Studio voor afslanken en figuurcorrectie ■KaartenC€15,-'pTs1 Leeft'id: vanaf 25 jaar tfZaal open vanaf: Zevenhuizen is onlosmakelijk verbonden met het boerenland. We hebben de tractoren en andere landbouwvoertuigen de laatste tijd af en aan zien rij den om de akkers te kunnen bewerken. Tijden veranderen, de meeste boe ren hebben de modernste machines. De machines van vroeger leven dan alleen nog in onze gedachten, denkt u. Niets is minder waar! Op het Catc splein kunt u de oude tractoren en andere landbouwvoertuigen op het Oogstfeest komen bewonderen. U ziet daar ook een unieke draaiende dors machine aangedreven door een stoommachine. Deze tentoonstelling wordt wederom georganiseerd door Fred Visser van Visser verwarmingen. Tijdens het Oogstfeest in Zevenhuizen, zal de bezoeker iets bijzonders meemaken. Voor deze dag zal door een unieke samenwerking van ondernemers in het dorp een speciaal brood gemaakt worden. Dit unieke brood komt tot stand naar het idee van Fred Visser, die al een aantal jaren op het Oogstfeest oude landbouwvoertuigen tentoonstelt. Hiervoor heeft het Oogstfeestcomité Bakker Geurt Gerritsen bereid gevonden om het brood te bakken. Geurt heeft inmiddels al proefgedraaid en er is een uniek broodje ontstaan. Het broodje wordt bereid van volkorenmeel met een mengsel van Italiaanse kruiden en paprika, gepaneerd met geraspte kaas. Nadat het brood geproefd is door meerdere personen zijn de broden en puntjes nu goed op smaak gebracht. Wij vroegen naar het recept. Geurt wilde wel wat prijs geven over het puntje maar over de bol wilde hij niet alles vertellen, alleen dat het om een volkorenbol van 450 gram gaat met hazelnoten, cashewnoten en gedroogde vruchten. De mensen die het geproefd heb ben waren laaiend enthousiast. Over het puntje wilde Geurt wel meer kwijt: Van het meel wordt deeg gemaakt en dan moet het ongeveer 20 minuten rijzen en wordt gevormd tot puntje. Daarna weer 20 minuten rijzen om het dan open te snijden en er geraspte kaas in te doen. Opnieuw moet het broodje rijzen (30 minuten) om dan in de oven geplaatst te worden. De oven staat op 250 graden en het broodje wordt zo'n 15 minuten gebakken. Eenmaal uit de oven is er een uniek zacht puntje ontstaan met speciale ingrediënten en geheim recept. Een broodje wat voor Zeven huizen een speciaal karakter moet krijgen en in het bijzonder voor het Oogstfeest. Het bolletje en het puntje dat nog een naam moet krijgen wordt vanaf donderdag 31 au gustus en tijdens het Oogstfeest op verschil lende verkooppunten verkocht. Uiteraard bij Bakkerij Gerritsen, maar ook bij Het Mekka en C1000, allen te Zevenhuizen. Na het Oogstfeest kan u nog 2 weken het brood bij de bovengenoemde verkoopadres sen kopen. Omdat het om een specifiek broodje gaat zal het dan ook verpakt worden in een daarvoor speciaal ontwikkelde zak. De bol kost ^1-70 en het puntje ^0.75 De naam van het brood Zoals u hier boven heeft gelezen, moet het brood nog een naam krijgen. Voor de hand liggend is het om het Oogstfeestbrood te noemen. Maar omdat het om een uniek brood gaat en tijdelijk verkocht wordt, moet het een speciale naam krijgen. Wie weet een passende naam voor de broden die speciaal voor het Oogstfeest gebakken worden? Voor diegene die de origineelste naam voor het brood bedenkt is er een waardebon be schikbaar van ^50,00. De prijswinnaar wordt bekend gemaakt in het Hart van Hol land van 13 september. U kunt hierop reageren door de verzonnen naam tijdens het Oogstfeest in te leveren bij de verkooppunten van het brood of op te sturen naar: Stichting Oogstfeest Zevenhui zen, Postbus 80, 2760 AB Zevenhuizen. De invulbon vindt u op de pagina hiernaast. Oogstfeestkrant pagina 20 De Bodylight totaalmethode helpt u om de strijd tegen de weegschaal aan te pakken op een natuurlijke en gezonde manier d.m.v. warmte ozoncabines. Vele vrouwen zijn u reeds voorgegaan met blijvende resultaten. Eglantierbaan 53 2908 LV Capelle aan den IJssel t: 06-30636875 e info@body-light.nl wwww.body-light.nl Bel nu voor meer inlichtingen of een gratis vrijblijvende figuuranalyse 06-30636875. 30 augustus 2006 Maaien, dorsen malen, bakken

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 2006 | | pagina 45