Huiswijnen:
Kaartwijnen (wit):
HART VAN HOLLAND DE
Kaartwijnen (rood):
6 OKTOBER 2010
<t* 'v^ -i**(K*v«: émmin'.^C
Mandje brood 4.75
met diverse soorten smeersels
Uiensoep 5.75
gegratineerd met Goudse kaas en knoflookbrood
Romige kreeftensoep 0.75
gevuld met gamba's en rouille geserveerd met knoflookbrood
Zalmtaartje 8.75
van gerookte zalm met vulling van gerookte forelmousse,
garnituur van een bouguetje minigroenten, geserveerd op een
spiegel van saffraansaus
Chevre Chaud 8.75
salade van warme geitenkaas, serranoham, gepocheerde peer,
pecannoten en met appelstroop besprenkelt
Carpaccio 9.75
huisgemaakte carpaccio van ossenhaas met sla,
verse parmezaan, pijnboompitjes en sherry-truffeldressing
Gebakken eendeborst 9.75
met cranberrydressing op een salade van rucola, veldsla,
gebakken bospaddestoelen en kaantjes
Proeverij van heerlijke lekkernijen 9.75
voor diegene die geen keuze kunnen maken uit onze voorgerechten
Tigers topper 10.75
in panko gefrituurde gamba's met saffraan-remouladesaus
Coquilles St. Jacques 11.75
gebakken coquilles omwikkeld met spek, witlof, appelsalade en
rode peper-uienchutney
Saté TOF (kip of varkenshaas) (225 gr.) 15.75
met huisgemaakte satésaus, atjar, gebakken uitjes en kroepoek
Gevulde kipfilet 16.75
gevuld met brie en basilicum, omwikkeld met parmaham,
bijgestaan door mascarpone-tomatensaus
Tsjis Barchje 17.75
varkenshaasmedaillons bedekt met appel, spek en Friese
nagelkaas, overgoten met een roomsaus van cognac, ui,
champignons en paprika
USA kogelbiefstuk 18.75
met kruidige peper-cognacsaus en gebakken bospaddestoelen
Hazenpeper 18.75
op de wijze van Chef zijn oma's recept waar hij niet tegen op
kan, geserveerd met het al even oude recept van de rode kool
en aardappelpuree
Gewokte Spareribs 18.75
met diverse wok-groenten, gember en chili
Hertenbiefstuk 19.75
met gebakken cantharellen in rodewijnsaus, gepocheerde appel
en cranberry-compote
Duo van fazant 19.75
met het filetje en het boutje in appel-calvadossaus, versierd met
heerlijke Elzasser zuurkool
Steak, Ribs en wblack Tigers 21.75
malse runderentrecote, zoet gemarineerde spareribs en gamba's
in knoflookolie, geserveerd met gepofte aardappel en teriyakisaus
Provencaals lams trio 21.75
gegrilde lamsrack, gestoofde lamsschenkel en gebakken
lamshaasje vergezeld van gegrilde courget, zoete aardappelpuree,
gepofte knoflook en mintsaus
(Alle hoofdgerechten worden geserveerd met seizoensgroenten
en aardappelgarnituur)
Chocoladefondue (minimaal 2 personen) 9.3
met witte en pure chocolade, vers fruit en diverse koekjes
Traditionele Dame blanche
met chocoladesaus en slagroom
Luchtige IJsparfait
van bitterkoekjes en amaretto geflankeerd door caramelsaus
Een drieluik van chocolade
met witte chocolademousse, browniegebakje, stracciatella-parfait
afgewerkt met vanille-marasquin-saus en slagroom
Apfelstrudel
met vanillesaus, kaneelijs en slagroom
Kaasplankje Tof 1
samengesteld met onze altijd vrolijke kaasboer Ardy van de
Farmshop in de Blauwstraat
Extra garnituren:
Seizoensgroenten
Frietjes met mayonaise
Rouwkost salade
Country cubes met mayonaise
2.00
2.00
2.00
2.00
Gemarineerde verse zalm
licht gegrild en geserveerd met groene asperges en botersaus
met een vleugje citroen
Medaillons van zeeduivel
omwikkeld met katenspek vergezeld door balsamicosaus en
pommedori-chutney
Gegrilde gamba's
gemarineerd in de knoflookolie en rode pepertjes, geserveerd
met provencaalse knoflooksaus en basmati-saffraanrijst
Gebakken heilbotfilet
begeleid door grove mosterd-dragonsaus en mousseline van prei
Gebakken bospaddestoelen
in een jasje van filodeeg, omringd door verse
pesto-tappenade en tomaten-aioli
Klassieke pasta
met geroosterde paprika, rode uien, knoflook, afgemaakt
met mascarpone, bladpeterselie en parmezaanse kaas
17.75
18.75
19.75
21.75
15.75
16.75
Huiswijn wit droog: Aberdeen Angus. Per glas 3,25 of per fles 17,50
Smaak Lichte frisse fruitige wijn
Lekker bij Sandwiches, kip en visgerechten of als borrelwijn
Druif Chardonnay
Herkomst Argentinië
Huiswijn wit zoet: Spatlese. Per glas 3,25 Per fles 17,50
Smaak Middelzoet rondw
Lekker bij Lichte gerechten, vegetarische gerechten en jonge
kaas of als borrelwijn
Druif Riesling
Herkomst Duitsland
Huiswijn rood: Cépage Merlot. Per glas 3,25 Per fles 17,50
Smaak Gemakkelijk en soepel met een lichte fruitige afdronk
Lekker bij Salades, gevogelte of als borrelwijn
Druif Merlot
Herkomst Frankrijk
Huiswijn rosé: Barcello. Per glas 3,25 Per fles 17,50
Smaak Barstensvol fruit en licht zoet
Lekker bij Lichte gerechten zoals salades of als borrelwijn
Druif Tempranillo
Herkomst Spanje
Boca D.O Rueda Mantel Blanco Per fles 24,50
Smaak Verkwikkend, fris en sappig met een appeltje
Lekker bij Geitenkaas, gevogelte, vis en als je heerlijk wilt
genieten van een mooie wijn
Druif Sauvignon Blanc
Herkomst Spanje
Lenotti Colle dei Tigli Per fles 26,50
Smaak Fris, fruitig met een tikkeltje limoenappel,
smaakvolle beleving
Lekker bij Kip, witvis, vegetarisch en als je heerlijk wilt genieten
van een mooie wijn
Druif Bordolino
Herkomst Italië
Bourgogne Chardonnay Per fles 32,50
Smaak Volbloed Chardonnay, fruitig (groen) citrus en
zuivelaroma met een mooie bittertoets
Lekker bij salades, pelvis, rosé vlees en als je heerlijk wilt
genieten van een klasse wijn
Druif Chardonnay
Herkomst Frankrijk
Rosso Passo del Veneto Per fles 26,50
Smaak Fruitig, tongstrelend en puur
Lekker bij Roodvlees, kip en varkensvlees of als u puur wilt
genieten
Druif Sangiovese Merlot
Herkomst Italië
Ca'linverno Rosso Veronese I.G.Y Per fles 29,50
Smaak bramen en kersen, rond en zacht met een subtiel
kruidje
Lekker bij Rood vlees, jong vlees, wild, kaas en pasta's of als
heerlijke genietwijn
Druif Corvina, Rondinella, creatine en Cabernet Sauvignon
Herkomst Italië
Labaume Ainé Fils Pinot Noir Bourgogne Per fles 32,50
Smaak Typisch aroma van pinot noir, puur bessen met wat
aardse tonen. Zelfde impressies in de smaak. Behalve
fruit een behoorlijk aanwezige bodemtoets en aange
naam pittige tannines
Lekker bij Gevogelte, gegrilde vis, kalfsvlees en bij carpaccio!
Druif Pinot Noir
Herkomst Frankrijk