Kinderen maken in
t Ketelhuis muziek met
drummer Cees See
Jaarlijks
concert
Concor
dia
i
een fiets van Frans Versluis!
In ieder huis
J
Warnaarplantsoen
wadloopcentrum
le Finaleronde
van Excelsior
In elke prijsklasse een ruime keus, dat is onze leus.
”DE MALLEMOLEN” VAN
RIA EN CHRIS KEIJ GAAT
MAANDAG DRAAIEN
49J5
12,50
39,75
27,50
l,25
39,75
HET WARENHUIS MET DE GROOTSTE KOLLEKTIE
10,00
15, -
19,75
T-SHIRTS
I
<lllllllllllllllllllllllllllllllhlllllllllllllllllllllllllllllll
-
t
Met
Hans Belterman
op zoek
naar de
(h)eerlijke keuken
HEREN
PANTALONS
TRICOT
Nachthemden
BIEZEN
TEGELS
HOOFD
KUSSENS
TERRAS
FAUTEUILS
IWWlOOffiBtTRUn
VAöömxvttn
iHLtawaïw
SPIJKER
BROEKEN
HEREN
OVERHEMDEN
I
WEEKBLAD VOOR WADDINXVEEN DONDERDAG 25 MAART 1976
inklapbaar pracht
kwaliteit,
100%
104
I
i
TELEFOON 2264
WADDINXVEEN
BEETHOVENLAAN 72
I
van een zeer mooie diolen
kwaliteit, sportief model
met vleugelzakken, in de
kleuren blauw en beige
in alle maten
goed gevuld met
polyester fiberfill
per stuks 14.50.
Nu per 2 stuks
Deze week koopt U dit
pracht hemd voor maar
hoog gesneden van zware
133/4 ounce denim; een
geweldige broek ook voor
dames.
Normaal
Deze week maar
l alu
minium stoel met olastic
rug en zitting, regen-be-
stendig
voor maar
- Ifis
achtige suggestie op een baktijd
van niet meer dan een kwartier.
Ons diner bij De Gouwe Dis vond
zijn hoogtepunt in een grandioze
entrecöte met een pittige mosterd
saus. Mijn zoon koos er de wijn
bij: een ChSteau du Paradis 1966.
een voortreffelijke „gloeiende"
Saint Emilion die het met de weel
derigheid van smaak uitstekend
deed bij onze vleesgerechten. Mijn
zoon verkoos een geroosterde, en-
trecóte, en als u ooit in St. Emilion
geweest ben dan heeft u er vast
en zeker ook een dergelijke ge
roosterde entrecöte gegeten, want
dat is dé grote culinaire specialiteit
van dat wijnstadje. Dat men er
daar uitstekend St. Emilion-wijnen
bij drinkt behoeft geen verder be
toog, denk ik.
De Gouwe Dis ligt aan de Gouwe,
aan het Zuideinde 22, te Waddinx-
veen. U doet er goed aan tevoren
een tafel te reserveren (tel. 01828-
2026). U kunt er dagelijks (behalve
op zondag) terecht van 12.00 tot
23.00 uur (op zaterdagen vanaf
17.00 uur) Men kan er lunchen of
dineren in het gezellige restaurant
of wanneer men het nog wat infor
meler wenst in de bistro, waar de
prijzen ook nog wat lager liggen
WF
extra zware
maat 30 x 30.
Normale prijs 1.55
Weekendprijs per tegel
WADDINXVEEN/GOUDA Maandag 29 maart gaat restaurant "De
Mallemolen”, het voormalige "Rembrandtshoekje aan de Oosthaven in
Gouda, draaien. Achter deze nieuwe eetgelegenheid zitten Ria en Chris Keij
van de Gouwedis aan de Zuidkade. Gastheren in "De Mallemolen" zijn
Peter v.d. Laar, Ton Wortelboer en Peter van Putten. De keuken is geopend
van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00-14.30 en van 17.30-22.00 uur.
Tot dusverre hebben de koks in
de restaurants in '6rt rond Gouda
mij nooit zó kunnen imponeren dat
ik het waard achtte veel aandacht
aan die bedrijven in deze rubriek
te schenken.
Ik meen dat daarin thans een grote
verandering is gekomen en dat
ons bovendien in de stad Gouda
aan het eind van deze maand nog
een verrassing te wachten staat.
Dan opent de heer Keij uit Wad-
dinxveen er namelijk zijn restau
rant de Mallemolen en daarvan
verwacht jk ook al gezien onze
bevindingen in zijn restaurant te
Waddinxveen - dat die kleine zaak
een „must" in de randstad zal
worden. Over die Mallemolen zal
ik u in een later stadium graag
meer vertellen Onthoud u de
naam alvast maar
Vrienden van ons waren mij al
voor gegaan naar de Gouwe Dis
in Waddinxveen Hun oordeel luid
de unaniem „Waarom zijn er in
de randstad niet veel meer van
dergelijke zaken9" Ook onze erva
ringen in De Gouwe Dis zijn van
eenzelfde aard Waarom zijn er
niet meer zaken in de randstad
waar de keuken zó heerlijk en
goed is. waar je een wijnkaart
wordt gepresenteerd die wijst op
een zeer zorgvuldig gekozen kel-
dervoorraad en waarvan de prijzen
ons als zeer gematigd voorkomen.
En tenslotte - en dat eigenlijk niet
op de laatste plaats waar word
je nog zo vriendelijk ontvangen
door een echte gastheer en gast
vrouw? Nee. er zijn maar heel
weinig zaken in de randstad waar
de gast zich zó volkomen „thuis"
kan voelen als in De Gouwe Dis.
De kaart in De Gouwe Dis blijft
nooit lang gehandhaafd, men ser
veert u ér graag die primeurs die
elke restauranthouder graag wil
aanbevelen. Men laat zich er ech
ter niet verleiden' tot modieuze
culinaire hoogstandjes, die aan
vankelijk imponerend lijken te wer
ken. doch die vaak zo tegenvallen
als men het gerecht wat beter
beschouwt
Toen ik er kortgeleden met een
goede vriend lunchte raadde de
heer Keij ons de quiche au froma-
ge als voorgerecht aan, en toen
we er enkele dagen geleden terug
kwamen bestelde ik weer die qui
che die ik er weer even smakelijk
vond. Vandaar dat ik u er graag
het recept van zal geven. En daar
bij zal ik u ook mijn versie van
de uientaart geven, want op de
nieuwe kaart van De Gouwe Dis
heeft die de plaats van de kaas
taart ingenomen
Die kaas- en uientaart zijn varian
ten op de wereldberoemde Quiche
Lorraine, zoals die vandaag de dag
in Lotharingen worden gegeten.
Mocht u ooit in de buurt’ van
Nancy komen, verzuim dan niet die
echte quiche in Le Capucin Gour
mand te bestellen. Drink er dan
een vin gris uit diezelfde streek bij.
De oorspronkelijke quiche is een
geraffineerd samengaan van pittig
bros gebak met eieren, gerookt
spek en room. Het aantal varianten
op dit gebak is zeer groot. Sommi
ge koks vervingen een deel van
het spek door wat kaas, anderen
- met wat meer oog voor de opvat
tingen van de huidige voedingsleer
- lieten het spek geheet weg en
creëerden kaastaarten zoals wij die
in Waddinxveen aten, en nog an
deren verminderden ook nog de
hoeveelheid kaas en voegden er
een puree van licht geblondeerde
uien, prei of stukjes paddestoel
aan toe.
Het deeg voor een dergelijk gebak
(voor tenminste vier personen)
maakt u door 250 gram gezeefde
bloem te kneden met 150 gram
zachte roomboter, een mespunt
prachtige poplin hemden
in de mooiste pasteltinten
Normale prijs 22.50
WADDINXVEEN De Waddinx-
veense damclub Excelsior speelde voor
de onderlinge competitie de eerste ron
de van de finale.
Uitslagen GROEP 1: T. Driesse-J. v.d.
Eist 0-2; G. v.d. Zijden-D. Zwanenburg
1- 1; P. Swart-T. den Ouden 2-0.
GROEP 2; I. J. C. den Toom-C. J.
Barelds 0-2; A. Zwanenburg-Th. van
Bueren 2-0; G. Heeren-J. de Heer 2-0;
C. Syolker-H. Outer 1-1. GROEP 3: J.
Both-A. Cromé 1-1; D. Heeren-W. v.d.
Heijden 1-1
Met nog 6 ronden te spelen blijft de
nek aan nekrace tussen Adrie Oudijk
en Cpr Rietveld om het kampioen
schap van Excelsior bestaan. Het ver
schil bedraagt 3 punten, maar beide
opponenten ontmoeten elkaar nog.
DE UITSLAGEN:
Jan Karel van Gent-Piet van Gelooven
2- 0;Adrie Oudijk-Jacco den Boer 2-0;
Otto van Gent-Herman v.d. Bor 2-0;
Tijmen den Ouden-Herbert v.d. Geer
2-0; Panke van Willigen-Peter Heeren
2-0; Cor Rietveld-Jan de Pater 2-0;
Dik Heeren li-Otto van Gent 2-0; Dik
Heeren Il-Jan de Pater 2-0; Jan de Pa-
ter-Herman v.d. Bor 2-0.
WADDINXVEEN Op zaterdagmid
dag 27 maart van half drie tot half
vijf is er een solo optreden met muziek-
uitleg van drummer Cees See in ’t Ke
telhuis aan de Busken Huëtlaan. Het
ligt in de bedoeling dat hij samen met
kinderen van 4 tot 12 jaar muziek
maakt en de nodige uitleg geeft. De
kinderen mogen allerlei (zelfgemaakte)
instrumenten meenemen. Ook ouders
en belangstellenden zijn van harte
welkom. De toegangsprijzen zijn: kin
deren tot 12 jaar 0,50 p.p., ouders/
belangstellenden f 1,00 p.p.
Enkele persoonlijke gegevens van Cees
See. Cees See is geboren op 5 januari
1934. Hij won in 1957 met pianist Nico
Bunnink de AVRO’ Jazz competitie.
Sindsdien heeft hij met vele binnen en
buitenlandse muzikanten gespeeld zo
als Canneball Adderly, Teddy Wilson,
Art Farmer. Bij het Klaus Doldinger
Kwartet was hij vast verbonden. In
Duitsland speelde hij in de Radio Jazz
Groep Stuttgart” o.l.v. Wolfgang Dau
ner. Hij publiceerde ook nog een boek:
”Das Schlagzueg im Jazz” (handleiding
bij het leren drummen). In Rotterdam
geeft hij nu les aan het conservato
rium en in de zomer geeft hij jazz-
cursussen aan de Reinscheid academie
in Duitsland.
WADDINXVEEN Morgenavond
(vrijdag) concertteert in het Gerefor
meerd Verenigingsgebouw het Wad-
dinxveens fanfarekorps Conoordia.
Begonnen wordt om kwart voor acht.
Het concertprogramma o.l.v. G. de
Knegt luidt: 1. Lynwood, mars (J. Ord
Hume); 2. Opening door de voorzitter;
3. Nabucco, ouverture (Verdi - arr. A.
Delhaye); 4. Suite in Bes (H. Purcell -
arr. Den Arend), a. Intrade, b. Menuet,
c. Gavotte, d. Rigaudon, e. Air, f. Mars;
5. Werkstaking der muzikanten (arr. A.
J. Maas); 6. Sons of the brave, mars (T.
Bidgood); 7. Anatevka (J. Bock); 8. El
paso moro gitano (C. Vlak) a. El paso
moro gitano, b. Dos canciones, c. El
moro; 9. Jubelklange, mars (E. Uebel -
arr. P. J. Molenaar); 10. 11. Trio’s
van Reicha, Duvernoy en Schneider,
gespeeld door Concordia’s Hoorntrio,
bestaande uit W. Koolmees, H. Mon
ster en R. Kentie. Pauze met verloting.
Optreden majorettes en tambours. Ma
jorettes o.l.v. miss maj. C. Romeyn.
Tambours: maitre J. Langedam. 1.
Waterval fanfare, muziek W. Kool
mees, H. Monster, R. Kentie en F. Al-
blas; 2. Schotsdrive, tambours - comp.
A. van Veluwe; 3. Sad-Sweet-Dreamer,
majorettes (dans); 4. Grote trom spe
cial, tambours, comp. J. Langendam;
5. Mr. Big Stuff, majorettes (dans); 6.
Vier troms echo, tambours, comp. J.
Langendam; 7. 8. Majorette sym-
baal, majorettes; 9. Finale, gezamen
lijk. Geluidstechniek: F. Alblas en J.
Visser. Algehele leiding: maitre J. Lan
gedam. Na afloop kien-dansant m.m.v. I
trio ’’Mama’s Rocelli Boys” uit Berg-
schenhoek.
i i
met lange mouw. Nu in de
nieuwste Doris-strepen
van 100% katoen, maten
104-176
176
IC
Drummer Cees See.
lang model diverse gezel
lige Floriade dessins.
Maten S-M-L.
Normale prijs 25.-
Weekendprijs
zout, wat peper uit de molen en
een of twee eetlepels water. Zet
het deeg dan een uurtje op een
koele plek en bekleed er daarna
een goed ingevette taart- of
springvorm mee. De vulling maakt
u door vier eieren met zeven eetle
pels koffieroom los te kloppen en
er dan nog 75 gram geraspte kaas
(licht belegen Goudse vind ik heel
smakelijk) aan toe te vöegen.
Giet het mengsel in de beklede
vorm en laat de quiche in een
reeds warme oven(180°C) in ruim
twintig minuten gaar worden Een
quiche kunt u warm of lauw-warm
eten Wanneer u de kaas vervangt
door een ons licht gebakken uies-
nippers dan verkrijgt u een Quiche
aux oignons en wanneer u ook
zoiets uithaalt met het wit van
enkele preien dan wordt het een
Quiche au poireau. U mag bij de
laatste twee creaties ook best nog
een flinke eetlepel geraspte kaas
bijvoegen. Een heel luchtige qui
che maakt u door de ereren te
scheiden. De ingrediënten te men
gen met het eigeel, de eiwitten stijf
te kloppen en het mengsel met het
eigeel er luchtig doorheen te spa-
telen. Reken bij de laatste souffle-
WADDINXVEEN"Wadloopcentrum Waddinxveen" staat er op een bordje dat gemeente-ambtenaar/fotograaf P.
Bakker het afgelopen weekeinde aantrof in het Burgemeester Warnaarplantsoen. Een van de gemeentelijke plant
soenenarbeiders blijkt het "wadloopcentrum-idee" te hebben ontwikkeld. Zijn motto is wellicht: "Zoek niet in
Groningen of Friesland wat gij hier vindt!”
---Z
f