It's barbecue time René van Schaik René van Schaik Hoe het wel en beslist niet moet! 10 tips om uw barbecue smakelijk aan te vullen Mixed Grillspies Schnitzel op stok Westernsteaks Japanse Rosbief Vleeswarenspedal! HART VAN HOLLAND ZOMER 19 JUNI 2013 37 100 GRAM Lekker genieten van smakelijke vleesspecialiteiten, bereid op de barbecue. Onze safe's zijn dan ook weer uit de kunst. Dagvers gemaakt en allergeenvrij gemarineerd. Naast onze barbecueschotels maken we ook smakelijke barbecuesalades, mooi opgemaakt en een ware traktatie voor uw gasten. Bezoek onze site vooreen totaaloverzicht van ons assortiment en alle mogelijkheden. Samengestelde spies met kogelbiefstuk, varkenshaas en spek Speciaal voor het gezellig buitenshuis tafelen Gemarineerd filetlapje Bereiding:2x2 minuten bakken 4 VOOR 5,95 Gevuld met parmaham, gedroogde zontomaat en rucola 100 GRAM 1,95 J BBQ VOORDEELKOOPJE VOOR VERENIGINGEN HEBBEN WE EEN AANTREKKELIJKE SUGGESTIE VOOR EEN TOTAALCONCEPT. STUUR ONS EEN MAILT JE EN WIJ INFORMEREN U GRAAG. Door langdurig marineren een sublieme smaak 100 GRAM 2,95 In de winkel vindt u zo gauw de zon schijnt een mooie verse presentatie van alle soorten vlees die wij u kunnen bieden vooreen heerlijke barbecue maaltijd. Wij hebben natuurlijk alle producten om het barbe- cuefeest compleet te maken. Onze salades en sauzen zijn een aanrader. Een verrassend zijn de gepofte aardappel, visspiezen en gemengde vispotjes. Op onze productfolders staan de meeste producten omschreven en doen we u suggesties voor een compleet barbecue pakket. Wij geven tevens barbecue's in bruikleen. Ze zijn er zowel in gas- en in kolenversie; aan u de keus! Grote gezelschappen Ook barbecueparty's voor gro tere gezelschappen kunnen wij voor u verzorgen. Een van onze slagers is desgewenst aanwezig om het barbecuen te begeleiden. Voorwaarde is wel dat u tijdigt reserveert. Voor alle andere praktische za ken zoals statafels, zitbanken, partytent(en), servicegoed en drankvoorziening werken we samen met een specialist, zodat we met recht kunnen zeggen dat uw feest compleet georganiseerd wordt! Vlees niet ijskoud Als u vlees gaat bereiden, geldt altijd dat het vlees niet ijskoud mag zijn. Zeker voor de barbecue. De kans van aanbranden is dan erg groot terwijl het vlees v~.. binnen nog rauw is. Zorg ervoor dat u het vlees op tijd uit de koelkast haalt om het op temperatuur te laten komen. Daarbij moet u er wel rekening mee houden dat bij erg hoge buiten temperaturen de houdbaarheid van rauw vlees snel achteruit gaat. Het is verstandig om kleine porties tegelijk uit de koelkast te halen. Wij hebben in ons barbecue-assor timent veel producten die al gaar zijn. Meteen bouillon of kruidenme lange zijn ze door ons lekker op smaak gebracht. De producten zijn minder kwetsbaar en u bent ervan verzekerd dat niemand rauw vlees eet. Voorkom kruisbesmetting: Gebruik verschillende borden en tangen voor rauw en bereid vlees. Geduld Bij gezellig en gezond barbecueën geldt vooral het motto heb geduld! Leg bij de houtskoolbarbecue het rooster er pas op, wanneer de houtskool grijs is geworden. U krijgt dan geen walmaanslag en dan kunt u ook pas het vlees gaan grillen. U kunt voor verschil lende warmteplekken zorgen door plekken met meer en minder houtskool te maken. Door het rooster te verstellen kan ook de temperatuur geregeld worden. Leg nooit vlees met teveel marinade op het rooster. De marinade verbrandt en het vlees koekt vast. Dep het teveel aan marinade eraf voordat het vlees op de barbecue gaat. Draai het vlees pas om als het goed dichtgeschroeid is. Het vlees moet makkelijk los laten van het rooster, waardoor het niet beschadigd wordt. De beste volgorde voor vlees grillen op de barbecue is: - Eerst rauw vlees dat alleen kort op hoge temperatuur gebakken wordt, zoals ribeye en biefstuk. - Daarna rauw vlees dat rustig aan gaar moet worden op lagere temperatuur, zoals lamskotelet, schouderkarbo nade, kip- en varkenssaté Barbecueën wordt meer dan vlees grillen, wanneer u ook andere gerechten op de bar becue bereidt. Door groenten, diverse broodsoorten en aardappelen voor te koken en te kruiden kunt u een complete warme maaltijd buiten bereiden. De voorbereidingen kunt u de avond van te voren of's morgens doen. Vervolgens hoeft u tijdens het barbecueën alleen de gerechten nog op/in aluminiumfolie te roosteren. We geven u een paar suggesties om makkelijk, verrassend anders buitenshuis te tafelen. •Verwarm stokbrood niet in de oven maar op de barbecue in aluminiumfolie. Varieer eens met een pitabroodje, gevuld met fijngesneden groenten en tomaat. Geklemd tussen een barbecueklem roostert u zie in 10 minuten op een matig hete barbecue lichtbruin. Maak wraprolletjes als hapje vooraf. Smeer tortillavellen in met guacamole. Leg chorizo, flinterdunne jalapenopeperringetjes (potje) erop. Bestrooi met geraspte oude kaas en rol de tortilla's strak op. Steek er 4 cocktailprikkers in en snijdt de rol in vier stukjes. Verwarm ze op een hete barbecue in een folieschaal totdat de kaas gesmolten is. Maak groentespiesjes van rauwe groenten. Bestrooi ze met verse kruiden of smeer ze in met een zelfgemaakte kruidenolie. Kook ongeschilde krielaardappeltjes in tuinkruidenbouillon voor (circa 5 minuten). Doe ze in een aluminium bakje of metalen barbecuemandje. Meng de krieltjes met verse rozemarijn, knoflook en olijfolie. Rooster op een matig hete barbecue in 10 a 15 minuten de aardappel tjes bruin en gaar. Schep ze daarbij af en toe om. Maak grote champignons schoon en draai de steeltjes uit de hoedjes. Bestrooi de binnenkant met peper. Meng verkruimelde gorgonzola, fijngesneden ham en flinterdunne reepjes zon gedroogde tomaat. Vul met dit mengsel de champignons. Zet ze in een aluminium schaal en besprenkel ze met olie. Dek af met aluminium-folie en rooster ze op een hete barbecue zo'n 10 minuten totdat de kaas gesmolten is en de champignons goudbruin zijn. Voor een frisse variatie van bovenstaande gebruikt u een kaas die milder van smaak is met een fijngesneden appel. Als toetje zijn nog steeds de geroosterde marshmallows bij kinderen een echt feestelijke afsluiting van de barbecue. Varieer eens met aardbeien om en om met marshmallows aan een spies. •Verschillende soorten fruit zoals perzik, ananas, mango, vijgen en banaan lenen zich heel goed om op de barbecue te bereiden. In combinatie met een bolletje ijs vormen ze een ware smaaksen- satie! Natuurlijk hebben wij op zomerse dagen ook een aantal heerlijke toevoegingen in ons assortiment, waarmee u het barbecuefeest com pleet maakt. Informeer in de winkel. *:KS»!gSfl Aanbieding geldig t/m Mia van Yperenplein 87 3065 JK Rotterdam 'T(010) 202 38 55 Reigerhof 124 2914 KE Nieuwerkerk a/d IJssel T(0180) 3125 88 Kijk op onze website WWW.speciaalSlager.nl voor meer specialiteiten zaterdag 22 juni

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland - Editie Zuidplas | 2013 | | pagina 37