HITECH EN HUISELIJK VEILINGKARREN VOORDEEL 10 BEMESTE TUINAARDE VASTE PLANTEN i/C GROENCENTRUM SONNEVELD SPAANSE MARGRIET ZAKKEN voor Altijd scherp geprijsd ALLEEN ZATERDAG 26 APRIL: (30 liter per zak) voor maar 3 voor€1 ,99 Zijde 1412771 EV Boskoop Tel. (0172) 46 26 47 www. groencentrumsonneveld. ril Hart van Holland Dè krant voor de Zuidpias 23 april 2008 pagina 43 De open keuken is de nieuwe standaard. Er wordt bijna geen nieuwbouwwoning meer op geleverd waarbij de keuken als werkruimte is gescheiden van de woon- en eetkamer. En in bestaande huizen worden en thousiast muren neergehaald om ook hier de ruimtes te verbinden. Zo ontstaat een be langrijke plek waar we, naast het bereiden van onze maal tijd, bij elkaar komen met de kinderen, familie of vrienden. Pure vormentaal De nieuwe keukengeneratie kenmerkt zich door een pure en ingetogen vormentaal. Simpele, kleine kastjes en een eenvoudige gaskookplaat vol doen al lang niet meer. Door grotere kastdeuren of laden, uitgevoerd in rustige tinten, ontstaat een beeld met roy ale vlakken en weinig lijnen. Achter dit ingetogen design herbergt zich een variabel in terieur. Functionele én fraai vormgegeven opbergruimte in de vorm van laden met vakver delers en geavanceerde afval- systemen. De keuken is verheven tot sta tussymbool. Naast de traditi onele L- of U-keuken zien we langgerekte wandopstellingen aangevuld met een kook- of schiereiland. Met gekleurde kastfronten, hout en fineer afwerkingen ontstaat een persoonlijke uit straling. Het modebeeld laat enerzijds licht en blond zien met stralend wit, lichte (ijs) blauw- en grijstinten of licht eiken. Anderzijds donkere houtsoorten als wengé of su- cupira, antracietgrijs en hoog glans zwart. Voor het werkblad zijn duurza me materialen als beton, mar mer, blinkend staal en corian populair. Deze geven de keu ken allure en een professionele uitstraling. State-of-the-art apparatuur De keuken is een verzamel plek van allerlei apparatuur. In 1933 werd de eerste koelkast voor in huis geïntroduceerd. Een apparaat voorbehouden aan de uperklasse met een aanschafprijs van drie maand salarissen. Nu in 2008 kunnen we ons dit niet meer voorstel len. De koelkast is in elk huis een feit. Nieuw is het modu laire koelsysteem voor koelen, vriezen of wijn bewaren. In diverse breedtes, met verschil lende interieurs en links- of rechtsdraaiende deuren biedt dit systeem volop mogelijkhe den voor het samenstellen van een complete koelwand. Naast kwaliteit en prestatie hechten we steeds meer belang aan het uiterlijk van de apparaten. Traditioneel wit en het popu laire roestvrijstaal krijgen ge zelschap van een brede range vrijstaande keukenapparaten in hoogglans zwart. Vooral een lichte keuken krijgt hier mee een stijlvol accent. Vandaag de dag is het in de keuken niet meer alleen ge nieten van koken, maar ook van het hele digitale leven. In de nieuwste modellen kunnen naar wens tv, CD, DVD, radio, Internet en een iPod-oplaad- station geïntegreerd worden inclusief high-end geluidsap paratuur. Show proof Uitgesproken 'keukenactivi teiten' als koffiezetten wor den verheven tot lifestyle. Het 'gewone' koffiezetapparaat maakt plaats voor hi-tech es pressomachines. Ook andere gebruiksvoorwerpen krijgen de designstatus. Denk aan de broodrooster, blender, ci- truspers en snelkoker. Het af wasteiltje, de broodtrommel, pannen, het wijnrek en zelfs verpakkingen van produc ten worden door (beroemde) ontwerpers onder handen genomen en ontkomen niet aan een 'jasje' waardoor ze geschikt zijn om geshowd te worden op het aanrecht. Rond de tafel Vroeger was de eettafel de enige plek in huis waar je kon zitten. Om koffie te drinken, de maaltijd te gebruiken of ge woon voor een praatje met de buurvrouw. Naarmate de hui zen groter werden ontstond er ruimte voor een aparte zit hoek en verplaatste het sociale leven zich van de tafel naar de bank. Vandaag de dag kunnen we ons bezoek gewoon weer aan de keukentafel ontvan gen. Het is gezellig en infor meel. De kinderen maken hun huiswerk of knutselen terwijl wij met onze vrienden koffie of een glas wijn drinken. Eet tafels worden daarom groter en de stoelen comfortabeler. Materialen als glas, staal en hout worden met elkaar ge combineerd. Ronde en ovale tafels maken een opmars. De uitschuiftafel die in de jaren 60 al populair was, maakt zijn rentree. Keukenontwerpers verbreden hun terrein naar het meubelontwerp zodat een gecoördineerd beeld ontstaat tussen de keuken, de eettafel en wandmeubel. DEZE AANBIEDING IS GELDIG VAN DON 24 APRIL T/M DIN 29 APRIL €7,50 Openingstijden: Maandag t/m Donderdag 8.30- 18.00 uur Vrijdag 8.30-21.00 uur Zaterdag 8.30- 17.00 uur

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 2008 | | pagina 43