1 SINTERKLAASKADO'S SSS5"! n de fcuttUr*M n TUINCENTRUM BORGO ANTICO n "HONG K0NG" Appel kruimel (6-8 personen) Stoofpeertjes Gevulde appels met yogburtroom JADE De nieuwe cyp> krijgt vorm siNTÉRiÓ^J^ Hart van Holland/1 december 1999 pagina 13 yjfife) itegg iüQéiD^ '-ggjfidl Op alle afdelingen de meest originele Profiteer van de bouwaanbiedingen. ZILVERBERK PURE BIJ ZILVERBERK ■H ooj-dgereektem w Ristorante - Pizzeria Dorpsstraat 63 2761 AB Zevenhuizen Tel. 0180 - 632688 Laat u op 2e keRSTöAQ cuLinair V6RRASS6M BIJ BORQO AWT1CO wij L>eBBeTJ eeN L>eeRLijk coekiu SACPeNQesTeLö voor 85,- p.p. iNfOROieeR eN ReseRveeR tijöiq H 24, 25 en 31 december gesloten 4| Kerstmenu A 59,90 p.p. Kerstmenu B 69,90 p.p. DOORLOPEND BUFFET 39,50 P.P. Groente- en Fruitspeciaalzaak ffk wm nm/ïMï m mhil 1 °3c/eau u vitóJjaj aan onze fantastische ™g u niet missen. Maakl Een I Kerstsh eens,., sreerbrei ■prookjesreis la ALLE pieten OPGELET» HEEFT EEN I KADOC.TJEVOOR sfeer voor huis ev\\xi\t\ Noordelijke Dwarsweg 90, Zevenhuizen. 0180-631463 :ngers voor ngs '000 en l en om hef h uisl Chinees Indisch specialiteiten-restaurant Kerstmis, jaarwisseling en wintertijd Dat betekent: gezelligheid De laatste Kerst van deze eeuw vieren Dan gaan wij bij restaurant "Jade" dineren Jen heerlijk samengesteld menu Of a la carte dat bieden wiju Ook onze kleine gasten zijn tevree Jn eten lekker bij ons mee Voor een fijn diner, met familie of spruit luiden wij met u dit millennium uit II wordt ontvangen met een "drankje" van het huis Jn u voelt zich bij restaurant "Jade" direct thuis leker voor deze bijzondere feestdagen Willen wij tijdige reservering vragen Op naar de 2le eeuw dan maar Ook dan staan Meneer Man en z'n team klaar Op naar een smakelijke eeuw, Meneer Man Dorpsstraat 141-143 - Zevenhuizen Tel. 0180-631589 Dagelijks geopend van 11.30 tot 22.30 uur Wij zijn ook 1 januari geopend le en 2e Kerstdag geopend van 11.30 tot 22.30 uur Oudejaarsavond van 11.30 tot 21.00 uur Nieuwsjaarsdag van 11.30 tot 22.30 uur Tijdens de feestdagen kunt u ook a la carte eten Reserveer tijdig voor de feestdagen Êxclusicf 3-gangcn kcrsi- en niewwjaarsmcnu 91,00 per persoon (minimaal 2 personen Feestelijke Flors d'oeuvre Hong Mon For Kai Kuen (krokante springrol met een kruidige vulling van kalkoenfilet en mango) Soo Cha Hoi Sin Kau (gefrituurde tongvisfilet gevuld met garnalen) Jian Pao Tor Liu (struisvogelfilet in een zacht pittige saus) Kin Do Ngau Lau (in plakjes gesneden ossehaas bereid in luchtige exotische saus) •k Moongool Young Lau (lamsfilet op Tipan wijze bereid met barbecue saus) Dessert Vanille roomijs met verse vruchten en slagroom of Irish Coffee Speciaal Kerst Kindermenu Tomatensoep, krokante kipfilet of varkenshaas met patat frites en appelmoes 37- CHINEES-INDISCH SPECIALITEITEN RESTAURANT Dorpsstraat 45 - 2742 AP Waddinxveen Tel. 0182-616505 - Fax 0182 - 617150 Kerstsoep of soep naar keuze Chiu Chau (vogelnestjes met 3 soorten vlees en garnalen) Fou tai kai (gebakken kipfilet met Thaise saus) Pekingeend Kerstdessert Koffie of thee met bonbon minimaal 2 personen Chinese Hors d'Oeuvre Hak Tjieuw Ngau Lau (biefstuk van de haas in zwarte pepersaus) Po Lo Kai Suen (Kipfilet met ananasschip) Tsa Siel en Foh Laam (geroosterd varkensvlees en geroosterd ygte&Ep' speen) Kerstdessert Koffie, thee ofRemv Martin X.O. Kerstsoep of soep naar keuze Onbeperkt genieten uit meer dan 26 soorten gerechten Koffie of thee met bonbon ook a la carte menu's ioe/tse/i fi/H-Z/dje fffèjviti/qtjen e/t een f/e/i//iy1 detnpfan/' aangeboden door Fruitmasters Dorpsstraat 71 - Zevenhuizen tel./fax 0180-632003 Oven voorverwarmen op 175° C. Doe de bloem, suiker en boler in een kom. Snijd de boler met 2 messen door de bloem en de suiker tot een kruimelig deeg ontstaat. Schil de appels en snijd ze in niet al te kleine stukken. Meng de appels met water, rozijnen en kaneel en vanillesuiker. Doe de appels in een ovenschaal (beboteren hoeft niet). Bedek de appels met kruimeldeeg. Baktijd 40 minuten. Dit gerecht is ook heerlijk in combinatie met vanille-ijs. Varieer naar hartelust met gedeeltelijk andere soorten fruit. Of vervang het water door appelsap, wijn of likeur. 9 llru'ne suiker 'dO g bloem '00 g boter kg Goudreineffen 2 eetlepels water 3 eetlepels rozijnen 1 theelepels kaneel mespunt vanillesuiker I al ongeslagen s ogroom 0fcrènie frofcf)e i 1 /4 kg stoofpeertjes 3 dl water of 2 dl water en ld! rode wijn of) dl bessensap' stukje pijpkaneel stukje citroenschil 2 eetlepels citroensap 50 g suiker Schilde peren, laat de kleine heel, halveer de grote en verwijder de klokhuizen. Breng het water of water met wijn of bessensap met pijpkaneel, citroenschil, citroensöp en suiker aan de kook en leg de peren erin. Laat de peren langzaam zacht en rood koken in 3 tot 4 uur. Haol de peertjes met de schuimspaan uit de pan, verwijder de pijpkaneel en bind het kookvocht met aangemengd aardappelmeel. Schenk het vocht over de peertjes en serveer ze warm of koud hij vlees, kip, vla of pudding. Oven op 200° C voorverwarmen. Abrikozen klein snijden en met rozijnen 10 minuten wellen in 1/2 dl appelsap. Vocht afschenken en weer bij de rest van het sap doen. Suiker en kaneel door mengsel roeren. Lage ovenschaal invetten. Appels schillen en met appelboor wijd uitboren. Holletjes vullen met het mengsel. Appels in schaal leggen en klontje boter erop leggen. Appelsap in de schaal gieten. Appels 25 minuten in het midden van de oven gaar laten worden, af en toe bedruipen met het sap. Slagroom stijfkloppen en door yoghurt roeren. Appel op bordjes doen en de saus erover scheppen. "i appe/sap 4 eetlepels suiker 7 theelepels kaneel 9r°/e goudreineffen 'fflepel boter 3/4 dl slagroom zakjes, vani/lesuike <11 yoghurt llnBl

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 1999 | | pagina 13