1
Het is niet meer mogelijk Uw Radio te repareerenü
zonder moderne meetinstrumenten, schema’s, documentatie’s en technische gegevens van de fabriek. Deze worden alleen verstrekt aan
erkende Mervlee, welke moeten voldoen aan theoretische en practische bekwaamheid.
JAN BROUWER - Haven 63 - Tel. 113 - Schoonhoven
I
bevolking j
Loop der
Burgerlijke stand j
l-
Msxlmumprijztn In restaurants.
Wij zijn Erkende Philips Radio Service, Iladio-Technicus I. v. B. en hebben meer
dan 15 jaar practische ervaring. - WIJ ItEPAREEBEX IEDER JIEMtK HA1HO
NIE
f
stuk
cm. 0....
7.84
kg
1.40
1.10
1.75
2.15
100
1.20
0.D0
1.55
1.95
•gerecht,
uchten of
1.05
1.40
0.75
180
0.85
1.20
0.55
1.60
7.
1.65
1.35
2.—
2.40
1.45
1.15
1.75
2.15
apgaven
voor IJzt
9.
enz.
0.60
0.80
1.—
1J0
F
0.90
0 60
1.15
1.20
C.
0.45
0.75
1.
1.05
aard-
Growiaraprijien
1.50
175
ft
1.05
1.55
1.80
19 60 per 100 stuks
2.05
0.26 per stuk
15.68
100
f 0.21
12.32
100
f 0.16
8.96
100
f 0.12
kg.
0.10
0.47
J u.ll
f 0.32
0.85
1.15
1.40
1.60
f 9.52
100 bos
0.13
bos
lof, fijn
10.08
100
kg.
0.13
N kg
5.90
100
0.08 M
5.50
100
0.08 w
ituks
voor de ondervolgei
f 12 88
100
0.17
f 11.31
100
f 0.15 h
vervangingsmiddel daar-
stuk
0.55
0.75
0.40
1.—
B:
100 kg.
kg.
C:
Stationsrestauraties
D:
0.60
0.80
1.—
1.25
d. Berg naar Linne, Post Heel,
REEUWIJK.
f
f
f
5.—
35.38
24 08
f
46.48
f
f
f
30.80
19.60
f
f
f
f
1
680
680
7 50
760
6.50
5 50
100
100
100
100
100
ïoo
100
ran 17 November 1941 No. 224
irtement van Handel,
igen van de IJzer- en
8.96
5.60
35.84
96.88
91.84
80.64
75.04
35 84
26 88
15.68
24 64
15.68
21.28
13.44
15.12
12.88
53.76
35 84
19.04
i 42.56
30.24
13.44
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100
10Q
100
100
100
100
100
ïoo
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100
w
n
A
0.27
0.19
0.47
1.28
0.78
0.55
0.33
1.21
1.06
0.99
0.55
0 40
0.25
0 47
0.86
0.21
0.20
0.17
0.14
0.10
0.71
0.47
0.25
0.56
0.40
i 0.18
0.36
0.18
0.25
0.18
de hierboven niet genoemde dag-,
iels:
0.50
0.25
0.90
0.85
0.80
0.90
0.50
0.25
1.20
1.15
1.10
1.25
1.20
1.15
ERKENDE PHILIPS
RADIO SERVICE
0,50
0.25
1.45
140
1 35
1.55
1.50
1.45
1.70
1.60
1.60
1.75
1.70
1.65
0,50
0.25
6 16
5.32
4 76
8
0 26
0.20
0.13
0.09
0.08
i 0.07
extrj
le k
kg....
kg....
10.08
6.16
f 4.-
4.50
29.68
10.64
7.80
jse:
vast
mbon-
kwi
we
Emmi
en J. A. L_.
Blofstra en
ƒ0.12
I 0,07
D
I ge-
wor-
20.16
14.—
stuk
Kg.
tegenmi
einde vs
gepantsi
i verniet
ippen van 125
i. 12 gram
’liter
zaken
keuken.
(eètzalen) van Hotels van den
0.17
0.24
0.13
0.27
0 07
0.33
0.21
Een
evenredige
ding
boveni
zen
komst! g<
per por
persoon
41.44
30.24
19.04
12 88 w
18 48
9.52
20.72
5.
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100 St
100 kg.
100
100
100
naaf IJssel-
Nieuwpoort;
100
100
100
100
100
9 52
7.50
kg
>P P- k«-
krop p. kg
0.13
0.10 h
ii; b. v. f.
Sluis Linne; K. Perdljk naar Haastrecht,
Hofje C 27.
13.44
7.50
59.36
4144
24.64
portie visch,
waarbij ten
10 gram boter,
NQORDELOOS.
Vertrokken: H. Advokaat
monde; D. Boogaart naar
O. Slob naar Gicssendam.
log niet hebben
-r j.l, de machi-
i, gedurende
minder dan
•*'-* deze, op-
ïh uiter-
gekookte visch met 2/50
10 gram boter
gebakken visch met 4/50
20 gram boter
met ten hoogste 4/50
20 gram boter en 1 rant-
de volgende soorten
en 100 f"
daarvan onl
rantsoen
daarvan
«ging,
jam of
0.07
0 07
0.62
0.09
0.09
0.10
ƒ0.10
0.07
0.41
0.26
0.08
0.07
f 0 10
0.09
0.08
0.13
6.—
5.04
7.50
9.52
0.28
0.18
:hter bij den hoofdgang
i of wild of gevogelte
itar zonder soep of voor
wel zonder toespijs of com-
NOORDELOOS.
Geboren: Johannes Arie,
Groot en A. de With. Gei
Blokland en H. v. d Haar.
Wilhelmina, d van T. v. d. Mam
Donk. Emma Irena, d. van J
schoor en J. A. Ijzerman. Edus
van R BloTstra en J. van Dijk. •-
ner of soüper, volgens
ifte van consumenten
hert, bestaande uit:
kop bouillon of 1 voorge
boord
A of B. Oi
dine-»
berekende I
Restaurants
1ste en 2de
Luxe Restaurai
Isten rang.
0.13 M
0.10 M
0.08 w
0.05 H
0.07
0.39
z. van L. de
srrit, z. vanH.
Geertje
i enJ.F.
J. Ver-
luard, z.
Hed-
100 stuks
100 M
•zonden.
nige sectoren
werden nieu
om onze verd
len verijdeld,
de woestijn var
fljandelijke gemotoi
ten Woensdag bij he
dag de tegenover h^s
iche gemotoriseerde
gevallen. De pantserd
vastberaden --
had aan het
vijandelijke
emsingéld en vei
Britsche pantserwaï
Over een front van
de slag voort.
JAPAN8CH PARL
Maatregel
getroffen,
De buitengewone z
Panache parlement,
heeft geduurd en 1
iroote internationale
föapen werd, heeft g
agenda staande
Volgens Domei
maatregelen getroffen
Japan in geval van
•vantualiteit te waar
nuia is op reces gegai
lerhuls heden geslote
Besprek in
hervat.
Vit Washington mi
Amenkaansche m
■ndache zaken, Huil
®et den Japanschen
Koeroesoe, die 1
■mt waren, gisteren 1
100 N
ïoo B
ïoo h
ïoo
100 kg.
gebruik ter
gesteld, voor
1 soort witte
Inste 0.7 liter
jaraten e.d., welke inge-
voor IJzer en Staal
dispensatle-aanvrage
kt, een maand eerder,
een der bij dit Rijks-
,1-LC.ï te koop worden
Alle Philips producten, Radio, Gramofoon Porteldlsc, Hellofluch electr. Kachel,
Scheerappareten, Gloeilampen enz.
SCHOONHOVEN.
Gebbren: Jacobus, t. van J. Oudshoorn
en M. Pluut.
Getrouwd: H. Looren de Jóng, 27 J. en
B. van der Graaf, 24 J.
Overleden: J. F. L. Boers, 37 J. A. de
Gidts, 87 j., weduwe van M. Snel.
STOLWIJK.
Geboren: Fijgje Neeltje. d. van W.Nfr
bel en M. Knoop. x
Getrouwd; T. Boer, 41 j. eft J. Vonk, V
35 J.
Overleden: M van Leeuwen, 82 j., we
duwe van KI. den Brave. J. Blonk. 79
1., weduwe van J. Both. H. M. Slinger
land. 73 j., weduwe van H. Honkoop.
100
Voor het snijden van kool mag 3 cent
me,, dien verstande dat de kool na 1.:
Voor het schrappen van wortelen mng
berekend worden, met
schrappen gewogen worden.
Voor speciale bezorging van bestelde groenten en frült mag door
de detaillisten 1 cent per ks. in rekening gebracht worden boven den
werke’ijken verkoopprijs af winkel.
HET VRAGEN VAN HOOGERE PRIJZEN IS STRAFBAAR.
BEWAAR DEZE OPGAVE EN GEBRUIK HAAR.
Nieuwe opgaven kunnen de vroegere ongeldig maken.
19.60
15.1?
9.52
0 08
0 07
0.06
Ö.10
OFFICIEELE PUBLICATIE VAN HET DEPARTEMENT VAN
LANDBOUW EN VISSCHERIJ.
De Secretarls-Generaal van het Departement van Landbouw en
Visscherij maakt bekend, dat volgens de Eerste Uitvoeringsbeschik
king van de Hotel- en Restaurantprijzenbeschikking No. 1, welke is
opgenomen in de Nedorlandsche Staatscourant van 19 dezer, de
prijzen, waarvoor onderqpmers in restaurants spijzen en wijnen per
flesch verkrijgbaar mogen stellen, voor de ondervolgende prijsklas
sen ten hoogste mogen bedragen:
100 stuk
100 t,
100
PrljeklBMe:
B
100 kg.
100
100
gram brood of in ver-
ontbijtkoek of beschuit,
10 gram boter of in
25 gram aanvullende
bedrag, dat in
verhou-
staat tot de
igenoemde prij-
voor overeen-
je schotels,
»rtle of per
berekend.
—Dultichlind iti
Operaties it
verloopen i
Britsche ai
Afrika afg
Het opperbevé
Weermacht meld
De aanvallen i
front blijven zie)
wikkelen. De 1
bolsjewistische 1’
Noord-Oostkust
Zee en in het gf
den-Don gebomt
Formaties gevt
ben aanvallen
transporten en
centrale sector e
de Wolchow.
Moskou Is ovt
afdeellngen gevec
stookt met brani
men. Bij Lening
groepen Jachtvlle
dige aanval op e
tie transportvllei
andelijke toestell
In de strijd t<
bij de Farör een
van middelbare f
men beschadigd,
▼allen waren gei
instanties aan
van Engeland. V
opnieuw mijnen
ache haven».
Aan de Vlaamt
1 In konvooidlenst
le-vaartulgen een
ache motortorped
ces afgeweerd *o
lijden. Een vljan
pedoboot werd in
zij kan verlor
achouwd.
In Noord-Afriki
strijdkrachten, wi
gen was gemeld,
den en Zuid-V
Omar gereed wen
18 November ov,
aanval fn de richt
Door onmiddeiU
I len van Duitsch
I deelingen, werden
I ache atrijdkrachti
I ten van Sldi Oma:
I ren gebracht, mei
I teruggeworpen. 1
I lijke pantserwag
nield.
kg. berekend worden,
gewogén woi
kg. of
VenchUnt Maan
«Vrijdag. Prijs
Hng: voor Scho
maanden 1.30;
tje, d. van G. Terlouw en E. J. den Har-
tog.
Overleden: B. Bass», 51 J._ echtgenoote
van F. Bikker. G. van Doorne; 87 j.,
wedeuwe van J. v. d. Berg. H. Kuil,
81 jaar.
PEURSUM. f
Geboren: Aart, a. van A. W. Kroon en
A. den Dikken.
Getrouwd: B. p. Suiker, 28 j. en A. M.
Muilwijk, 27 j. W. Verspui, 24 j. en M.
C. Zanen, 24 j.
REEUWIJK.
Geboren: Lubertus, z. van L. H. Biesot
en H. Kroon Marla, d van H. Spruljt
en M. A. Vernoolj.
Overleden; F. verbeU, 64 j.
gram) koffie
suiker of 1 glas
Ingekomen: P. van Bruinessen uit Rot
terdam in Zoutmonaweg E 45b; T. ter
Haar uit Vllst in ‘s-Gravenbroekscheweg
F 42; C. E. V. d. Meer uit Alkemade in
Dorp D 24; P. H. J. L. Ponaioen uit Rot-
Walnoten
Druiven:
Muscaat, Westfrisla, LO;
opold, Golden Cham
pion, Gross Colman
Frankenthaler
Andere soorten
Appelen
Cox Oranje Pippin, enz.
extra kwaliteit
le kwaliteit
2e kwaliteit
Goudrenetten,
extra kwaliteit
ie kwaliteit
2ö kwaliteit
Brab. Bellefleur, enz.
extra kwaliteit
le kwaliteit
2p kwaliteit
Jacques Lcbel, ena.
le kwaliteit
2e kwaliteit
Overige soorten
ie kwaliteit
2e kwaliteit
Val van goud- en ster-
reinetten
Val van overige appelen
Stek- en wormstek ge
appelen:
zuur
Éoet
Peren:
Beurré d’ Anjou, enz.
;ra kwaliteit
kwaliteit
2e kwaliteit
Beurré Hardy, enz.
extra kwaliteit
le kwaliteit
2e kwaliteit
Beurré de Mérode, enz.
le kwaliteit
2« kwaliteit
Overige soorten
1? kwaliteit
2e kwaliteit
Stek- en wormstekige
peren
het snijden
len verstande
het schrappen
worden, m
gewogen
’dale
1. Voor een ontbijt, per persoon, bestaande
(Uit:
1 rantsoei
vanging c
2/50 r
plaats
broodbelej
25 gram
van,
1 portie
of koffie
1 glas rm
2. Voor een
staande uit:
l!-2 rantsoen 150 gram brood of in ver
vanging daarvan ontbijtkoek of beschuit,
3/50 rantsoen 15 gram boter,
rantsoen vleesch of vleeschwaren of 1
warm schoteltje,
1 portie (2 kop-
met melk en_
melk van 0.25’1
STRIJD OVER El
150 K.M. IN
Malt»,
weer
Bet lUllaansche
luidde gisteren;
In de nacht van 18
10 November hebbe:
krachten lucht- en
gebombardeerd.
In de nacht van W
dag hebben Engelse!
men op de steden Bi
la de buurt van M(
■onder dat dit ernst)
Brindisi is een vlieg
Te Napels zijn drie p
iwie een ernstig. Te E
drie gewo
In eenif
Afrika
gingen
tlngelei
In C
gK 2215 WOENSDAG 19 NOVEMBER l&y
Bleekselderij:
boven 1 kg.
van 1 kg.
Knolselderij
I boven 10
II van 8-10 c m.
III van 6-8 c.m. 0.
beneden 6 cm
Koolrapen
Witlof
Schorseneeren
A. tot 20 st. per
B. tot 45 st. per
FRUIT
Tamme Kastanjes (bln.U
(binnenland)
8 cent per
het snijden gewogen wordt,
„„.„Jen mng 1 ce;H per kg. of per bos
dien verstande, dat de wortelen vóór het
GROENTEN.
Bloemkool:
Extra boven 27 cm. over
den kop gemeten
Sorteering I van 22—27
cm. 0 idem
Sorteering II van 18—22
cm. 0 idem
Sorteering III v. 13—18
cm, 0 idem
Tomaten
goede kwaliteit
misvormd
kriel
Kastomaten
goede kwaliteit
misvormd'
Wortelen
jonge bospeen
(roode) peen, 2
gewaaschcn
Idem e, lof, mlddelgrof,
ongewasschen
idem z. lof. grof, on-
gewaftschen
extra grof
:hen
terdam in Nieuwdorperweg E 4; M. Fons
uit Rotterdam in Nleuwdorperweg E 4;
J. Schuren uit Rotterdam in 's-Graven-
broekscheweg F 65; C. v. d. Boom uit
Rotterdam in 's-Gravenbroekacheweg F
65; Chr. M. Schuren uit Rotterdam in
's-Gravenbroekscheweg F 65; I. Onne-
kink uit Rotterdam in Raadhuisweg E
106.
Vertrokken: R. 8. de Leeuw den BOu-
ter naar Bellen, D 39a; M. v. d. Panne
naar Haastrecht, Hofje C 27; A. A. Bou-
ma naar VOlienhoven, NO Polder, In
Barakken; W. Verboom naar Moordrecht,
Nieuwerkerkscheweg B 7a; K. v. d. Heij
den naar Barneveld, Nw. Vellerscheweg
OFFICIEELE PUBLICATIE VAN DEN GEMACHTIGDE VOOR DE
PRIJZEN.
Grossitri- an detiilllittnprijztn VMr gro«nt«n en fruit.
Bericht No. 6 7.
De hieronder volgende groenten- en frultprljzen zijn geen vastge
stelde maximumprijzen. Zij geven in de eerste kolom den hoogsten
prijs aan, waartegen de grossier de producten aan den detailhandel
mag afleveren, terwijl in de tweede kolom den consument een richt
lijn gegeven wordt voor de prtfaen, die hem ten hoogste in rekening
mogen worden gebracht.
Boven deze prijzen zullen in dit tijdvak in geen geval groenten of
fruit aan den detaillist, resp. consument, mogen worden verkocht,
ook niet, wanneer deze van de beste kwaliteit zijn.
Daar deze prijzen zijn gegrond op groenten en fruit van de be-te
kwaliteit, zullen in de meeste gevallen de verkoopprijzen lager moeten
liggen.
Deze prijslijst geldt van 19 November tot en met 25 November.
DetailliBtenprijzen
OFFICIEELE PUBLICATIE VAN HET DEPARTEMENT VAN
HANDEL. NIJVERHEID EN SCHEEPVAART.
Aangifte- en ve.rkoopverpliohting voor machines, appa
raten e.d., welke in 1939 minder dan 15 dagen in
normaal gebruik zijn gewaeet.
In de Nederlandsche Staatscourant va.. 17 27
heeft de Secretarls-Generaal van het Depai
Nijverheid en Scheepvaart een aantal wijzlglnf
Staalbeschlkking No. 7 bekend gemaakt
Dientengevolge dienen de machines, appt
volge deze beschikking aan het Rijksbureau voor
moeten worden opgegeven en waarvoor geen dispet
bij genoemd Rijksbureau aanhangig is gemaakt, een
t.w. ulterlijk 30 November a s. als schrot aan een d
bureau als zoodanig ingeschreven schrothand.larén
aangeboden of verkocht.
Voorts is de mogelijkheid geopend, dat zij, die no{
voldaan aan de verplichting om voor of op 1 October
nes, apparaten ed op te geven, welke hun e’gendom zijn,
1939 reeds hun eigendom waren en gedurende dat jaar 1
15 dagen in hun normaal bedrijf in gebruik waren, alsnog d
gave indienen bij het Rijksbureau voor IJzer en Staal, doel
lijk 20 November a.s.
De formulieren, waarop deze opgaven dienen te geschieden, zijn
verkrijgbaar bij het Rijksbureau voor IJzer en staal en bij de Ka
mers van Koophandel
1.75 1.75 2.— 2.25
-De onder 1 voor ontbijt vastgestelde prijzen mogen slechts
vraagd worden, indien logies en ontbijt afzonderlijk berekend 1
den, dan wel ontbijt zonder logies Wordt verstrekt.
Voor zoover een vlschschotel een portie visch bevat, waarvan de
Inkoopprijs meer bedraagt dan 0.60 of wanneer een rantsoen
vleesch of >2 portie visch vervangen worden door één portie visch,
Wild of gevogelte, waarvan de inkoopprijs per schoongemaakte portie
meer bedraagt dan 0.30, mag het verschil worden bijgerekend. In
deze gevallen moet de naam van de visch, het wild of het gevogelte
op menu- of dagkaart worden vermeld.
Onder een portie visch wordt verstaan een
200 gram, schoon gewogen, dan wel een vis
wordt geserveerd.
Een Restaurant bevindt zich voor de toepassing van bovengenoem
de maximumprijsregeling in een der vier prijsklassen, A, B, C of D.
Onder deze prijsklassen worden in het algemeen de navolgende
soorten ondernemingen gerangschikt:
Prijsklasse:
A: Eenvoudige restaurants van Hotels, Logementen en Herbergen en
cafétarla’s, eethuizen, eenvoudige luchrooms.
Restaurant zonder bepaalde luxe, doch met behoorlijke service,
briek A genoemd) Restaurants van Café’s Buffetten aan
Stationsrestauraties 3e klasse, lunchrooms (niet onder de ru-
1 van bmnenscheepn.
mdernemingen, die zich bezighouden met uitzending van
iers of schotels naar gelang van de door hen op 9 Mei 1940
berekende prijwn.
van de eerste klasse
klasse, met verzorgde
mts en Restaurants
3. Voor een lunch of dim
vast menu, tegen afgJ.
bonnen, per couvr
1 bord soep of 1
recht, 1
1 rantsoen vleesch of
groenten en aardappelen,
hoogste 4/50 rantsoen 2(
toespijs of compote of fruit
4. Hetzelfde als 3, echter zonder soep, bouil
lon of voorgerecht, dan wel zonder toe
spijs of compóte of fruit
5. Voor lunch of diner of souper volgens
menu, zonder afgifte van consumenten
nen, per couvert, bestaande uit:
1 bord magere soep of 1 voorg
1 gang van groente friet peulvrucht
grutterswaren of aardappelen,
toespijs of compóte óf fruit
6. Hetzelfde als 5, echter zonder soep of
voorgerecht, dan wel zonder toespijs of
compóte of fruit
Hetzelfde als 5, ecl
met 1 portie visch
8. Hetzelfde als 7, echter zonder soep
gerecht, dan
póte of fruit
Voor eenige eenvoudige voorgerechten (ten
hoogste 6) een toeslag van ten hoogste
Voor aanvullend fruit ten hoogste
10. Voor dagschotels, bestaande uit:
a. magere soepen, per portie 3/4 liter
(aardappelsoep, bruine boonensoep,
erwtensoep, tomatensoep, groenten
soep, aspergesoep)
b. nationale stamppotten (hutspot,, zuur
kool, boerenkool, snijboonen met witte
boonen, enz. en Hollandsche erwten
soep) met 1 rantsoen vleesch of
vleeschwaren en 2/50 rantsoen 10
gram boter, per portie van 3/4 liter
hetzelfde als b, echter vleeacnloos en
nagenoeg vetloos per portie of w'-tte
boonen met tomatensaus per portie van
3 4 liter of macaroni met tomatensaus
per portie van 3/4 liter
11. Voor dagschotels met groenten en
appelen, per persoon bestaande uit:
a. v.schschotels
een portie
rantsoen 1
een portie
rantsoen
b. Vleesschotels
rantsoen
soen vleesch van
en tailleeringen:
Rundvleesch:
biefstuk, rosbief, haas, contrefilet
rollade, ribstuk, ribiappen
gehakt, klapstuk, e.d
Kalfsvleesch:
oesters, schnitzels, kalfslever
fricandeau
cotelette, gehakt, nieren e.d
Varkensvleeach:
fricandeau, carbonade, lappen e.d
12. Voor
aéhoti
13. Indien wijnen per flesch voor
plaatse worden vêrkljgbaar
tenminste 1 soort roode en
wijn - per flesch. van tenmii
inhoud
1 hoeveelheid viseh van
isch, die in zijn gehet/
irtle (2 koppen van 125 gram) thee
met melk en 12 gram suiker of
lelk van 0.25 liter
1 koffietafel, per persoon be-
idem, z, lof,
ongewasscl
gele peen
Kasboonen
Roode kool
Savoye kool (geel)
Savoye kool (groen)
Boerenkool
Witte kool
Sprultkool (geschoond)
fipruitkool (ongeschoond)
Chlneesche kool
Koolrabi
Roode uien
Witte uien A
Witte uien B.
Sjalotten
Bieten:
I tot k.g. p. st
Hvan »/a k.g.-l kg. p. st
HI van 1 kg-1kg p st
Gekookte Bleten;
3 stuks of meer dan 3
stuks per kg
minder dan 3 stuks per
kf
Kropsla (glas)
7 kröp p.
7—9 krop
boven 9 k
Andijvie
Spinazie
koude grond
glfca
Stoofsla
Postelein
Herfstknollen
Prei:
boven 10 mm. 0
tot 10 mm. 0