It's barbecue time
René van Schaik
René van Schaik
Hoe het wel en beslist niet moet!
10 tips om uw barbecue
smakelijk aan te vullen
Mixed
Grillspies
Schnitzel op stok
Westernsteaks
Japanse Rosbief Vleeswarenspedal!
HART VAN HOLLAND ZOMER 19 JUNI 2013
37
100 GRAM
Lekker genieten van smakelijke vleesspecialiteiten, bereid op de barbecue.
Onze safe's zijn dan ook weer uit de kunst. Dagvers gemaakt en allergeenvrij
gemarineerd. Naast onze barbecueschotels maken we ook smakelijke
barbecuesalades, mooi opgemaakt en een ware traktatie voor uw gasten.
Bezoek onze site vooreen totaaloverzicht van ons assortiment en alle mogelijkheden.
Samengestelde spies met
kogelbiefstuk, varkenshaas en spek
Speciaal voor het gezellig
buitenshuis tafelen
Gemarineerd filetlapje
Bereiding:2x2 minuten bakken
4 VOOR 5,95
Gevuld met parmaham,
gedroogde zontomaat
en rucola
100 GRAM 1,95
J
BBQ VOORDEELKOOPJE
VOOR VERENIGINGEN HEBBEN WE EEN AANTREKKELIJKE SUGGESTIE VOOR EEN TOTAALCONCEPT. STUUR ONS EEN MAILT JE EN WIJ INFORMEREN U GRAAG.
Door langdurig marineren een sublieme smaak
100 GRAM 2,95
In de winkel vindt u zo gauw
de zon schijnt een mooie verse
presentatie van alle soorten
vlees die wij u kunnen bieden
vooreen heerlijke barbecue
maaltijd. Wij hebben natuurlijk
alle producten om het barbe-
cuefeest compleet te maken.
Onze salades en sauzen zijn
een aanrader. Een verrassend
zijn de gepofte aardappel,
visspiezen en gemengde
vispotjes.
Op onze productfolders
staan de meeste producten
omschreven en doen we u
suggesties voor een compleet
barbecue pakket.
Wij geven tevens barbecue's
in bruikleen. Ze zijn er zowel
in gas- en in kolenversie; aan u
de keus!
Grote gezelschappen
Ook barbecueparty's voor gro
tere gezelschappen kunnen
wij voor u verzorgen. Een van
onze slagers is desgewenst
aanwezig om het barbecuen
te begeleiden. Voorwaarde is
wel dat u tijdigt reserveert.
Voor alle andere praktische za
ken zoals statafels, zitbanken,
partytent(en), servicegoed
en drankvoorziening werken
we samen met een specialist,
zodat we met recht kunnen
zeggen dat uw feest compleet
georganiseerd wordt!
Vlees niet ijskoud
Als u vlees gaat bereiden, geldt altijd
dat het vlees niet ijskoud mag zijn.
Zeker voor de barbecue. De kans van
aanbranden is dan erg groot terwijl
het vlees v~.. binnen nog rauw is. Zorg
ervoor dat u het vlees op tijd uit de
koelkast haalt om het op temperatuur
te laten komen. Daarbij moet u er wel
rekening mee houden dat bij erg hoge
buiten temperaturen de houdbaarheid
van rauw vlees snel achteruit gaat. Het
is verstandig om kleine porties tegelijk
uit de koelkast te halen.
Wij hebben in ons barbecue-assor
timent veel producten die al gaar
zijn. Meteen bouillon of kruidenme
lange zijn ze door ons lekker op smaak
gebracht. De producten zijn minder
kwetsbaar en u bent ervan verzekerd
dat niemand rauw vlees eet.
Voorkom kruisbesmetting: Gebruik
verschillende borden en tangen voor
rauw en bereid vlees.
Geduld
Bij gezellig en gezond barbecueën geldt
vooral het motto heb geduld!
Leg bij de houtskoolbarbecue het
rooster er pas op, wanneer de houtskool
grijs is geworden. U krijgt dan geen
walmaanslag en dan kunt u ook pas het
vlees gaan grillen. U kunt voor verschil
lende warmteplekken zorgen door
plekken met meer en minder houtskool
te maken. Door het rooster te verstellen
kan ook de temperatuur geregeld
worden. Leg nooit vlees met teveel
marinade op het rooster. De marinade
verbrandt en het vlees koekt vast. Dep
het teveel aan marinade eraf voordat
het vlees op de barbecue gaat.
Draai het vlees pas om als het goed
dichtgeschroeid is. Het vlees moet
makkelijk los laten van het rooster,
waardoor het niet beschadigd wordt.
De beste volgorde voor vlees grillen
op de barbecue is:
- Eerst rauw vlees dat alleen kort op
hoge temperatuur gebakken wordt,
zoals ribeye en biefstuk.
- Daarna rauw vlees dat rustig aan gaar
moet worden op lagere temperatuur,
zoals lamskotelet, schouderkarbo
nade, kip- en varkenssaté
Barbecueën wordt meer dan vlees grillen, wanneer u ook andere gerechten op de bar
becue bereidt. Door groenten, diverse broodsoorten en aardappelen voor te koken en te
kruiden kunt u een complete warme maaltijd buiten bereiden.
De voorbereidingen kunt u de avond van te voren of's morgens doen. Vervolgens hoeft u
tijdens het barbecueën alleen de gerechten nog op/in aluminiumfolie te roosteren.
We geven u een paar suggesties om makkelijk, verrassend anders buitenshuis te tafelen.
•Verwarm stokbrood niet in de oven maar op de barbecue in aluminiumfolie.
Varieer eens met een pitabroodje, gevuld met fijngesneden groenten en tomaat. Geklemd
tussen een barbecueklem roostert u zie in 10 minuten op een matig hete barbecue lichtbruin.
Maak wraprolletjes als hapje vooraf. Smeer tortillavellen in met guacamole. Leg chorizo,
flinterdunne jalapenopeperringetjes (potje) erop. Bestrooi met geraspte oude kaas en rol de
tortilla's strak op.
Steek er 4 cocktailprikkers in en snijdt de rol in vier stukjes. Verwarm ze op een hete barbecue
in een folieschaal totdat de kaas gesmolten is.
Maak groentespiesjes van rauwe groenten. Bestrooi ze met verse kruiden of smeer ze in met
een zelfgemaakte kruidenolie.
Kook ongeschilde krielaardappeltjes in tuinkruidenbouillon voor (circa 5 minuten). Doe ze in
een aluminium bakje of metalen barbecuemandje. Meng de krieltjes met verse rozemarijn,
knoflook en olijfolie. Rooster op een matig hete barbecue in 10 a 15 minuten de aardappel
tjes bruin en gaar. Schep ze daarbij af en toe om.
Maak grote champignons schoon en draai de steeltjes uit de hoedjes. Bestrooi de binnenkant
met peper. Meng verkruimelde gorgonzola, fijngesneden ham en flinterdunne reepjes zon
gedroogde tomaat. Vul met dit mengsel de champignons. Zet ze in een aluminium schaal en
besprenkel ze met olie. Dek af met aluminium-folie en rooster ze op een hete barbecue zo'n
10 minuten totdat de kaas gesmolten is en de champignons goudbruin zijn.
Voor een frisse variatie van bovenstaande gebruikt u een kaas die milder van smaak is met
een fijngesneden appel.
Als toetje zijn nog steeds de
geroosterde marshmallows bij
kinderen een echt feestelijke
afsluiting van de barbecue. Varieer
eens met aardbeien om en om
met marshmallows aan een spies.
•Verschillende soorten fruit zoals
perzik, ananas, mango, vijgen en
banaan lenen zich heel goed om
op de barbecue te bereiden. In
combinatie met een bolletje ijs
vormen ze een ware smaaksen-
satie!
Natuurlijk hebben wij op zomerse
dagen ook een aantal heerlijke
toevoegingen in ons assortiment,
waarmee u het barbecuefeest com
pleet maakt. Informeer in de winkel.
*:KS»!gSfl
Aanbieding geldig t/m
Mia van Yperenplein 87 3065 JK Rotterdam 'T(010) 202 38 55 Reigerhof 124 2914 KE Nieuwerkerk a/d IJssel T(0180) 3125 88 Kijk op onze website WWW.speciaalSlager.nl voor meer specialiteiten
zaterdag 22 juni