Oester verdringt kroket op CuliNESSE
HART VAN HOLLAND I NESSELANDE I 22 AUGUSTUS 2012
21
B'J CU'iNBS--«v,tamjnesgee„™
SUP-en op de plas.
Eten, drinken, kletsen, graven in het zand en luisteren naar muziek;
jong en oud vermaakt zich op het strand.
Tapasworkshop bij kok Roelof.
Vervolg van voorpagina.
Rotterdam Nesse lande - Het strand van Rotterdam-Nessela nde was 16,
17 en 18 augustus het decor van het luxe strandfestival CuliNESSE. Negen
restaurants verzorgden de culinaire invulling en 17 artiesten en bands
gaven optredens vanaf het podium met uitzicht op het water.
Door Bart Jansen
Voor de terugkerende bezoeker ïs
het strandfestival al bij de ingang
"direct een feest van herkenning.
De grote opgestapelde containers
die vorig jaar ook de entree vorm
den, zijn terug en bij de eerste
stappen op het terrein komen alle
herinneringen van vorig jaar weer
boven. Maar een compleet iden
tiek festival is er niet neergezet.
Tapas
De sfeer van 'lekker loungen op
het strand' is dit jaar extra uit
gebouwd. De exploitanten van
de eetgelegenheden lijken gro
tendeels uit het luxere segment
te komen. Zo kunnen er onder
andere oesters en tapas worden
Bij de tapastent worden niet al
leen gerechten voor de bezoe
kers bereidt, maar vindt ook een
workshop tapas maken plaats.
Een handjevol enthousiastelingen
krijgt van kok Roelof uitleg over
het maken van de hapjes. "We ma
ken vandaag gevulde paprika en zo
te zien zijn we goed op weg", zegt
de kok, terwijl zijn leerlingen uien
en kruiden snijden en hun bakjes
met tonijn leegschrapen.
Peddelen
Even verderop wordt een witte
container van binnen en buiten
versierd met graffiti. Onder lei
ding van Jeroen van der Knaap
gaan zowel kleine kinderen als
ouders los met de spuitbussen.
Net zoals tijdens het SUP-en,
het 'stand-up-peddelen', oftewel
peddelen terwijl je op een surf
plank staat. Gek genoeg pikt ie
dereen de techniek zeer snel op,
ook de kleinere kinderen. In no
time hebben zij een rondje ge
varen op het afgezette stuk van
de plas.
Klapstuk van de donderdagavond
is het optreden van Candy Dulfer,
Jazzy D Et Alankara.
"Het optreden van vorig jaar
heeft voor veel mond-tot-mond-
reclame gezorgd, want er zijn
zelfs mensen uit Groningen naar
hier gekomen om dit optreden
te bekijken", vertelt presentator
Dirk Taat, vlak voordat hij Dulfer
en co aankondigt.
Dulfer zelf is na afloop enthou
siast: "Het was weer top, en wat
blijft het genieten; optreden met
een fantastisch uitzicht en een
heerlijk publiek om voor te spe
len."
Als het aan de organisatie ligt is
de derde editie van het culinaire
muziekfestival al in de maak.
gegeten en worden ook glazen
met bubbels aangeboden. Dit ter
wijl vorig jaar het broodje kroket
ook nog op het menu stond. Het
culinaire aanbod van dit jaar lijkt
in ieder geval aan te slaan bij de
bezoekers, want de terrassen zijn
goed gevuld.