruik. (Of maak de
puree opnieuw warm in een pan met dikke bodem)
Bereiden: Schep met een ijsbolletjestang (of 2 lepels)
bolletjes puree en rol ze door de kruiden. (4 pers.)
bereiden' benodigdheden: 500 gram kalfsoester
Op een hoog vuur 2 minuten per kant bakken (4 pers.) kruiden, peper, zout
750 g aardappelen
(afkokers)
6 takjes peterselie
1/2 potje bieslook
6 takjes selderij
I 1/2 dl melk
zout. peper
ZWALU