Studio voor
afslanken en
figuurcorrectie
■KaartenC€15,-'pTs1
Leeft'id: vanaf 25 jaar
tfZaal open vanaf:
Zevenhuizen is onlosmakelijk verbonden met het boerenland. We hebben de
tractoren en andere landbouwvoertuigen de laatste tijd af en aan zien rij
den om de akkers te kunnen bewerken. Tijden veranderen, de meeste boe
ren hebben de modernste machines. De machines van vroeger leven dan
alleen nog in onze gedachten, denkt u. Niets is minder waar! Op het Catc
splein kunt u de oude tractoren en andere landbouwvoertuigen op het
Oogstfeest komen bewonderen. U ziet daar ook een unieke draaiende dors
machine aangedreven door een stoommachine. Deze tentoonstelling wordt
wederom georganiseerd door Fred Visser van Visser verwarmingen.
Tijdens het Oogstfeest in Zevenhuizen, zal
de bezoeker iets bijzonders meemaken. Voor
deze dag zal door een unieke samenwerking
van ondernemers in het dorp een speciaal
brood gemaakt worden. Dit unieke brood
komt tot stand naar het idee van Fred Visser,
die al een aantal jaren op het Oogstfeest
oude landbouwvoertuigen tentoonstelt.
Hiervoor heeft het Oogstfeestcomité Bakker
Geurt Gerritsen bereid gevonden om het
brood te bakken.
Geurt heeft inmiddels al proefgedraaid en er
is een uniek broodje ontstaan. Het broodje
wordt bereid van volkorenmeel met een
mengsel van Italiaanse kruiden en paprika,
gepaneerd met geraspte kaas. Nadat het
brood geproefd is door meerdere personen
zijn de broden en puntjes nu goed op smaak
gebracht.
Wij vroegen naar het recept. Geurt wilde wel
wat prijs geven over het puntje maar over de
bol wilde hij niet alles vertellen, alleen dat het
om een volkorenbol van 450 gram gaat met
hazelnoten, cashewnoten en gedroogde
vruchten. De mensen die het geproefd heb
ben waren laaiend enthousiast.
Over het puntje wilde Geurt wel meer kwijt:
Van het meel wordt deeg gemaakt en dan
moet het ongeveer 20 minuten rijzen en
wordt gevormd tot puntje. Daarna weer 20
minuten rijzen om het dan open te snijden
en er geraspte kaas in te doen. Opnieuw
moet het broodje rijzen (30 minuten) om dan
in de oven geplaatst te worden. De oven
staat op 250 graden en het broodje wordt
zo'n 15 minuten gebakken.
Eenmaal uit de oven is er een uniek zacht
puntje ontstaan met speciale ingrediënten en
geheim recept. Een broodje wat voor Zeven
huizen een speciaal karakter moet krijgen en
in het bijzonder voor het Oogstfeest.
Het bolletje en het puntje dat nog een naam
moet krijgen wordt vanaf donderdag 31 au
gustus en tijdens het Oogstfeest op verschil
lende verkooppunten verkocht. Uiteraard bij
Bakkerij Gerritsen, maar ook bij Het Mekka
en C1000, allen te Zevenhuizen.
Na het Oogstfeest kan u nog 2 weken het
brood bij de bovengenoemde verkoopadres
sen kopen.
Omdat het om een specifiek broodje gaat zal
het dan ook verpakt worden in een daarvoor
speciaal ontwikkelde zak. De bol kost
^1-70 en het puntje ^0.75
De naam van het brood
Zoals u hier boven heeft gelezen, moet het
brood nog een naam krijgen. Voor de hand
liggend is het om het Oogstfeestbrood te
noemen. Maar omdat het om een uniek
brood gaat en tijdelijk verkocht wordt, moet
het een speciale naam krijgen.
Wie weet een passende naam voor
de broden die speciaal voor het
Oogstfeest gebakken worden?
Voor diegene die de origineelste naam voor
het brood bedenkt is er een waardebon be
schikbaar van ^50,00. De prijswinnaar
wordt bekend gemaakt in het Hart van Hol
land van 13 september.
U kunt hierop reageren door de verzonnen
naam tijdens het Oogstfeest in te leveren bij
de verkooppunten van het brood of op te
sturen naar: Stichting Oogstfeest Zevenhui
zen, Postbus 80, 2760 AB Zevenhuizen.
De invulbon vindt u op de pagina hiernaast.
Oogstfeestkrant
pagina 20
De Bodylight totaalmethode helpt u om
de strijd tegen de weegschaal aan te
pakken op een natuurlijke en gezonde
manier d.m.v. warmte ozoncabines.
Vele vrouwen zijn u reeds voorgegaan
met blijvende resultaten.
Eglantierbaan 53
2908 LV Capelle aan den IJssel
t: 06-30636875
e info@body-light.nl
wwww.body-light.nl
Bel nu voor meer inlichtingen of een
gratis vrijblijvende figuuranalyse
06-30636875.
30 augustus 2006
Maaien, dorsen
malen, bakken