Oester verdringt kroket op CuliNESSE HART VAN HOLLAND I NESSELANDE I 22 AUGUSTUS 2012 21 B'J CU'iNBS--«v,tamjnesgee„™ SUP-en op de plas. Eten, drinken, kletsen, graven in het zand en luisteren naar muziek; jong en oud vermaakt zich op het strand. Tapasworkshop bij kok Roelof. Vervolg van voorpagina. Rotterdam Nesse lande - Het strand van Rotterdam-Nessela nde was 16, 17 en 18 augustus het decor van het luxe strandfestival CuliNESSE. Negen restaurants verzorgden de culinaire invulling en 17 artiesten en bands gaven optredens vanaf het podium met uitzicht op het water. Door Bart Jansen Voor de terugkerende bezoeker ïs het strandfestival al bij de ingang "direct een feest van herkenning. De grote opgestapelde containers die vorig jaar ook de entree vorm den, zijn terug en bij de eerste stappen op het terrein komen alle herinneringen van vorig jaar weer boven. Maar een compleet iden tiek festival is er niet neergezet. Tapas De sfeer van 'lekker loungen op het strand' is dit jaar extra uit gebouwd. De exploitanten van de eetgelegenheden lijken gro tendeels uit het luxere segment te komen. Zo kunnen er onder andere oesters en tapas worden Bij de tapastent worden niet al leen gerechten voor de bezoe kers bereidt, maar vindt ook een workshop tapas maken plaats. Een handjevol enthousiastelingen krijgt van kok Roelof uitleg over het maken van de hapjes. "We ma ken vandaag gevulde paprika en zo te zien zijn we goed op weg", zegt de kok, terwijl zijn leerlingen uien en kruiden snijden en hun bakjes met tonijn leegschrapen. Peddelen Even verderop wordt een witte container van binnen en buiten versierd met graffiti. Onder lei ding van Jeroen van der Knaap gaan zowel kleine kinderen als ouders los met de spuitbussen. Net zoals tijdens het SUP-en, het 'stand-up-peddelen', oftewel peddelen terwijl je op een surf plank staat. Gek genoeg pikt ie dereen de techniek zeer snel op, ook de kleinere kinderen. In no time hebben zij een rondje ge varen op het afgezette stuk van de plas. Klapstuk van de donderdagavond is het optreden van Candy Dulfer, Jazzy D Et Alankara. "Het optreden van vorig jaar heeft voor veel mond-tot-mond- reclame gezorgd, want er zijn zelfs mensen uit Groningen naar hier gekomen om dit optreden te bekijken", vertelt presentator Dirk Taat, vlak voordat hij Dulfer en co aankondigt. Dulfer zelf is na afloop enthou siast: "Het was weer top, en wat blijft het genieten; optreden met een fantastisch uitzicht en een heerlijk publiek om voor te spe len." Als het aan de organisatie ligt is de derde editie van het culinaire muziekfestival al in de maak. gegeten en worden ook glazen met bubbels aangeboden. Dit ter wijl vorig jaar het broodje kroket ook nog op het menu stond. Het culinaire aanbod van dit jaar lijkt in ieder geval aan te slaan bij de bezoekers, want de terrassen zijn goed gevuld.

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland - Editie Zuidplas | 2012 | | pagina 21