Koken is in. De tv-programmering getuigt daarvan: Pure Passie, Wie is de Chef?,
Herrie in het Hotel, Jamie at Home, Smaken verschillen; programma's om van te
smullen en een inspiratiebron voor de kijker. En het lijkt te werken, Nederland telt
steeds meer hobbykoks. We brengen heel wat uurtjes door achter het fornuis, en
daarna uitgebreid aan tafel met familieleden en vrienden, da's pas genieten.
De restaurants en eetcafés lijden er
niet onder, integendeel, zij lijken mee
te varen op de kookhype. In de top 10
van favoriete vrijetijdsbestedingen zijn
'lunchen', 'terrasje pakken' en 'uit eten
gaan' terug te vinden.
Voor deze favoriete vrijetijdsbestedin
gen hebben de Hart van Holland le
zers zo hun eigen Herman den Blijker,
Jamie Oliver, Jonnie Boer en Gordon
Ramsay.
Kees van den Heuvel van restaurant
Cartoons, Barry Schinkel van De Gou
we Dis en Wendy Averink van East End
eetcafé zijn enkele chefs die tekenen
voor verrassende menu's, waarvan het
water je in de mond loopt.
Beroepskoks met kritische afnemers,
zij weten de liefhebber te verleiden
met zowel culinaire hoogstandjes als
verrassend eenvoudige gerechten.
Reserveren is wenselijk - zeker met
de feestdagen voor de deur - want u
raadt het al: u bent niet de enige....
Koken met passie voor de
échte liefhebber