t (tmnhk £0 (P&p' KIDS1 van de markt 3 G-AnIGtEnI l^El^U f brasserie voeiKow in Brasserie 't &raank/ys &RAAlTHUYS KLASSIEKERS eet wwitói.k carpaccio met bieslook, parmezaanse kaas en spekjes fr Tomatensoep met kruidfintoom {flTtt' oosters roerbakje van ossenhaas met lente-ui, cashew en oestersaus ifanë sate 't Graanhuys met kroepoek., atjar en (gedroogde uitjes zalmfilet met dragonsaus en salsa verde varkenshaasmedaillons met paddenstoelen enTatenspek^^^: Dame Blanche \/EG-ETARISCH7 Vraag naar het I vegetarisch hoofdgerecht van liet moment1 Paris-Bres; t Dit dessert werd in «<ii gelanceerd voor de parijs-erest-Parijs Wielerwed strijd- vandaar de vorm van een «va lIVAK UIT DE ERAtJSE BRASSERIE Escargots gegratineerd met knoflook en groene kruiden champignons 'du Paris' met bicsiookroomsaus (tViï Maqret de canard a ia orange Gegrilde runder entrecote met Bearnaise saus^^C Paris-Brest mef hazemootroorn en boerenjongensus Tarte tatin van appei met kaneei-roomijs Koget de canard HOLLANDS GrLORIE Hontfoorts geitenkaas+aarfje met een compote (ftP? van Boskoopse goudreinet Een proeven j van het Limburgs varken Biefstuk van het Kietveider rund met trvffeisavs^T&T" kabeijaivvfiiet met schaaidierenjus en krokante zeeurv.se mosselen Bavarois van Goudse stroopwafels met karamelsaus JL kaas uit de streek, met appelstroop en notenbrood C 1,hO Rietveider Kond vissticks kip-B tJUG-G-ETS/ HltJl- frikanidelletjes KltJDEHJSJE <ÖE° Uiteraard met frites en appelmoes' Li UI fr - rtr -A - -••• ;-1 v/yi^e tóbkertongade is constant op zoek naar ai het moois tt 1^.®" °f W" f» rtB U waden w,sseiende gerechten van bereid iaat u informeren en verrassen BROODPLAtJK met Kruidenboter, etc- b(11!«rlt Tweemanspolder 6a I 2761 ED Zevenhuizen I T 0180-328928 I F 0180-633928 I E info@graanhuys.nllwww.graanhuys.nl t« raankHJf Geopend op dinsdag t/m donderdag vanaf 17.00 uur, vrijdag t/m zondag vanaf 12.00 uur (vanaf 1 april dinsdag t/m zondag vanaf 12.00 uur) HART VAN HOLLAND 13 FEBRUARI 2013 Livar varken g> ooze «Menukaart- «vit u gyechteri waa «Aj voor geközfir) lebben omdat er ai+ijd eeri warom' achter een gerecht zit Dit kan een specifieke tökomst zón, een spe&aie eert ificenng, een bijzonderheid uit de streek of een bepaalde «ww van kweken, Mwp\, prepaeren of bereiden Dit Willen wj u qraaq laten «veten' IUÏSd Hier vindt v de met zOrg bereide #92recWen die de franse' brasserie zo beroemd betten geraakt, ai dön niet met een modernere twist jeWHSBTM I Het li«wburgs varken, ofwei Livai, «vordt getóed in samen werking «net Abdij Liibosch in Echt in de klooster lu. nen van deze aodij scharrelen de Li varvarkens waar ze «net veel liefde worden verzorgd door de monniken ue sobere levensvorm d.e de broeders op bet klooster naieven getuigt van respect voor plant en dier Wij laten u weer ferug gaan naar vroegs- ais let gaat om de echte smaak en beeving van varkensvlees Hef uneke sa«nenspei van een melange van granen, unieke rassen en het sciian eien in een weeide van ruimte maakt uvarviees tot een bijzonder product. Livarviees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk.' De maget de canard >s een vrij recente MM uitviridirvj: eend «vordt .n trankr ijk ai J eeuwen g:geten, en dan voorai m zijn R geheel gekonfijt (langzaam geaard in ■SB eenden- of ganzenvet. Pas in nts kwam B Andre Daguin, toen dief van i hotel de MdFrance in Audi (frankrijk) op liet idee de HBS eendenfilet ais maget te serveren De naam magret is van OceAaanse oor sprong en hangt samen met liet franse woord mage (mager) DagAn deed een pog>ng om de mijret te verfransen en "maigret" te noemen maar dat idee weid later doa niemand opgevolgd I De boerderij van de familie kietveid is geiegen .n Boskoop en heeft twee g-ote stanen, die rond de aoo dikbi'ikoeien kunnen herbergen zij laten de koaen ieen zo'n diervriendelijk mogelijk leven leiden ue koeien hebben voldoende be- wegirigaruimte in de strohokken waariri ze gehouden worden 's zomers iepen de koeien uitsluitend in de we« Doordat de fokkerij en de man,er van deK, J.L» fokken in eigen O beheer ,s, bent u VjL- V-m' gegarandeerd van v fRl Dileei iijk viees ^^^briiitrU

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland - Editie Zuidplas | 2013 | | pagina 23