High tea
High tea 't Graanhuys
Recept van de chef
persoonlijk en creatief bouwen
HUISWIJNEN
WITTE WIJNEN
RODE WIJNEN
Sandwiches
Zoetigheden
Hartige taarten
Voor naast de thee...
Ook déz»c preekten
kMHHeH Wij aanbevelen
Let (vnakelijkl
BRASSERIE 'T GRAANHUYS IS DAGELIJKS GEOPEND
CHOCOLADEBROWNIE
't Graanhuys menukrant
KNAAP
Wij serveren een high tea
vanaf 10 personen
cleIIaij k\v'anderWende
Barbizonlaan 82 2908 ME Capelle a/d IJssel
telefoon 010-2204400 telefax 010-2204499
De hautEn vloer in dit nsstaurant is gslEVErd door:
Bij aankoop van een SUNMASTER®
knikarmschermindusief SOM FY®
afstandsbediening gratis veblijfsarrangement
Weg en Bos 107 2661 DM Bergschenhoek
Telefoon: 010-5249040
22,25
19,25
22,50
24,25
mV
K
MODUULWONINCEN
Knaap Moduulwoningen BV
Groeneweg 38 - 3059 LC Rotterdam
tel. (010) 222 10 00 - Fax (010) 222 10 01
info@knaapmoduulwoningen.nl
www.knaapmoduulwoningen.nl
High tea was een gewoonte bij
adellijke dames in vele landen,
die wel rijk waren, maar niet
bepaald een enerverend leven
leidden. Ze droegen prachtige
gewaden, werden op hun wenken
bediend en verveelden zich bui
tengewoon...
De afternoon-tea, de eigenlijke
benaming, is naar men zegt voor
het eerst geïntroduceerd in 1840
door Anna, de zevende hertogin
van Bedford. In die tijd werd de
lunch vroeg geserveerd en het
diner pas laat, rond de klok van
negen. Niet vreemd dat de herto
gin tussen lunch en diner trek
kreeg en naast de tea ook om wat
lekkere hapjes vroeg, zoals cake
en sandwiches. Eten doe je niet alleen, dus
begon de hertogin vriendinnen uit te nodigen
voor de tea. Deze vriendinnen
vonden het een mooi gebruik
en gingen zelf ook tea's organi
seren, waarna het in mum van
tijd populair werd in Engeland.
De tea party's zijn in Engeland
en Schotland nog altijd een
bekend verschijnsel. Tegen
woordig breiden deze party's
zich steeds meer uit naar het
buitenland. Dus ook naar Bras
serie 't Graanhuys. De after
noon tea is een uitgelezen
mogelijkheid om mensen te
ontvangen in een ongedwon
gen sfeer en om te genieten
van tal van verschillende thees
oorten. En daarnaast heel veel
hartige en zoete lekkernijen
zoals sandwiches, cake, quiches, muffins, sco
nes, diverse koekjes en bonbons
Sandwich met eiersalade en bieslook
Sandwich met gerookte zalm komkommer
Sandwich met kalkoen en mayonaise
Sandwich met beenham en mosterdsaus
Chocoladetaart
Tarte Tatin van banaan
Scones met jam en room
Brownies en muffins
Quiche van aubergine, venkel en sjalotjes
isquiche met zalm, mosselen en garnalen
Bonbons
Madeleines
Diverse koekjes
ADVOCATEN
PoAfs^tfZ<yy\Mje^vr^/'BQcicie^/
Dorpsstraat 1 Moerkapelle 079-5931421
Dorpsstraat 145 Zevenhuizen 0180-631238
www.bac-wonen.nl info@bac-wonennl
Bezoek onze showroom. Vraag naar de openingstijden
KOZIJNEN ZONWERING ROLLUIKEN RAAMDECORATIE HORSYSTEMEN
Wit: Cötes de Gascogne, Plaimont
Droge wijn met een uitbundige, fris-fruitige smaak
Rood: Buschman, merlot, Vin de pays d'
Rode wijn met zachte, volle smaak en zachte tannines
Rosé: Rioja Sonsierra Rosado, Rioja Alta
Een prachtige Spaanse roséwijn, gemaakt van de kwaliteitsdruif
Tempranillo, heeft een fruitig en verfrissend karakter
Per glas 2,50 Per karaf (0,5L) 9>50 Per fles 14,50
Elzas: Pinot blanc, Lucien Brand Fils, 'Veilles Vignes', 2001
Een droge en soepele wijn met een zeer opwekkende smaak 21,25
Bergerac: Chateau Puy Servain, Montravel Sec, 2001
Droge wijn, gemaakt van half sauvignon, half semillion,
heeft veel fruit in geur en smaak
Spanje: Sonsierra, Viura, 2002
Elegant, flonkerende wijn met een zeer aromatisch bouquet
Z. Afrika: Viljoensdrift, Chardonnay, 2001
Rijpe, fris-fruitig smakende wijn, met typische chardonnay
tonen. Drie maanden op eiken vaten gerijpt
Chili: Rosario Estate, Sauvignon blanc, 2002
Zeer aromatisch en vol van smaak. Het fruit van de
sauvignondruif komt optimaal naar voren in deze wijn
Rhone: Cötes du Rhone, Chateau de Panery, 2001
Soepele Rhöne-wijn met een prachtige volle en zachte smaak 20,50
Languedoc: Tramontane, Cabernet Sauvignon, 2001
Een 'donkere' zuidelijke wijn met houtaroma's en kruidigheid 21,00
Spanje: Sonsierra, Rioja tinto, Tempranillo, 2002
Toegankelijke, vriendelijke wijn, soepel en zeer smaakvol 21,50
Z. Afrika: Wamakersvallei Wijnkelder, Pinotage, 2001
Deze wijn heeft een zachte smaak en past bij vele gerechten 22,50
Italië: Dirupi, Natale Gini./Vinei, Toscane 2002
Fris fruitige wijn uit het midden van Italië
Kenmerkt zicht door de fris, fruitige tonen, 22,50
■■MV at n nmii pn in,» f ttfctss at fjkcjKv a&ttrts
Benodigdheden 10 personen)
100 gram pure chocolade
125 gram suiker
100 gram boter
2 eieren
75 gram bloem
Bereidingswij ze
Boter en de chocolade smelten in een pannetje of in de magnetron,
(tussentijds doorroeren). Af laten koelen en de bloem toevoegen.
Meng dit alles tot een glad beslag. Het ei scheiden en het eiwit met
de helft van de suiker opslaan totdat er veel schuim ontstaat. De
andere helft van de suiker opslaan met het eigeel en een snuf zout.
Schep nu alles met een spatel in een grote kom deel voor deel door
elkaar tot een glad beslag. Giet het beslag in een ingevette oven-
schaal en zet dit in een oven op 175 graden gedurende 50 minuten.
Af laten koelen en de brownie 'lossen'. Portioneren naar aantal per
sonen en serveren met wat aardbeien, vanille-ijs en slagroom.
Eet smakelijk!
Met culinaire groet,
de keukenbrigade