Morgen spoedzitting raad? Breng ook lamsvlees op tafel eens VERKEERSSPIEGEL Aankoop Bethel-gebouw na geheim debat aangehouden De „miljoenenerfenis” Pagina 2 Enkele algemene wenken: Feestavond CNV 5. Zorg er tenslotte voor dat u het lamsvlees goed heet serveert. door Tom Lodewijk ■i ^BURGERLIJKE STAND WADDINXVEEN De Waddinxveense gemeenteraad heeft vorige week besloten de beslissing aan te houden op het voorstel van burgemeester en wethouders om voor 40.000,van de Hervormde Gemeente het houten voormalige kerkgebouw „Bethel” aan de Jan Willem Frisoweg te kopen. Dit gebeurde, nadat de publieke tribune tijdelijk was ontruimd, in een besloten zitting van de raad. „Bij nadering van een kruising of splitsing van wegen moet een bestuurder aan voor hem van rechts komende bestuurders de doorgang vrij laten.” art. 41 RVV. In de Franse keuken wordt lamsbout vaak gemarineerd in wijn en met kostelijke sausen opgediend. Alle geurige Middellandse Zee-krui- den, zoals tijm, majoraan, rosmarijn en basilicum passen voortreffelijk bij lamsvlees. Bij veel lamsvleesrecepten zal men knoflook vermeld vinden, omdat knoflook de juiste aanvulling vormt voor de typische smaak van lams vlees. GEVONDEN EN VERLOREN VOORWERPEN GEVONDEN EN VERLOREN VOORWERPEN Elke kotelet heeft een ribbeentje en slechts een klein randje vet; Lamslappen: fijn mager vlees met een klein vetrandje; Lamsborst: een voordelig stuk vlees dat zich uitstekend leent om met een of andere vulling te worden gebraden; Lamsschouder: heeft veel weg van lamsborst en kan op dezelfde wijze worden bereid; Lamsragoütvlees: mooi mager vlees, in kleine blokjes gesneden en geschikt voor aller hande soorten vleesschotels. Meer en meer ziet men ook in Nederland het lams vlees uit Nieuw-Zeeland in de winkels verschijnen. Om dit van de winkel ook eens op uw tafel te bren gen geven wij hierbij een aantal recepten. Lams vlees is te krijgen in diverse soorten: Lamsbout: het mooiste stuk lamsvlees dat, als ze goed wordt bereid, reebout naar de kroon steekt; Lamskoteletten: gesneden van de rib of van de rug. Nog een pand 1Dep het vlees voor het braden droog met keukenpapier. 2. Als u niet van vet houdt, verwijder dit dan van het vlees en gebruik het als braadvet, eventueel aangevuld met boter. Dan wel wachten met het vlees erin te leggen tot het vet in de boter wat is uitgebak ken. 3. Gegrilleerd vlees niet meteen aansnijden, maar een minuut of tien op een goed heet plaatje laten ’’bijkomen”, anders verliest het te veel sap. 4. Laat het lamsvlees, wanneer dit eenmaal gaar is vooral niet langer sudderen. Lezing over abortus VEILIGHEID GAAT VOOR ALLES WEEKBLAD VOOR WADDINXVEEN DONDERDAG 4 MAART 1971 ITALIAANS LAMSRAGOUT Wordt vervolgd andere weg de voorrangs- weg nadert. Een voorrangweg wordt Aan bestuurders op ver harde wegen moet voorrang worden verleend door be stuurders die van on-ver- harde wegen naderen. Een automobilist op een on verharde weg moet dus voorrang geyen aan een fietser op een verharde weg. Onder on-verharde wegen 1 kg lamsschouder of -borst, zout, peper, 4 eetlepels droog wittebrood- kruim, room, citroensap, 1 ei, 4 eet lepels fijngehakte verse kruiden, zoals peterselie, bieslook, sjalot, kervel, waarbij men van peterselie het meeste neemt en van kervel het minste, J theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel gedroogde basilicum, 100 a 150 g boter, afhankelijk van de vetheid van het vlees, 1 dl witte wijn. i i i i t i i i Ondertrouwd: M. Versluis en H. Duiker; M. J. Jansen en A. M. A. M. Dessing; J. J. Twenhóven en C. Noorland. Gehuwd: A. de Jong en H. C. van Steen bergen; C. van den Brink en C. van den Berg. Geboren: Arend Jan Theodoor, z.v. A. T. Velsink en H. M. E. Vermeulen; Renatus Franciscus, z.v. J. E. Oomes en C. M. E. M. Meevers Scholte; Ronald, z.v. D. A. C. van Drunen en M. M. Roedoe; Alida, d.v. A. Berends en H. Laan; Margaretha Maria, d.v. T. B. A. Bunnik en A. M. Karsten; Erik Aart Anton, z.v. P. W. de Jong en Y. M. L. Demison; Pieter, z.v. M. Koetsier en G. van Leeuwen; Robin Willem, z.v. J. H. Leunissen en J. van Es; Mariska, d.v. J. van Tol en D. Verwoerd; Jacob Pieter, z.v. C. van der Valk en K. Pontier. Overleden: Nobel, Jacobus, oud 94 jaar; van Os, Huibert, oud 71 jaar. 500 g lamslappen, peper, zout, 75 a 100 g boter, 1 teentje knoflook, 2 grote tomaten. Wrijf het vlees in met zout en peper. Smelt het grootste deel van de boter. De hoeveelheid boter is afhankelijk van het meer of minder vet zijn van de lappen. Bak het vlees sneb aan weerskanten bruin. Temper het vuur, voeg wat verse GESTOOFDE LAMSLAPPEN GEBAKKEN LAMSKOTELETTEN 4 lamskoteletten, zout, peper, 1 thee lepel majoraan, 80 g boter, tomatenpuree. Wrijf het vlees in met zout, peper en majoraan. Laat de boter goed heet worden en bak daarin de koteletten snel aan weerskanten bruin. Dunne koteletjes hebben niet meer dan 5 minuten aan elke kant nodig. Het vlees moet van binnen nog lichtroze zijn. Neem ze uit de pan en maak de jus af met wat tomatenpuree en water. Bij lamskoteletten passen alle jonge voorjaarsgroenten. Meestal geeft men er gebakken of gefrituurde aard appelen bij. GEPANEERDE LAMSKOTELETTEN Bind de lamsborst op. wrijf het vlees in met peperen zout. Breng zoveel water aan de kook, dat het vlees net bedekt is, voeg er dille en witte wijn aan toe en leg het vlees in het zachtjes kokende water. Laat het zo op zeer GEKOOKTE LAMSBORST MET KRUIDENSAUS I I I I I I I I I I I I l I I l l I I l l I GEKRUIDE LAMSSCHOUDER OF -BORST MAROKKAANSE LAMSVLEES SCHOTEL TADJEN HELOU’ Gevonden: zwart jong poesje. Verloren: bruine glacé dameshandschoe- nen, badstof toilettasje met inhoud, blau we suède wanten, blauwe muts, bruine leren dameshandschoen, bankbiljet. zacht vuur in ongeveer 2 uur gaar koken. Neem het vlees uit de bouillon en houd het warm. Smelt de boter, roer de bloem erdoor, laat die even fruiten en voeg er dan geleidelijk en goed roerend 4 dl van de bouillon aan toe. Laat dit tot saus binden. Voeg de azijn erbij, zo nodig nog wat peper en zout en laat dit heel zachtjes enkele minuten pruttelen. Roer het ei los met de room en voeg dit, aan de saus toe. Strooi over de saus verse dille of kervel, fijngehakt. Geef deze saus bij het vlees. Verder aardappelen en kool of witte boontjes. Zoals bekend lag het in de bedoeling van B. en W. om na aankoop van het kerkgebouwtje hierin het kantoor van de gemeente-ontvanger onder te brengen. Hiervoor zou dan nog 10.000,extra nodig zijn voor een aantal voorzieningen. De commissie voor openbare werken achtte - in tegenstelling tot B. en W. - de gevraagde prijs te hoog. Het college voer de in zijn prae-advies aan, dat als het oude Bethel niet werd gekocht, kredieten zou den moeten worden gevraagd voor nieu we gebouwen, die veelvouden zouden be dragen van het nu gevraagde krediet. Op voorstel van het seniorenconvent heeft het college vorige week het voorstel teruggenomen, waarna men aan het slot van de vergadering in vertrouwelijk be raad ging. In dit overleg is besloten een nieuw taxatierapport te laten maken en in af wachting hiervan een beslissing over de aankoop aan te houden. Daarnaast is het college in onderhan- delingen over de mogelijke aankoop van een nog niet nader te noemen pand. Het „Verkeer van rechts gaat voor” is de basis voor alle voorrang. Dat geldt echter alleen maar voor gelijk waardig verkeer ten opzich- snelste auto die van een te van elkaar (snelverkeer of langzaamverkeer) en op onderling gelijkwaardige wegen. singen. Op kruisingen of splitsin gen van wegen van gelijke rangorde moet langzaam verkeer (fietsers, bromfiet sers, bestuurders van wa gens, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren en vee) voorrang geven aan snel-verkeer (bestuurders van alle motorvoertuigen). Onder degenen die altijd en overal voorrang hebben, zoals politie, brandweer, Roode kruis en B.B., valt nu ook de ziekenauto. Van dit absolute voorrecht zijn afgevallen, behalve de tram zoals bovenvermeld, mili taire colonnes en uitvaart- stoeten, hoewel deze door geen enkele weggebruiker 500 g lamsborst, peper, zout, enkele takjes verse dille of 2 theelepels gedroogde dille, 1 dl witte wijn, 40 g boter, 40 g bloem, 1 eetlepel kruiden- azijn, 1 ei, 1 dl room, enkele takjes verse dille of kervel. 500 g lamslappen, 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, zout, peper, ca 2 gedroogde salieblaadjes of J theelepel saliepoeder, 1 theelepel rosmarijn, bloem, 1 dl water, 3 eetlepels wijn azijn, 1 eetlepel tomatenpuree, snufje suiker, 4 eetlepels ansjovispasta, peterselie. Snijd het vlees in stukken en bak deze snel aan alle kanten bruin in de hete olijfolie. Voeg de gesnipperde knof look toe, zout, peper, salie en rosma rijn en laat dit. op getemperd vuur, enkele minuten meefruiten. Stuif er wat bloem over, roer enkele malen goed door, tot de bloem kleur heeft aangenomen en giet er dan de azijn op, de met water verdunde tomaten puree en een snufje suiker en laat dit, op een zeer zacht vuur, goed afgedekt minstens een uur stoven. Zo nodig wat water toevoegen. Roer door de saus de ansjovispasta, laat nog enkele minuten sloven en strooi peterselie over de ragout. Dien deze op met spaghetti of macaroni. WADDINXVEEU Het Christelijk Nationaal Vakverbond afdeling Wad- dinxveen geeft vrijdag 5 maart om 20 uur in het Gereformeerd Verenigingsgebouw zijn jaarlijkse familie-feestavond. De Waddinxveense toneelvereniging „Toi- Toi” geeft dan een opvoering van het blijspel „Grand-gala des artistes”. De bondsbestuurder W. P. van Leeuwen houdt aan het begin van de avond een toespraak. De volgende dag dacht Jaap aan zijn gesprek met Soedrev terug, toen er bij de post een brief was met een Amerikaanse postzegel. Het was een hele dikke brief en zijn handen trilden toch wel even, toen hij die openmaakte. De advokaat die de afwikkeling van de erfenis van James Heyblom in handen had, schreef hem. Volgens voorschrift had hij bij openbare kennisgeving even tuele erfgenamen van de overledene! opgeroepen. Dit had hem een wel zeer grote verrassing opgeleverd. Het bleek namelijk dat oom Jakob, die in zijn jonge jaren een nogal avontuurlijk leven had geleid, in die tijd een jonge dame had leren kennen. De verhouding bleef, zoals dat offi cieel heet, niet zonder gevolgen en Jakob, of James, had in gezien dat er niet anders opzat dan de jongedame te trouwen, waarna drie maanden na deze plechtigheid een zoon geboren werd. Het huiselijke leven trok Jakob echter niet aan en na de eerste glans van jong geluk was de nieuwe Mrs. Heyblom ook niet meer zo in de zevende hemel. Jakob werd werkloos, trok naar Californië, en liet zó lang niets meer van zich horen dat zijn vrouw begreep, wilde er brood op de plank komen, ze het zelf zou moeten gaan verdienen voor zichzelf en haar kind. Ze pakte flink aan, leerde een goedverdienende handelsreiziger kennen, en had moeite genoeg om haar echtvriend’s verblijf plaats op te sporen, toen de handelsreiziger bereid bleek in de huwelijksboot te stappen. Jakob was toen bordewasser in een restaurant, en blij dat hij zo makkelijk van zijn lichtvaardig aangegane verplichtingen afkwam. Hij had meteen schoon genoeg van het huwelijk en ze zouden hém niet meer vangen. Toen later de kansen keerden, toen hij een welvarend bedrijf opbouwde, werd hij helemaal in beslag genomen door de zaak en al gingen misschien zijn gedachten nog eens terug in het verleden, al vroeg hij zich misschien af of zijn zoon soms nog leefde en wat er van hem terecht gekomen was, hij kwam er nooit toe die gedachten in een daad om te zetten. Zijn vrouw beleefde haar nieuw geluk ook niet lang, stierf op nog vrij jeugdige leeftijd, en de zoon Philip groeide op fot een keurige bankbeambte, die serieuze plannen had met de dochter van een al even eerzame makelaar. Het was zijn stiefvader geweest, de tweede man van zijn moeder, die hem op de advertentie opmerkzaam had gemaakt. En de jongeman zou wel helemaal wereldvreemd geweest moeten zijn, om zijn ’’claim” niet aanhangig te maken. moeten alle (soorten) be stuurders voorrang geven aan trams. De tram moet voorrang geven aan alle bestuurders op voorrangs- aangeduid door op één punt wegen en voorrangskrui- staande vierkante oranje borden met witte rand en bcrmpalen met oranje kop pen. De nadering van een Zodra categorieën weg gebruikers of wegen, naar aard of hoedanigheid van elkaar verschillen gelden belangrijke uitzonderingen, voorrangsweg of -kruising wordt aangeduid door op één punt staande witte driehocksborden met rode rand of de zogenaamde ronde ”stop”-borden met rode rand. boter toe, leg daarin de knoflook, gesnipperd, of, als u de knoflook later wilt verwijderen, het teentje in zijn geheel, en de ontvelde, klein gesneden tomaten en laat dit met een deksel op de pan, zachtjes gaar stoven. Bij lamslappen smaken alle kool soorten uitstekend, evenals witte bonen en sperziebonen. Voor dit gerecht kan de vrij vette lamsborst gebruikt worden, aangezien de kruiden de vette smaak neutra liseren. Week het broodkruim in wat room en citroensap, voeg er de kruiderij aan toe en het losgeklopte ei en roer dit tot een soepele massa. Strooi op het vlees wat peper en zout, strijk de kruidenmassa erover uit en rol het vlees op. Bind het vast met een touwtje en wrijf de buitenkant in met peper en zout. Laat het grootste deel van de boter goed heet worden, schroei het vlees aan alle kanten dicht, voeg wat koude boter toe en braad de schouder of borst op getemperd vuur langzaam gaar, waarbij u van tijd tot tijd een klein scheutje witte wijn toevoegt en vaak bedruipt. Reken ongeveer IJ uur braadtijd. Maak de jus af met wat water. dat zou u toch wel eens kunnen betreuren. Meneer Heyblom, tot ziens. Ik kom er wel uit.” Jaap keek hem een beetje verbluft na. Aan de ene kant dit grandioze aanbod, aan de andere kant die grimmigheid, toen hij het niet aannam. Was hij alleen maar in zijn wiek geschoten? Jaap Heyblom nam op dat ogenblik het besluit, eens zéér grondige informaties in te winnen naar meer Soedrev. Hij had relaties genoeg. Je moest niet op de schijn afgaan, noch op de kwade, noch op de schone schijn. Boesman, die zo snel hij kon naar voren was gelopen om in de hal meneer Soedrev nog even gedag te zeggen en met veel plichtplegingen uit te laten, werd zelf niet eens opgemerkt. Zonder een woord liep de bezoeker langs hem heen, de deur uit. Nou, nou, dacht Boesman, die is ook niet in een feestelijk humeur. Wat zou hij met Heyblom te verhapstukken gehad hebben? En, altijd zoekend naar redenen om zichzelf een pluim op de hoed te steken; besloot de heer Boesman, dat het niet voor iedereen was weggelegd te kunnen omgaan met iemand als de heer Soedrev. En zeker niet voor zo’n stijve grutter als Jaap Heyblom. Dan kende hij er een. die daar béter slag van had. Hij zag hem iedere morgen, als hij zich stond te scheren. vroeg en kreeg machtiging van de raad om met deze onderhandelingen door te gaan. Het ligt in de bedoeling om, als deze laatste onderhandelingen tot een koop leiden, in dat nog niet met name bekende perceel de kantoren van de gemeente ontvanger te vestigen. Hiermee is dan overigens de aankoop van Bethel niet van de baan. Als de raad alsnog besluit dit gebouw te kopen dan zien B. en W. er voorlopig een bestem ming voor creatief werk in. Indien het taxatierapport op tijd ge reed komt zal de gemeenteraad morgen, vrijdagavond, om 19 uur in spoedverga dering bijeenkomen om een beslissing in deze kwestie te nemen. Gevonden: grijze glacé handschoenen, tas met inhoud, beige damesportemonnee met inhoud, rode gestreepte sjaal, kinder fietsje. Verloren: herenhorloge, bruine étui met inhoud, sleutelbos, bruine herenporte monnee met rits, sleutelbos, rode jongens fiets, bruine kinderportemonnee met in houd, sleutelhanger, witte tennisschoen met sok, grijze wollen handschoen, dames fiets, damesbril sleutelhanger. WADDINXVEEN De Stolwijkse arts W. Spoelstra hield maandag in het Gereformeerd Verenigingsgebouw een lezing over het onderwerp „Abortus: ja of nee?”. Dokter Spoelstra stelde, dat voor kunst matige verbreking van een zwangerschap gefundeerde motieven aanwezig moeten zijn, die een lichamelijke, psychische of sociale reden kunnen hebben. In de me dische wereld worden vooral de sociale redenen niet altijd aanvaard. Na de inleiding volgde een levendige discussie, waarin vooral de wens tot uiting kwam de jeugd goede sexuele voorlich ting te geven. Ook werd gepleit voor goe de verwijsmogelijkheden via de huisarts. Dokter Spoelstra wees tot slot op de noodsituatie, die kan ontstaan voor vrou wen, die ongewenst in verwachting ge raken, maar was van oordeel, dat de eigen verantwoordelijkheid ten opzichte van een eventuele zwangerschap centraal moet blijven staan. Geboren: George Frans, z.v. C. Modder kolk en A. van der Beek; Sanneke, d.v. I. Slegtenhorst en A. M. L. Mettrop, Barend z.v. T. van Velde en A. Grundmann, Ma- rily Bijou, d.v. E. J. van den Boezem en A. T. Beekhoven; Elisabeth Maria, d.v. M. L. G. Visser en I. C. G. Schut, Marco Anthony Hendrik, z.v. L. den Otter en L. C. van der Bijl; Gerrit Dirk Alexander, z.v. G. D. de Gier en A. C. van Eerbeek; Brigitte Maria Elisabeth, d.v. M. M. Kos ter en A. M. M. C. van der Meijden; Diana Hendrika lohanna, d.v. I. Hooger- brug en I. NI Hijzelendoorn; Margriet Henriette, d.v. A. H. Olie en M. Cozijn- sen; Jacobus Johannes, z.v. E. Schroten en M. C. Talens; Petronella Cornelia, d.v. A. Alblas en P. T. Ouwendijk. Overleden: van den Berg, Arie, oud 79 jr. 4 lamskoteletten, peper, zout, droog wittebroodkruim of paneermeel, losgeklopt ei, 80 g boter, citroen. Wrijf de koteletten in met peper en zout, haal ze luchtig door goed fijn gewreven, droog wittebroodkruim of paneermeel, vervolgens door los geklopt ei en daarna weer droog wittebroodkruim of paneermeel. Laat de boter goed heet worden en bak de koteletten aan weerskanten snel bruin en krokant. Serveer ze met parten citroen. Hierbij smaken gebakken aardappelen en gesmoorde tomaten uitstekend. 500 g lamslappen, 40 g boter, 80 g bloem, ca 2 eetlepels water, snufje zout, 2 eetlepels olie, zout, paprika poeder, mespuntje scherpe rode peper, 2 aubergines, 2 a 3 tomaten, 100 g rozijnen. Snijd de harde boter door de bloem, voeg geledelijk wat koud water en en meng dit met een vork tot een kruimelig deeg. Druk dit enigszins samen tot een bal en rol het uit tot een tamelijk dikke lap. Laat die een uurtje rusten. Snijd het vlees in kleine blokjes en bak die zachtjes in olie. Voeg zout toe, paprikapoeder, scherpe peper, de in blokjes gesneden auber gines, de in plakken gesneden tomaten en de geweekte rozijnen. Laat enkele minuten sudderen. Breng dit over in een vrij platte vuur vaste schotel, leg de deeglap erop en druk de randen daarvan goed aan, prik er enkele kleine gaatjes in om de damp te laten ontsnappen en bak de schotel in een goed voorverwarmde oven, op de middelste stand, ca 1 uur. „Wanneer u denkt, meneer Soedrev”, zei Jaap Heyblom tenslotte, „dat de bank zich hiervoor zal interesseren, vrees ik dat u teleurgesteld zoudt worden. Ik heb u al op de grote risi co’s gewezen. En nu kunt u mij privé ervan overtuigen, dat u die risico’s weet te overkomen, maar in zulke zaken heeft onze raad van commissarissen ook nog zeggenschap”. „Nou ja”, zei Soedrev geringschattend”, wat denkt u van me? En u denkt toch zeker niet dat ik dat hele stelletje goede lieden praat zal laten maken over mijn ondernemingen?” „Maar”, zei Jaap voorzichtig, „als dat zo is, waarom komt u er dan met mij over praten?” „Ik spreek met u als particulier, en als deskundige in finan ciële aangelegenheden”, zei Soedrev. „Nu, meneer Soedrev, dan kent u mijn mening”. „Zeg nou es meneer Heyblom, laten we nu es even als man tegenover man praten, vergeet nou es je bank en je verant woordelijkheid, zou u het privé aandurven?” „Ik zou het niet kunnen, al zou ik durven”, zei Jaap naar waarheid. Soedrev zag hem enkele ogenblikken onderzoekend aan. „U bent een voorzichtig man”, zei hij, „u houdt u aan het spreekwoord dat je nooit hei moet roepen, vóór je over de brug bent”. „Wat bedoelt u daarmee?” „Kom meneer Heyblom, al bemoe ik me niet veel met de mensen hier, er gaat niet veel om dat ik niet weet. En ik weet drommels goed dat als die Amerikaanse zaak eenmaal afge wikkeld is, u méér geld hebt dan de meeste mensen hier, zelfs dan Hermans, die zich verbeeldt dat hij multimiljonair is”. „U weet meer dan ik”, zei Jaap. „Meer dan u wilt toegeven, bedoelt u”. „Meneer Soedrev, ik zeg de dingen zoals ze zijn”. „Heel gevaarlijke eigenschappen, meneer Heyblom, neem dat van mij aan. De taal is er om gedachten te verbergen. Trouwens, u zult uw klanten ook niet altijd uw mening in hun gezicht zeggen”. „Als die gevraagd wordt wèl”. „Nou ja”, lachte Soedrev, „in ieder geval, u houdt u op de vlakte, en dat moet u weten. Maar begrijp me goed meneer Heyblom, ik kom hier alleen om uw advies. Ik doe een aan bod. Er zijn mensen zat, die het met beide handen zouden aangrijpen, want u zegt zelf, de winstkansen zijn enorm. Het zit er dik in. Als u er een ton tegenaan gooit, komt er minstens een half miljoen uit”. ..Ik heb geen ton om er tegenaan te gooien”, zei Jaap, „zelfs de bodem van de ton niet”. „Nóg niet zei Soedrev, „we bespreken de zaak nu in prin cipe”. „Ook in principe, meneer Soedrev, is het me te riskant. Ik heb geen behoefte aan een half miljoen”. „Iedereen kan een half miljoen gebruiken. U moet eens uit stijgen, boven die Boerenleenbank hier. Hebt u zin om uw hele leven achter de tralies van die loketten te staan?” „Ik heb hier van die tralies niks geen last”, zei Jaap, tevre den rondkijkend in zijn comfortabel privékantoor. „U neemt me een beetje op de hak”, zei Soedrev, en er blonk iets kwaadaardigs in zijn ogen. „Ik dénk er niet aan antwoordde Jaap. „Ik neem u vol komen serieus. Uw aanbod is voor mij een compliment, al thans zo heb ik het opgevat. Maar ik voel nu eenmaal niets voor ondernemingen met een speculatief tintje. Dat is zo mijn aard, en als u de mensen kent, wat ik wel aanneem, zult u dat van mij ook aannemen.” Soedrev knikte gemelijk. „Laten we dit gesprek afbreken”, zei hij, „let wel, ik zeg niet: beëindigen. Ik overval u. U bent er niet op voorbereid. Misschien kom ik er nog eens op terug, misschien ook niet en Van rechts komen is lang niet altijd recht hebben, want aan bestuurders op voorrangswegen en voor- rangskruisingen moet voor rang worden verleend door bestuurders op andere wegen; ook al komen zij van rechts. Zelfs al zijn zij snelverkeer en het verkeer op de voorrangweg of -kruising moet voorrang geven aan alle verkeer op een voorrangsweg of -kruising; ook aan het rijwielverkeer op een tot een voorrangsweg behorend worden verstaan uitgespro- mogen worden doorsneden. fietspad. Een schooljongen ken land- of zandwegen, op een gammel fietsje heeft Op kruisingen of splitsin- op een voorrangsweg voor- gen van gelijke rangorde rang boven de grootste en

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Weekblad voor Waddinxveen | 1971 | | pagina 2