openingstijden.. ^tr:^wtt,ouur Henk en Tineke Alferink «gjjiü mk veren gewenst Restaurant de Strandgaper, Strandweg 1 2761 DM Zevenhuizen Telefoon 010 - 421 20 25, Telefax 010 - 421 35 93 Privé 0180 - 63 38 32 biedt u a ia carte restaurant met: NAGERECHTEN Hart van Holland/2 juli 1997 Pagina 21 Bovenstaande gerechten worden geserveerd met stokbrood en kruidenboter Vispotpourri "de Strandgaper" met gestoofde heilbot, schol, zalm, mosseltjes en roodbaars, overgoten met witte wijnsaus met dilletoppen 34.50 Gegrilde tonijnbiefstuk met een apart geserveerde koude tomatensaus 27.50 In de roomboter gebakken Noordzeetong (ca. 500 gram) (indien gewenst voor u aan tafel gefileerd) 47.50 picassogarnituur (warm fruit en gember) 7.50 Twee gebakken slibtongetjes met remouladesaus 29.50 Gepocheerde tongrolletjes gevuld met zalm en overgoten met een verfijnde kreeftensaus 39.50 Gegrilde moot zalmfilet (ca. 300 gr.) met kruidenboter 32.50 Thule van phillodeeg, gevuld met gamba's, heilbot en prei, in de oven gebakken, geserveerd met een romig tuinkruidensausje 34.50 Bovenstaande gerechten worden geserveerd met twee aardappel- en groentegarnituren, gemengde salade en compote Schitterend uitzicht op de Zevenhuizerplassen uitgebreide lunchkaart in het café met openhaard sfeervolle bar terras steengrillen t/m 50 personen barbecuen 10 t/m 150 personen goede, speelse en verantwoorde keuken totale accommodatie t/m 150 personen vergaderruimte met diverse installaties speciale arrangementen voor diners, partijen en recepties Lichtgerookte ardennerham met meloen en frisse salade 17.50 Carpaccio van rauwe ossenhaas met olijfolie, parmakrullen en frisse salade met pijnboompitten 22.50 Cocktail Monica gevuld met blokjes kip, ananas, mandarijnen en noten, overgoten met een romig kerriesausje 14.50 Antipasto di Italiano met gedroogde parmaham, bresaolo, salami Napoli, mortadella, citroen, paprika, artisjok en parmakrullen 22.50 cocktail gevuld met Hollandse garnalen overgoten met een romige whiskeysaus 18.50 Duo van gerookte zalm en gerookte IJsselmeerpaling met uitjes en kappertjes, geserveerd met toast en boter 19.50 Vissersbanket bestaande uit gerookte zalm, paling, heilbot, makreel, garnalen en krab, geserveerd met een romige whiskeysaus, toast en boter Cocktail "Fraicheur"; frisse cocktail van diverse exotische fruitsoorten een knapperige salade gevuld met gerookte kuikenborstfilet, ei, tomaat, ui, yoghurtdressing, bestrooid met croutons 14.50 Bovenstaande gerechten worden geserveerd met stokbrood en kruidenboter WAX ME VOORGERECHTEN Half dozijn gegratineerde wijngaardslakken met look en groene kruiden 14.50 Lauwwarme salade van gemarineerde zalm, gegratineerd met een grove dressing Scampi's a la picata in een romige saus met groene kruiden, citroen, witte wijn en kaas In een vuurvaste cocotte geserveerde champignons in een romig tuinkruidensausje en knoflook 15.50 Bovenstaande gerechten worden geserveerd met stokbrood en kruidenboter 22.50 9.50 17.50 19.50 Franse uiensoep met kaascroutons Bisque de Homard; lichtgebonden kreeftensoep met room, cognac en garnaaltjes Heldere groentesoep met rundvlees en knapperige groenten Tomatencremesoep met gehaktballetjes Lichtgebonden romige Zaanse mosterdsoep 8.50 12.50 8.50 8.50 9.50 VLEESGERECHTEN Kalfs-entrecote met een saus van Dijon mosterd 34.50 Saltimbocca a la Romana; varkensfilet gevuld met salie en parmaham met gorgonzolakaas, afgeblust met witte wijn 32.50 Gebraden varkenshaasje met champignonroomsaus 32.50 "Worranofski"; ossehaasmedaillons in een pittige paprika-wodkasaus in een steelpannetje geserveerd 29.50 Varkenshaasje gevuld met brie en overgoten met een romig bieslooksausje 34.50 Wiener Schnitzel (ca. 250 gr.) met citroen 27.50 Kalkoentournedos met een waqne kerriesaus 29.50 "Cajun Chicken"; kipfilethaasjes gemarineerd met cajunkruiden, omwikkeld met krokant gerookt spek 28.50 Haasbiefstuk met naar uw keuze Stroganoff- of pepersaus of gebakken champignons 33.50 Rosé gebraden kalfsoester gevuld met gerookte zalm en overgoten met kreeftensaus 37.50 Bovenstaande gerechten worden geserveerd met twee aardappel- en groentegarnituren, gemengde salade en compote GRILLGERECHTEN onze topper!!!! (onbeperkt) op Amerikaanse wijze gemarineerde spare ribs, zoetig en pikant gekruid met 2 koude sausjes 28.50 Raadsherenschotel (ca. 400 gr.); een gegrilde samenstelling van biefstuk, kipfilet, varkenshaas, miniworstjes en spare ribs met 2 koude sausjes 34.50 Zuid-Amerikaanse Ribeye (ca. 275 gr.) met kruidenboter 32.50 Lamskoteletjes (6 stuks) ingewreven met provencaalse kruiden en geserveerd met warme knoflooksaus 32.50 T-bone steak (ca. 500 gr.) met kruidenboter 37.50 Runder-entrecote (ca. 275 gr.) met pepersaus 32.50 VEGETARISCHE SCHOTEL In een vuurvaste ovenschaal geserveerd Italiaanse pasta met diverse groenten, champignons, tomatensaus, room en kaas 24.50 Bovenstaande gerechten worden geserveerd met twee aardappel- en groentegarnituren, gemengde salade, gepaneerde uienringen en compote - (t/m 12 jaar) Fred Flinstone: Spare ribs met frites, appelmoes en mayonaise 14.50 Roadrunner: Kipfiletje met frites, appelmoes'en mayonaise 13.50 Scooby Doo: Schnitzel met frites, appelmoes en mayonaise 13.50 Mickey Mouse menu; Kopje tomatensoep, kroket met frites, appelmoes en mayonaise, kinderijsje met surprise 17.50 Parfait di Saronno; luchtig ijsgerecht van volle room. eidooiers, noga, Amaretto dit Saronno en slagroom 9.50 Dame Blanche; vanille roomijs met slagroom en warme chocoladesaus 9.50 Coupe Caramel; vanille roomijs met caramelsaus en slagroom 9.50 "Troonopvolger"; chocoladekroon gevuld met cocosijs, banaan. advocaat, chocoladesaus en slagroom 12.50 Ouderwetse vruchtensorbet met vanille roomijs, vruchtjes, aarbeiensaus en slagroom 9.50 "Strandgaperdessert"; warme poffertjes met boerenjongens, kaneel roomijs en slagroom 14.50 Coupe Colonel; citroensorbetijs met kersen en wodka 9.50 Kinderijsje 4.50

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 1997 | | pagina 21