GERRITSEN LET 't Karrewiel Zomerfruitgratin VAKANTIE Tót ziM bij 't Kamwiel DE AMBACHTELIJKE BAKKER Aardbeien bavaroise schnitt €4,95 6 mini eierkoeken riu 2,4O Speculaas Meergranen broodje Worstenbroodje Vanaf 31 juli zijn wij gesloten. Vanaf 21 augustus zijn wij weer open. A.s. maandag de hele dag open! ledereen een fijne vakantie gewenst, Vrijdag en zaterdag 250 gram riu 2.40 Weekendbroodje per stuk nu I.60 De winkel is gesloten van 28 juli t/m 4 augustus. Hollandse aardbeien Frambozen Bramen Rode bessen m Voor op vakantie of onderweg Koekje v/d week 5 stuks riu 1.60 Donderdag UW AMBACHTELIJKE BAKKER GERRITSEN DIE MAAKT WAT SMAAKT Zevenhuizen Dorpsstraat 73 - Zevenhuizen (ZH) - Tel. 0180-631412 leplaan 89 - Waddinxveen - Tel. 0182-633680 Dorrestein 8 - Nieuwerkerk a/d IJssel -Tel. 0180-318821 Groente- en Fruitspeciaalzaate groente/man per pond per doosje per doosje per pond te- -- ISSSÉnifeÉÉBSil pagina 6 Hart van Holland Dè krant voor de Zuidpias 23 juli 2008 «BH mm ■sg, 37% korting! VAN ID, 95 VOOR Dorpsstraat 103 - Tel. 0180-634788 kijk ook eens op www.biketotaal.nl U KOOPT HET LEKKERST BIJ UW Bereidingstijd 45 minut 200 g aardbeien 200 g frambozen 200 g bramen 200 g rode bessen 8 amaretti - of bitterkoekjes 2 eetl. kirsch 8 eetl. sinaasappelsap '/2 citroen 2 theel. gezeefde sap 2 eiwitten 2 eetl. poedersuiker 2 theel. vanillesuiker munt of citroenmelisse Maak het zachte zomerfruit voorzich tig schoon.Was de aardbeien eerst en verwijder dan de kroontjes. Zoek de frambozen en bramen alleen uitWas de rode bessen en ris ze vervolgens met een vork van de steeltjes. Doe alle vruchten vervolgens in een hittebestendige schaal.Verkruimel de amaretti- of bitterkoekjes boven het fruit 1 Klop de amaretto, kirsch of port sinaas appelsap, citroenrasp en gezeefd sap voor de marinade tot een homogene massa en druppel deze over de vruchten en de koekjes. Laat de vruchten een half uurtje marineren. 1 Sla de^Rwtten in een vetvrije, liefst meta len kom, stijf met de poeder-en vanil- lesuiker.Verdeel de eiwitmassa over de vruchten en de koekjes en zet de schaal 2-4 minuten onder een hete grill (250 C) of circa 8 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 C. Garneer de gratin eventueel met een extra amarettikoekje en een takje munt of citroenmelisse. Serveer de gratin direct eventueel met een lekkere schep (licht gezoete) mas carpone. W>N KEI! E ff S z VENH U f Z N V. 0. te K A P EL L "AA— 'te1*

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 2008 | | pagina 6