Verweij High tea't Graanhuys L®@K-T0URS Voor Vt" m HUISWIJNEN WITTE WIJNEN RODE WIJNEN High tea 't Graanhuys TAFELWATER Goed gegeten? Goed vervoerd? Bel „ooi v took ljj 4)' recept van 4,50 4,50 Tel.: 0180-633070 Uw specialist in zonwering! BRASSERIE 'T GRAANHUYS IS DAGELIJKS GEOPEND met vanillesaus Sandwiches Hartige taarten Voor naast de thee. Zoetigheden incl. koffie thee 16,50 p.p. Bezoek onze showroom en kijk op www.paulenpaui.nl deHaijQvanderW ende pagina 2 t Graanhuys menuk rant «s ver^°° fessen Caravans en Tuinmeubelen DE CHEF APFELSTRUDEL Ingrediënten: 250 g bloem zout 2 eieren 2 eetlepels olie 75 g rozijnen 2 eetlepels rum 1 kg appels (bijv. Cox Oranges) 75 g blanke amandelen 75 g suiker 1 theelepel kaneel poedersuiker Bereiding: De bloem en een snufje zout zeven. De eieren, de olie en 1 dl water toevoegen. Dit tot een soe pel deeg kneden (zonodig nog 1 eetlepel water toevoegen als het deeg te droog is). Het deeg afge dekt in de koelkast 30 minuten laten rusten. De rozijnen in een kommetje doen en de rum erover schenken. De appels schillen en in kleine stukjes snijden. De amandelen grof hakken. De appels, de rozijnen met rum, de amandelen, de suiker en de kaneel door elkaar mengen en dit 15 minuten laten intrekken. De oven voorverwarmen op 175°C. De bakplaat invetten. Een theedoek bestuiven met bloem. Hierop het deeg uitrollen^ tot een zeer dunne lap 35 x 45 cm). Met een kwastje de bloem van het deeg vegen. De boter smelten en het deeg ermee bestrijken. Het appelmeng sel over het deeg verdelen en het deeg, met behulp van de thee doek, vanaf de lange kant oprol len, de korte kanten naar binnen omslaan. De strudel met de naad naar bene den op de bakplaat leggen en bestrijken met de gesmolten boter. In het midden van de oven de strudel in i 1 uur lichtbruin en gaar bakken. Tussentijds enkele malen bestrijken met de gesmolten boter. De strudel tot lauw laten afkoelen en bestrooien met poe dersuiker. VANILLESAUS Ingrediënten: 1/4 liter melk 1/8 liter melk 60 gr suiker 3 eieren 1 zakje vanillesuiker Bereiding: Verhit in een kwart liter melk 60 gr suiker (laat net niet koken). Klop intussen 2 eidooiers, 1 heel ei, 1 zakje vanillesuiker en 1/8 liter melk door elkaar. Giet het vanillemengsel bij de hete melk, verwarm op laag vuur, neem van het vuur en laat nog 10 minuten staan. Giet de saus door een fijne zeef en houd au bain marie warm tot gebruik of serveer koud. (Schrik niet wanneer de saus erg vloeibaar blijft. Dat is namelijk de bedoeling.) Wit: Cötes de Gascogne, Plaimont Droge wijn met een uitbundige, fris-fruitige smaak Rood: Tramontane, merlot, Vin de pays d oc Rode wijn met zachte, volle smaak en zachte tannines Rosé: Rioja Sonsierra Rosado, Rioja Alta Een prachtige Spaanse roséwijn, gemaakt van de kwaliteitsdruif Tempranillo, heeft een fruitig en verfrissend karakter Per glas 2,75 Per karaf (0,5L) 9,75 Per fles 15,50 Sandwich met dersalade en bieslook Sandwich met gerookte zalm k(^™e Sandwich met kalkoen en mayonaise Sandwich met beenham en mosterdsaus Quiche van aubergine, venkel en splHjes Visquiche met zalm, mosselen en garnalen De afternoon tea is een uitgele zen mogelijkheid om mensen te ontvangen in een ongedwon gen sfeer en om te genieten van tal van verschillende thee soorten. En daarnaast heel veel hartige en zoete lekkernijen zoals sandwiches, cake, qui ches, muffins, scones, diverse koekjes en bonbons. Bonbons Madeleines Diverse koekjes Chocoladetaart Scones met jam en room Brownies en muffins Elzas: Pinot blanc, Lucien Brand Fils, 'Veilles Vignes', 2003 Een droge en soepele wijn met een zeer opwekkende smaak Bergerac: Chateau Puy Servain, Montravel Sec, 2004 Droge wijn, gemaakt van half sauvignon, half semillion, heeft veel fruit in geur en smaak Spanje: Sonsierra, Viura, 2004 Elegant, flonkerende wijn met een zeer aromatisch bouquet Z. Afrika: Viljoensdrift, Chardonnay, 2004 Rijpe, fris-fruitig smakende wijn, met typische chardonnay tonen. Chili: Rosario Estate, Sauvignon blanc, 2004 Zeer aromatisch en vol van smaak. 21,25 22,25 22,75 22,50 24,25 Rhone: Cötes du Rhone, Domaine St. Anthelme, 2002 Soepele Rhöne-wijn met een prachtige volle en zachte smaak Languedoc: Tramontane, Cabernet Sauvignon, 2004 Een 'donkere' zuidelijke wijn met houtaroma's en kruidigheid Spanje: Sonsierra, Rioja tinto, Tempranillo, 2004 Toegankelijke, vriendelijke wijn, soepel en zeer smaakvol Z. Afrika: Wamakersvallei Wijnkelder, Pinotage, 2004 Deze wijn heeft een zachte smaak en past bij vele gerechten Italië: Dirupi, Natale Gini./Vinci, Toscane 2002 Fris fruitige wijn uit het midden van Italië 22,75 I 21,00 21,50 22,50 24,75 Wij serveren een high tea vanaf 8 personen Sourcy rood Sourcy blauw 0,75 L (met koolzuur) 0,75 L (zonder koolzuur) Barbizonlaan 82 2908 ME Capelle a/d IJssel telefoon 010-2204400 telefax 010-2204499 Alle merken van jong gebruikte caravans Bovag en Focwa gekeurd Ook schadeherstel in onze werkplaats Rottekade 9-9b Zevenhuizen Tel: 0180-633115 Routebeschrijving: www.verweij-l.nl -TOURS w Openingstijden op werkdagen van 9.00-17.00 uur zaterdag 10.00-16.00 uur Weg en Bos 107 2661 DM Bergschenhoek Telefoon 010-5249040 GARAGEDEUREN HORREN SERRES RAAMDECORATIE ADVOCATEN ROLLUIKEN SCHUIFPUIEN

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 2006 | | pagina 16