TReótawumt opeeiat Wefieidkeuken en pannen&ae&en frij %eótawiant 35ij de Stem op ons! Een kleine greep uit onze menukaart Restaurant bij de steenoven Het gezelligste terras van de gemeente Zuidpias www.gezelligsteterras.nl tit taut HART VAN HOLLAND ADVERTENTIE 28 MEI 2014 EASV MENU ALL-IN 3 GANGBN naar CONSUMPTIES aangeklede koffie €35,- Alle wedstrijden van het Nederlands elftal live op groot scherm Restaurant Easy Dinner goed, gezellig Betaalbaar Voorgerechten: Surinaamse saoto soep 6,75 Rundercarpaccio 9,95 Nagerechten: Creme brulée 5,25 Dame blanche 4,75 Hoofdgerechten: Surinaamse Roti 9,95 Vegetarische Pasta 9,50 Klein hitland 2, 2911 Nieuwerkerk aan den IJssel T: 0180-311 412 www.restaurantdesteenoven.nl Ook voor een heerlijke verse lunch kunt u bij ons terecht op di t/m za vanaf 11:00 uur 's ochtends Restaurant bij de Steenoven Klein hitland 2, 2911 BR Nieuwerkerk aan den ijssel T: 0180-311412 W: www.bijdesteenoven.com Nesse 18 - Waddinxveen open di t/m zo 12u - 23 u reserveren (0182) 649840 Prachtig gelegen aan de IJsseldijk, bij camping Pare de IJsselhoeve, ligt restaurant Bij de steenoven. Het voormalig pannenkoekenrestaurant is vorig jaar overgenomen door nieuwe eigenaren, die de menukaart hebben uitgebreid met nieuwe gerechten. De Surinaamse eigenaar en de Rus sische kok geven het restaurant én de kaart een internationaal tintje en een goede prijs kwaliteitverhouding: "Ondanks de lage prijzen proberen we bijzondere gerechten met exclusieve ingrediënten te bieden." Kok Kyryll Bunin woont sinds 12 jaar in Nederland en werkt al acht jaar in de horeca. Hij heeft bij verschillende restau rants gewerkt en heeft daar veel ervaring opgedaan. Sinds januari werkt hij bij res taurant Bij de steenoven. "Ik heb altijd al een passie gehad voor koken en eten", ver telt hij. "Ik ben gek op gezond eten en dat zien de gasten ook terug in onze gerechten: de producten die we gebruiken zijn vers en zoveel mogelijk biologisch. Bij ons vind je geen halffabricaten; alles wordt vers bereid!" Beroemd is de huisgemaakte patat. "Lekkere lange en knapperige frietjes!" De Russische kok heeft een passie voor de Franse keuken. "Vooral de manier van presenteren vind ik mooi. Het is belang rijk dat een bord mooi is opgemaakt: het oog wil ook wat!" Soepen en salades zijn specialiteiten van Kyryll. "Er staat een wisselende soep van de week op het menu, die altijd bijzonder is en verder probeer ik altijd exclusieve en niet gangbare groenten te gebruiken, zoals bijvoorbeeld paarse wortel of pastinaak. Die verwerk ik in sala des of gebruik ze als garnering." Inspiratie haalt hij uit kookboeken en door te eten bij andere restaurants. "Verder is oefenen belangrijk. Ik heb al veel geleerd in de restaurants waar ik voorheen werkte en veel afgekeken van de andere koks daar. Ik hoop zo goed te worden dat anderen door mij geïnspireerd raken." Eigenaresse Bianca Santoe is van Suri naamse afkomst en brengt de Surinaamse keuken mee. Er staan gerechten op de kaart zoals Roti, broodje kipkerrie en Saoto. Kyryll: "Ik sta altijd open voor nieuwe dingen en ben nieuwsgierig naar andere keukens, dat verbreed je we reld." Gasten zullen bij restaurant Bij de steenoven dus gerechten uit verschillende keukens op het menu vinden: Surinaamse gerechten, natuurlijk Russiche gerechten zoals Borsjtsj (soep) of Russische salade, maar bijvoorbeeld ook Thaise gerechten en gerechten uit de Mediterrane keuken. En natuurlijk blijven de pannenkoeken met allerlei verschillende toppings op het menu. Restaurant Bij de Steenoven vindt het be langrijk dat kinderen het ook leuk vinden om bij hen te komen eten: "Speciaal voor hen hebben we die lekkere pannenkoeken op het menu laten staan. We hebben een leuk speeltuintje en in het restaurant een mooie speelhoek, waar ze kunnen spelen als papa en mama nog even natafelen."

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland - Editie Zuidplas | 2014 | | pagina 15