High tea High tea 't Graanhuys Recept van de chef persoonlijk en creatief bouwen HUISWIJNEN WITTE WIJNEN RODE WIJNEN Sandwiches Zoetigheden Hartige taarten Voor naast de thee... Ook déz»c preekten kMHHeH Wij aanbevelen Let (vnakelijkl BRASSERIE 'T GRAANHUYS IS DAGELIJKS GEOPEND CHOCOLADEBROWNIE 't Graanhuys menukrant KNAAP Wij serveren een high tea vanaf 10 personen cleIIaij k\v'anderWende Barbizonlaan 82 2908 ME Capelle a/d IJssel telefoon 010-2204400 telefax 010-2204499 De hautEn vloer in dit nsstaurant is gslEVErd door: Bij aankoop van een SUNMASTER® knikarmschermindusief SOM FY® afstandsbediening gratis veblijfsarrangement Weg en Bos 107 2661 DM Bergschenhoek Telefoon: 010-5249040 22,25 19,25 22,50 24,25 mV K MODUULWONINCEN Knaap Moduulwoningen BV Groeneweg 38 - 3059 LC Rotterdam tel. (010) 222 10 00 - Fax (010) 222 10 01 info@knaapmoduulwoningen.nl www.knaapmoduulwoningen.nl High tea was een gewoonte bij adellijke dames in vele landen, die wel rijk waren, maar niet bepaald een enerverend leven leidden. Ze droegen prachtige gewaden, werden op hun wenken bediend en verveelden zich bui tengewoon... De afternoon-tea, de eigenlijke benaming, is naar men zegt voor het eerst geïntroduceerd in 1840 door Anna, de zevende hertogin van Bedford. In die tijd werd de lunch vroeg geserveerd en het diner pas laat, rond de klok van negen. Niet vreemd dat de herto gin tussen lunch en diner trek kreeg en naast de tea ook om wat lekkere hapjes vroeg, zoals cake en sandwiches. Eten doe je niet alleen, dus begon de hertogin vriendinnen uit te nodigen voor de tea. Deze vriendinnen vonden het een mooi gebruik en gingen zelf ook tea's organi seren, waarna het in mum van tijd populair werd in Engeland. De tea party's zijn in Engeland en Schotland nog altijd een bekend verschijnsel. Tegen woordig breiden deze party's zich steeds meer uit naar het buitenland. Dus ook naar Bras serie 't Graanhuys. De after noon tea is een uitgelezen mogelijkheid om mensen te ontvangen in een ongedwon gen sfeer en om te genieten van tal van verschillende thees oorten. En daarnaast heel veel hartige en zoete lekkernijen zoals sandwiches, cake, quiches, muffins, sco nes, diverse koekjes en bonbons Sandwich met eiersalade en bieslook Sandwich met gerookte zalm komkommer Sandwich met kalkoen en mayonaise Sandwich met beenham en mosterdsaus Chocoladetaart Tarte Tatin van banaan Scones met jam en room Brownies en muffins Quiche van aubergine, venkel en sjalotjes isquiche met zalm, mosselen en garnalen Bonbons Madeleines Diverse koekjes ADVOCATEN PoAfs^tfZ<yy\Mje^vr^/'BQcicie^/ Dorpsstraat 1 Moerkapelle 079-5931421 Dorpsstraat 145 Zevenhuizen 0180-631238 www.bac-wonen.nl info@bac-wonennl Bezoek onze showroom. Vraag naar de openingstijden KOZIJNEN ZONWERING ROLLUIKEN RAAMDECORATIE HORSYSTEMEN Wit: Cötes de Gascogne, Plaimont Droge wijn met een uitbundige, fris-fruitige smaak Rood: Buschman, merlot, Vin de pays d' Rode wijn met zachte, volle smaak en zachte tannines Rosé: Rioja Sonsierra Rosado, Rioja Alta Een prachtige Spaanse roséwijn, gemaakt van de kwaliteitsdruif Tempranillo, heeft een fruitig en verfrissend karakter Per glas 2,50 Per karaf (0,5L) 9>50 Per fles 14,50 Elzas: Pinot blanc, Lucien Brand Fils, 'Veilles Vignes', 2001 Een droge en soepele wijn met een zeer opwekkende smaak 21,25 Bergerac: Chateau Puy Servain, Montravel Sec, 2001 Droge wijn, gemaakt van half sauvignon, half semillion, heeft veel fruit in geur en smaak Spanje: Sonsierra, Viura, 2002 Elegant, flonkerende wijn met een zeer aromatisch bouquet Z. Afrika: Viljoensdrift, Chardonnay, 2001 Rijpe, fris-fruitig smakende wijn, met typische chardonnay tonen. Drie maanden op eiken vaten gerijpt Chili: Rosario Estate, Sauvignon blanc, 2002 Zeer aromatisch en vol van smaak. Het fruit van de sauvignondruif komt optimaal naar voren in deze wijn Rhone: Cötes du Rhone, Chateau de Panery, 2001 Soepele Rhöne-wijn met een prachtige volle en zachte smaak 20,50 Languedoc: Tramontane, Cabernet Sauvignon, 2001 Een 'donkere' zuidelijke wijn met houtaroma's en kruidigheid 21,00 Spanje: Sonsierra, Rioja tinto, Tempranillo, 2002 Toegankelijke, vriendelijke wijn, soepel en zeer smaakvol 21,50 Z. Afrika: Wamakersvallei Wijnkelder, Pinotage, 2001 Deze wijn heeft een zachte smaak en past bij vele gerechten 22,50 Italië: Dirupi, Natale Gini./Vinei, Toscane 2002 Fris fruitige wijn uit het midden van Italië Kenmerkt zicht door de fris, fruitige tonen, 22,50 ■■MV at n nmii pn in,» f ttfctss at fjkcjKv a&ttrts Benodigdheden 10 personen) 100 gram pure chocolade 125 gram suiker 100 gram boter 2 eieren 75 gram bloem Bereidingswij ze Boter en de chocolade smelten in een pannetje of in de magnetron, (tussentijds doorroeren). Af laten koelen en de bloem toevoegen. Meng dit alles tot een glad beslag. Het ei scheiden en het eiwit met de helft van de suiker opslaan totdat er veel schuim ontstaat. De andere helft van de suiker opslaan met het eigeel en een snuf zout. Schep nu alles met een spatel in een grote kom deel voor deel door elkaar tot een glad beslag. Giet het beslag in een ingevette oven- schaal en zet dit in een oven op 175 graden gedurende 50 minuten. Af laten koelen en de brownie 'lossen'. Portioneren naar aantal per sonen en serveren met wat aardbeien, vanille-ijs en slagroom. Eet smakelijk! Met culinaire groet, de keukenbrigade

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 2004 | | pagina 14