High tea
High tea 't Graanhuys
Verweij
Recept van de chef
I
HUISWIJNEN
WITTE WIJNEN
RODE WIJNEN
Sandwiches
Zoetigheden
Hartige taarten
Voor naast de thee...
öoR üu ^eretkteM
kwmm wij vt aanbevelen
Ut (vnaKeKjK1.
Tiramisu
BRASSERIE 'T GRAANHUYS IS DAGELIJKS GEOPEND
pagina 2
't Graanhuys menukrant
A"lm*en">niona
gebruikte caravans
Sandwich met eiersalade en bieslook
Sandwich met gerookte zalm komkommer
Sandwich met kalkoen en mayona.se
Sandwich met beenham en mosterdsaus
Chocoladetaart
'larie Tatin van banaan
Scones met jam en room
Brownies en mul tins
Quiche r an aubergine, venkel en sjalotjes
Visquiche met zalm, mosselen en garnalen
Wij serveren een high tea
vanaf 10 personen
deHaijf v an d e rW e n d e
Barbizonlaan 82 2908 ME Capelle a/d Ussel
telefoon 010-2204400 telefax 010-2204499
De houten vloer in dit restaurant is geleverd daar:
W o-vUsYvef/P
Nu bij een HAROL
KNIKARMSCHERM
een motor GRATIS
Weg en Bos 107 2661 DM Bergschenhoek
Telefoon: 010-5249040
KOZIJNEN ZONWERING ROLLUIKEN RAAMDECORATIE HORSYSTEMEN
Caravans en Tuinmeubelen
Wit: Cötes de Gascogne, Plaimont
Rood: Buschman, merlot, Vin de pays d'oc
Rosé: Rioja Sonsierra Rosado, Rioja Alta
Elzas: Pinot blanc, Lucien Brand Fils, 'Veilles Vignes',
Bergerac: Chateau Puy Servain, Montravel Sec, 2001
2001
21,25
22,25
Spanje: Sonsierra, Viura, 2002
Z. Afrika: Viljoensdrift, Chardonnay, 2001
Chili: Rosario Estate, Sauvignon blanc, 2002
Rhone: Cotes du Rhone, Chateau de Panery, 2001
Languedoc: Tramontane, Cabernet Sauvignon, 2001
Spanje: Sonsierra, Rioja tinto, Tempranillo, 2002
Z. Afrika: Wamakersvallei Wijnkelder, Pinotage, 2001
Italië: Dirupi, Natale Gini./Vinci, Toscane 2002
19,2;|
22,501
24,251
20,5® I
21,001
21,501
22,50
22,50
QV^en Focwa gekeurd
P schadeherstel
ln onze werkplans
High tea was een gewoonte bij adellijke dames
in vele landen, die wel rijk waren, maar niet
bepaald een enerverend leven leidden. Ze
droegen prachtige gewaden, werden op hun
wenken bediend en verveelden zich buitenge
woon... De afternoon-tea, de eigenlijke bena
ming, is naar men zegt voor
het eerst geïntroduceerd in
1840 door Anna, de zevende
hertogin van Bedford. In die
tijd werd de lunch vroeg
geserveerd en het diner pas
laat, rond de klok van negen.
Niet vreemd dat de hertogin
tussen lunch en diner trek
kreeg en naast de tea ook om
wat lekkere hapjes vroeg,
zoals cake en sandwiches.
Eten doe je niet alleen, dus
begon de hertogin vriendin
nen uit te nodigen voor de
tea. Deze vriendinnen vonden het een mooi
gebruik en gingen zelf ook tea's organiseren,
waarna het in mum van tijd populair werd in
Engeland. De tea party's zijn in Engeland en
Schotland nog altijd een bekend verschijnsel.
Tegenwoordig breiden deze party's zich steeds
meer uit naar het buitenland.
Dus ook naar Brasserie 't
Graanhuys. De afternoon tea
is een uitgelezen mogelijk
heid om mensen te ontvan
gen in een ongedwongen
sfeer en om te genieten van
tal van verschillende thees
oorten. En daarnaast heel
veel hartige en zoete lekker
nijen zoals sandwiches, cake,
quiches, muffins, scones,
diverse koekjes en bon
bons
Bonbons
Madeleines
Diverse koekjes
ADVOCATEN
Dorpsstraat 1 Moerkapelle 079-593 142 1
Dorpsstraat 145 Zevenhuizen 0180-631238
www.bac-wonen.nL info@bac-wonennl
\QvV:
Bezoek onze showroom. Vraag naar de openingstijden
Rottekade 9-9b Zevenhuizen Tel: 0180-633115 Routebeschrijving: www.Verweij-l.nl
Geopend: Di t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur Zaterdag 9.00 - 17.00 uur. Geen koopavond.
Droge wijn met een uitbundige, fris-fruitige smaak
Rode wijn met zachte, volle smaak en zachte tannines
Een prachtige Spaanse roséwijn, gemaakt van de kwaliteitsdruif
Tempranillo, heeft een fruitig en verfrissend karakter
Per glas 2,50 Per karaf (0,5L) 9?50 Per fles 14,50
Benodigdheden (4 personen)
125 gram mascarpone
50 gram suiker
1 dl geslagen room
2 eidooiers
2 eiwitten
0,25 liter sterke koffie
0,25 liter Amaretto
1 blaadje gelatine
1 pak lange vingers
Bereidingswij ze
De eidooiers met de suiker luchtig opslaan en vermengen met de mascar
pone
Gelatine oplossen in de koffie en Amaretto
De eiwitten opslaan totdat er veel schuim ontstaat
Eerst de opgeslagen slagroom toevoegen en daarna de eiwitten
Bedek de binnenkant van een vierkante schaal met vershoudfolie
Schep een laag 'mengsel' in de schaal, daarna lange vingers, daarna weer
'mengsel' enz., enz. Zorg dat er geëindigd wordt met lange vinger. Dit zal
straks de bodem van de tiramisu zijn! Vier uur laten opstijven in de koel
kast, daarna het geheel lossen. Bestrooien met fijne cacaopoeder, portione-
ren naar aantal personen en eventueel serveren met een bolletje room-ijs
Eet smakelijk!
Met culinaire groet,
de keukenbrigade
Een droge en soepele wijn met een zeer opwekkende smaak
Droge wijn, gemaakt van half sauvignon, half semillion,
heeft veel fruit in geur en smaak
Elegant, flonkerende wijn met een zeer aromatisch bouquet
Rijpe, fris-fruitig smakende wijn, met typische chardonnay
tonen. Drie maanden op eiken vaten gerijpt
Zeer aromatisch en vol van smaak. Het fruit van de
sauvignondruif komt optimaal naar voren in deze wijn
Soepele Rhöne-wijn met een prachtige volle en zachte smaak
Een 'donkere' zuidelijke wijn met houtaroma's en kruidigheid
Toegankelijke, vriendelijke wijn, soepel en zeer smaakvol
Deze wijn heeft een zachte smaak en past bij vele gerechten
Fris fruitige wijn uit het midden van Italië
Kenmerkt zicht door de fris, fruitige tonen,