HITECH EN HUISELIJK
VEILINGKARREN VOORDEEL
10
BEMESTE
TUINAARDE
VASTE
PLANTEN
i/C GROENCENTRUM SONNEVELD
SPAANSE
MARGRIET
ZAKKEN
voor
Altijd scherp geprijsd
ALLEEN ZATERDAG
26 APRIL:
(30 liter per zak)
voor maar
3 voor€1 ,99
Zijde 1412771 EV Boskoop
Tel. (0172) 46 26 47
www. groencentrumsonneveld. ril
Hart van Holland Dè krant voor de Zuidpias 23 april 2008
pagina 43
De open keuken is de nieuwe
standaard. Er wordt bijna geen
nieuwbouwwoning meer op
geleverd waarbij de keuken als
werkruimte is gescheiden van
de woon- en eetkamer. En in
bestaande huizen worden en
thousiast muren neergehaald
om ook hier de ruimtes te
verbinden. Zo ontstaat een be
langrijke plek waar we, naast
het bereiden van onze maal
tijd, bij elkaar komen met de
kinderen, familie of vrienden.
Pure vormentaal
De nieuwe keukengeneratie
kenmerkt zich door een pure
en ingetogen vormentaal.
Simpele, kleine kastjes en een
eenvoudige gaskookplaat vol
doen al lang niet meer. Door
grotere kastdeuren of laden,
uitgevoerd in rustige tinten,
ontstaat een beeld met roy
ale vlakken en weinig lijnen.
Achter dit ingetogen design
herbergt zich een variabel in
terieur. Functionele én fraai
vormgegeven opbergruimte in
de vorm van laden met vakver
delers en geavanceerde afval-
systemen.
De keuken is verheven tot sta
tussymbool. Naast de traditi
onele L- of U-keuken zien we
langgerekte wandopstellingen
aangevuld met een kook- of
schiereiland.
Met gekleurde kastfronten,
hout en fineer afwerkingen
ontstaat een persoonlijke uit
straling. Het modebeeld laat
enerzijds licht en blond zien
met stralend wit, lichte (ijs)
blauw- en grijstinten of licht
eiken. Anderzijds donkere
houtsoorten als wengé of su-
cupira, antracietgrijs en hoog
glans zwart.
Voor het werkblad zijn duurza
me materialen als beton, mar
mer, blinkend staal en corian
populair. Deze geven de keu
ken allure en een professionele
uitstraling.
State-of-the-art apparatuur
De keuken is een verzamel
plek van allerlei apparatuur. In
1933 werd de eerste koelkast
voor in huis geïntroduceerd.
Een apparaat voorbehouden
aan de uperklasse met een
aanschafprijs van drie maand
salarissen. Nu in 2008 kunnen
we ons dit niet meer voorstel
len. De koelkast is in elk huis
een feit. Nieuw is het modu
laire koelsysteem voor koelen,
vriezen of wijn bewaren. In
diverse breedtes, met verschil
lende interieurs en links- of
rechtsdraaiende deuren biedt
dit systeem volop mogelijkhe
den voor het samenstellen van
een complete koelwand. Naast
kwaliteit en prestatie hechten
we steeds meer belang aan
het uiterlijk van de apparaten.
Traditioneel wit en het popu
laire roestvrijstaal krijgen ge
zelschap van een brede range
vrijstaande keukenapparaten
in hoogglans zwart. Vooral
een lichte keuken krijgt hier
mee een stijlvol accent.
Vandaag de dag is het in de
keuken niet meer alleen ge
nieten van koken, maar ook
van het hele digitale leven. In
de nieuwste modellen kunnen
naar wens tv, CD, DVD, radio,
Internet en een iPod-oplaad-
station geïntegreerd worden
inclusief high-end geluidsap
paratuur.
Show proof
Uitgesproken 'keukenactivi
teiten' als koffiezetten wor
den verheven tot lifestyle. Het
'gewone' koffiezetapparaat
maakt plaats voor hi-tech es
pressomachines. Ook andere
gebruiksvoorwerpen krijgen
de designstatus. Denk aan
de broodrooster, blender, ci-
truspers en snelkoker. Het af
wasteiltje, de broodtrommel,
pannen, het wijnrek en zelfs
verpakkingen van produc
ten worden door (beroemde)
ontwerpers onder handen
genomen en ontkomen niet
aan een 'jasje' waardoor ze
geschikt zijn om geshowd te
worden op het aanrecht.
Rond de tafel
Vroeger was de eettafel de
enige plek in huis waar je kon
zitten. Om koffie te drinken,
de maaltijd te gebruiken of ge
woon voor een praatje met de
buurvrouw. Naarmate de hui
zen groter werden ontstond
er ruimte voor een aparte zit
hoek en verplaatste het sociale
leven zich van de tafel naar de
bank. Vandaag de dag kunnen
we ons bezoek gewoon weer
aan de keukentafel ontvan
gen. Het is gezellig en infor
meel. De kinderen maken hun
huiswerk of knutselen terwijl
wij met onze vrienden koffie
of een glas wijn drinken. Eet
tafels worden daarom groter
en de stoelen comfortabeler.
Materialen als glas, staal en
hout worden met elkaar ge
combineerd. Ronde en ovale
tafels maken een opmars. De
uitschuiftafel die in de jaren
60 al populair was, maakt zijn
rentree. Keukenontwerpers
verbreden hun terrein naar
het meubelontwerp zodat een
gecoördineerd beeld ontstaat
tussen de keuken, de eettafel
en wandmeubel.
DEZE AANBIEDING IS GELDIG VAN
DON 24 APRIL T/M DIN 29 APRIL
€7,50
Openingstijden:
Maandag t/m Donderdag 8.30- 18.00 uur
Vrijdag 8.30-21.00 uur
Zaterdag 8.30- 17.00 uur