Fotohome
Autobedrijf
onvergetelijk
Voor 49 cent
maakt je
vakantie
HYunoni
JUPITER
II
i SCHOONMAKERS/STERS
voor omgeving
Boskoop/Waddinxveen.
I’
[FOTOHOME
Personeel
gevraagd
Auto’s en
motoren
DE TRIOMFTOCHT
Paperback: 19,90
VAN ORANJE
Het Europees
Kampioenschap
Paperback: 16,50
Voetbal 88
Gebonden: 24,90
boekhandel
veldwijk b.v.
EK 88’’HEBBES”
DE TRIOMF VAN ORANJE
POPDOSSIER
MICHAEL JACKSON
T
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
K.D.G. b.v. zoekt voor
de avonduren
Zijde 3 - 2752 ba Moerkapelle
Telefoon 01793-1378
KOM, KIJK EN KOOP
Allerlei leuke spullen voor
het nieuwe schooljaar.
Cafetaria medewerker/ster
Leeftijd: 16-20 jaar.
Cafetaria Vork
Kerkweg-Oost 187
Waddinxveen
Tel. 01828-10372
Vragen naar dhr. Boere
I
I
:.l
t
Wassalon ”ANJA”
Tel. 01828-14094. S
Pagina 9
COQUILLES ST.-JACQUES GRATINES.
QUICHE LORRAINE
HARTIGE CRÊPES MET BIESLOOK
Tip
Tip
KANTOORMACHINEHANDEL
KLEURENFILMS
2.250,
1.500,
Gevraagd op korte termijn:
WAT WE DOEN. DOEN WE GOED
DIVERSE MERKEN
t Tel. reacties tussen 9-12 uur i
010-4127768.
Uw advertentie bereikt
i-
Sig.Mag. Groenendijk uwfotohome-dealer-. Sig.Mag. D. Sonneveld
25 meter vanaf PTT-kantoor.
Hartige crêpes met bieslook
Coquilles St.-Jacques Gratines
Kleurenfoto’s van Fotohome zijn
prima. Kijkt u maar in het juli-num-
Ook de 8 Gold Awards van Kodak
bewijzende perfectie. Fotohome
foto-
ontwikkelt
alle merken
rolletjes. En zorgt voor de mooiste
foto's. Tegen de scherpste prijs.
Klein formaat (9xl3 cm), 49 cent.
30% groter, 59 cent. En supergroot
per foto
voor slechts
69 cent!
1
Passage Waddinxveen Tel. 01828-12620
Jan van der Linden
Waar u de Franse kaas ook voor heeft ge
kocht, u kunt de stukjes kaas het beste bewa
ren in de groentelade van uw koelkast. En dan
het liefst nog in de originele verpakking of in
huishoudfolie. De beste temperatuur om de
kaasjes in te bewaren is tussen 5 en 8 graden
Celsius.
Verder is het belangrijk te weten dat de kaas,
als u die wilt serveren, ruim een uur van
tevoren uit de koelkast moet worden gehaald.
Zo krijgt de kaas de kans op kamertempera
tuur te komen. En dat komt de smaak bijzon
der ten goede.
Bij een kaasplateau hoort eigenlijk een fles
wijn. In de keus bent u natuurlijk vrij. Als u
niet precies weet wat het worden moet, dan
kunt u er vanuit gaan dat een mooie Beaujo
lais, een Cótes du Rhone of een lichte Bor
deaux zeker passen bij de Franse kaas.
Bij geitekaas en Emmentaler kan heel goed
een witte wijn geschonken worden. Met name
een Bourgogne of een witte Cótes du Rhone.
^ssss&ss&s&&sësssess@8&&B&&&&&&s&&ë^
Voor kleding, reparatie en
8 suède kleding.
De coquilles laten ontdooien. Het vlees door
midden snijden en het kuit intact laten. In een
emaille pan de wijn met wat zout, versgema
len peper, een vleugje thijm en majoraan
langzaam aan de kook brengen. De coquilles
toevoegen en met de wijn tegen de kook
houden en circa 6 minuten laten produceren.
De coquilles uit de pan nemen. Het kookvocht
zeven en in een sauspan overgieten. In een
sauspan de gesnipperde uitjes en knoflook
Voor 4 personen.
200 gr. Coquilles St.-Jacques (diepvries).
«■BK >*■*-<
Gevraagd nette schoonma
kers m/v voor avonduren.
Van Beynum dienstverle
ning. Tel. 020-938822.
T.k. Volvo 245 DL, stati
oncar, bw.jr. ’76, L.P.G.,
automaat, open dak, APK-
gekeurd. Vr.pr. 2.500,-.
Tel. 01828-17206;
Voor 6-8 personen.
250 gr. bloem
100 gr. boter
100 gr. gedroogde bonen
Voor de vulling:
150 gr. mager ontbijtspek
3 eieren
2 eetlepels room
150 gr. St. Móret
3-4 eetlepels crème Fraïche
1 eetlepel witte peper
zout
2 eetlepels fijngehakte borage
Vz theelepel oregano
1 theelepel milde paprikapoeder
100 gr. zwarte olijven
De gezeefde bloem met een snufje zout in een
kom mengen; in het midden een kuiltje druk
ken en hierin de eieren breken. De helft van
de melk toevoegen en roeren tot de bloem is
opgenomen. De overige melk toevoegen en
kloppen tot er een luchtig beslag ontstaat.
Smelt een klontje boter in een flensjes- of
koekepan, voeg een sauslepel beslag toe en
bak het flensje goudgeel.
Het flensje omkeren en afbakken op een matig
vuur. De flensjes op een schaal laten afkoelen.
Intussen de St. Móret met gembersiroop,
wijn, peper, paprikapoeder en de fijngeknipte
bieslook in een kom tot een egale massa
kloppen. De crêpes met een dun laagje bestrij
ken en oprollen. Een platte ovale schotel met
een laagje tuin- of waterkers bedekken, daar
op de crêpes leggen en garneren met tot
rozetjes gesneden radijsjes.
1983/06
1983/03
1987/02
1984/05
1985/05
1984/09
1984/03
1983/11
1983/03
1986/01
1987/04
1986/12
1987/01
1986/10
1986/06
1987/03
1981/12
1980/11
1986/09
1985/08
1983/10
1985/05
1983/08
1982/10
1984/02
1979/11
1983/03
1982/10
1983/05
1981/02
1986/05
1981/06
1983/09
1982/02
1981/08
1980/05
1978/05
1978/04
1979/11
1986/02
7.950,
8.250,
21.000,
12.950,
16.950,
9.950,
11.250,
6.950,
5.000,
15.950,
15.500,
13.950,
14.950,
15.950,
14.950,
18.500,
4.500,
750,
37.950,
19.950,
4.500,
11.950,
6.500,
4.750,
12.750,
750,
8.250,
7.250,
12.750,
7.750,
72.000,
5.950,
6.950,
5.250,
3.500,
850,
3.500,
7.950,
Franse kaas is tegenwoordig zeer popu
lair. Dat is ook logisch, want Franse kaas
is lekker. Er zijn zoveel verschillende
soorten dat er voor iedere smaak een
kaasje is. En dat ontdekken steeds meer
mensen.
Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar
het samenstellen van een kaasplateau. U
moet daarbij op een paar dingen letten.
Zo heeft u minimaal drie soorten Franse
kaas nodig. Want anders is er nauwelijks
nog sprake van een plateau.
3 dl witte wijn
zout
witte peper
thijm
majoraan
3 sjalotjes of voorjaarsuitjes
1 teentje knoflook
60 gr. boter
25 gr. bloem
4 eetlepels crème fraïche
11/2 eetlepel fijngehakte peterselie
60 gr. St. Móret
1 ï/z eetlepel paneermeel
4 lege schelpen
Eerst het deeg maken.
De bloem met een mespuntje zout zeven.
Boter hierdoor hakken tot het deeg klontjes
vormt. Een kuiltje in het midden van het deeg
maken en 3 eetlepels water toevoegen. Tot
slot alles snel tot een deegbal vormen (vooral
niet kneden). De deegbal in aluminiumfolie
verpakken en een half uur in de koelkast
leggen. Intussen de oven op 190° C voorver
warmen. Vet een springvorm (24 cm) in en rol
het deeg uit tot een plak van een halve cm
dikte. De gedroogde bonen over de opper
vlakte strooien. De vorm in de oven plaatsen
en in 25 min. de bodem blind bakken. Intus
sen de vulling maken. Hiertoe het spek iets
uitbakken. De St. Móret met crème fraïche,
peper, zout, borage, oregano en paprikapoe
der in een kom losroeren. De eieren en de
room losgeklopt toevoegen en tot een egaal
mengsel roeren. De bodem uit de oven ne
men en na 5 minuten de bodem met het spek
er) de vulling bedekken en gladstrijken. De
olijven hierover verdelen. De springvorm in
de oven plaatsen en de quiche ca. 30 min.
bakken op 220° C tot de bovenkant goudbruin
is.
Te Koop: 2CV6, Bj.’82
APK 8-88 met trekhaak
ƒ3.750,-. Tel. 01793-2846
na 18.00 uur.
Hyundai
Hyundai
Hyundai
Hyundai
Hyundai
Hyundai
Hyundai
Hyundai
Hyundai
Hyundai
Hyundai
Hyundai
Hyundai
Hyundai
Hyundai
Hyundai
Austin
Austin
BMW
BMW
Citroen
Fiat
Fiat
Lada
Mazda
Mazda
Nissan
Nissan
Opel
Opel
Porsche
Renault
Seat
Suzuki
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volkswagen
Volvo
Zastava
Voor 4 personen.
150 gr. bloem
zout
2 eieren
374 dl melk
150 gr. boter
150 gr. St. Móret
2 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels witte wijn
versgemalen witte peper
paprikapoeder
3 eetlepels fijngeknipte bieslook
1 doosje tuin-of waterkers
6-8 radijsjes
3
T.K.: Zündapp KS 50,
sterwielen -(-schijfrem
950,-. Inruil Puch moge
lijk. Tel. 01828-18520.
Pony 512 L, gas
Pony 512 GL
Stellar 20 GSL, gas
Stellar 16 SL, gas
Stellar 16 GSL
Stellar 16 L
Stellar 16 SL
Pony312T
Pony 1.2 L
Stellar 16 L
Pony XP 315 GL
PonyXP515L
Pony XP 413 L
PonyXP413GL
PonyXP415GLS
PonyXP415GLS
Mini Metro HLE
Allegro 1.5 SP
320 i
316
2CV6
Uno45
Panda 45S
2105
626 Coupé 2.0
323 ES
Cherry 1.5 Aut.
Cherry 1.3 L
Kadett
Kadett
944
R5GTLAut.
Ronda GL Diesel
Carry ST90V
Alto
Carina 1.6 Luxe
Golf
GolfS
343 DL
55 L
KARNEMELKSLOOT 179, GOUDA 01820-11663
FAX
19.000
gezinnen
met 50 gr. boter goudgeel bakken. Snel de
bloem er doorheen roeren en circa 3 minuten
meebakken. De gezeefde kookwijn toevoegen
tot een egale saus ontstaat en nog 7-8 min.
zachtjes laten pruttelen. Intussen de oven op
220° C (stand 5) voorverwarmen. De coquilles
aan de saus toevoegen met de crème fraïche,
peterselie en de St. Móret. Neem hierbij de
pan van het vuur. De lege schelpen vullen,
bestrooien met paneermeel en een klontje
boter toevoegen. De schelpen in de oven
plaatsen en 10 mjn. laten gratineren. Zo warm
mogelijk serveren,
T.K.: Volvo 66 DL, APK
6-’89 wegens vertrek naar
het buitenland, ƒ1.100,-.
Tel. 01793-1517.
een mesje waar zojuist een uiterst pittig kaas
je mee is gesneden. Dat kan namelijk de
smaak nadelig beïnvloeden.
Hierbij enkele suggesties voor een kaaspla
teau. Om te beginnen een uitgebreid plateau:
Rambol, Chaumes, Paturain, Chamois d'Or,
Roquefort.
Plateau met finesse: St. Móret, Belle des
Champs, Rambol aux poivre, St. Albray, gei-
tekaasje.
Bij ongelooflijk veel verschillende gerechten is
een romig smeerbaar Frans kaasje als St.
Móret te gebruiken. Bij vlees, bij vis, in een
salade, als dessert of in een taart. En dat zijn
dan nog maar een paar mogelijkheden van St.
Móret. Dit kaasje laat zich vrijwel overal sma
kelijk mee in. Daarom geven we u hierbij een
aantal recepten met St. Móret waarbij het
zonder meer smullen is.
Quiche Lorraine
Een van de mogelijkheden is een zogeheten
gewassen korstkaas, een witschimmelkaas en
een harde kaas. Of een neutrale zacht-romige
kaas, een witschimmelkaas en een blauw gea
derde kaas.
Het is ook verstandig niet te veel te kopen.
Een vuistregel is ongeveer 50 gram per per
soon per soort kaas. Zeker als u een uitge
breid plateau samenstelt is dat ruim voldoen
de.
Verder is het aan te raden bij iedere kaassoort
een apart mesje te doen. Want het is niet de
bedoeling dat u een romig kaasje snijdt met
Te Koop: Mazda 626
Hardtop, 5 versn. 1979,
goede auto voor weinig
geld. Tel. 01828-11684 (na
18.00 uur).
Voetverzorgings-
centrum
V. D. HAVEN
Groensvoorde 74
Waddinxveen
Tel. 01828-12887
Behandeling volgens
afspraak, eventueel
bij u thuis.
mer van de Consumentengids.
- - JAMES WATTWEG 68. 3133 KK VLAARONGEN, (0I0J-4344422
KLEURENFILMS SPOTGOEDKOOP, QLjJ KLEINBEELD 135/24 EH3 KLEINBEELD 135/36 i&gl £EZ1 POCKET 110/24 INSTAMATIC 126/24
Gouwestraat 21 Boskoop Kon. Wilhelminaplein 6 Waddinxveen
Woensdag 17 augustus 1988
FRANSE KAASGAATVÊRDÉR DAN
'NSTUKJE STOKBROOD