Cupcakes met kerstboom
LEKKER ETEN
Uw verse Groenten Fruitpaleis HOLLANDiA
is open aan de Dorpsstraat 71 in Zevenhuizen.
Onze kerstspecialiteiten staan al klaar voor u.
Kom en proef gratis!
Wij wensen U hele Fijne Kerstdagen toe
en alle goeds voor het jaar 2014!!!
Tapenade Formaggio
(zontomaat en oude kaas)
HART VAN HOLLAND SPECIAL
Passage 19 - 2741 HB Waddinxveen - Tel. (0182) 61 91 40
Cupcakes maken is meer dan een
trend. Het is een passie! Deze
kleine, lekkere en vooral mooie
traktaties zijn leuk en makkelijk
om te maken.
Ingrediënten
- 3 cup Cakebloem (375 gram)
- 2 cup Kristalsuiker (400 gram)
- 1 el Bakpoeder
- 3/4 tl Zout
-1 cup Ongezouten roomboter
(in kleine blokjes)
- 4 Eieren (maat L en op kamer
temperatuur)
- 1 cup Volle melk (250 ml)
- Suikerbakkerspoeder (660 - 880
gram) 1/2 cup Halfvolle melk
(125 ml)
- Natuurlijke vanille smaakstof
- 1/2 tl Kaneel extract
- Groene voedselkleurstof (Ame-
ricolor - Leaf Green)
- Marsepein
- Suikerparels
- Suikerbakkerspoeder (bestrooi
en van het werkblad)
Stap 1 Vanille cupcakes
maken
Verwarm de oven voor op 170*C
en plaats in elk kuipje van het
muffinblik een papieren kerst
bakvormpje.
Meng op de laagste snelheid de
Wij zijn u graag van dienst met verse rauwkost, salades,
mediterraanse maaltijden, delicatessen, fruitschalen,
olijvensoorten. pesto's, exoten en uiteraard groente en fruit.
Kwaliteit en prijsverhouding is onze visie.
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 8:00 - 18:00 uur
Koffie en een koekje staan al voor u klaar. Tel. 0180 - 632003
7.98
6.95
1.98
8.95
3.49
3.49
1.49
1.89
6.95
0.99
1.49
bloem, bakpoeder, suiker en zout
door elkaar.
Voeg al mixend de boter-dob-
belsteentjes toe, stop met mixen
zodra alle boter bedekt is met
bloem.
Roer met de garde in de andere
mengkom, de eieren, melk en
vanille extract door elkaar.
Voeg al mixend op de middelste
snelheid in drie keer de natte
ingrediënten bij het bloemmeng
sel.
Schraap met de siliconen spatel
na elke toevoeging goed langs
de bodem en de randen van de
mengkom.
Niet overmixen! stop met mixen
(bij elke toevoeging) zodra de
laatste meelslierst verdwenen is.
Verdeel het beslag gelijkmatig
over het muffinblik en bak de
cupcakes gaar en goudbruin in
17 tot 20 minuten.
Laat de cupcakes op het rooster
volledig afkoelen.
Stap 2 Vanille kaneel boter-
creme maken
Mix op een gemiddelde snelheid
in 2 tot 3 minuten de boter tot
een romige massa.
Draai de mixer terug naar de
laagste snelheid en voeg 6 cups
poedersuiker, de melk en de
extracten toe. Voeg wat van de
groene kleurstof toe en blijf de
massa mixen tot deze licht en
luchtig is.
Voeg de laatste twee cups* poe
dersuiker toe totdat de boter-
creme de juiste luchtigheid heeft
gekregen.
*Deze cups hoeven niet in zijn
geheel gebruikt te worden.
Stap 3 Kerstboom cupcakes
maken
Rol het marsepein uit tot een
dikte van ongeveer 3 mm en
druk met een uitstekertje ster
retjes uit het marsepein
Voorzie de spuitzak van het
stervormige spuitmondje en vul
de spuitzak met de groene boter-
creme.
Spuit nu in een stervorm onge
veer 10 kleine beetjes botercreme
op de cupcake de volgende laag
spuit je iets korter en tussen de
vorige laag, zo ga je door tot de
kerstboom helemaal gespoten is
(kijk hiervoor goed naar de
foto).
Versier de kerstboom met wat
gekleurde suikerparels en als
laatst plaats je boven op de kerst
boom de kleine marsepeinen ster
pp* J*. m
150 gram
Groene Olijven met pesto en parmesaanse kaas 200 gram
Zacht Belegen Noord-Hollandse kaas kilo
Belegen Boeren kaas met walnoot,
of kruiden,of korianderzaad of met groene pesto 250 gram
Belegen Stolwijkse Boerenkaas
(bereid en gerijpt in het Groene Hart) kilo
Alle soorten gesneden Vleeswaren 300 gram
(o.a. Beenham,rollade,pekelvlees,bacon,rauwe ham enz.)
Luxe Macadamia-Notenmelange
Buitenlandse Salami's diverse soorten
Brugse Abdij-kaas (St. Petrus)
lekker op de kaasplank
250 gram
per stuk 250 gram
200 gram
Kaasplankje voor na het kerstdiner
4 soorten: Wit-schimmel Blauwschimmel
roodflora stukje oude kaas samen +/- soo gram
Wildpaté of Kerstpaté
(dagelijks wisselende smaken) vers v/h mes 150 gram
Heel veel soorten Buitenlandse kazen,
uitzoeken maar per stuk
+/- 200 gram