Cupcakes met kerstboom LEKKER ETEN Uw verse Groenten Fruitpaleis HOLLANDiA is open aan de Dorpsstraat 71 in Zevenhuizen. Onze kerstspecialiteiten staan al klaar voor u. Kom en proef gratis! Wij wensen U hele Fijne Kerstdagen toe en alle goeds voor het jaar 2014!!! Tapenade Formaggio (zontomaat en oude kaas) HART VAN HOLLAND SPECIAL Passage 19 - 2741 HB Waddinxveen - Tel. (0182) 61 91 40 Cupcakes maken is meer dan een trend. Het is een passie! Deze kleine, lekkere en vooral mooie traktaties zijn leuk en makkelijk om te maken. Ingrediënten - 3 cup Cakebloem (375 gram) - 2 cup Kristalsuiker (400 gram) - 1 el Bakpoeder - 3/4 tl Zout -1 cup Ongezouten roomboter (in kleine blokjes) - 4 Eieren (maat L en op kamer temperatuur) - 1 cup Volle melk (250 ml) - Suikerbakkerspoeder (660 - 880 gram) 1/2 cup Halfvolle melk (125 ml) - Natuurlijke vanille smaakstof - 1/2 tl Kaneel extract - Groene voedselkleurstof (Ame- ricolor - Leaf Green) - Marsepein - Suikerparels - Suikerbakkerspoeder (bestrooi en van het werkblad) Stap 1 Vanille cupcakes maken Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk kuipje van het muffinblik een papieren kerst bakvormpje. Meng op de laagste snelheid de Wij zijn u graag van dienst met verse rauwkost, salades, mediterraanse maaltijden, delicatessen, fruitschalen, olijvensoorten. pesto's, exoten en uiteraard groente en fruit. Kwaliteit en prijsverhouding is onze visie. Openingstijden: maandag t/m zaterdag 8:00 - 18:00 uur Koffie en een koekje staan al voor u klaar. Tel. 0180 - 632003 7.98 6.95 1.98 8.95 3.49 3.49 1.49 1.89 6.95 0.99 1.49 bloem, bakpoeder, suiker en zout door elkaar. Voeg al mixend de boter-dob- belsteentjes toe, stop met mixen zodra alle boter bedekt is met bloem. Roer met de garde in de andere mengkom, de eieren, melk en vanille extract door elkaar. Voeg al mixend op de middelste snelheid in drie keer de natte ingrediënten bij het bloemmeng sel. Schraap met de siliconen spatel na elke toevoeging goed langs de bodem en de randen van de mengkom. Niet overmixen! stop met mixen (bij elke toevoeging) zodra de laatste meelslierst verdwenen is. Verdeel het beslag gelijkmatig over het muffinblik en bak de cupcakes gaar en goudbruin in 17 tot 20 minuten. Laat de cupcakes op het rooster volledig afkoelen. Stap 2 Vanille kaneel boter- creme maken Mix op een gemiddelde snelheid in 2 tot 3 minuten de boter tot een romige massa. Draai de mixer terug naar de laagste snelheid en voeg 6 cups poedersuiker, de melk en de extracten toe. Voeg wat van de groene kleurstof toe en blijf de massa mixen tot deze licht en luchtig is. Voeg de laatste twee cups* poe dersuiker toe totdat de boter- creme de juiste luchtigheid heeft gekregen. *Deze cups hoeven niet in zijn geheel gebruikt te worden. Stap 3 Kerstboom cupcakes maken Rol het marsepein uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en druk met een uitstekertje ster retjes uit het marsepein Voorzie de spuitzak van het stervormige spuitmondje en vul de spuitzak met de groene boter- creme. Spuit nu in een stervorm onge veer 10 kleine beetjes botercreme op de cupcake de volgende laag spuit je iets korter en tussen de vorige laag, zo ga je door tot de kerstboom helemaal gespoten is (kijk hiervoor goed naar de foto). Versier de kerstboom met wat gekleurde suikerparels en als laatst plaats je boven op de kerst boom de kleine marsepeinen ster pp* J*. m 150 gram Groene Olijven met pesto en parmesaanse kaas 200 gram Zacht Belegen Noord-Hollandse kaas kilo Belegen Boeren kaas met walnoot, of kruiden,of korianderzaad of met groene pesto 250 gram Belegen Stolwijkse Boerenkaas (bereid en gerijpt in het Groene Hart) kilo Alle soorten gesneden Vleeswaren 300 gram (o.a. Beenham,rollade,pekelvlees,bacon,rauwe ham enz.) Luxe Macadamia-Notenmelange Buitenlandse Salami's diverse soorten Brugse Abdij-kaas (St. Petrus) lekker op de kaasplank 250 gram per stuk 250 gram 200 gram Kaasplankje voor na het kerstdiner 4 soorten: Wit-schimmel Blauwschimmel roodflora stukje oude kaas samen +/- soo gram Wildpaté of Kerstpaté (dagelijks wisselende smaken) vers v/h mes 150 gram Heel veel soorten Buitenlandse kazen, uitzoeken maar per stuk +/- 200 gram

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland - Editie Zuidplas | 2013 | | pagina 32