KLIKKEN MAG
Opening Theetuin The Old Bakery
Pergamon Produkties verzorgt 't Karrewiel gaat over in nieuwe handen
ambachtelijk inlijstwerk Groente- en fruitzaak blijft voor
www.hartvanholland-online.nl
HART VAN HOLLAND ZUIDPU\S 27 JUNI 2012
33
Er gebeurt van alles op zakelijk gebied in het verspreidingsgebied van
Hart van Holland. Op deze pagina verwelkomen we nieuwe bedrijven,
bezoeken open dagen, geven informatie over prijsvragen en doen
verslag van jubilea en andere zakelijke hoogtepunten.
Welsly Eind, rechts, heeft zichzelf ingelijst.
"Mensen zeggen me gedag", con
stateerde Martijn van Oosterhout
(25) met enige verbazing na een
paar dagen meedraaien in de win
kel die hij vanaf zondag de zijne
mag noemen. "De mentaliteit is
hier anders dan in Den Haag. Men
sen hebben meer voor elkaar over."
En laat dat nu precies het geheim
zijn van het succes van Klaas en
Corry van Diemen. Zij hebben de
zaak van de grond af opgebouwd,
juist door scherp oog te hebben
voor de wensen van de klant. Van
Diemen: "Een half bloemkooltje of
halve komkommer? Natuurlijk kan
dat. Zijn de tassen zwaar, dan dra
gen we ze naar de auto. Of we be
zorgen de boodschappen thuis. De
BEDRIJVIGHEID
IN DE REGIO
Zevenhuizen - The Old Bakery heeft
onlangs haar theetuin geopend. Bij
mooi weer kan men hier genieten
van een High Tea, waarbij de uitba
ters zo dicht mogelijk bij de Engelse
versie proberen te blijven.
De High Tea begint met een kop
je Juliennesoep, waarna diverse
hartige en zoete gerechten vol
gen: een cucumber sandwich, een
stukje quiche, een spoon (bolletje
ijs met prosecco), scones met 'clot
ted cream' en aardbeiencham
pagne, rabarber ginger confituren
en orange marmelade; een petit
four, cupcakes, bonbons en verse
thee en koffie. De kosten bedragen
22,50 euro per persoon, exclusief
extra drankjes.
Reserveringen voor de High Tea,
vanaf twee personen, dienen mini
maal een week van te voren binnen
te zijn. De High Tea kan gebruikt
worden tijdens openingstijden van
The Old Bakery; van dinsdag tot en
met zaterdag van 10.00 tot 17.30
uur.
The Old Bakery is gevestigd aan de
Dorpsstraat 73.
Voor meer informatie en reserve
ren: 0180-634556.
Genieten van een High Tea in de
theetuin van The Old Bakery.
Pergamon Produkties voert een
bijzonder assortiment met niet
alledaags lijstwerk van de beste
producenten uit Italië, Spanje,
Duitsland en België, maar met mo
gelijkheden voorelke portemonnee.
In het kleine maar professionele
atelier aan de Waterloostraat
174-d in het Rotterdamse Kralin
gen wordt met grote zorgvuldig
heid gewerkt en dat is terug te zien
in het eindresultaat.
Het gebruik van museumglas is bij
voorbeeld belangrijk element waar
'de leek' nooit bij stilstaat, maar
waar Pergamon op wijst vanwege
de voordelen tegen een geringe
meerprijs. Museumglas ontspiegelt
en is UV-werend en laat daardoor
de kleuren helderder doorschijnen.
Pergamon ondersteunt haar klan
ten in hun, op het eerste gezicht,
eindeloze zoektocht naar de juiste
keuze voor kleur en materiaal
waardoor de uiteindelijke lijst met
inhoud een pronkstuk wordt.
Pergamon heeft ook kunstwerken
in de verkoop; van Nederlandse
schilders zoals Koekoek, Van den
Blijk en Pannenbakker. Op ver
zoek komt Pergamon Lijstenma
kerij langs bij kunstkringen om de
vele mogelijkheden te presenteren.
Voor meer informatie:
010-4132040, 06-30390313 of
www.pergamonprodukties.nl.
Rotterdam - Bij Pergamon Produkties is men aan het goede adres voor het Zevenhuizen behouden
inlijsten van zowel zeldzame en unieke kunstwerken als voor eenvoudig
inlijstwerk van familieportretten tot borduurwerk, krantenknipsels of an
dere dierbare zaken die een lijst verdienen.
Klaas en Corry van Diemen (links) bedanken hun klanten voorde klandizie en het vertrouwen en wensen
Denise Hendriks en Martijn van Oosterhout (rechts) veel succes.
'bovenop zitten' als wij altijd heb
ben gedaan, verwacht ik dat het
helemaal goed komt."
Van Oosterhout en Hendriks (26)
zeggen op dezelfde voet verder-te
zullen gaan als de Van Diemens.
Met Klaas en Corry vertrekt welis
waar ruim veertig jaar ervaring, de
nieuwe eigenaren echter brengen
hun geheel eigen expertise mee.
Hendriks had eerder een groente
zaak in Den Haag en kent het klap
pen van de zweep. "Op een gege
ven moment waren de geschilde
aardappels ons best verkopende
product. Mensen gaan steeds meer
voor gemak." Van Oosterhout is kok
en weet dus met die gemakstrend
wel raad. "Bij 't Karrewiel kun je
vanaf volgende week niet alleen
terecht voor verse groenten en
fruit, maar ook voor verse soepen,
sappen, salades en kant-en-klaar-
maaltijden uit eigen keuken."
Zevenhuizen - Achttien jaar geleden kwamen ze vanuit Den Haag naar de
Zevenhuizense Dorpsstraat om een groente- en fruitzaak te starten. Per 1
juli stoppen Klaas (61) en Corry van Diemen (58) ermee. Maar 't Karrewiel
draait door, met opnieuw twee Haagse eigenaren.
producten moeten natuurlijk vers,
vers en nog eens vers zijn. En het is
belangrijk je gezicht te laten zien;
komt de avondvierdaagse voorbij,
dan zorg je als plaatselijke groen
teboer uiteraard voor een lekker
appeltje."
Toen het echtpaar aankondigde
te gaan stoppen, ontstond er bij
veel klanten een soort paniek.
"We hoorden vaak: 'Er verdwijnt
al zoveelHet was ook ónze grote
vrees dat we geen opvolgers zou
den kunnen vinden. De opluchting
was groot toen we konden melden
dat de groentezaak voor Zevenhui
zen behouden blijft. Als Martijn en
zijn compagnon Denise er net zo