Fotohome Autobedrijf onvergetelijk Voor 49 cent maakt je vakantie HYunoni JUPITER II i SCHOONMAKERS/STERS voor omgeving Boskoop/Waddinxveen. I’ [FOTOHOME Personeel gevraagd Auto’s en motoren DE TRIOMFTOCHT Paperback: 19,90 VAN ORANJE Het Europees Kampioenschap Paperback: 16,50 Voetbal 88 Gebonden: 24,90 boekhandel veldwijk b.v. EK 88’’HEBBES” DE TRIOMF VAN ORANJE POPDOSSIER MICHAEL JACKSON T I I I I I I I I I I I I I K.D.G. b.v. zoekt voor de avonduren Zijde 3 - 2752 ba Moerkapelle Telefoon 01793-1378 KOM, KIJK EN KOOP Allerlei leuke spullen voor het nieuwe schooljaar. Cafetaria medewerker/ster Leeftijd: 16-20 jaar. Cafetaria Vork Kerkweg-Oost 187 Waddinxveen Tel. 01828-10372 Vragen naar dhr. Boere I I :.l t Wassalon ”ANJA” Tel. 01828-14094. S Pagina 9 COQUILLES ST.-JACQUES GRATINES. QUICHE LORRAINE HARTIGE CRÊPES MET BIESLOOK Tip Tip KANTOORMACHINEHANDEL KLEURENFILMS 2.250, 1.500, Gevraagd op korte termijn: WAT WE DOEN. DOEN WE GOED DIVERSE MERKEN t Tel. reacties tussen 9-12 uur i 010-4127768. Uw advertentie bereikt i- Sig.Mag. Groenendijk uwfotohome-dealer-. Sig.Mag. D. Sonneveld 25 meter vanaf PTT-kantoor. Hartige crêpes met bieslook Coquilles St.-Jacques Gratines Kleurenfoto’s van Fotohome zijn prima. Kijkt u maar in het juli-num- Ook de 8 Gold Awards van Kodak bewijzende perfectie. Fotohome foto- ontwikkelt alle merken rolletjes. En zorgt voor de mooiste foto's. Tegen de scherpste prijs. Klein formaat (9xl3 cm), 49 cent. 30% groter, 59 cent. En supergroot per foto voor slechts 69 cent! 1 Passage Waddinxveen Tel. 01828-12620 Jan van der Linden Waar u de Franse kaas ook voor heeft ge kocht, u kunt de stukjes kaas het beste bewa ren in de groentelade van uw koelkast. En dan het liefst nog in de originele verpakking of in huishoudfolie. De beste temperatuur om de kaasjes in te bewaren is tussen 5 en 8 graden Celsius. Verder is het belangrijk te weten dat de kaas, als u die wilt serveren, ruim een uur van tevoren uit de koelkast moet worden gehaald. Zo krijgt de kaas de kans op kamertempera tuur te komen. En dat komt de smaak bijzon der ten goede. Bij een kaasplateau hoort eigenlijk een fles wijn. In de keus bent u natuurlijk vrij. Als u niet precies weet wat het worden moet, dan kunt u er vanuit gaan dat een mooie Beaujo lais, een Cótes du Rhone of een lichte Bor deaux zeker passen bij de Franse kaas. Bij geitekaas en Emmentaler kan heel goed een witte wijn geschonken worden. Met name een Bourgogne of een witte Cótes du Rhone. ^ssss&ss&s&&sësssess@8&&B&&&&&&s&&ë^ Voor kleding, reparatie en 8 suède kleding. De coquilles laten ontdooien. Het vlees door midden snijden en het kuit intact laten. In een emaille pan de wijn met wat zout, versgema len peper, een vleugje thijm en majoraan langzaam aan de kook brengen. De coquilles toevoegen en met de wijn tegen de kook houden en circa 6 minuten laten produceren. De coquilles uit de pan nemen. Het kookvocht zeven en in een sauspan overgieten. In een sauspan de gesnipperde uitjes en knoflook Voor 4 personen. 200 gr. Coquilles St.-Jacques (diepvries). «■BK >*■*-< Gevraagd nette schoonma kers m/v voor avonduren. Van Beynum dienstverle ning. Tel. 020-938822. T.k. Volvo 245 DL, stati oncar, bw.jr. ’76, L.P.G., automaat, open dak, APK- gekeurd. Vr.pr. 2.500,-. Tel. 01828-17206; Voor 6-8 personen. 250 gr. bloem 100 gr. boter 100 gr. gedroogde bonen Voor de vulling: 150 gr. mager ontbijtspek 3 eieren 2 eetlepels room 150 gr. St. Móret 3-4 eetlepels crème Fraïche 1 eetlepel witte peper zout 2 eetlepels fijngehakte borage Vz theelepel oregano 1 theelepel milde paprikapoeder 100 gr. zwarte olijven De gezeefde bloem met een snufje zout in een kom mengen; in het midden een kuiltje druk ken en hierin de eieren breken. De helft van de melk toevoegen en roeren tot de bloem is opgenomen. De overige melk toevoegen en kloppen tot er een luchtig beslag ontstaat. Smelt een klontje boter in een flensjes- of koekepan, voeg een sauslepel beslag toe en bak het flensje goudgeel. Het flensje omkeren en afbakken op een matig vuur. De flensjes op een schaal laten afkoelen. Intussen de St. Móret met gembersiroop, wijn, peper, paprikapoeder en de fijngeknipte bieslook in een kom tot een egale massa kloppen. De crêpes met een dun laagje bestrij ken en oprollen. Een platte ovale schotel met een laagje tuin- of waterkers bedekken, daar op de crêpes leggen en garneren met tot rozetjes gesneden radijsjes. 1983/06 1983/03 1987/02 1984/05 1985/05 1984/09 1984/03 1983/11 1983/03 1986/01 1987/04 1986/12 1987/01 1986/10 1986/06 1987/03 1981/12 1980/11 1986/09 1985/08 1983/10 1985/05 1983/08 1982/10 1984/02 1979/11 1983/03 1982/10 1983/05 1981/02 1986/05 1981/06 1983/09 1982/02 1981/08 1980/05 1978/05 1978/04 1979/11 1986/02 7.950, 8.250, 21.000, 12.950, 16.950, 9.950, 11.250, 6.950, 5.000, 15.950, 15.500, 13.950, 14.950, 15.950, 14.950, 18.500, 4.500, 750, 37.950, 19.950, 4.500, 11.950, 6.500, 4.750, 12.750, 750, 8.250, 7.250, 12.750, 7.750, 72.000, 5.950, 6.950, 5.250, 3.500, 850, 3.500, 7.950, Franse kaas is tegenwoordig zeer popu lair. Dat is ook logisch, want Franse kaas is lekker. Er zijn zoveel verschillende soorten dat er voor iedere smaak een kaasje is. En dat ontdekken steeds meer mensen. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar het samenstellen van een kaasplateau. U moet daarbij op een paar dingen letten. Zo heeft u minimaal drie soorten Franse kaas nodig. Want anders is er nauwelijks nog sprake van een plateau. 3 dl witte wijn zout witte peper thijm majoraan 3 sjalotjes of voorjaarsuitjes 1 teentje knoflook 60 gr. boter 25 gr. bloem 4 eetlepels crème fraïche 11/2 eetlepel fijngehakte peterselie 60 gr. St. Móret 1 ï/z eetlepel paneermeel 4 lege schelpen Eerst het deeg maken. De bloem met een mespuntje zout zeven. Boter hierdoor hakken tot het deeg klontjes vormt. Een kuiltje in het midden van het deeg maken en 3 eetlepels water toevoegen. Tot slot alles snel tot een deegbal vormen (vooral niet kneden). De deegbal in aluminiumfolie verpakken en een half uur in de koelkast leggen. Intussen de oven op 190° C voorver warmen. Vet een springvorm (24 cm) in en rol het deeg uit tot een plak van een halve cm dikte. De gedroogde bonen over de opper vlakte strooien. De vorm in de oven plaatsen en in 25 min. de bodem blind bakken. Intus sen de vulling maken. Hiertoe het spek iets uitbakken. De St. Móret met crème fraïche, peper, zout, borage, oregano en paprikapoe der in een kom losroeren. De eieren en de room losgeklopt toevoegen en tot een egaal mengsel roeren. De bodem uit de oven ne men en na 5 minuten de bodem met het spek er) de vulling bedekken en gladstrijken. De olijven hierover verdelen. De springvorm in de oven plaatsen en de quiche ca. 30 min. bakken op 220° C tot de bovenkant goudbruin is. Te Koop: 2CV6, Bj.’82 APK 8-88 met trekhaak ƒ3.750,-. Tel. 01793-2846 na 18.00 uur. Hyundai Hyundai Hyundai Hyundai Hyundai Hyundai Hyundai Hyundai Hyundai Hyundai Hyundai Hyundai Hyundai Hyundai Hyundai Hyundai Austin Austin BMW BMW Citroen Fiat Fiat Lada Mazda Mazda Nissan Nissan Opel Opel Porsche Renault Seat Suzuki Suzuki Toyota Volkswagen Volkswagen Volvo Zastava Voor 4 personen. 150 gr. bloem zout 2 eieren 374 dl melk 150 gr. boter 150 gr. St. Móret 2 eetlepels gembersiroop 2 eetlepels witte wijn versgemalen witte peper paprikapoeder 3 eetlepels fijngeknipte bieslook 1 doosje tuin-of waterkers 6-8 radijsjes 3 T.K.: Zündapp KS 50, sterwielen -(-schijfrem 950,-. Inruil Puch moge lijk. Tel. 01828-18520. Pony 512 L, gas Pony 512 GL Stellar 20 GSL, gas Stellar 16 SL, gas Stellar 16 GSL Stellar 16 L Stellar 16 SL Pony312T Pony 1.2 L Stellar 16 L Pony XP 315 GL PonyXP515L Pony XP 413 L PonyXP413GL PonyXP415GLS PonyXP415GLS Mini Metro HLE Allegro 1.5 SP 320 i 316 2CV6 Uno45 Panda 45S 2105 626 Coupé 2.0 323 ES Cherry 1.5 Aut. Cherry 1.3 L Kadett Kadett 944 R5GTLAut. Ronda GL Diesel Carry ST90V Alto Carina 1.6 Luxe Golf GolfS 343 DL 55 L KARNEMELKSLOOT 179, GOUDA 01820-11663 FAX 19.000 gezinnen met 50 gr. boter goudgeel bakken. Snel de bloem er doorheen roeren en circa 3 minuten meebakken. De gezeefde kookwijn toevoegen tot een egale saus ontstaat en nog 7-8 min. zachtjes laten pruttelen. Intussen de oven op 220° C (stand 5) voorverwarmen. De coquilles aan de saus toevoegen met de crème fraïche, peterselie en de St. Móret. Neem hierbij de pan van het vuur. De lege schelpen vullen, bestrooien met paneermeel en een klontje boter toevoegen. De schelpen in de oven plaatsen en 10 mjn. laten gratineren. Zo warm mogelijk serveren, T.K.: Volvo 66 DL, APK 6-’89 wegens vertrek naar het buitenland, ƒ1.100,-. Tel. 01793-1517. een mesje waar zojuist een uiterst pittig kaas je mee is gesneden. Dat kan namelijk de smaak nadelig beïnvloeden. Hierbij enkele suggesties voor een kaaspla teau. Om te beginnen een uitgebreid plateau: Rambol, Chaumes, Paturain, Chamois d'Or, Roquefort. Plateau met finesse: St. Móret, Belle des Champs, Rambol aux poivre, St. Albray, gei- tekaasje. Bij ongelooflijk veel verschillende gerechten is een romig smeerbaar Frans kaasje als St. Móret te gebruiken. Bij vlees, bij vis, in een salade, als dessert of in een taart. En dat zijn dan nog maar een paar mogelijkheden van St. Móret. Dit kaasje laat zich vrijwel overal sma kelijk mee in. Daarom geven we u hierbij een aantal recepten met St. Móret waarbij het zonder meer smullen is. Quiche Lorraine Een van de mogelijkheden is een zogeheten gewassen korstkaas, een witschimmelkaas en een harde kaas. Of een neutrale zacht-romige kaas, een witschimmelkaas en een blauw gea derde kaas. Het is ook verstandig niet te veel te kopen. Een vuistregel is ongeveer 50 gram per per soon per soort kaas. Zeker als u een uitge breid plateau samenstelt is dat ruim voldoen de. Verder is het aan te raden bij iedere kaassoort een apart mesje te doen. Want het is niet de bedoeling dat u een romig kaasje snijdt met Te Koop: Mazda 626 Hardtop, 5 versn. 1979, goede auto voor weinig geld. Tel. 01828-11684 (na 18.00 uur). Voetverzorgings- centrum V. D. HAVEN Groensvoorde 74 Waddinxveen Tel. 01828-12887 Behandeling volgens afspraak, eventueel bij u thuis. mer van de Consumentengids. - - JAMES WATTWEG 68. 3133 KK VLAARONGEN, (0I0J-4344422 KLEURENFILMS SPOTGOEDKOOP, QLjJ KLEINBEELD 135/24 EH3 KLEINBEELD 135/36 i&gl £EZ1 POCKET 110/24 INSTAMATIC 126/24 Gouwestraat 21 Boskoop Kon. Wilhelminaplein 6 Waddinxveen Woensdag 17 augustus 1988 FRANSE KAASGAATVÊRDÉR DAN 'NSTUKJE STOKBROOD

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Weekblad voor Waddinxveen | 1988 | | pagina 9