Ovens voor iedere smaak
0
SANITAIR
GRATIS
een keuken <|i
badkamer v.a. 4.500,
^WÊÊBÊSÈÊÊÊ a
pagina 12
Hart van Holland 15 juni 2005
Villeroy en Boch Pur Air
Een toiletpot met een
geurafzuigsysteem er in!
Compleet met inbouw-
reservoir en luxe soft close
wc bril in wit of pergamon
van 1.200,-
Van eenvoudige bakovens
tot ovens met gevoel
3D-heteluchtverwarming,
pyrolitische zelfreiniging,
EPV-ovens of
QuantumSpeed. Zomaar
een greep uit de termen
waarmee u te maken
krijgt als u een nieuwe
oven wilt. De oven is
hoogstaand technisch
vernuft geworden. En dat
allemaal voor uw gemak
en plezier. Want het enige
dat u nog hoeft te doen, is
de juiste ingrediënten
mengen om de meest
verrukkelijke gerechten
op tafel te toveren.
Zelfreinigend
Wat is het meest onaangename van bakken? Precies: het
reinigen van de oven. Gelukkig is daar iets op gevonden:
de zelfreinigende oven. Te herkennen aan onder meer de
fraaie namen pyrolitische zelfreiniging of ecoClean. Bij
activeClean pyrolysereiniging is één druk op de knop
voldoende om vuil bij hoge temperatuur te verbranden.
Het as dat overblijft kan met een doek eenvoudig
verwijderd worden. Daarnaast zorgen glazen
binnendeuren en geavanceerde emaillesoorten ervoor, dat
tijdens het bakproces vrijwel niets aankoekt. Gladde
wanden maken tot slot het schoonmaken echt tot een
fluitje van een cent.
Multifunctioneel
Ovens worden steeds compacter. En kunnen steeds meer.
De grootste compacte bakoven met magnetron van
Nederland heeft een inhoud van maar liefst 42 liter! Alle
mogelijke verwarmingsmethoden en combinaties zijn in
één apparaat ingebouwd. Van hetelucht, boven- en
onderwarmte, grillen en warmhouden tot zelfs ontdooien.
Of een combinatie met magnetron of stomen. Bij een
aantal uitvoeringen kunnen vaak gebruikte instellingen in
het geheugen worden opgeslagen. Zo weet u zeker dat
uw gerechten er iedere keer weer even lekker gebakken
uitkomen. Voor de supersnelle mens is er nu de
QuantumSpeed, een inbouwoven die het gerecht,
inclusief een smakelijk korstje, letterlijk bereidt met de
snelheid van het licht! Behalve van conventionele
warmtebronnen maakt deze oven namelijk gebruik van
halogeenlicht. Uw diepgevroren pizza staat binnen 6
minuten heerlijk krokant op tafel.
Ergonomisch en veilig
Ovens worden ook steeds veiliger en ergonomischer. EPV
daar draait het om. Dat staat voor Eenvoudig,
Professioneel en Veilig. Eenvoudig is vooral het
bedieningspaneel (digitale display) met duidelijke
instructies, eenduidige functies en zelfs suggesties voor
de in te stellen temperatuur. Uiterst gevoelige sensoren
maken draaien aan knoppen overbodig. Het aanraken van
indicaties op een glazen front volstaat om de oven te
bedienen. En door het oplichten van de gekleurde
zondags
gesloten
Vraag naar de voorwaarden. Actie geldig van 6 juni t/m 2 juli 2005
Frankrijklaan 4 Hazerswoude-dorp (ITC terrein Boskoop)
Tel. 0172-236323 www.keukencentrum.nl
bedieningsvlakken of symbolen kunt u precies zien welke
functies u heeft ingesteld. Op de graad nauwkeurige
temperatuurregeling en -beveiliging en braadautomaten
voor het ontdooien, bereiden en snelbraden garanderen
de professionaliteit. Tot slot zorgen
veiligheidsuitschakelingen, kinderbeveiliging en
grillelementen die in de bovenwand zijn verzonken voor
meer veiligheid. Dat ook ergonomen meepraten bij het
ontwerpen van een oven is bijvoorbeeld te merken aan de
aanwezigheid van panoramavensters, uitrijdbare
ovenwagens met zijwaarts uittrekbare bakplaten en ovens
met draaideur. Overzichtelijk en beter voor uw rug.
Van klassiek tot 3D
Elk gerecht heeft z'n ideale methode om bereid te
worden. Hoe meer en gevarieerder u bakt en braadt, des
te meer eisen zult u dus aan uw oven stellen. Houd hier
bij de keuze van uw oven rekening mee. Onder- en
bovenwarmte zijn nodig voor 'klassiek' bakken en braden
Wilt u zeker weten dat uw cake niet uitdroogt? Dan is de
verhoogde luchtvochtigheid van het nieuwe
verwarmingssysteem 'boven- en onderwarmte speciaal'
ideaal. Met 'intensieve warmte' worden uw pizza's, brood
en diepvriesgerechten ongekend krokant. Heerlijk om
bijvoorbeeld in het weekend uw ongesneden 'halfje bruin
bakvers te maken. Voor gelijkmatige warmte via een
ventilator zorgt de versie 'hete lucht'. En u pakt het echt
grootscheeps aan bij '3D-hetelucht'. Maar liefst drie
bakplaten kunnen tegelijk worden gebruikt.
De magnetron voor uw gemak
De magnetron combineert makkelijk met snel. De
microgolven brengen de kleine deeltjes van het voedsel ir I
beweging. Daardoor ontstaat wrijvingswarmte die ervoor
zorgt dat het voedsel warm wordt en de smaak, vitaminen
en voedingsstoffen bewaard blijven. Een draaiplateau
verdeelt de microgolven optimaal en dat betekent snellef
en gelijkmatiger ontdooien, opwarmen of garen. De
meeste magnetrons zijn uitgerust met een timer waarbij u
in combinatie met het vermogen de juiste bereidingstijd'
kunt instellen. Duurdere modellen hebben daarnaast vaak
enkele automatische kook- en ontdooiprogramma's die
gekoppeld zijn aan het gewicht van wat u klaar wilt
maken. Koken in een magnetron is absoluut veilig. Allerlei
veiligheidsvoorzieningen zorgen ervoor dat de
microgolven niet uit de magnetron kunnen ontsnappen.
Bovendien schakelt de magnetron automatisch uit als u
de deur opent. Het benodigde vermogen van een
magnetron is voornamelijk afhankelijk van wat u ermee
wilt doen. De hogere vermogens zijn geschikt voor het
verwarmen van vloeistoffen terwijl de lagere vermogens
bedoeld zijn voor het verwarmen van gerechten. De meesl
moderne magnetrons hebben al een vermogen van maar p
liefst 1300 Watt.
Stoomoven: gezond en snel koken
Gerechten kunnen snel, maar vooral gezond en smaakvd
worden bereid in een stoomoven. Olie en vet zijn
overbodig en worden door stoom vervangen.
Supergezond en bovendien blijven de vorm, kleur en
smaak van het gerecht behouden. Er zijn twee typen
stoomovens.ln de eerste plaats de oven waarbij de
ingrediënten onder hoge druk snel worden verhit. Een
beetje de moderne vorm van de bekende snelkookpan. E
zijn echter ook stoomovens die drukloos werken,
waardoor de ovendeur tijdens het gaarproces
probleemloos geopend kan worden. Dat is vooral
praktisch bij het klaarmaken van gerechten met
verschillende bereidingstijden. U kunt er tussentijds
eenvoudig een gerecht bijzetten. De binnenmaten vane-
meeste stoomovens zijn zo ruim bemeten dat meerdere
maaltijden tegelijkertijd bereid kunnen worden. Terwij
bovenin vis of kip wordt gaargestoomd, kan onderin de
groente worden bereid. Een voordeel van de stoomoven
is ook dat de gerechten gedurende het stomen eikaar
onderling niet in smaak beïnvloeden.
Bij een stoomoven speelt water uiteraard een belang"-^
rol. Sommige modellen hebben een waterreservor a
modellen worden aangesloten op de waterleiding en
hebben ook een afvoer nodig. Houd hier dus rekening
mee als u uw nieuwe keuken aan het plannen bent.
Meer weten-
Als u plannen heeft om binnenkort één van
i u wilt
bovengenoemde producten aan te schaffen en i I
graag meer informatie, dan kunt u een briefkaartje s
aan de Vereniging Comfortabel Wonen, Postbus -
6710 BS in Ede. De vereniging zorgt er dan voor dat I
aangesloten fabrikanten u gratis en vrijblijvend inf I
over hetgeen er op dit moment verkrijgbaar is.
vindt u heel veel informatie op www.wonencomp
Hier kunt u ook - gratis - het ruim 100 pagina s -
woonmagazine "Comfortabel Wonen" downloaden^
boordevol informatie over keukens, badkamers,
en sfeerverwarming.
Verder kunt u zich via deze site gratis abonneren op
digitale nieuwsbrief van de vereniging.