High tea High tea 't Graanhuys Verweij Recept van de chef I HUISWIJNEN WITTE WIJNEN RODE WIJNEN Sandwiches Zoetigheden Hartige taarten Voor naast de thee... öoR üu ^eretkteM kwmm wij vt aanbevelen Ut (vnaKeKjK1. Tiramisu BRASSERIE 'T GRAANHUYS IS DAGELIJKS GEOPEND pagina 2 't Graanhuys menukrant A"lm*en">niona gebruikte caravans Sandwich met eiersalade en bieslook Sandwich met gerookte zalm komkommer Sandwich met kalkoen en mayona.se Sandwich met beenham en mosterdsaus Chocoladetaart 'larie Tatin van banaan Scones met jam en room Brownies en mul tins Quiche r an aubergine, venkel en sjalotjes Visquiche met zalm, mosselen en garnalen Wij serveren een high tea vanaf 10 personen deHaijf v an d e rW e n d e Barbizonlaan 82 2908 ME Capelle a/d Ussel telefoon 010-2204400 telefax 010-2204499 De houten vloer in dit restaurant is geleverd daar: W o-vUsYvef/P Nu bij een HAROL KNIKARMSCHERM een motor GRATIS Weg en Bos 107 2661 DM Bergschenhoek Telefoon: 010-5249040 KOZIJNEN ZONWERING ROLLUIKEN RAAMDECORATIE HORSYSTEMEN Caravans en Tuinmeubelen Wit: Cötes de Gascogne, Plaimont Rood: Buschman, merlot, Vin de pays d'oc Rosé: Rioja Sonsierra Rosado, Rioja Alta Elzas: Pinot blanc, Lucien Brand Fils, 'Veilles Vignes', Bergerac: Chateau Puy Servain, Montravel Sec, 2001 2001 21,25 22,25 Spanje: Sonsierra, Viura, 2002 Z. Afrika: Viljoensdrift, Chardonnay, 2001 Chili: Rosario Estate, Sauvignon blanc, 2002 Rhone: Cotes du Rhone, Chateau de Panery, 2001 Languedoc: Tramontane, Cabernet Sauvignon, 2001 Spanje: Sonsierra, Rioja tinto, Tempranillo, 2002 Z. Afrika: Wamakersvallei Wijnkelder, Pinotage, 2001 Italië: Dirupi, Natale Gini./Vinci, Toscane 2002 19,2;| 22,501 24,251 20,5® I 21,001 21,501 22,50 22,50 QV^en Focwa gekeurd P schadeherstel ln onze werkplans High tea was een gewoonte bij adellijke dames in vele landen, die wel rijk waren, maar niet bepaald een enerverend leven leidden. Ze droegen prachtige gewaden, werden op hun wenken bediend en verveelden zich buitenge woon... De afternoon-tea, de eigenlijke bena ming, is naar men zegt voor het eerst geïntroduceerd in 1840 door Anna, de zevende hertogin van Bedford. In die tijd werd de lunch vroeg geserveerd en het diner pas laat, rond de klok van negen. Niet vreemd dat de hertogin tussen lunch en diner trek kreeg en naast de tea ook om wat lekkere hapjes vroeg, zoals cake en sandwiches. Eten doe je niet alleen, dus begon de hertogin vriendin nen uit te nodigen voor de tea. Deze vriendinnen vonden het een mooi gebruik en gingen zelf ook tea's organiseren, waarna het in mum van tijd populair werd in Engeland. De tea party's zijn in Engeland en Schotland nog altijd een bekend verschijnsel. Tegenwoordig breiden deze party's zich steeds meer uit naar het buitenland. Dus ook naar Brasserie 't Graanhuys. De afternoon tea is een uitgelezen mogelijk heid om mensen te ontvan gen in een ongedwongen sfeer en om te genieten van tal van verschillende thees oorten. En daarnaast heel veel hartige en zoete lekker nijen zoals sandwiches, cake, quiches, muffins, scones, diverse koekjes en bon bons Bonbons Madeleines Diverse koekjes ADVOCATEN Dorpsstraat 1 Moerkapelle 079-593 142 1 Dorpsstraat 145 Zevenhuizen 0180-631238 www.bac-wonen.nL info@bac-wonennl \QvV: Bezoek onze showroom. Vraag naar de openingstijden Rottekade 9-9b Zevenhuizen Tel: 0180-633115 Routebeschrijving: www.Verweij-l.nl Geopend: Di t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur Zaterdag 9.00 - 17.00 uur. Geen koopavond. Droge wijn met een uitbundige, fris-fruitige smaak Rode wijn met zachte, volle smaak en zachte tannines Een prachtige Spaanse roséwijn, gemaakt van de kwaliteitsdruif Tempranillo, heeft een fruitig en verfrissend karakter Per glas 2,50 Per karaf (0,5L) 9?50 Per fles 14,50 Benodigdheden (4 personen) 125 gram mascarpone 50 gram suiker 1 dl geslagen room 2 eidooiers 2 eiwitten 0,25 liter sterke koffie 0,25 liter Amaretto 1 blaadje gelatine 1 pak lange vingers Bereidingswij ze De eidooiers met de suiker luchtig opslaan en vermengen met de mascar pone Gelatine oplossen in de koffie en Amaretto De eiwitten opslaan totdat er veel schuim ontstaat Eerst de opgeslagen slagroom toevoegen en daarna de eiwitten Bedek de binnenkant van een vierkante schaal met vershoudfolie Schep een laag 'mengsel' in de schaal, daarna lange vingers, daarna weer 'mengsel' enz., enz. Zorg dat er geëindigd wordt met lange vinger. Dit zal straks de bodem van de tiramisu zijn! Vier uur laten opstijven in de koel kast, daarna het geheel lossen. Bestrooien met fijne cacaopoeder, portione- ren naar aantal personen en eventueel serveren met een bolletje room-ijs Eet smakelijk! Met culinaire groet, de keukenbrigade Een droge en soepele wijn met een zeer opwekkende smaak Droge wijn, gemaakt van half sauvignon, half semillion, heeft veel fruit in geur en smaak Elegant, flonkerende wijn met een zeer aromatisch bouquet Rijpe, fris-fruitig smakende wijn, met typische chardonnay tonen. Drie maanden op eiken vaten gerijpt Zeer aromatisch en vol van smaak. Het fruit van de sauvignondruif komt optimaal naar voren in deze wijn Soepele Rhöne-wijn met een prachtige volle en zachte smaak Een 'donkere' zuidelijke wijn met houtaroma's en kruidigheid Toegankelijke, vriendelijke wijn, soepel en zeer smaakvol Deze wijn heeft een zachte smaak en past bij vele gerechten Fris fruitige wijn uit het midden van Italië Kenmerkt zicht door de fris, fruitige tonen,

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 2004 | | pagina 14