In april 2012 werd begonnen met de realisatie van de nieuw bouw 44 luxe hotelkamers achter het pand met zicht op het IJsselpark. 32 HART VAN HOLLAND ADVERTENTI 26 JUNI 2013 Met een prachtig terras 2e fase: Bouw hotelblok, suites en boardrooms Restaurant eerst open Pieter Wagenaar Tegelijkertijd werd onder leiding van Hoveniersbedrijf Blok uit Nieuwerkerk aan den IJssel een nieuw terras aangelegd in mediterrane stijl. Je zou willen dat Blok dat in je eigen tuin realiseert, zo mooi.De eerste complimenten over het restaurant, de keuken en het terras kwamen binnen. Maar weinigen wisten wat nog komen ging. In april 2012 werd begonnen met de realisatie van de nieuwbouw van 44 luxe hotelkamers achter het pand met zicht op het IJsselpark. De realisatie hiervan was eenvoudiger omdat het nieuwbouw betreft die vanaf de tekentafel uitgewerkt kon worden en min of meer geprefa briceerd kon worden aangeleverd. Met het optrekken van het casco begonnen buitenstaanders zich voor het eerst te realiseren wat de impact op het volume van het gebouw is. Dat terwijl er al een jaar bouwtijd op zat. Bovenop het oude pand werden luxe suites en boardrooms (vergader zalen) gerealiseerd. Dit ging weer wat minder makkelijk. De dakconstructie moest worden aangepast en om voldoende liftcapaciteit te kunnen waarborgen moest er een liftschacht dwars door de oude hotelkamers geslagen worden. Met een miniheistelling zo groot als een kleine personenwagen werden onder het pand heipalen geslagen. Deze techniek gebruikt men ook bij oude grachtenpanden in onze hoofdstad. Met het uitbreiden van het restaurant werd ook de keuken gemoderniseerd naar de eisen van de huidige tijd. Alle apparatuur werd vervangen door duurzame productiegoederen: vraag gestuurde afzuigkappen, vraag gestuurde inductiekookplaten, een cv-gestookte wasstraat, centrale koeling waarbij de restwarmte gebruikt wordt voor het ver warmen van cv-water en luchtbehandeling, keukenafval dat tot biomassa wordt verwerkt en LED verlichting. Daarnaast werd een epoxy vloer aangelegd die enerzijds stroef is en tegelijkertijd goed schoon te maken volgens de HACCP normen. Zowel de Arbodienst als de Warenautoriteit zijn hier blij mee. Het dak van het restaurant werd uitgevoerd met mos-sedum. Dat is heel natuurvriendelijk vanwege de waterberging en isolatiewaarde. Maar het is vooral ontzettend mooi. Tenslotte werden er op het nieuwe parkeerterrein laadpalen geplaatst voor electrische auto's (een snellader en een gewone lader) en werd de verlichting uitgevoerd in LED. In oktober 2011 was het restaurant reeds klaar. Prachtig ingericht door Eveline van der Valk met verschillende ruimtes voor passanten die aan de open haard een kop koffie willen drinken, een a la carte gedeelte, een bar midden in het restaurant (een noviteit voor Van der Valk) en een ruimte met een half open keuken waar kan wordt ontbeten, lunches voor conferentiegangers, de brunches en niet te vergeten live cooking en Kenny Koken. Kenny Koken vindt plaats op vrijdagavond. De kinderen kunnen lekker kokkerellen en de ouders eten a la carte. Wat wil je nog meer, iedereen blij.

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland - Editie Zuidplas | 2013 | | pagina 32