In april 2012 werd begonnen
met de realisatie van de nieuw
bouw 44 luxe hotelkamers
achter het pand met zicht
op het IJsselpark.
32
HART VAN HOLLAND ADVERTENTI 26 JUNI 2013
Met een prachtig terras
2e fase: Bouw hotelblok, suites en boardrooms
Restaurant eerst open
Pieter Wagenaar
Tegelijkertijd werd onder leiding van Hoveniersbedrijf Blok
uit Nieuwerkerk aan den IJssel een nieuw terras aangelegd
in mediterrane stijl. Je zou willen dat Blok dat in je eigen
tuin realiseert, zo mooi.De eerste complimenten over het
restaurant, de keuken en het terras kwamen binnen. Maar
weinigen wisten wat nog komen ging.
In april 2012 werd begonnen met de realisatie van de
nieuwbouw van 44 luxe hotelkamers achter het pand
met zicht op het IJsselpark. De realisatie hiervan was
eenvoudiger omdat het nieuwbouw betreft die vanaf de
tekentafel uitgewerkt kon worden en min of meer geprefa
briceerd kon worden aangeleverd. Met het optrekken van
het casco begonnen buitenstaanders zich voor het eerst te
realiseren wat de impact op het volume van het gebouw
is. Dat terwijl er al een jaar bouwtijd op zat. Bovenop het
oude pand werden luxe suites en boardrooms (vergader
zalen) gerealiseerd. Dit ging weer wat minder makkelijk.
De dakconstructie moest worden aangepast en om
voldoende liftcapaciteit te kunnen waarborgen moest er
een liftschacht dwars door de oude hotelkamers geslagen
worden. Met een miniheistelling zo groot als een kleine
personenwagen werden onder het pand heipalen geslagen.
Deze techniek gebruikt men ook bij oude grachtenpanden
in onze hoofdstad.
Met het uitbreiden van het restaurant werd ook de keuken gemoderniseerd naar de eisen van de huidige tijd. Alle
apparatuur werd vervangen door duurzame productiegoederen: vraag gestuurde afzuigkappen, vraag gestuurde
inductiekookplaten, een cv-gestookte wasstraat, centrale koeling waarbij de restwarmte gebruikt wordt voor het ver
warmen van cv-water en luchtbehandeling, keukenafval dat tot biomassa wordt verwerkt en LED verlichting. Daarnaast
werd een epoxy vloer aangelegd die enerzijds stroef is en tegelijkertijd goed schoon te maken volgens de HACCP
normen. Zowel de Arbodienst als de Warenautoriteit zijn hier blij mee.
Het dak van het restaurant werd uitgevoerd met mos-sedum. Dat is heel natuurvriendelijk vanwege de waterberging en
isolatiewaarde. Maar het is vooral ontzettend mooi.
Tenslotte werden er op het nieuwe parkeerterrein laadpalen geplaatst voor electrische auto's (een snellader en een gewone
lader) en werd de verlichting uitgevoerd in LED. In oktober 2011 was het restaurant reeds klaar. Prachtig ingericht door
Eveline van der Valk met verschillende ruimtes voor passanten die aan de open haard een kop koffie willen drinken, een
a la carte gedeelte, een bar midden in het restaurant (een noviteit voor Van der Valk) en een ruimte met een half open
keuken waar kan wordt ontbeten, lunches voor conferentiegangers, de brunches en niet te vergeten live cooking en
Kenny Koken. Kenny Koken vindt plaats op vrijdagavond. De kinderen kunnen lekker kokkerellen en de ouders eten a la
carte. Wat wil je nog meer, iedereen blij.