Kinderen maken in t Ketelhuis muziek met drummer Cees See Jaarlijks concert Concor dia i een fiets van Frans Versluis! In ieder huis J Warnaarplantsoen wadloopcentrum le Finaleronde van Excelsior In elke prijsklasse een ruime keus, dat is onze leus. ”DE MALLEMOLEN” VAN RIA EN CHRIS KEIJ GAAT MAANDAG DRAAIEN 49J5 12,50 39,75 27,50 l,25 39,75 HET WARENHUIS MET DE GROOTSTE KOLLEKTIE 10,00 15, - 19,75 T-SHIRTS I <lllllllllllllllllllllllllllllllhlllllllllllllllllllllllllllllll - t Met Hans Belterman op zoek naar de (h)eerlijke keuken HEREN PANTALONS TRICOT Nachthemden BIEZEN TEGELS HOOFD KUSSENS TERRAS FAUTEUILS IWWlOOffiBtTRUn VAöömxvttn iHLtawaïw SPIJKER BROEKEN HEREN OVERHEMDEN I WEEKBLAD VOOR WADDINXVEEN DONDERDAG 25 MAART 1976 inklapbaar pracht kwaliteit, 100% 104 I i TELEFOON 2264 WADDINXVEEN BEETHOVENLAAN 72 I van een zeer mooie diolen kwaliteit, sportief model met vleugelzakken, in de kleuren blauw en beige in alle maten goed gevuld met polyester fiberfill per stuks 14.50. Nu per 2 stuks Deze week koopt U dit pracht hemd voor maar hoog gesneden van zware 133/4 ounce denim; een geweldige broek ook voor dames. Normaal Deze week maar l alu minium stoel met olastic rug en zitting, regen-be- stendig voor maar - Ifis achtige suggestie op een baktijd van niet meer dan een kwartier. Ons diner bij De Gouwe Dis vond zijn hoogtepunt in een grandioze entrecöte met een pittige mosterd saus. Mijn zoon koos er de wijn bij: een ChSteau du Paradis 1966. een voortreffelijke „gloeiende" Saint Emilion die het met de weel derigheid van smaak uitstekend deed bij onze vleesgerechten. Mijn zoon verkoos een geroosterde, en- trecóte, en als u ooit in St. Emilion geweest ben dan heeft u er vast en zeker ook een dergelijke ge roosterde entrecöte gegeten, want dat is dé grote culinaire specialiteit van dat wijnstadje. Dat men er daar uitstekend St. Emilion-wijnen bij drinkt behoeft geen verder be toog, denk ik. De Gouwe Dis ligt aan de Gouwe, aan het Zuideinde 22, te Waddinx- veen. U doet er goed aan tevoren een tafel te reserveren (tel. 01828- 2026). U kunt er dagelijks (behalve op zondag) terecht van 12.00 tot 23.00 uur (op zaterdagen vanaf 17.00 uur) Men kan er lunchen of dineren in het gezellige restaurant of wanneer men het nog wat infor meler wenst in de bistro, waar de prijzen ook nog wat lager liggen WF extra zware maat 30 x 30. Normale prijs 1.55 Weekendprijs per tegel WADDINXVEEN/GOUDA Maandag 29 maart gaat restaurant "De Mallemolen”, het voormalige "Rembrandtshoekje aan de Oosthaven in Gouda, draaien. Achter deze nieuwe eetgelegenheid zitten Ria en Chris Keij van de Gouwedis aan de Zuidkade. Gastheren in "De Mallemolen" zijn Peter v.d. Laar, Ton Wortelboer en Peter van Putten. De keuken is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00-14.30 en van 17.30-22.00 uur. Tot dusverre hebben de koks in de restaurants in '6rt rond Gouda mij nooit zó kunnen imponeren dat ik het waard achtte veel aandacht aan die bedrijven in deze rubriek te schenken. Ik meen dat daarin thans een grote verandering is gekomen en dat ons bovendien in de stad Gouda aan het eind van deze maand nog een verrassing te wachten staat. Dan opent de heer Keij uit Wad- dinxveen er namelijk zijn restau rant de Mallemolen en daarvan verwacht jk ook al gezien onze bevindingen in zijn restaurant te Waddinxveen - dat die kleine zaak een „must" in de randstad zal worden. Over die Mallemolen zal ik u in een later stadium graag meer vertellen Onthoud u de naam alvast maar Vrienden van ons waren mij al voor gegaan naar de Gouwe Dis in Waddinxveen Hun oordeel luid de unaniem „Waarom zijn er in de randstad niet veel meer van dergelijke zaken9" Ook onze erva ringen in De Gouwe Dis zijn van eenzelfde aard Waarom zijn er niet meer zaken in de randstad waar de keuken zó heerlijk en goed is. waar je een wijnkaart wordt gepresenteerd die wijst op een zeer zorgvuldig gekozen kel- dervoorraad en waarvan de prijzen ons als zeer gematigd voorkomen. En tenslotte - en dat eigenlijk niet op de laatste plaats waar word je nog zo vriendelijk ontvangen door een echte gastheer en gast vrouw? Nee. er zijn maar heel weinig zaken in de randstad waar de gast zich zó volkomen „thuis" kan voelen als in De Gouwe Dis. De kaart in De Gouwe Dis blijft nooit lang gehandhaafd, men ser veert u ér graag die primeurs die elke restauranthouder graag wil aanbevelen. Men laat zich er ech ter niet verleiden' tot modieuze culinaire hoogstandjes, die aan vankelijk imponerend lijken te wer ken. doch die vaak zo tegenvallen als men het gerecht wat beter beschouwt Toen ik er kortgeleden met een goede vriend lunchte raadde de heer Keij ons de quiche au froma- ge als voorgerecht aan, en toen we er enkele dagen geleden terug kwamen bestelde ik weer die qui che die ik er weer even smakelijk vond. Vandaar dat ik u er graag het recept van zal geven. En daar bij zal ik u ook mijn versie van de uientaart geven, want op de nieuwe kaart van De Gouwe Dis heeft die de plaats van de kaas taart ingenomen Die kaas- en uientaart zijn varian ten op de wereldberoemde Quiche Lorraine, zoals die vandaag de dag in Lotharingen worden gegeten. Mocht u ooit in de buurt’ van Nancy komen, verzuim dan niet die echte quiche in Le Capucin Gour mand te bestellen. Drink er dan een vin gris uit diezelfde streek bij. De oorspronkelijke quiche is een geraffineerd samengaan van pittig bros gebak met eieren, gerookt spek en room. Het aantal varianten op dit gebak is zeer groot. Sommi ge koks vervingen een deel van het spek door wat kaas, anderen - met wat meer oog voor de opvat tingen van de huidige voedingsleer - lieten het spek geheet weg en creëerden kaastaarten zoals wij die in Waddinxveen aten, en nog an deren verminderden ook nog de hoeveelheid kaas en voegden er een puree van licht geblondeerde uien, prei of stukjes paddestoel aan toe. Het deeg voor een dergelijk gebak (voor tenminste vier personen) maakt u door 250 gram gezeefde bloem te kneden met 150 gram zachte roomboter, een mespunt prachtige poplin hemden in de mooiste pasteltinten Normale prijs 22.50 WADDINXVEEN De Waddinx- veense damclub Excelsior speelde voor de onderlinge competitie de eerste ron de van de finale. Uitslagen GROEP 1: T. Driesse-J. v.d. Eist 0-2; G. v.d. Zijden-D. Zwanenburg 1- 1; P. Swart-T. den Ouden 2-0. GROEP 2; I. J. C. den Toom-C. J. Barelds 0-2; A. Zwanenburg-Th. van Bueren 2-0; G. Heeren-J. de Heer 2-0; C. Syolker-H. Outer 1-1. GROEP 3: J. Both-A. Cromé 1-1; D. Heeren-W. v.d. Heijden 1-1 Met nog 6 ronden te spelen blijft de nek aan nekrace tussen Adrie Oudijk en Cpr Rietveld om het kampioen schap van Excelsior bestaan. Het ver schil bedraagt 3 punten, maar beide opponenten ontmoeten elkaar nog. DE UITSLAGEN: Jan Karel van Gent-Piet van Gelooven 2- 0;Adrie Oudijk-Jacco den Boer 2-0; Otto van Gent-Herman v.d. Bor 2-0; Tijmen den Ouden-Herbert v.d. Geer 2-0; Panke van Willigen-Peter Heeren 2-0; Cor Rietveld-Jan de Pater 2-0; Dik Heeren li-Otto van Gent 2-0; Dik Heeren Il-Jan de Pater 2-0; Jan de Pa- ter-Herman v.d. Bor 2-0. WADDINXVEEN Op zaterdagmid dag 27 maart van half drie tot half vijf is er een solo optreden met muziek- uitleg van drummer Cees See in ’t Ke telhuis aan de Busken Huëtlaan. Het ligt in de bedoeling dat hij samen met kinderen van 4 tot 12 jaar muziek maakt en de nodige uitleg geeft. De kinderen mogen allerlei (zelfgemaakte) instrumenten meenemen. Ook ouders en belangstellenden zijn van harte welkom. De toegangsprijzen zijn: kin deren tot 12 jaar 0,50 p.p., ouders/ belangstellenden f 1,00 p.p. Enkele persoonlijke gegevens van Cees See. Cees See is geboren op 5 januari 1934. Hij won in 1957 met pianist Nico Bunnink de AVRO’ Jazz competitie. Sindsdien heeft hij met vele binnen en buitenlandse muzikanten gespeeld zo als Canneball Adderly, Teddy Wilson, Art Farmer. Bij het Klaus Doldinger Kwartet was hij vast verbonden. In Duitsland speelde hij in de Radio Jazz Groep Stuttgart” o.l.v. Wolfgang Dau ner. Hij publiceerde ook nog een boek: ”Das Schlagzueg im Jazz” (handleiding bij het leren drummen). In Rotterdam geeft hij nu les aan het conservato rium en in de zomer geeft hij jazz- cursussen aan de Reinscheid academie in Duitsland. WADDINXVEEN Morgenavond (vrijdag) concertteert in het Gerefor meerd Verenigingsgebouw het Wad- dinxveens fanfarekorps Conoordia. Begonnen wordt om kwart voor acht. Het concertprogramma o.l.v. G. de Knegt luidt: 1. Lynwood, mars (J. Ord Hume); 2. Opening door de voorzitter; 3. Nabucco, ouverture (Verdi - arr. A. Delhaye); 4. Suite in Bes (H. Purcell - arr. Den Arend), a. Intrade, b. Menuet, c. Gavotte, d. Rigaudon, e. Air, f. Mars; 5. Werkstaking der muzikanten (arr. A. J. Maas); 6. Sons of the brave, mars (T. Bidgood); 7. Anatevka (J. Bock); 8. El paso moro gitano (C. Vlak) a. El paso moro gitano, b. Dos canciones, c. El moro; 9. Jubelklange, mars (E. Uebel - arr. P. J. Molenaar); 10. 11. Trio’s van Reicha, Duvernoy en Schneider, gespeeld door Concordia’s Hoorntrio, bestaande uit W. Koolmees, H. Mon ster en R. Kentie. Pauze met verloting. Optreden majorettes en tambours. Ma jorettes o.l.v. miss maj. C. Romeyn. Tambours: maitre J. Langedam. 1. Waterval fanfare, muziek W. Kool mees, H. Monster, R. Kentie en F. Al- blas; 2. Schotsdrive, tambours - comp. A. van Veluwe; 3. Sad-Sweet-Dreamer, majorettes (dans); 4. Grote trom spe cial, tambours, comp. J. Langendam; 5. Mr. Big Stuff, majorettes (dans); 6. Vier troms echo, tambours, comp. J. Langendam; 7. 8. Majorette sym- baal, majorettes; 9. Finale, gezamen lijk. Geluidstechniek: F. Alblas en J. Visser. Algehele leiding: maitre J. Lan gedam. Na afloop kien-dansant m.m.v. I trio ’’Mama’s Rocelli Boys” uit Berg- schenhoek. i i met lange mouw. Nu in de nieuwste Doris-strepen van 100% katoen, maten 104-176 176 IC Drummer Cees See. lang model diverse gezel lige Floriade dessins. Maten S-M-L. Normale prijs 25.- Weekendprijs zout, wat peper uit de molen en een of twee eetlepels water. Zet het deeg dan een uurtje op een koele plek en bekleed er daarna een goed ingevette taart- of springvorm mee. De vulling maakt u door vier eieren met zeven eetle pels koffieroom los te kloppen en er dan nog 75 gram geraspte kaas (licht belegen Goudse vind ik heel smakelijk) aan toe te vöegen. Giet het mengsel in de beklede vorm en laat de quiche in een reeds warme oven(180°C) in ruim twintig minuten gaar worden Een quiche kunt u warm of lauw-warm eten Wanneer u de kaas vervangt door een ons licht gebakken uies- nippers dan verkrijgt u een Quiche aux oignons en wanneer u ook zoiets uithaalt met het wit van enkele preien dan wordt het een Quiche au poireau. U mag bij de laatste twee creaties ook best nog een flinke eetlepel geraspte kaas bijvoegen. Een heel luchtige qui che maakt u door de ereren te scheiden. De ingrediënten te men gen met het eigeel, de eiwitten stijf te kloppen en het mengsel met het eigeel er luchtig doorheen te spa- telen. Reken bij de laatste souffle- WADDINXVEEN"Wadloopcentrum Waddinxveen" staat er op een bordje dat gemeente-ambtenaar/fotograaf P. Bakker het afgelopen weekeinde aantrof in het Burgemeester Warnaarplantsoen. Een van de gemeentelijke plant soenenarbeiders blijkt het "wadloopcentrum-idee" te hebben ontwikkeld. Zijn motto is wellicht: "Zoek niet in Groningen of Friesland wat gij hier vindt!” ---Z f

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Weekblad voor Waddinxveen | 1976 | | pagina 16