GERRITSEN
LET
't Karrewiel
Zomerfruitgratin
VAKANTIE
Tót ziM bij 't Kamwiel
DE AMBACHTELIJKE BAKKER
Aardbeien
bavaroise schnitt
€4,95
6 mini eierkoeken
riu 2,4O
Speculaas
Meergranen broodje
Worstenbroodje
Vanaf 31 juli zijn
wij gesloten.
Vanaf 21 augustus
zijn wij weer open.
A.s. maandag
de hele dag
open!
ledereen een
fijne vakantie
gewenst,
Vrijdag en zaterdag
250 gram riu 2.40
Weekendbroodje
per stuk nu I.60
De winkel is gesloten
van 28 juli t/m 4 augustus.
Hollandse aardbeien
Frambozen
Bramen
Rode bessen
m
Voor op vakantie of onderweg
Koekje v/d week
5 stuks riu 1.60
Donderdag
UW AMBACHTELIJKE BAKKER GERRITSEN
DIE MAAKT WAT SMAAKT
Zevenhuizen
Dorpsstraat 73 - Zevenhuizen (ZH) - Tel. 0180-631412
leplaan 89 - Waddinxveen - Tel. 0182-633680
Dorrestein 8 - Nieuwerkerk a/d IJssel -Tel. 0180-318821
Groente- en Fruitspeciaalzaate
groente/man
per pond
per doosje
per doosje
per pond
te- --
ISSSÉnifeÉÉBSil
pagina 6
Hart van Holland Dè krant voor de Zuidpias 23 juli 2008
«BH mm
■sg,
37% korting!
VAN ID, 95 VOOR
Dorpsstraat 103 - Tel. 0180-634788
kijk ook eens op www.biketotaal.nl
U KOOPT HET
LEKKERST BIJ UW
Bereidingstijd 45 minut
200 g aardbeien
200 g frambozen
200 g bramen
200 g rode bessen
8 amaretti - of
bitterkoekjes
2 eetl. kirsch
8 eetl. sinaasappelsap
'/2 citroen
2 theel. gezeefde sap
2 eiwitten
2 eetl. poedersuiker
2 theel. vanillesuiker
munt of citroenmelisse
Maak het zachte zomerfruit voorzich
tig schoon.Was de aardbeien eerst en
verwijder dan de kroontjes. Zoek de
frambozen en bramen alleen uitWas de
rode bessen en ris ze vervolgens met
een vork van de steeltjes.
Doe alle vruchten vervolgens in een
hittebestendige schaal.Verkruimel de
amaretti- of bitterkoekjes boven het fruit
1 Klop de amaretto, kirsch of port sinaas
appelsap, citroenrasp en gezeefd sap voor
de marinade tot een homogene massa
en druppel deze over de vruchten en de
koekjes. Laat de vruchten een half uurtje
marineren.
1 Sla de^Rwtten in een vetvrije, liefst meta
len kom, stijf met de poeder-en vanil-
lesuiker.Verdeel de eiwitmassa over de
vruchten en de koekjes en zet de schaal
2-4 minuten onder een hete grill (250 C)
of circa 8 minuten in het midden van een
voorverwarmde oven van 200 C.
Garneer de gratin eventueel met een
extra amarettikoekje en een takje munt
of citroenmelisse.
Serveer de gratin direct eventueel met
een lekkere schep (licht gezoete) mas
carpone.
W>N KEI! E ff S z VENH U f Z N V. 0. te K A P EL L
"AA—
'te1*