tief met pasen ta liaan.) Iceu tijderut de Paasdagen! GRATIS montage of GRATIS vaatwasser of graniet voor de prijs van kunststof! Hart van Holland 23 maart 2005 pagina 15 mbB In de week voor Pasen is het op sommige scholen een gewoonte geworden om tijdens 'handvaardigheid' de leerlingen aan het werk te zetten om een palmpaasstok te maken. Hoogtepunt is meestal de uiteindelijk palmpaasoptocht: met z'n alleen de straat op om de ijverig geknutselde palmpaasstokken aan de buurt te tonen. Het levert steeds weer aandoenlijke taferelen op.... Een palmpaas of palmpaasstok is een stok of tak ver sierd met groen, broodfiguren, vruchten, snoep en/of eieren, waarmee kinderen traditioneel op Palmzondag liepen. Vroeger gingen de kinderen in kleine groepjes met de stok langs de deuren om giften in te zamelen. Palmzondag is inmiddels voorbij (Palmzondag is de zondag voor Pasen) maar broodhaantjes bakken en paasstokken maken is een leuke bezigheid tijdens de komende paasdagen. Broodhaantjes bakken: wat heb je nodig? 500 gram bloem 1 theelepel zout, 1 zakje droge gist, 1 theelepel suiker, 3 dl. water of melk, krenten of rozijn tjes, een beslagkom en een theedoek. Aan de slag: Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg gist en suiker toe. Maak een kuiltje in het mengsel en schenk daar de melk of het water in. Kneed het deeg door elkaar. Dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek rijzen tot de hoeveel heid verdubbeld is (ongeveer 45 minuten). Kneed van het deeg vier haantjes. Maak van een stukje deeg een vleugeltje en plak dat met een beetje water aan het haantje vast. Maak oogjes van krentjes of rozijnen. Bak de haantjes op 225 graden ongeveer 20 minuten gaar en goudgeel. Palmpaas maken:.wat heb je nodig? Stok of tak van circa 40 cm en één van circa 60 cm, ver schillende kleuren crepe-papier, touw, naald en draad, pinda's, rozijnen, gedroogd fruit, takje groen en het broodhaantje natuurlijk. Aan de slag: Gebruik het touw om de stokken als kruis aan elkaar te binden. Om de stokken gekleurde stroken crepepapier winden. Maak een ketting van pinda's, rozij nen en ander gedroogd fruit en hang aan de uiteinden van het kruis. Prik boven op de palmpaasstok het brrodhaantje en een takje groen. (in een - iets ongezondere! - variatie kan er ook snoep (marshmallows/spekken of iets dergelijk) aan de ketting gehangen worden). En nu op pad, veel plezier! Bij Wim van der Ham Keukens vindt u alle modellen onder één dak. Van klassiek tot modern en in elke prijsklasse. Vraag onze keuken adviseurs naar alle mogelijkheden voor u, voor een keuken-op maat waar u jarenlang van zult genieten! mmm •3© *Vraag naar de voorwaarden in de winkel. BONTEMPI DNA Italiaans design heeft zijn plaats veroverd in de hedendaagse keuken. In alle kleuren leverbaar in hoogglans of mat gelakt. Afgebeelde keuken: robijnrood met modern eiken. BONTEMPI Italiaanse design-keukens van formaat. Neem deze schitterende lakkeuken; een streling voor het oog. Stijlvol, praktisch en luxueus. Leverbaar in diverse kleuren.

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 2005 | | pagina 15