VC Nesselande klaar
voor Oogstfeest en het
nieuwe speelseizoen
"Ik leef, dus mijn ambacht leeft
MASTERs
MASTERS
TEA COFFEE
WWW. MASTERS AND .NL
'High Tech - High Touch in quality Tea Coffee'
COFFEE:
Guatamala Finca Isabel 4#^ Euro
Kenia Thimu Estate 4»^ Euro
TEA:
Mao Feng Criss Cross
Ceylon Wewesse
550
f Euro
ESPRESSO APPARATUUR
Het bijzondere van is dat u in alle rust en op elk moment
van de week, tijdens een vooraf gemaakte afspraak, de maxi
male mogelijkheden van het espresso apparaat in combinatie
met geroosterde koffie kunt leren gebruiken.
De standaard service:
uit voorraad leverbaar;
gratis bezorgen bij u thuis, uw bedrijf of kantoor (binnen
een straal van ongeveer 50 km rondom Zevenhuizen);
het inwerkingstellen van de apparatuur bij u thuis,
uw bedrijf of kantoor;
training in het gebruik van de apparatuur.
GESCHENKPAKKETTEN SHOW:
Bekijk de verschillende mogelijkheden en combinaties van geschenkpakketten. Geschenken worden
op bestelling op maat gemaakt met vers geroosterde koffie, origine thee aangevuld met fijn porse
lein en glaswerk. Verkoopprijzen beginnen bij ongeveer 40 Euro per stuk. Smaakvolle geschenken
voor bijzondere momenten!
TEA COFFEE
Dorpsstraat 80 - 2761 AG Zevenhuizen (ZH)
tel: 06 - 477 616 13 of 0180 - 63 13 33
e-mail: floor@masters and .nl
Oogstfeestkrant 3 september 2008
"Ik leef, dus mijn am
bacht leeft", zegt één
van de ambachtslie
den, die in het boek
"Oude Ambachten"
aan het woord komen.
Deze uitspraak zegt al
les over het gevoel en
de beleving waarmee
deze ambachtslieden
hun beroep in vroege
re tijden uitoefenden.
Hoe rustgevend was
niet de werkplaats van
zo'n vakman? Iets van
deze stressloze sfeer
vinden wij nog steeds
terug in de smederij
aan de zuidkant van
de Dorpsstraat. Vroe
ger was het een echte
hoefsmederij, waar
dagelijks de boeren
werkpaarden werden
beslagen.Voor veel oude dorps
genoten een mooie onvergetelijke
herinnering.
Het oude ambacht vormde in
feite de basis van alle industriële
bedrijvigheid, maar tegelijkertijd
betekende het begin van deze in
dustrialisering de teloorgang van
het 'oude' ambacht. Gelukkig mo
gen wij tegenwoordig constateren
dat de interesse en de publieke
waardering voor het oude am
bacht weer aan het toenemen is.
De reden hiervoor is dat het oude
ambacht het vervaardigen van een
product van het begin tot het eind
laat zien, iets wat in moderne fa
brieken door allerlei deelprocessen
niet meer zichtbaar en begrijpbaar
in beeld wordt gebracht. Heel vaak
wordt bij het oude ambacht het
complete product door één man
of vrouw gemaakt. Frappant is
ook het gegeven dat in vele am
bachten nog steeds gebruik wordt
gemaakt van zuiver natuurlijke, mi
lieuvriendelijke grondstoffen. Heel
veel oude ambachten stammen
nog steeds regelrecht uit de mid
deleeuwse gildensfeer.
In het genoemde boek "Oude
Ambachten" wordt door de schrij
vers, oud redacteuren van het te
levisieprogramma "Van gewest tot
gewest", een twintigtal oude am
bachten beschreven.
Tijdens het Oogstfeest 2008 wordt
speciale aandacht besteed aan de
uitoefening van een groot aantal
oude ambachten. Op onderstaan
de locaties in de Dorpsstraat vindt
u de oude ambachten: Op het
plein bij huisnummer 102 vindt u
een bijenimker. Hij kan u alles ver
tellen over de bijen en het product
van de bij: de honing, (zie artikel
elders in deze krant)
Bij nummer 145 wordt gede
monstreerd hoe in vroegere jaren
mosterd werd gemaakt en worden
door een beurzenbreister mooie
beurzen gemaakt. Bij huisnummer
124: Portret knippen en tevens bij
huisnummer 145 vindt u het pot
tenbakken en het kaarsen maken.
In dezelfde buurt staat ook de glas
blazer zijn kleurrijke kunsten te ver
tonen. Bij huisnummer 81 kunt u
zien hoe het vilten in vroeger jaren
werd gedaan en bij nummer 119
staat de touwslager met daarnaast
de leerbewerker. Op de inrit van
huisnummer 83 vindt u het spin
newiel. Op dit spinnewiel wordt
van katoen of wol garen gespon
nen waarmee in een later stadium
kleding kan worden geweven of
met behulp van breinaalden iets
kan worden gebreid.
Oude ambachten, ze blijven boei
en en zijn een bezoekje dubbel en
dwars waard.
De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in veel
takken van de sport weer in volle gang. Naast de voorberei
dingen op het nieuwe seizoen wordt er ook hard gewerkt aan
de voorbereidingen voor het Oogstfeest. AI een aantal jaren
verzorgen de leden van VC Nesselande voor de nodige
consumpties tijdens dit evenement. En ook dit jaar zijn zij
weer te vinden op het Dorpsplein. Op vrijdagavond zullen
ze met de bar voor de nieuwe vestiging van BAC staan. Op
zaterdag kunt u ze vinden op het Dorps-(Montmartre)plein
Het plein op zaterdagochtend was
vorig jaar ingedeeld met gezellige
zitjes en'palmbomen. Wegens het
grote succes zal dit herhaald wor
den. Kom 's Ochtends kijken op
het plein en u Zal bediend worden
van koffie, thee en een heerlijk
stukje taart, 's Middags zal dit plein
omgetoverd worden tot een gezel
lig feestplein. De gehele dag zal er
muziek gespeeld worden door di
verse artiesten en groepen. -
Ook nu weer zplién' tijdens her
Oogstfeest alle consumpties wor
den gescranken in onbreekbare,
policarbonaat glazen. Deze speci
ale glazen drinken Jbijna hetzelfde
als echte glazen, maar zorgen niet
voor enig gevaar. Een belangrijk
voordeel hierbij is dat er geen weg-
gooiglazen meer gebruikt hoeven
worden. Goed voor het milieu en
voor de rotzooi aan het einde van
de middag. Hierbij zal het bier ook
in bierkannen worden verkocht zo
dat mensen gemakkelijk en snel de
hoeveelheid van meerdere biertjes
kunnen bestellen.
In samenwerking met het Oogst-
feestcorrilfé is VC Nesselande op
zoek gegaan naar een passende
band voor een spetterend afslui
ten van het weekend. Deze heb
ben ze gevonden in een band die
garant staat voor een spetterend
feestje: 'BaseLine'. De band speelt
verschillende covers van bekende
nummers. Voor/meer informatie:
zie'het artikel elders in deze krant.
5 45 c
r Euro