all-in Alles naar wens bij restaurant Easy Dinner EASy MÊAJM €35 - HART VAN HOLLAND ADVERTENTIE 26 NOVEMBER 2014 39 Oe kerstreserOeringen zijn begonnen, bekijk het menu online Restaurant Easy Dinner goed, gezellig Betaalbaar 1 1 "vJ£JI EET DRINK. TAPPERI] Ladysnight Oude dorp Sinterklaasfeest in de tap met gratis onbeperkt pannenkoeken voor de kinderen, (en een kadootje) (alleen in combinatie met consumptie en reservering voor diner) Kerstavond, LIVE Music vanaf 22:00 uur 2e Kerstdag GEOPEND vanaf 16:00 uur (le kerstdag gesloten) Oudejaarsdag van 14:00 uur t/m 19:00 aansluitend spectaculair vuurwerk. Nesse 18 - Waddinxveen open di t/m zo 12u - 23 u reserveren (0182) 649840 Dorpsstraat 58 - Nieuwerkerk a/d IJssel - 0180-316777- www.cafedetap.com "We vinden het belangrijk dat de gasten het naar hun zin hebben", vertelt de enthousiaste eigenaar. Uiteraard wordt er rekening ge houden met gasten die vegeta risch eten, maar ook voor gasten met een voedselallergie kunnen de koks de gerechten aanpassen. "Is alles naar wens? is een hele belangrijke vraag. Het gaat niet alleen over het eten, maar ook over de bediening en de sfeer." Het team staat voor honderd procent achter hun product en is er trots op. "Door goede samenwerking tussen de keu ken en de bediening houden we elkaar scherp en kunnen we het onze gasten helemaal naar de zin maken." Door Paulien de Graaf Apo Yilmaz, eigenaar van restau rant Easy Dinner, is slager en kok. Samen met zijn drie koks zorgt hij voor mooie gerechten uit de me diterrane keuken in de sfeervolle ambiance van zijn restaurant aan de Nesse. is belangrijk dat het menu goed in balans is," aldus Yilmaz, "dat niet één van de gerechten te veel de boven toon voert." Drie maanden van te voren beginnen ze al met ideeën voor het kerstmenu. "We moeten zelf een goed gevoel hebben over het definitieve menu. Het plaatje moet compleet zijn." Easy Dinner is beide kerstdagen geopend en het hele restaurant ademt dan de sfeer van 'familie en kerst'. Zelfstandig werkend kok Karei van der Kaaden en leerlingen Erik Koet sier en Keita Delgado Fortes zijn erg enthousiast over hun vak. Karei is een allrounder die het leuk vindt om te experimenteren met nieuwe gerech ten, Erik vindt vooral uitdaging in het perfect neerzetten van het hoofd gerecht en Keita heeft een passie voor de patisseriekant (nagerechten en gebak), "ledereen heeft zijn eigen inbreng, we leren van elkaar en staan open voor nieuwe ideeën", vertelt Ka- rel. Om nieuwe inspiratie op te doen kijken de koks naar kookprogramma's. "Die gerechten neem je niet over, Voor 35 euro kan een all-in menu maar je geeft er een eigen draai worden besteld: een driegangenmenu aan." Natuurlijk kijken zij ook naar inclusief drie drankjes en koffie met hoe de bekende koks werken: Haston arretjescake. "Een recept dat ik kreeg Blumenthal bijvoorbeeld, kookt met van een oude Friese dame. De gas wetenschap en dat vindt Erik gewei- ten komen spweciaal daarvoor koffie dig. "Dat zou ik ook best willen doen." drinken bij ons!". Het vijfgangenmenu Karei bewondert de manier waarop voor de kerst is inmiddels klaar. "Het Sergio Herman over zijn gerechten kan vertellen." Mooi zoals hij zijn enthousiasme kan overbrengen!" Nieuw menu Vier keer per jaar wordt er een nieuwe kaart samengesteld. "Alle nieuwe gerechten worden eerst uitgeprobeerd als dagmenu, voordat ze definitief op de kaart komen." Er wordt gewerkt met dagverse, biologische producten en verse vis van de afslag. De koks vinden het belangrijk dat de gerech ten bij het restaurant passen. Easy Dinner heeft een wisselend dagmenu. Daarnaast bieden zij een driegangen menu voor de vaste prijs van 25 euro.

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland - Editie Zuidplas | 2014 | | pagina 39