Huiswijnen: Kaartwijnen (wit): HART VAN HOLLAND DE Kaartwijnen (rood): 6 OKTOBER 2010 <t* 'v^ -i**(K*v«: émmin'.^C Mandje brood 4.75 met diverse soorten smeersels Uiensoep 5.75 gegratineerd met Goudse kaas en knoflookbrood Romige kreeftensoep 0.75 gevuld met gamba's en rouille geserveerd met knoflookbrood Zalmtaartje 8.75 van gerookte zalm met vulling van gerookte forelmousse, garnituur van een bouguetje minigroenten, geserveerd op een spiegel van saffraansaus Chevre Chaud 8.75 salade van warme geitenkaas, serranoham, gepocheerde peer, pecannoten en met appelstroop besprenkelt Carpaccio 9.75 huisgemaakte carpaccio van ossenhaas met sla, verse parmezaan, pijnboompitjes en sherry-truffeldressing Gebakken eendeborst 9.75 met cranberrydressing op een salade van rucola, veldsla, gebakken bospaddestoelen en kaantjes Proeverij van heerlijke lekkernijen 9.75 voor diegene die geen keuze kunnen maken uit onze voorgerechten Tigers topper 10.75 in panko gefrituurde gamba's met saffraan-remouladesaus Coquilles St. Jacques 11.75 gebakken coquilles omwikkeld met spek, witlof, appelsalade en rode peper-uienchutney Saté TOF (kip of varkenshaas) (225 gr.) 15.75 met huisgemaakte satésaus, atjar, gebakken uitjes en kroepoek Gevulde kipfilet 16.75 gevuld met brie en basilicum, omwikkeld met parmaham, bijgestaan door mascarpone-tomatensaus Tsjis Barchje 17.75 varkenshaasmedaillons bedekt met appel, spek en Friese nagelkaas, overgoten met een roomsaus van cognac, ui, champignons en paprika USA kogelbiefstuk 18.75 met kruidige peper-cognacsaus en gebakken bospaddestoelen Hazenpeper 18.75 op de wijze van Chef zijn oma's recept waar hij niet tegen op kan, geserveerd met het al even oude recept van de rode kool en aardappelpuree Gewokte Spareribs 18.75 met diverse wok-groenten, gember en chili Hertenbiefstuk 19.75 met gebakken cantharellen in rodewijnsaus, gepocheerde appel en cranberry-compote Duo van fazant 19.75 met het filetje en het boutje in appel-calvadossaus, versierd met heerlijke Elzasser zuurkool Steak, Ribs en wblack Tigers 21.75 malse runderentrecote, zoet gemarineerde spareribs en gamba's in knoflookolie, geserveerd met gepofte aardappel en teriyakisaus Provencaals lams trio 21.75 gegrilde lamsrack, gestoofde lamsschenkel en gebakken lamshaasje vergezeld van gegrilde courget, zoete aardappelpuree, gepofte knoflook en mintsaus (Alle hoofdgerechten worden geserveerd met seizoensgroenten en aardappelgarnituur) Chocoladefondue (minimaal 2 personen) 9.3 met witte en pure chocolade, vers fruit en diverse koekjes Traditionele Dame blanche met chocoladesaus en slagroom Luchtige IJsparfait van bitterkoekjes en amaretto geflankeerd door caramelsaus Een drieluik van chocolade met witte chocolademousse, browniegebakje, stracciatella-parfait afgewerkt met vanille-marasquin-saus en slagroom Apfelstrudel met vanillesaus, kaneelijs en slagroom Kaasplankje Tof 1 samengesteld met onze altijd vrolijke kaasboer Ardy van de Farmshop in de Blauwstraat Extra garnituren: Seizoensgroenten Frietjes met mayonaise Rouwkost salade Country cubes met mayonaise 2.00 2.00 2.00 2.00 Gemarineerde verse zalm licht gegrild en geserveerd met groene asperges en botersaus met een vleugje citroen Medaillons van zeeduivel omwikkeld met katenspek vergezeld door balsamicosaus en pommedori-chutney Gegrilde gamba's gemarineerd in de knoflookolie en rode pepertjes, geserveerd met provencaalse knoflooksaus en basmati-saffraanrijst Gebakken heilbotfilet begeleid door grove mosterd-dragonsaus en mousseline van prei Gebakken bospaddestoelen in een jasje van filodeeg, omringd door verse pesto-tappenade en tomaten-aioli Klassieke pasta met geroosterde paprika, rode uien, knoflook, afgemaakt met mascarpone, bladpeterselie en parmezaanse kaas 17.75 18.75 19.75 21.75 15.75 16.75 Huiswijn wit droog: Aberdeen Angus. Per glas 3,25 of per fles 17,50 Smaak Lichte frisse fruitige wijn Lekker bij Sandwiches, kip en visgerechten of als borrelwijn Druif Chardonnay Herkomst Argentinië Huiswijn wit zoet: Spatlese. Per glas 3,25 Per fles 17,50 Smaak Middelzoet rondw Lekker bij Lichte gerechten, vegetarische gerechten en jonge kaas of als borrelwijn Druif Riesling Herkomst Duitsland Huiswijn rood: Cépage Merlot. Per glas 3,25 Per fles 17,50 Smaak Gemakkelijk en soepel met een lichte fruitige afdronk Lekker bij Salades, gevogelte of als borrelwijn Druif Merlot Herkomst Frankrijk Huiswijn rosé: Barcello. Per glas 3,25 Per fles 17,50 Smaak Barstensvol fruit en licht zoet Lekker bij Lichte gerechten zoals salades of als borrelwijn Druif Tempranillo Herkomst Spanje Boca D.O Rueda Mantel Blanco Per fles 24,50 Smaak Verkwikkend, fris en sappig met een appeltje Lekker bij Geitenkaas, gevogelte, vis en als je heerlijk wilt genieten van een mooie wijn Druif Sauvignon Blanc Herkomst Spanje Lenotti Colle dei Tigli Per fles 26,50 Smaak Fris, fruitig met een tikkeltje limoenappel, smaakvolle beleving Lekker bij Kip, witvis, vegetarisch en als je heerlijk wilt genieten van een mooie wijn Druif Bordolino Herkomst Italië Bourgogne Chardonnay Per fles 32,50 Smaak Volbloed Chardonnay, fruitig (groen) citrus en zuivelaroma met een mooie bittertoets Lekker bij salades, pelvis, rosé vlees en als je heerlijk wilt genieten van een klasse wijn Druif Chardonnay Herkomst Frankrijk Rosso Passo del Veneto Per fles 26,50 Smaak Fruitig, tongstrelend en puur Lekker bij Roodvlees, kip en varkensvlees of als u puur wilt genieten Druif Sangiovese Merlot Herkomst Italië Ca'linverno Rosso Veronese I.G.Y Per fles 29,50 Smaak bramen en kersen, rond en zacht met een subtiel kruidje Lekker bij Rood vlees, jong vlees, wild, kaas en pasta's of als heerlijke genietwijn Druif Corvina, Rondinella, creatine en Cabernet Sauvignon Herkomst Italië Labaume Ainé Fils Pinot Noir Bourgogne Per fles 32,50 Smaak Typisch aroma van pinot noir, puur bessen met wat aardse tonen. Zelfde impressies in de smaak. Behalve fruit een behoorlijk aanwezige bodemtoets en aange naam pittige tannines Lekker bij Gevogelte, gegrilde vis, kalfsvlees en bij carpaccio! Druif Pinot Noir Herkomst Frankrijk

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland - Editie Zuidplas | 2010 | | pagina 27