De Gouwe Dis
draait voor 80%
op zakenmensen
Juwelier J. den Haag
verrassend in ’t nieuw
Opschudding op
HAVO-Atheneum
i
Sjoelavond
Kritiek op schrappen aftrek posten en creditcard-provisie
Middag voor
incontinentie
in AF-centrum
Creatieve
workshops
Open Cirkel
Bingo bij
De overkant
Heropening van zaak in ”de Passage”
4»
Promotie
Presentatie
Plaats
Prijs
Onderwijs
Zakenmensen
sf
Onontbeerlijk
Schaduw
Trofee
BW
Deze rubriek staat ter vrije beschikking van elke lezer van het
Weekblad voor Waddinxveen. Brieven die de grenzen van het fat
soen of van het recht op privacy te buiten gaan worden geweigerd.
Anonieme brieven worden niet gelezen. Brieven onder pseudoniem
worden wel geplaatst, mits de redactie de schrijver van naam kent.
cl
KÜC
RESTAURANT
Pagina 13
Weekblad voor Waddinxveen - Woensdag 19 oktober 1988
i
I
l
Maarten van Velzen
trekt aan de bel
artikel te hebben voorzien.
i
WADDINXVEEN - Maarten M. van Velzen, eigenaar van restaurant De
Gouwe Dis aan de Zuidkade in Waddinxveen, vindt dat de horecabedrij
ven die zich op de top van de markt richten geen gemakkelijke tijden
doormaken. Hij heeft dat gezegd als voorzitter van het 5 jaar bestaande
samenwerkingsverband van 26 eerste klas restaurants ’’Relais du Cen
tre”.
tige gast een plezierige bijkomstigheid.
Tenzij Van Velzen een gericht aanbod
doet door middel van een telex of een
mailing naar de verschillende bedrij
ven.
Die menu’s zijn uiteraard afgestemd op
de grootste doelgroep: de zakelijke gas
ten. Binnen 1 uur moet een driegangen
lunchmenu geserveerd kunnen worden.
Het restaurant bestaat uit twee gedeel
ten: in de kleinste, iets informelere af
deling, worden regelmatig exposities
gehouden van moderne kunstenaars.
Plavuizen, houten delen, een antieke
schouw met originele Oudhollandse te
geltjes, balken plafonds en zachte ach
tergrondmuziek bepalen de sfeer.
Op de tafels, die gedekt zijn met zand
kleurig linnen, staan verse bloemen.
Antieke koperen kandelaars, kristallen
glazen, verzilverd bestek en wit Rosent
hal servies geven de gast al bij voorbaat
het gevoel verwend te worden. De ge
rechten worden geserveerd op het bord,
de groenten en dergelijke in aparte
schaaltjes.
WADDINXVEEN - Het juweliersechtpaar Joop en Nel den Haag heeft
vorige week donderdag - na een verbouwing van tien dagen - de geheel
vernieuwde zaak in het winkelcentrum ”de Passage” voor het publiek
opengesteld. Op woensdagavond was er een receptie voor vrienden, rela
ties en anderen. Ook burgemeester C.M. van der Linden kwam even
langs.
Juwelier J. den Haag is in een geheel
nieuw jasje gestoken. De aangebrachte
veranderingen zijn zonder meer aan te
merken als verbeteringen, die het de
I
i
De gezamenlijke promotie van de Re
lais du Centre restaurants bestaat uit
bijvoorbeeld de uitgave van een gidsje
met alle specifieke gegevens per Relais-
restaurant. Daarnaast kent Relais du
Centre twee soorten cadeau-cheques:
de ’Vrijbrief voor een Culinair Avon
tuur’ en de ’Dinner Cheque’.
De Vrijbrieven hebben een onbeperkte
waarde. Twee personen kunnen onbe-
Zowel het exterieur als het interieur van
De Gouwe Dis is goed verzorgd. De
sfeer is klassiek met prachtig antiek
meubilair, dat door de eigenaar zelf is
verzameld.
De meeste Relais du Centre restaurants
zijn gevestigd in karakteristieke en vaak
oude panden. De Gouwe Dis in Wad
dinxveen vormt wat dat betreft geen uit
zondering.
Het pand, gelegen vlak naast de rivier
De Gouwe, is 180 jaar oud en kende ve
le bewoners. Parkeerproblemen zijn er
niet. Industrieterreinen zijn in de on
middellijke nabijheid zoals Coenecoop
in Waddinxveen en industrieterrein
Goudse Poort in Gouda.
RUTGER VAN DEN OEVER
Nicolaas Beetslaan
i
van Economische Zaken en het Neder
lands Bureau voor Toerisme, het belang
van samenwerking zullen blijven inzien,
zodat wij met succes een beroep zullen
kunnen doen op steun en financiële
hulp”.
De prijzen van de gerechten zijn: war
me en koude voorgerechten van onge
veer 17,50 tot 28,-. Soepen: van
8.50 tot 12,50. Visgerechten: van
37.50 tot 55,-. Vleesgerechten: van
32.50 tot 49,50. Het ’huismenu’ van
De Gouwe Dis kost 69,50.
De prijzen van de wijnen variëren van
29.50 (huiswijn) tot 150,- per fles. De
Beaujolais en Loire wijnen worden het
meest gedronken.
De prijsstelling is, gezien het gebodene,
reëel. Sommige Relais du Centre res
taurants hanteren hogere prijzen, af
hankelijk van de lokatie, de doelgroep
etc. 70% van de gasten betaalt op reke
ning of met credit cards.
In zijn toespraak betoogde Maarten van
Velzen dat Relais du Centre er belang
aan hecht dat op korte termijn een res-
taurant-classifikatie tot stand komt. Op
die manier kan de consument makkelijk
een restaurantkeuze maken. Leveran
ciers attendeerde hij er op dat de aange
sloten restaurants zullen trachten op in-
koopterrein, daar waar mogelijk. De
krachten te bundelen om gunstige con
dities te bedingen.
in bij verschillende leveranciers. Daar
naast komt er tweemaal per week een
versmarkt aan de deur. Ook vis en vlees-
worden dagelijks aangevoerd.
Restaurant De Gouwe Dis viert een uit
gebreide wijnkaart met wijnen uit alle
belangrijke wijngebieden in Frankrijk,
Italië en Spanje. Ze worden betrokken
van verschillende leveranciers. De huis
wijnen wisselen per seizoen.
’’Naïef”, vindt dezelfde docent het ver
weer van de redactie. Hij verwijt de re
dactie voorts dat de economieleraar
geen kans heeft gehad zich te verdedi
gen en vindt dat ze moet vertrekken.
Hierdoor zou echter het voortbestaan
van de schoolkrant in gevaar komen
vanwege het geringe animo onder de
Tuim 1300 leerlingen om zich actief met
zoiets als een schoolkrant bezig te hou
den.
’’Door een nog betere kwaliteit/prijs-
verhouding zullen wij een grotere groep
klanten aan kunnen trekken, wat het
rendement van de Relaisbedrijven ten
goede komt. Scholen en onderwijsinsti
tuten kunnen erop rekenen dat wij een
modern personeelsbeleid voorstaan en
daar in de toekomst zeker nog meer in
houd aan zullen geven,” aldus een
strijdvaardige Maarten van Velzen. In
zijn toespraak stond hij ook nog even
stil bij de redenen die in 1983 hebben
geleid tot de oprichting van Relais du
Centre. ’’Velen uit ons vak hadden (en
hebben) te maken met dezelfde proble-
matieken, met toenemende concurren
tieverhoudingen, met de - vaak - moei
lijke bereikbaarheid van restaurants in
de binnensteden.”
”Dit waren belangrijke agendapunten.
In de loop der jaren is het samenwer
kingsverband tot een vriendenclub ge
worden, die een aantal punten heel
hoog in het vaandel heeft staan. Daarbij
denk ik aan kwaliteit, persoonlijke gast
vrijheid, creativiteit en niveau van de
keuken. Alle leden van Relais zetten
zich daarvoor iedere dag van harte in,
terwijl zij voorts daadwerkelijk nauw
betrokken zijn bij de bedrijfsvoering,
hetzij als cuisinier/eigenaar, hetzij als
leidinggevende in de bediening”.
Relais du Centre is dus een samenwer
kingsverband van eerste klas restau
rants, verspreid door heel Nederland.
Het samenwerkingsverband heeft 26 le-
worden. Hij zou te beleefd zijn tegen de
leerlingen en tenslotte wordt hij een
’’type voor kickboksen” genoemd. De
De leraar, ruim een maand op de school
werkzaam, wordt in het anonieme arti
kel flink onderuit gehaald. Hem wordt
verweten ’’zenuwachtig” te zijn en een
’’chaotisch karakter” te hebben.
Vervolgens moet zijn handschrift het
De verhouding zakenmensen en privé-
gasten ligt bij De Gouwe Dis 80:20. Al
leen op vrijdag- en zaterdagavond ligt
de verhouding anders.
De gasten komen voornamelijk uit
Waddinxveen, Gouda, Reeuwijk en Al-
phen aan den Rijn. 70% van de eters
zijn vaste gasten. Gemiddeld serveert
Van Velzen zo’n 200 couverts per week.
Uitgaande van 200 couverts zijn dat er
20 ’s middags en 25 ’s avonds. De Gou
we Dis heeft 60 zitplaatsen, verdeeld
over twee ruimten: een met een opper
vlak van 60 m2, de andere ruimte be
slaat 40 m2.
In de kleinste ruimte is een aperitiefbar.
De keuken is klein: de verhouding tech
nische ruimte: verkoopruimte is 20:80.
De omzetten van keuken- en drank ver
houden zich 60:40.
De gemiddelde besteding per gast is
93,- (diner) en 80,- (lunch). De keu
ken van De Gouwe Dis is geopend van
dinsdag tot en met zaterdag van 12.00-
14.30 uur en van 17.30-21.30 uur.
Op zaterdag wordt geen lunch geser
veerd. In de zomer is het restaurant drie
weken gesloten. Ook tijdens de feestda
gen is De Gouwe Dis dicht.
De verfijnde gerechten van De Gouwe
Dis zijn Frans georiënteerd, maar afge
stemd op de Nederlandse eetgewoon
ten. Alle produkten zijn vers en van uit
stekende kwaliteit. Dit laatste is overi
gens een voorwaarde bij alle Relais du
Centre Restaurants.
De versprodukten koopt De Gouwe Dis
De man van De Gouwe Dis noemde een
samenwerkingsverband als Relais du
Centre in tijden als deze onontbeerlijk,
terwijl er nog volop kansen bestaan
voor de aangesloten bedrijven om een
groter marktaandeel te veroveren.
’’Daarbij zullen wij ons toeleggen op de
promotie van de individuele leden in
hun eigen marktgebied, waarbij Relais
du Centre de bekendheid van een kwali
teitsmerk moet krijgen. Wij hopen dat
de overheid, met name het ministerie
Juwelier Joop den Haag in zijn compleet vernieuwde winkel in het winkelcentrum ”de Passage”. Foto: Sjaak No-
teboom).
den. De gezamenlijke omzet bedraagt
ruim 25 miljoen gulden. Meer dan 250
personen zijn werkzaam bij Relaisbe
drijven.
Voordat een restaurant lid kan worden
dient het zich te onderwerpen aan een
strenge ballotage en kwaliteitscontrole,
bovendien wordt gelet op bedrijfsecon
omische aspecten. Leden voeren geza
menlijk promotie en ontwikkelen ver
dere actiteiten die gericht zijn op een
optimale dienstverlening aan en aan
trekkingskracht op de diverse doelgroe
pen voor dit type kwaliteitsrestaurants.
Ter gelegenheid van het eerste lustrum
van ’’Relais du Centre”, goed voor een
gezamenlijke omzet van ruim 25 mil
joen gulden en een personeelsbestand
van meer dan 250 personen, sprak
Maarten van Velzen over de overheids-
voorstellen om fors te gaan snijden in al
lerlei aftrekposten en de naar zijn me
ning alsmaar hoger oplopende kosten
voor creditcard-provisie, nu steeds
meer klanten met plastic geld plegen af
1 te rekenen.
Maarten van Velzen in zijn speech:
”Een goede samenwerking in onze be
drijfstak is noodzakelijk, omdat in de
horeca de situatie zo is dat de bedrijven
die zich op de top van de markt richten
geen gemakkelijke tijden doormaken.
Andere bedreigingen werpen hun scha
duw vooruit. Ik denk daarbij aan het af
nemen van zakelijke bestedingen en het
voornemen van de overheid om repre
sentatie als aftrekpost aan banden te
leggen. Wij zijn van mening dat een zo
danig besluit ernstige nadelige gevolgen
zou hebben voor de gehele bedrijfstak
en wij vragen ons af of het betrekkelijk
geringe voordeel voor de fiscus zal op
wegen tegen ontslagen die ongetwijfeld
het gevolg van zulk een maatregel zul
len zijn.
”Wij hopen dan ook dat de volksverte
genwoordiging de ogen open zal hou
den en zich niet zal laten verleiden tot
dit heilloze besluit. Een ander punt van
aandacht en zorg is dat wij geconfron
teerd worden met hoog oplopende kos
ten voor creditcard provisie; ook daar
aan zal aandacht worden besteed”.
WADDINXVEEN - Restaurant De
Gouwe Dis aan de Zuidkade is één van
de 26 lessen van het samenwerkingsver
band Relais du Centre, dat wordt voor
gezeten door Dis-eigenaar Maarten M.
van Velzen. In het oktobernummer van
het vakblad voor de populaire gastron
omie ’’Cafetaria restaurant” wordt
een blik gegund in de zakelijke keuken
van het Waddinxveense restaurant.
De Relais du Centre-restaurants ken
nen geen eenheid in prijsbeleid, geen
gezamenlijke inkoop en geen uniformi
teit in kookvormen. Hoe groot de ver
scheidenheid van de aangesloten leden
is, blijkt uit het feit dat ook een Chinees
haute cuisine restaurant lid van Relais
du Centre.
De belangrijkste doelstelling van de
stichting is - met behoud van ieders
identiteit - het bevorderen van de on
derlinge samenwerking. Deze samen
werking moet resulteren in verbetering
van het produkt, versterking van de
marktpositie en verbetering van de be
drijfsresultaten.
Om deze doelstelling te verwezenlijken
is er onder meer regelmatig collegiaal
overleg en krijgen de leden gunstiger
condities van de credit card maatschap
pijen. Daarnaast worden ze begeleid
door een marketing adviesbureau en
wordt er gezamenlijk promotie en recla
me voor de bedrijven gemaakt.
Restaurateur/eigenaar Maarten M. van
Velzen begon na de Hotelvakschool in
de wijnhandel, en werd vervolgens as-
sistent-bedrijfsleider bij Le Coq d’Or in
Rotterdam, een van de oudste sterren
restaurants. In 1976 kreeg hij de moge
lijkheid om De Gouwe Dis over te ne
men.
Dit restaurant bestond uit twee gedeel
ten: in het ene had hij een bistro, in het
andere gedeelte voerde hij een luxere
keuken. Na anderhalf jaar wijzigde hij
de formule. Nu zijn in beide afdelingen
van het etablissement de tafels op de
zelfde manier gedekt en zijn menukaart
en prijzen hetzelfde.
Het enige verschil zit hem in het feit dat
het ene gedeelte iets informeler aandoet
dan het andere.
Verreweg de meeste gasten van De
Gouwe Dis zijn zakenmensen. Velen
komen regelmatig terug, niet in de laat
ste plaats omdat zij gastheer Maarten
van Velzen goed kennen. Maar Van
Velzen kent zijn gasten eveneens.
Met hun specifieke voorkeuren. Hij
weet hoe en wat ze willen eten. De be
diening is uitstekend, maar niet for
meel. Het lunchmenu en het menu ’gas-
tronomique’ wisselen praktisch iedere
dag. Er wordt nauwlettend gekeken
naar wat de versmarkt te bieden heeft.
De prijsstelling van deze menu’s blijft
echter hetzelfde, dat is voor de regelma-
WADDINXVEEN - Volgende week
woensdagavond kan er weer worden ge
sjoeld in het clubgebouw van de schut
tersvereniging Waddinxveen aan de Al-
berdingk Thijmlaan. Begonnen wordt
om half acht.
De uitslagen van de laatst gespeelde
sjoelwedstrijden zijn:
klasse A: 1. Ton Cozijnsen jr. (1424
pnt),
klasse B: 1. Cees Kuijpers (1302 pnt),
klasse C: 1. Dave Muilwijk (1158 pnt),
klasse D: 1. Janny van Soest (1044 pnt),
klasse E: 1. Tiny Beumer (1049 pnt).
WADDINXVEEN - De kruisvereni
ging Midden-Holland houdt dinsdag
middag 25 oktober van half vier tot vijf
uur in het Anne Frank-centrum een
voorlichtingsbijeenkomst over incont
inentie. Ouderen en belangstellenden
zijn deze middag van harte welkom. Er
worden incontinentiematerialen ten
toongesteld en er is volop gelegenheid
tot het stellen van vragen.
Incontinentie is een moeilijk woord
voor het niet kunnen ophouden van uri
ne en/of ontlasting. Op oudere leeftijd
komt dit vaker voor dan op jongere leef
tijd.
Incontinentie is voor veel mensen een
probleem. Mensen durven door
schaamte er niet over te praten. Uit
angst dat anderen het ruiken gaan men
sen de deur niet meer uit. Hierdoor iso
leren mensen zich onnodig.
Medewerkers van de kruisvereniging
komen in de praktijk veel vragen tegen
over het gebruik en voorlichting van in
continentie materiaal.
beide Waddinxveners mogelijk maken
de klanten nog beter van dienst te zijn.
Niet alleen wat het interieur betreft,
maar ook ten aanzien van het ruime as
sortiment.
Nieuw bij juwelier Den Haag is het
Zwitserse kwaliteitshorloge Omega en
een zeer uitgebreide horloge-collectie
van Swatch. De jeugd wordt verrast met
de met Zwitserse precisie gemaakte
Flik-Flak-horloges. Afgelopen zaterdag
was er dan ook een speciale actie voor
de jeugd van 6-10 jaar. Wie een sticker
met een stempel had weten te bemachti
gen kreeg een gratis horloge.
De vernieuwde zaak van juwelier J. den
Haag is een lust voor het oog. Op een
vernuftige manier is met gebruikmaking
van een klein stukje atelier gebruik ge
maakt van alle ruimtelijke mogelijkhe-
perkt dineren bij één van de aangeslo
ten restaurants. Pas later vindt de afre
kening plaats met de ’gulle gever’. De
Dinner Cheque is een soort cadeaubon
met een zelf te bepalen waarde.
Daarnaast staan er sjiek uitgevoerde
brochures op het programma, die ver
stuurd worden naar een geselecteerde
groep van zo’n 100.000 consumenten
met een inkomen van tweemaal mo
daal.
Restaurateur Van Velzen stelt hoge ei
sen aan zijn personeel. Het personeel
wordt gezien als een belangrijke ele
ment in het succes van de formule. Goe
de kontaktuele vaardigheden zijn wel
haast een voorwaarde.
Naast Maarten van Velzen staan vier
vaste medewerkers in de bediening: een
ober/kelner en drie medewerkers. Drie
man werken in de keuken, van wie een
leerling. Daarnaast is er een part-time
afwaskracht en een dame die de bloe
men ververst en de tafels dekt.
De Gouwe Dis kent weinig personeels
wisselingen. De meesten werken al een
aantal jaren bij De Gouwe Dis en erva
ren het bedrijf als een goede leerstoel.
Iedere ochtend is er overleg met de keu
ken. AI naar gelang de behoefte komen.
Van Velzen en zijn medewerkers bij el
kaar om eventuele problemen te be
spreken.
den in een op zich niet grote ruimte.
Ook de etalages mogen gezien worden,
evenals het nu wit geschilderde exte
rieur.
Joop en Nel den Haag zijn zich ervan
bewust dat een juwelierszaak van van
daag veel keus moet bieden, maar ook
modebewust moet zijn. Dienstverle
ning en vakmanschap zijn andere eigen
schappen waarmee de klant tegemoet
wordt getreden. Juwelier J. den Haag is
het zoveelste bewijs dat dicht bij huis
meer te vinden is dan velen nog plegen
te denken.
WADDINXVEEN - Speeltuinvereni
ging De Overkant houdt deze week een
grandioze bingo in hun nieuwe clubge
bouw aan de Kromme Esse.
De bingo wordt gehouden op zaterdag
22 oktober om 20.00 uur. De zaal is om
19.30 uur open. Iedereen is van harte
welkom en het is voor jong en oud,
Bestuur en leden van Relais du Centre
hebben gemeend er goed aan te doen
om een jaarlijkse leerlingentrofee in het
leven te roepen. Op deze manier wil
men benadrukken dat groot belang
wordt gehecht aan de toetreding van
voldoende jonge gemotiveerde mede
werkers die bij Relais du Centre als
leerling het vak willen leren.
De prijs bestaat uit een oorkonde en
een diner en overnachting in het beken
de drie sterren bedrijf ’’Comme chez
soi” in Brussel. De tweede en derde
prijs worden beloond met een boek.
De eerste prijs in de bediening is gewon
nen door de heer R.W. Bekkens, werk
zaam bij L’Auberge Hosman Frères te
Schiedam. De heer R. Engwerda is
tweede geworden.
De eerste prijs in de keuken is gewon
nen door de heer C.M.C. de Louw,
WADDINXVEEN - De hervormde
ontmoetingskring De Open Cirkel
houdt volgende week woensdagavond
26 oktober om acht uur in De Schaaps
kooi aan de Nesse een aantal creatieve
workshops.
Op deze creatieve avond worden aller
lei handwerken gepresenteerd, zoals
exclusieve truien, het werken met ga
rens en kralen, bijzondere fruit- en
groentedecoraties en een aparte theeta
fel met zelfgemaakte bonbons.
Ook de bezoekers krijgen de gelegen
heid om un eigen creativiteit te tonen.
Er is een tafel gereserveerd voor bezoe
kers. Hierop kunnen meegbrachte
schilderijen, gedichten, aardewerk, sie
raden, houtbewerkingen en kaarten ko
men. Ook voor zelfgemaakte hapjes is
een tafel gereserveerd. De bedoeling is
dat ook anderen van ieders talenten kan
genieten.
”Op deze wijze willen we bovenal God
eren en prijzen voor de wondere gaven
en talenten die Hij ons gegeven heeft”,
aldus De Open Cirkel.
in de lessen. Die lessen bestaan voor hem
i van
woorden op het bord, die alleen hi’j kan
lezen. Dus: Tip 1. Nico, verbeter je
opzet te hebben gehad de leraar weg te handschrift.
pesten of de mogelij ke gevolgen van het Verder weet hij niet dat er een telaatbrief-
-- jessysteem bestaat. Nico, houden zo. Ni
co krijgt trouwens meer en meer macht in
de klas. Voeten op de bank tolereert hij al
niet meer. Hij houdt er ook een zeer spe
ciale manier van lesgeven op na: alles
veel moeilijker maken dan het is, zodat
de klas gedwongen wordt om goed op te
letten, omdat je er anders niets meer van
snapt (dat heb je handig bekeken). Zijn
taalgebruik is bijzonder netjes. Door
middel van: "Willen jullie iets rustiger
zijn?" probeert hij duidelijk te maken dat
je je kop moet houden. Als hij je per
soonlijk aanspreekt op je gedrag is dat in
de vorm van "Hou op met je gezeur".
Uit betrouwbare bronnen hebben wij
overigens vernomen dat Nico op atletiek
zit. Wij vinden het echter meer een type
voor kickboksen.
Tip 3: Nico, schrijf je in bij een sport
school. Je weet nooit of het in de les van
pas komt).
werkzaam bij La Bruyere te Rijswijk.
Op de tweede plaats kwam de heer J.
Dijkstra en mevrouw M. Van Zouwen
werd derde.
Het ’’Relais Menu”, een nieuwe uitgave
van Relais du Centre, is dezer dagen in
een oplage van 135.000 exemplaren ge
drukt en zal worden verspreid in de regi
o’s van alle 26 lidbedrijven. De PTT
heeft een doelgroepselektie gemaakt.
In deze 16 pagina’s tellende uitgave
worden uitsluitend culinaire onderwer
pen aan de orde gesteld.
Centraal staat het jubileum-menu waar
bij alle leden hun individualiteit in de
bedrijfsuitvoering benadrukken door
wel dezelfde ingrediënten voor dit me
nu te gebruiken, maar er voor te zorgen
dat overal een andere receptuur wordt
gebruikt. Ook de prijs van het menu is
niet uniform vastgesteld. Wel krijgt de
geadresseerde de mogelijkheid gebruik
te maken van een waardebon die recht
geeft op een korting van 12,50 per per
soon.
In het medium zijn vier adverteerders
opgenomen en één groothandel heeft
een artikel gesponsord. De totale kos
ten van dit projekt bedragen ruim
100.000,-. Relais du Centre rekent op
een response van tussen de 1 en 3%
Relais du Centre hoopt op deze manier
meer consumenten te attenderen op de
goede prijs/kwaliteit verhouding bij
haar individuele leden en zo haar doel
groep te verbredenNaar de waardering
van de uitgave zal ook marktonderzoek
worden uitgevoerd.
Eigenaar Maarten M. van Velzen van restaurant De Gouwe Dis is ook
voorzitter van de keten Relais du Centre. (Foto: Archief).
LEZERS schrijven
Op de samenwerkingsschool voor HA- krant. Of er disciplinaire maatregelen
VO-Atheneum is de afgelopen week zijn genomen is niet bekend,
grote opschudding ontstaan na een arti
kel in de schoolkrant ’’Informail” over
de nieuwe economieleerkracht Nico
Nagtegaal.
(Naschrift redactie: Het eerste nummer
van de eerste jaargang van "Informail",
de schoolkrant van de samenwerkings
school voor HAVO-Atheneum bevat in
derdaad het artikel "Nieuwe economie
leraar”. De gewraakte tekst daarvan
luidt als volgt: "Onze school is weer in
ontgelden, dat verbeterd zou moeten het gelukkige bezit van 5 ecomomie lera
ren. De nieuwste is Nico Nagtegaal. Hij
is pas afgestudeerd als geschiedenisle
raar, maar mag economieles geven om-
tekst gaat vergezeld van een karikatuur dat hij is afgestudeerd in de economische
van het slachtoffer. richting van de geschiedenis.
De collegadocenten zijn, evanals veel Nico heeft een nogal zenuwachtig en cha-
leerlingen, verbijsterd en geschokt door otisch karakter, wat goed tot uiting komt
het artikel. ’’Schandalig en arrogant” -Dk’.-L—.-
noemt een razende leraar de aanval op vooral uit het tien keer onderstrepen
de jonge, onervaren collega.
De geschrokken redactie zegt niet de
Leerlingen van de redactie hebben bij
rector dr. A.W. Hendriks van de
school, verantwoording af moeten leg
gen voor plaatsing van het gewraakte
artikel. Dat kon waarschijnlijk gebeu
ren door ziekte van de docent die mede
verantwoordelijk is voor de school-