28.95 17.95 45 149 145 165 725 195 279 298 349 199 279 159 198 159 198 198 VINOTHEEK SLIJTERIJ GÉ, DÉ SLIJTER PUTTELAAN 142 - BOSKOOP 23.95 10?5 1*1/ Let op uw brievenbus HAGEN I SLUYS HEINEKEN bèMkJlik 5.95 lOz Wilhelmus Oranje bitter witte bol jwa 400 GRAM ImU A VERSE AARDBEIEN 1.09 JONGE JENEVER ^jlhelmus 5 mei Bevrijdings dag De Heineken Shop staat nu bij Gé de Slijter Keizer Bitter VLEESWAREN VERS VLEES ZUIVEL DIEPVRIES KAAS IJSBERGSLA KROP KOELEMAN APPELMOES POT 720 ML. RADUS BOSJE COGNAC Gaston de la Grange 1988 LES TEMPLIERS CÓTES DU RHONE VILLAGES WHO YOGHO K Zn verband met 4 mei dodenherdenking is de KOOPA VONDvan beide Supers op donderdag3meL Vrijdag 4 mei tot 18.00 uur geopend! Volkoren tarwe/rogge 800 gram Minipuntjes Krenten! rozijnenbrood 400 gram TOMATEN KLASSEI 500 GRAM WHUi Whisky Glen Sloy A.S. zaterdag 5 mei zijn de ’Supers’ in Boskoop en Waddinxveen GESLOTEN... STROOPWAFELS PAK 8 STUKS +2 GRATIS VAN 179 VOOR „3/ o VOORDEELMARKTEN Van het beroemde wijnhuis Sichel Bad Dürchenheimer Nonnengarten Sylvaner Kabinett mit Pradikat, HAGELWITTE CHAMPIGNONS /CVryV Het is nu tijd voor BOSPEEN PERBOS 3-ES SINAS, DRINK OF COLA BLIKJE 33 CL. BANACOL BANANEN 1 Pagina 10 fles 0,75 liter H 6 voor 38» Blikje WORTELSOEP GEFLAMBEERDE BANANEN TOMATENSNACK SLIMME TIPS MET CHAMPIGNONS IJSBERGSLA KILO GEKOOKTE RADIJS MET GROENE KRUIDENSAUS Camembert Danish chef Goudse belegen kaas kilo Hoekstra liter Legner liter Hartevelt liter Olifant liter Bols liter Bokma liter PUTTELAAN 142, BOSKOOP. TEL. 12215 Zwan Donald Duck boterhamworst 100 gram Zwan schouderham Katenspek Volle yoghurt Stegeman droge worst in div. smaken, 150 gram SUpf5? Ontbijtspek Met gratis Superzegels 100 gram van 198 voor Slagersleverworst Met gratis Superzegels 350 gram van 269 voor Vanille vla Mona volle yoghurt met vruchten, div. smaken 0,5 liter SMAKEN Ook voor verhuur biertap met vaten bier HEINEKEN of HERTOG JAN PILS Glazen, dienbladen, openers, uitnodigingskaarten, bretels, vlaggen etc. POOSJE CA. 250 GRAM 190 Tuinbonen fijn Met gratis Superzegels doosje 300 gram van 179 voor Mövenpick roomijs crème-vanille, bak 1 liter Iglo rijst/groente- schotel provencaal of oriental, doosje 450 gram iglo bolognesesaus deelblokjes Nasi of bami 600gramen Babi pangang 400 gram voor 2 personen, samen MAGERE VARKENSLAPPEN 15.45 16.95 17.95 17.95 19.45 19.95 Vier weken lang EMpER versvoordeel! Hooghoudt GROENSVOORDE 2-4f WADDINXVEEN. FLES 7>95 DOOSJE A f CA. 250 GRAM fjl Vj W Mager varkenspoulet 500 gram Verse kipfilet kilo 1 1 Woensdag 2 mei 1990 Vers en voordelig van uw groenteman 8 years, pure malt v.s., nu liter PROBEERPRIJS 225 129 10 stuks 2 kilo voor 199 Week 18. Geldig van woensdag 2 t/m zaterdag 5 mei 1990, tenzij anders vermeld. Prijswijzigingen, drukfouten en/of uitverkocht voorbehouden. 198 158 UIT DE ZELFBEDIENING NEEM MAAR VAN MIJ AAN, DAT DIT VOORDELIG IS 250 gram div. smaken, tube 85 gram Wos en droog de ijsbergslo en pluk deze klein. Snipper de ui fijn. Bok de bocon uit tot ze knapperig is en verkruimel ze don. Wos de champignons en snijd ze in plakjes. Neem een grote slabak en leg on derop de ijsbergsla, vervolgens de ui, don de bevroren doperwtjes of champignons, de koos en de verkruimelde eieren. Dek het geheel of met een laag mayonaise, goed uitgestreken tot in de hoeken. Zet de salade ofgedekt een nacht in de koelkast weg, op z'n minst 10 tot 12 uur. Schep voor het opdienen de salade goed door elkaar. - Grotere champignons kunt u in plakjes snijden met een eiersnijder. Leg ze op hun kont in het apparaatje en druk dan voorzichtig door. Op die monier zijn olie plokjes even dik. - Bewaar verse champignons in de verpakking koel en donker en niet langer dan twee dagen. - Champignons loten zich heerlijk kruiden: knoflook, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, bonekruid, citroenmelisse en kervel zijn geslaagde combinaties. - Champignons houdt u wit door ze te besprenkelen met citroensap. Dat is trouwens niet alleen goed voor de kleur, maar ook voor de smook. Maak de wortelen schoon en snijd ze klein. Maak de prei schoon en snijd ze in dunne ringen. Verhit de boter en fruit hierin de blokjes wortel en de ringen prei. Voeg de suiker toe. Giet de bouillon erop en doe de rijst erbij. Loot de soep 25 tot 30 minuten zachtjes ko ken. Wrijf de soep door een zeef en breng hem opnieuw aan de kook. Maak de soep op smaak af met peper, zout en fijn geknipte peterselie. Snijd de gepelde bananen doormidden. Vermeng de geklopte eieren met het citroensap. Meng de fijngehakte nootjes gember en de kaneel goed door het paneermeel. Dompel nu de stukken banaan eerst door het eimengsel en rol ze daarna door het paneermengsel. Bok de bananen ongeveer 10 minuten aan beide zijden mooi bruin. Doe ze in een warme, vuurvaste schotel of een speciale flambeerpan. Giet de kirsch of de rum erover, steek het aan en serveer direct. 498 1498 27.50 995 Met een garde de melk en de eieren, de kaas, zout en peper loskloppen. Het brood in de eiermelk een beetje laten weken en in de hete boter aan beide zijden goudbruin bokken. In een tweede pan in stukjes gesneden ui en spek in de boter glanzend bakken: de tomaten, die u eerst in heet water heeft gedompeld, ont veld en in stukjes gesneden heeft, toevoegen en kruiden. Een beetje loten inkoken. De kaasblokjes aan de tomotenmoes toevoegen, laten smelten en warm houden. De knapperige broodjes ieder met een lepel tomatenmoes bedekken en met peterselie bestrooien. In een cirkel op een ronde, voorverwarmde schotel schikken. Met sla serveren. Een van onze fijnste Bouvigne wijnen komt uit het gebied waar de mooiste Cótes du Rhónes gemaakt worden. Door de strenge selectie van het wijngenoot schap "LES TEMPLIERS” bent U verzekerd van een van de beste Rhönewijnen uit het uimunten- de wijnjaar 1988. Orange Likeur 150 gram 150 gram liter liter I 1 krop ijsbergsla, 1/2 rode of 1 gewone ui, 300 grom diepgevroren doperwtjes, 250 grom bocon, 200 grom champignons, 150 grom geraspte koos, 4 hord gekookte eieren, mayonaise. 4 bosjes rodijs, 1/2 bouillontablet. Voor de sous: 25 grom boter, 25 grom bloem, 21/2 dl. kookvocht, (koffie)room, 1 eetlepel peterselie, 1 eetlepel selderij, 1 eetlepel bieslook, 1 eetlepel dille of kervel. 350 grom worteltjes, 1 prei, 30 gram boter, 1 theelepel suiker, 1 liter bouillon (van 2 tabletten), 50 grom rijst, peper, zout en peterselie. 6 stevige bononen, 50 grom paneermeel, 2 nootjes gember, 11/2 theelepel kaneel, 2 geklopte eieren, 1 eetlepel citroensap, 1 kopje kirsch of rum, 50 gram boter. 8 kadetjes, 1 glos melk, 4 eieren, 4 eetlepels geraspte oude Goudse kaas, zout, peper, braadboter. Beleg: 2 uien, 50 gram spek, 2 eetlepels boter, 6 tomaten, mnrjolein, tijm, rozemarijn, 150 grom jonge Goudse koos, peterselie. Superzegels U U Ka GELDIG DONDERDAG 3 HM ZATERDAG 5 MEI 'r' V4; V- LET VOOR ONS BEGIN VAN DE WEEK VOORDEEL MAANDAGAVONDDINSDAGOCHTEND OP DE ADVERTENTIE IN DE LANDELIJKE DAGBLADEN. eP11" rt Bete Wft.eih Co» GU«r »w* .ittas w ibFH Maak de radijzen schoon, wos ze en kook ze in 21/2 dl wa ter met het 1/2 bouillontablet gaar in 8 tot 10 minuten. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Mook een gebonden saus van boter, bloem en kookvocht. Haal de pan van het vuur en roer een scheut room en de fijngeknipte tuinkruiden door de saus. Doe de radijzen in de saus. Lek ker met een stukje stokbrood. Radijs is het lekkerst op de dog van aankoop, maar u kunt ze best een paar dagen in de koelkast bewaren. Slop geworden radijs wordt weer knapperig als u ze een uurtje in koud water legt. 1 1 Let u de komende twee weken goed op uw brievenbus, want u ontvangt van uw Super elke week een voordeelzak. Deze zak kunt u in de Superwinkel laten vullen met het versartikel wat op de zak vermeld staat. Alleen bij gebruik van deze zak betaalt u de extra voordelige prijs! Ga dus snel naar uw Super en maak gebruik van deze grandioze aanbiedingen. uit het beste wijngebied van Duitsland de ’Südliche Weinstrasse” 249 Donderdag 3 t/m zaterdag 5 mei Voor div. Indische gerechten 4911 6911159 198 -5,

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Weekblad voor Waddinxveen | 1990 | | pagina 10