Koken is in. De tv-programmering getuigt daarvan: Pure Passie, Wie is de Chef?, Herrie in het Hotel, Jamie at Home, Smaken verschillen; programma's om van te smullen en een inspiratiebron voor de kijker. En het lijkt te werken, Nederland telt steeds meer hobbykoks. We brengen heel wat uurtjes door achter het fornuis, en daarna uitgebreid aan tafel met familieleden en vrienden, da's pas genieten. De restaurants en eetcafés lijden er niet onder, integendeel, zij lijken mee te varen op de kookhype. In de top 10 van favoriete vrijetijdsbestedingen zijn 'lunchen', 'terrasje pakken' en 'uit eten gaan' terug te vinden. Voor deze favoriete vrijetijdsbestedin gen hebben de Hart van Holland le zers zo hun eigen Herman den Blijker, Jamie Oliver, Jonnie Boer en Gordon Ramsay. Kees van den Heuvel van restaurant Cartoons, Barry Schinkel van De Gou we Dis en Wendy Averink van East End eetcafé zijn enkele chefs die tekenen voor verrassende menu's, waarvan het water je in de mond loopt. Beroepskoks met kritische afnemers, zij weten de liefhebber te verleiden met zowel culinaire hoogstandjes als verrassend eenvoudige gerechten. Reserveren is wenselijk - zeker met de feestdagen voor de deur - want u raadt het al: u bent niet de enige.... Koken met passie voor de échte liefhebber

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 2008 | | pagina 23