1
SINTERKLAASKADO'S
SSS5"!
n
de fcuttUr*M
n
TUINCENTRUM
BORGO ANTICO
n
"HONG K0NG"
Appel kruimel (6-8 personen)
Stoofpeertjes
Gevulde appels met yogburtroom
JADE
De nieuwe cyp> krijgt vorm
siNTÉRiÓ^J^
Hart van Holland/1 december 1999
pagina 13
yjfife)
itegg iüQéiD^ '-ggjfidl
Op alle afdelingen de meest originele
Profiteer van de bouwaanbiedingen.
ZILVERBERK
PURE
BIJ
ZILVERBERK
■H ooj-dgereektem
w
Ristorante - Pizzeria
Dorpsstraat 63 2761 AB Zevenhuizen Tel. 0180 - 632688
Laat u op 2e keRSTöAQ cuLinair
V6RRASS6M BIJ BORQO AWT1CO
wij L>eBBeTJ eeN L>eeRLijk coekiu
SACPeNQesTeLö voor 85,- p.p.
iNfOROieeR eN ReseRveeR tijöiq
H 24, 25 en 31 december gesloten 4|
Kerstmenu A 59,90 p.p.
Kerstmenu B 69,90 p.p.
DOORLOPEND BUFFET 39,50 P.P.
Groente- en
Fruitspeciaalzaak
ffk wm nm/ïMï m mhil
1
°3c/eau
u vitóJjaj
aan onze fantastische
™g u niet missen. Maakl
Een I
Kerstsh
eens,.,
sreerbrei
■prookjesreis la
ALLE pieten
OPGELET»
HEEFT EEN I
KADOC.TJEVOOR
sfeer voor huis ev\\xi\t\
Noordelijke Dwarsweg 90, Zevenhuizen. 0180-631463
:ngers voor
ngs '000 en l
en om hef h
uisl
Chinees Indisch specialiteiten-restaurant
Kerstmis, jaarwisseling en wintertijd
Dat betekent: gezelligheid
De laatste Kerst van deze eeuw vieren
Dan gaan wij bij restaurant "Jade" dineren
Jen heerlijk samengesteld menu
Of a la carte dat bieden wiju
Ook onze kleine gasten zijn tevree
Jn eten lekker bij ons mee
Voor een fijn diner, met familie of spruit
luiden wij met u dit millennium uit
II wordt ontvangen met een "drankje" van het huis
Jn u voelt zich bij restaurant "Jade" direct thuis
leker voor deze bijzondere feestdagen
Willen wij tijdige reservering vragen
Op naar de 2le eeuw dan maar
Ook dan staan Meneer Man en z'n team klaar
Op naar een smakelijke eeuw,
Meneer Man
Dorpsstraat 141-143 - Zevenhuizen
Tel. 0180-631589
Dagelijks geopend van 11.30 tot 22.30 uur
Wij zijn ook 1 januari geopend
le en 2e Kerstdag geopend
van 11.30 tot 22.30 uur
Oudejaarsavond van 11.30 tot 21.00 uur
Nieuwsjaarsdag van 11.30 tot 22.30 uur
Tijdens de feestdagen kunt u
ook a la carte eten
Reserveer tijdig voor de feestdagen
Êxclusicf 3-gangcn
kcrsi- en niewwjaarsmcnu
91,00 per persoon (minimaal 2 personen
Feestelijke Flors d'oeuvre
Hong Mon For Kai Kuen
(krokante springrol met een kruidige vulling van
kalkoenfilet en mango)
Soo Cha Hoi Sin Kau
(gefrituurde tongvisfilet gevuld met garnalen)
Jian Pao Tor Liu
(struisvogelfilet in een zacht pittige saus)
Kin Do Ngau Lau
(in plakjes gesneden ossehaas bereid in luchtige
exotische saus)
•k
Moongool Young Lau
(lamsfilet op Tipan wijze bereid met barbecue
saus)
Dessert
Vanille roomijs met verse vruchten en slagroom
of Irish Coffee
Speciaal Kerst Kindermenu
Tomatensoep, krokante kipfilet of varkenshaas
met patat frites en appelmoes
37-
CHINEES-INDISCH SPECIALITEITEN RESTAURANT
Dorpsstraat 45 - 2742 AP Waddinxveen
Tel. 0182-616505 - Fax 0182 - 617150
Kerstsoep of soep naar keuze
Chiu Chau
(vogelnestjes met 3 soorten vlees en
garnalen)
Fou tai kai
(gebakken kipfilet met Thaise saus)
Pekingeend
Kerstdessert
Koffie of thee met bonbon
minimaal 2 personen
Chinese Hors d'Oeuvre
Hak Tjieuw Ngau Lau
(biefstuk van de haas in zwarte pepersaus)
Po Lo Kai Suen
(Kipfilet met ananasschip)
Tsa Siel en Foh Laam
(geroosterd varkensvlees en geroosterd
ygte&Ep' speen)
Kerstdessert
Koffie, thee ofRemv Martin X.O.
Kerstsoep of soep naar keuze
Onbeperkt genieten uit meer dan 26 soorten gerechten
Koffie of thee met bonbon
ook a la carte menu's
ioe/tse/i fi/H-Z/dje fffèjviti/qtjen e/t een f/e/i//iy1 detnpfan/'
aangeboden door Fruitmasters
Dorpsstraat 71 - Zevenhuizen
tel./fax 0180-632003
Oven voorverwarmen op 175° C. Doe de bloem, suiker en boler in een
kom. Snijd de boler met 2 messen door de bloem en de suiker tot een
kruimelig deeg ontstaat. Schil de appels en snijd ze in niet al te kleine
stukken. Meng de appels met water, rozijnen en kaneel en vanillesuiker.
Doe de appels in een ovenschaal (beboteren hoeft niet). Bedek de appels
met kruimeldeeg. Baktijd 40 minuten.
Dit gerecht is ook heerlijk in combinatie met vanille-ijs. Varieer naar
hartelust met gedeeltelijk andere soorten fruit. Of vervang het water
door appelsap, wijn of likeur.
9 llru'ne suiker
'dO g bloem
'00 g boter
kg Goudreineffen
2 eetlepels water
3 eetlepels rozijnen
1 theelepels kaneel
mespunt vanillesuiker
I al ongeslagen
s ogroom 0fcrènie frofcf)e
i 1 /4 kg stoofpeertjes
3 dl water of 2 dl water en
ld! rode wijn of) dl bessensap'
stukje pijpkaneel
stukje citroenschil
2 eetlepels citroensap
50 g suiker
Schilde peren, laat de kleine heel, halveer de grote en verwijder de
klokhuizen. Breng het water of water met wijn of bessensap met
pijpkaneel, citroenschil, citroensöp en suiker aan de kook en leg de peren
erin. Laat de peren langzaam zacht en rood koken in 3 tot 4 uur. Haol de
peertjes met de schuimspaan uit de pan, verwijder de pijpkaneel en bind
het kookvocht met aangemengd aardappelmeel. Schenk het vocht over de
peertjes en serveer ze warm of koud hij vlees, kip, vla of pudding.
Oven op 200° C voorverwarmen. Abrikozen klein snijden en met
rozijnen 10 minuten wellen in 1/2 dl appelsap. Vocht afschenken en
weer bij de rest van het sap doen. Suiker en kaneel door mengsel
roeren. Lage ovenschaal invetten. Appels schillen en met appelboor
wijd uitboren. Holletjes vullen met het mengsel. Appels in schaal
leggen en klontje boter erop leggen. Appelsap in de schaal gieten.
Appels 25 minuten in het midden van de oven gaar laten worden, af
en toe bedruipen met het sap. Slagroom stijfkloppen en door yoghurt
roeren. Appel op bordjes doen en de saus erover scheppen.
"i appe/sap
4 eetlepels suiker
7 theelepels kaneel
9r°/e goudreineffen
'fflepel boter
3/4 dl slagroom
zakjes, vani/lesuike
<11 yoghurt
llnBl