1 Het is niet meer mogelijk Uw Radio te repareerenü zonder moderne meetinstrumenten, schema’s, documentatie’s en technische gegevens van de fabriek. Deze worden alleen verstrekt aan erkende Mervlee, welke moeten voldoen aan theoretische en practische bekwaamheid. JAN BROUWER - Haven 63 - Tel. 113 - Schoonhoven I bevolking j Loop der Burgerlijke stand j l- Msxlmumprijztn In restaurants. Wij zijn Erkende Philips Radio Service, Iladio-Technicus I. v. B. en hebben meer dan 15 jaar practische ervaring. - WIJ ItEPAREEBEX IEDER JIEMtK HA1HO NIE f stuk cm. 0.... 7.84 kg 1.40 1.10 1.75 2.15 100 1.20 0.D0 1.55 1.95 •gerecht, uchten of 1.05 1.40 0.75 180 0.85 1.20 0.55 1.60 7. 1.65 1.35 2.— 2.40 1.45 1.15 1.75 2.15 apgaven voor IJzt 9. enz. 0.60 0.80 1.— 1J0 F 0.90 0 60 1.15 1.20 C. 0.45 0.75 1. 1.05 aard- Growiaraprijien 1.50 175 ft 1.05 1.55 1.80 19 60 per 100 stuks 2.05 0.26 per stuk 15.68 100 f 0.21 12.32 100 f 0.16 8.96 100 f 0.12 kg. 0.10 0.47 J u.ll f 0.32 0.85 1.15 1.40 1.60 f 9.52 100 bos 0.13 bos lof, fijn 10.08 100 kg. 0.13 N kg 5.90 100 0.08 M 5.50 100 0.08 w ituks voor de ondervolgei f 12 88 100 0.17 f 11.31 100 f 0.15 h vervangingsmiddel daar- stuk 0.55 0.75 0.40 1.— B: 100 kg. kg. C: Stationsrestauraties D: 0.60 0.80 1.— 1.25 d. Berg naar Linne, Post Heel, REEUWIJK. f f f 5.— 35.38 24 08 f 46.48 f f f 30.80 19.60 f f f f 1 680 680 7 50 760 6.50 5 50 100 100 100 100 100 ïoo 100 ran 17 November 1941 No. 224 irtement van Handel, igen van de IJzer- en 8.96 5.60 35.84 96.88 91.84 80.64 75.04 35 84 26 88 15.68 24 64 15.68 21.28 13.44 15.12 12.88 53.76 35 84 19.04 i 42.56 30.24 13.44 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 10Q 100 100 100 100 100 ïoo 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 w n A 0.27 0.19 0.47 1.28 0.78 0.55 0.33 1.21 1.06 0.99 0.55 0 40 0.25 0 47 0.86 0.21 0.20 0.17 0.14 0.10 0.71 0.47 0.25 0.56 0.40 i 0.18 0.36 0.18 0.25 0.18 de hierboven niet genoemde dag-, iels: 0.50 0.25 0.90 0.85 0.80 0.90 0.50 0.25 1.20 1.15 1.10 1.25 1.20 1.15 ERKENDE PHILIPS RADIO SERVICE 0,50 0.25 1.45 140 1 35 1.55 1.50 1.45 1.70 1.60 1.60 1.75 1.70 1.65 0,50 0.25 6 16 5.32 4 76 8 0 26 0.20 0.13 0.09 0.08 i 0.07 extrj le k kg.... kg.... 10.08 6.16 f 4.- 4.50 29.68 10.64 7.80 jse: vast mbon- kwi we Emmi en J. A. L_. Blofstra en ƒ0.12 I 0,07 D I ge- wor- 20.16 14.— stuk Kg. tegenmi einde vs gepantsi i verniet ippen van 125 i. 12 gram ’liter zaken keuken. (eètzalen) van Hotels van den 0.17 0.24 0.13 0.27 0 07 0.33 0.21 Een evenredige ding boveni zen komst! g< per por persoon 41.44 30.24 19.04 12 88 w 18 48 9.52 20.72 5. 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 St 100 kg. 100 100 100 naaf IJssel- Nieuwpoort; 100 100 100 100 100 9 52 7.50 kg >P P- k«- krop p. kg 0.13 0.10 h ii; b. v. f. Sluis Linne; K. Perdljk naar Haastrecht, Hofje C 27. 13.44 7.50 59.36 4144 24.64 portie visch, waarbij ten 10 gram boter, NQORDELOOS. Vertrokken: H. Advokaat monde; D. Boogaart naar O. Slob naar Gicssendam. log niet hebben -r j.l, de machi- i, gedurende minder dan •*'-* deze, op- ïh uiter- gekookte visch met 2/50 10 gram boter gebakken visch met 4/50 20 gram boter met ten hoogste 4/50 20 gram boter en 1 rant- de volgende soorten en 100 f" daarvan onl rantsoen daarvan «ging, jam of 0.07 0 07 0.62 0.09 0.09 0.10 ƒ0.10 0.07 0.41 0.26 0.08 0.07 f 0 10 0.09 0.08 0.13 6.— 5.04 7.50 9.52 0.28 0.18 :hter bij den hoofdgang i of wild of gevogelte itar zonder soep of voor wel zonder toespijs of com- NOORDELOOS. Geboren: Johannes Arie, Groot en A. de With. Gei Blokland en H. v. d Haar. Wilhelmina, d van T. v. d. Mam Donk. Emma Irena, d. van J schoor en J. A. Ijzerman. Edus van R BloTstra en J. van Dijk. •- ner of soüper, volgens ifte van consumenten hert, bestaande uit: kop bouillon of 1 voorge boord A of B. Oi dine-» berekende I Restaurants 1ste en 2de Luxe Restaurai Isten rang. 0.13 M 0.10 M 0.08 w 0.05 H 0.07 0.39 z. van L. de srrit, z. vanH. Geertje i enJ.F. J. Ver- luard, z. Hed- 100 stuks 100 M •zonden. nige sectoren werden nieu om onze verd len verijdeld, de woestijn var fljandelijke gemotoi ten Woensdag bij he dag de tegenover h^s iche gemotoriseerde gevallen. De pantserd vastberaden -- had aan het vijandelijke emsingéld en vei Britsche pantserwaï Over een front van de slag voort. JAPAN8CH PARL Maatregel getroffen, De buitengewone z Panache parlement, heeft geduurd en 1 iroote internationale föapen werd, heeft g agenda staande Volgens Domei maatregelen getroffen Japan in geval van •vantualiteit te waar nuia is op reces gegai lerhuls heden geslote Besprek in hervat. Vit Washington mi Amenkaansche m ■ndache zaken, Huil ®et den Japanschen Koeroesoe, die 1 ■mt waren, gisteren 1 100 N ïoo B ïoo h ïoo 100 kg. gebruik ter gesteld, voor 1 soort witte Inste 0.7 liter jaraten e.d., welke inge- voor IJzer en Staal dispensatle-aanvrage kt, een maand eerder, een der bij dit Rijks- ,1-LC.ï te koop worden Alle Philips producten, Radio, Gramofoon Porteldlsc, Hellofluch electr. Kachel, Scheerappareten, Gloeilampen enz. SCHOONHOVEN. Gebbren: Jacobus, t. van J. Oudshoorn en M. Pluut. Getrouwd: H. Looren de Jóng, 27 J. en B. van der Graaf, 24 J. Overleden: J. F. L. Boers, 37 J. A. de Gidts, 87 j., weduwe van M. Snel. STOLWIJK. Geboren: Fijgje Neeltje. d. van W.Nfr bel en M. Knoop. x Getrouwd; T. Boer, 41 j. eft J. Vonk, V 35 J. Overleden: M van Leeuwen, 82 j., we duwe van KI. den Brave. J. Blonk. 79 1., weduwe van J. Both. H. M. Slinger land. 73 j., weduwe van H. Honkoop. 100 Voor het snijden van kool mag 3 cent me,, dien verstande dat de kool na 1.: Voor het schrappen van wortelen mng berekend worden, met schrappen gewogen worden. Voor speciale bezorging van bestelde groenten en frült mag door de detaillisten 1 cent per ks. in rekening gebracht worden boven den werke’ijken verkoopprijs af winkel. HET VRAGEN VAN HOOGERE PRIJZEN IS STRAFBAAR. BEWAAR DEZE OPGAVE EN GEBRUIK HAAR. Nieuwe opgaven kunnen de vroegere ongeldig maken. 19.60 15.1? 9.52 0 08 0 07 0.06 Ö.10 OFFICIEELE PUBLICATIE VAN HET DEPARTEMENT VAN LANDBOUW EN VISSCHERIJ. De Secretarls-Generaal van het Departement van Landbouw en Visscherij maakt bekend, dat volgens de Eerste Uitvoeringsbeschik king van de Hotel- en Restaurantprijzenbeschikking No. 1, welke is opgenomen in de Nedorlandsche Staatscourant van 19 dezer, de prijzen, waarvoor onderqpmers in restaurants spijzen en wijnen per flesch verkrijgbaar mogen stellen, voor de ondervolgende prijsklas sen ten hoogste mogen bedragen: 100 stuk 100 t, 100 PrljeklBMe: B 100 kg. 100 100 gram brood of in ver- ontbijtkoek of beschuit, 10 gram boter of in 25 gram aanvullende bedrag, dat in verhou- staat tot de igenoemde prij- voor overeen- je schotels, »rtle of per berekend. —Dultichlind iti Operaties it verloopen i Britsche ai Afrika afg Het opperbevé Weermacht meld De aanvallen i front blijven zie) wikkelen. De 1 bolsjewistische 1’ Noord-Oostkust Zee en in het gf den-Don gebomt Formaties gevt ben aanvallen transporten en centrale sector e de Wolchow. Moskou Is ovt afdeellngen gevec stookt met brani men. Bij Lening groepen Jachtvlle dige aanval op e tie transportvllei andelijke toestell In de strijd t< bij de Farör een van middelbare f men beschadigd, ▼allen waren gei instanties aan van Engeland. V opnieuw mijnen ache haven». Aan de Vlaamt 1 In konvooidlenst le-vaartulgen een ache motortorped ces afgeweerd *o lijden. Een vljan pedoboot werd in zij kan verlor achouwd. In Noord-Afriki strijdkrachten, wi gen was gemeld, den en Zuid-V Omar gereed wen 18 November ov, aanval fn de richt Door onmiddeiU I len van Duitsch I deelingen, werden I ache atrijdkrachti I ten van Sldi Oma: I ren gebracht, mei I teruggeworpen. 1 I lijke pantserwag nield. kg. berekend worden, gewogén woi kg. of VenchUnt Maan «Vrijdag. Prijs Hng: voor Scho maanden 1.30; tje, d. van G. Terlouw en E. J. den Har- tog. Overleden: B. Bass», 51 J._ echtgenoote van F. Bikker. G. van Doorne; 87 j., wedeuwe van J. v. d. Berg. H. Kuil, 81 jaar. PEURSUM. f Geboren: Aart, a. van A. W. Kroon en A. den Dikken. Getrouwd: B. p. Suiker, 28 j. en A. M. Muilwijk, 27 j. W. Verspui, 24 j. en M. C. Zanen, 24 j. REEUWIJK. Geboren: Lubertus, z. van L. H. Biesot en H. Kroon Marla, d van H. Spruljt en M. A. Vernoolj. Overleden; F. verbeU, 64 j. gram) koffie suiker of 1 glas Ingekomen: P. van Bruinessen uit Rot terdam in Zoutmonaweg E 45b; T. ter Haar uit Vllst in ‘s-Gravenbroekscheweg F 42; C. E. V. d. Meer uit Alkemade in Dorp D 24; P. H. J. L. Ponaioen uit Rot- Walnoten Druiven: Muscaat, Westfrisla, LO; opold, Golden Cham pion, Gross Colman Frankenthaler Andere soorten Appelen Cox Oranje Pippin, enz. extra kwaliteit le kwaliteit 2e kwaliteit Goudrenetten, extra kwaliteit ie kwaliteit 2ö kwaliteit Brab. Bellefleur, enz. extra kwaliteit le kwaliteit 2p kwaliteit Jacques Lcbel, ena. le kwaliteit 2e kwaliteit Overige soorten ie kwaliteit 2e kwaliteit Val van goud- en ster- reinetten Val van overige appelen Stek- en wormstek ge appelen: zuur Éoet Peren: Beurré d’ Anjou, enz. ;ra kwaliteit kwaliteit 2e kwaliteit Beurré Hardy, enz. extra kwaliteit le kwaliteit 2e kwaliteit Beurré de Mérode, enz. le kwaliteit 2« kwaliteit Overige soorten 1? kwaliteit 2e kwaliteit Stek- en wormstekige peren het snijden len verstande het schrappen worden, m gewogen ’dale 1. Voor een ontbijt, per persoon, bestaande (Uit: 1 rantsoei vanging c 2/50 r plaats broodbelej 25 gram van, 1 portie of koffie 1 glas rm 2. Voor een staande uit: l!-2 rantsoen 150 gram brood of in ver vanging daarvan ontbijtkoek of beschuit, 3/50 rantsoen 15 gram boter, rantsoen vleesch of vleeschwaren of 1 warm schoteltje, 1 portie (2 kop- met melk en_ melk van 0.25’1 STRIJD OVER El 150 K.M. IN Malt», weer Bet lUllaansche luidde gisteren; In de nacht van 18 10 November hebbe: krachten lucht- en gebombardeerd. In de nacht van W dag hebben Engelse! men op de steden Bi la de buurt van M( ■onder dat dit ernst) Brindisi is een vlieg Te Napels zijn drie p iwie een ernstig. Te E drie gewo In eenif Afrika gingen tlngelei In C gK 2215 WOENSDAG 19 NOVEMBER l&y Bleekselderij: boven 1 kg. van 1 kg. Knolselderij I boven 10 II van 8-10 c m. III van 6-8 c.m. 0. beneden 6 cm Koolrapen Witlof Schorseneeren A. tot 20 st. per B. tot 45 st. per FRUIT Tamme Kastanjes (bln.U (binnenland) 8 cent per het snijden gewogen wordt, „„.„Jen mng 1 ce;H per kg. of per bos dien verstande, dat de wortelen vóór het GROENTEN. Bloemkool: Extra boven 27 cm. over den kop gemeten Sorteering I van 22—27 cm. 0 idem Sorteering II van 18—22 cm. 0 idem Sorteering III v. 13—18 cm, 0 idem Tomaten goede kwaliteit misvormd kriel Kastomaten goede kwaliteit misvormd' Wortelen jonge bospeen (roode) peen, 2 gewaaschcn Idem e, lof, mlddelgrof, ongewasschen idem z. lof. grof, on- gewaftschen extra grof :hen terdam in Nieuwdorperweg E 4; M. Fons uit Rotterdam in Nleuwdorperweg E 4; J. Schuren uit Rotterdam in 's-Graven- broekscheweg F 65; C. v. d. Boom uit Rotterdam in 's-Gravenbroekacheweg F 65; Chr. M. Schuren uit Rotterdam in 's-Gravenbroekscheweg F 65; I. Onne- kink uit Rotterdam in Raadhuisweg E 106. Vertrokken: R. 8. de Leeuw den BOu- ter naar Bellen, D 39a; M. v. d. Panne naar Haastrecht, Hofje C 27; A. A. Bou- ma naar VOlienhoven, NO Polder, In Barakken; W. Verboom naar Moordrecht, Nieuwerkerkscheweg B 7a; K. v. d. Heij den naar Barneveld, Nw. Vellerscheweg OFFICIEELE PUBLICATIE VAN DEN GEMACHTIGDE VOOR DE PRIJZEN. Grossitri- an detiilllittnprijztn VMr gro«nt«n en fruit. Bericht No. 6 7. De hieronder volgende groenten- en frultprljzen zijn geen vastge stelde maximumprijzen. Zij geven in de eerste kolom den hoogsten prijs aan, waartegen de grossier de producten aan den detailhandel mag afleveren, terwijl in de tweede kolom den consument een richt lijn gegeven wordt voor de prtfaen, die hem ten hoogste in rekening mogen worden gebracht. Boven deze prijzen zullen in dit tijdvak in geen geval groenten of fruit aan den detaillist, resp. consument, mogen worden verkocht, ook niet, wanneer deze van de beste kwaliteit zijn. Daar deze prijzen zijn gegrond op groenten en fruit van de be-te kwaliteit, zullen in de meeste gevallen de verkoopprijzen lager moeten liggen. Deze prijslijst geldt van 19 November tot en met 25 November. DetailliBtenprijzen OFFICIEELE PUBLICATIE VAN HET DEPARTEMENT VAN HANDEL. NIJVERHEID EN SCHEEPVAART. Aangifte- en ve.rkoopverpliohting voor machines, appa raten e.d., welke in 1939 minder dan 15 dagen in normaal gebruik zijn gewaeet. In de Nederlandsche Staatscourant va.. 17 27 heeft de Secretarls-Generaal van het Depai Nijverheid en Scheepvaart een aantal wijzlglnf Staalbeschlkking No. 7 bekend gemaakt Dientengevolge dienen de machines, appt volge deze beschikking aan het Rijksbureau voor moeten worden opgegeven en waarvoor geen dispet bij genoemd Rijksbureau aanhangig is gemaakt, een t.w. ulterlijk 30 November a s. als schrot aan een d bureau als zoodanig ingeschreven schrothand.larén aangeboden of verkocht. Voorts is de mogelijkheid geopend, dat zij, die no{ voldaan aan de verplichting om voor of op 1 October nes, apparaten ed op te geven, welke hun e’gendom zijn, 1939 reeds hun eigendom waren en gedurende dat jaar 1 15 dagen in hun normaal bedrijf in gebruik waren, alsnog d gave indienen bij het Rijksbureau voor IJzer en Staal, doel lijk 20 November a.s. De formulieren, waarop deze opgaven dienen te geschieden, zijn verkrijgbaar bij het Rijksbureau voor IJzer en staal en bij de Ka mers van Koophandel 1.75 1.75 2.— 2.25 -De onder 1 voor ontbijt vastgestelde prijzen mogen slechts vraagd worden, indien logies en ontbijt afzonderlijk berekend 1 den, dan wel ontbijt zonder logies Wordt verstrekt. Voor zoover een vlschschotel een portie visch bevat, waarvan de Inkoopprijs meer bedraagt dan 0.60 of wanneer een rantsoen vleesch of >2 portie visch vervangen worden door één portie visch, Wild of gevogelte, waarvan de inkoopprijs per schoongemaakte portie meer bedraagt dan 0.30, mag het verschil worden bijgerekend. In deze gevallen moet de naam van de visch, het wild of het gevogelte op menu- of dagkaart worden vermeld. Onder een portie visch wordt verstaan een 200 gram, schoon gewogen, dan wel een vis wordt geserveerd. Een Restaurant bevindt zich voor de toepassing van bovengenoem de maximumprijsregeling in een der vier prijsklassen, A, B, C of D. Onder deze prijsklassen worden in het algemeen de navolgende soorten ondernemingen gerangschikt: Prijsklasse: A: Eenvoudige restaurants van Hotels, Logementen en Herbergen en cafétarla’s, eethuizen, eenvoudige luchrooms. Restaurant zonder bepaalde luxe, doch met behoorlijke service, briek A genoemd) Restaurants van Café’s Buffetten aan Stationsrestauraties 3e klasse, lunchrooms (niet onder de ru- 1 van bmnenscheepn. mdernemingen, die zich bezighouden met uitzending van iers of schotels naar gelang van de door hen op 9 Mei 1940 berekende prijwn. van de eerste klasse klasse, met verzorgde mts en Restaurants 3. Voor een lunch of dim vast menu, tegen afgJ. bonnen, per couvr 1 bord soep of 1 recht, 1 1 rantsoen vleesch of groenten en aardappelen, hoogste 4/50 rantsoen 2( toespijs of compote of fruit 4. Hetzelfde als 3, echter zonder soep, bouil lon of voorgerecht, dan wel zonder toe spijs of compóte of fruit 5. Voor lunch of diner of souper volgens menu, zonder afgifte van consumenten nen, per couvert, bestaande uit: 1 bord magere soep of 1 voorg 1 gang van groente friet peulvrucht grutterswaren of aardappelen, toespijs of compóte óf fruit 6. Hetzelfde als 5, echter zonder soep of voorgerecht, dan wel zonder toespijs of compóte of fruit Hetzelfde als 5, ecl met 1 portie visch 8. Hetzelfde als 7, echter zonder soep gerecht, dan póte of fruit Voor eenige eenvoudige voorgerechten (ten hoogste 6) een toeslag van ten hoogste Voor aanvullend fruit ten hoogste 10. Voor dagschotels, bestaande uit: a. magere soepen, per portie 3/4 liter (aardappelsoep, bruine boonensoep, erwtensoep, tomatensoep, groenten soep, aspergesoep) b. nationale stamppotten (hutspot,, zuur kool, boerenkool, snijboonen met witte boonen, enz. en Hollandsche erwten soep) met 1 rantsoen vleesch of vleeschwaren en 2/50 rantsoen 10 gram boter, per portie van 3/4 liter hetzelfde als b, echter vleeacnloos en nagenoeg vetloos per portie of w'-tte boonen met tomatensaus per portie van 3 4 liter of macaroni met tomatensaus per portie van 3/4 liter 11. Voor dagschotels met groenten en appelen, per persoon bestaande uit: a. v.schschotels een portie rantsoen 1 een portie rantsoen b. Vleesschotels rantsoen soen vleesch van en tailleeringen: Rundvleesch: biefstuk, rosbief, haas, contrefilet rollade, ribstuk, ribiappen gehakt, klapstuk, e.d Kalfsvleesch: oesters, schnitzels, kalfslever fricandeau cotelette, gehakt, nieren e.d Varkensvleeach: fricandeau, carbonade, lappen e.d 12. Voor aéhoti 13. Indien wijnen per flesch voor plaatse worden vêrkljgbaar tenminste 1 soort roode en wijn - per flesch. van tenmii inhoud 1 hoeveelheid viseh van isch, die in zijn gehet/ irtle (2 koppen van 125 gram) thee met melk en 12 gram suiker of lelk van 0.25 liter 1 koffietafel, per persoon be- idem, z, lof, ongewasscl gele peen Kasboonen Roode kool Savoye kool (geel) Savoye kool (groen) Boerenkool Witte kool Sprultkool (geschoond) fipruitkool (ongeschoond) Chlneesche kool Koolrabi Roode uien Witte uien A Witte uien B. Sjalotten Bieten: I tot k.g. p. st Hvan »/a k.g.-l kg. p. st HI van 1 kg-1kg p st Gekookte Bleten; 3 stuks of meer dan 3 stuks per kg minder dan 3 stuks per kf Kropsla (glas) 7 kröp p. 7—9 krop boven 9 k Andijvie Spinazie koude grond glfca Stoofsla Postelein Herfstknollen Prei: boven 10 mm. 0 tot 10 mm. 0

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Schoonhovensche Courant | 1941 | | pagina 5