^^pe^ogebotteC
3l
F KERST-
DINER
VOOR THUIS
p.st. 18.50
gs de etal
tafelen”
Cock ISm
SmitB
cmim
PETER COMPEER
GÉ
KERSTMENU:
fl
Bestel tijdig uw verse kalkoen.
(Verkrijgbaar van 2 t/m 10 kilo).
Voor al uw wild en gevogelte
specialiteiten zijn wij onbeslist
dé specialist.
Uit het menu van
Maarten v. Velzen:
Hazerug voor 2 personen
C.A. ZWIJGERS
15,95
2771 S.V.
BOSKOOP
fl
Maak het kerstmenu
nóg completer met als tussengerecht
een overheerlijk kaasplateau!
Diverse delicatessen
om uw kerstdiner
tot een feest te maken
k haalt u bij:
REHORST
Heeft u al vis op uw kerstmenu?
fles 9.95 1 SU Jl EK
i
speciale aanbieding
i
nu samen
TOPSLAGER W. OTTERSPEER
t
■S
277I S.V.
Ft--
3,95
nu 285,=
Bloembinderij
Nesse 10 - Waddinxveen - Telefoon: 01828-15741
Pakje paling filet 100 gram
Pakje zalm filet 100 gram
Verse moten zalm geen 3,25 maar
2,95
3,95
3,95
2,95
fles 11.95
Schott
servies van
Modern
thee - ontl
fles 19.95
fles 12.95
PASSAGE 17 2741 HB
WADDINXVEEN
TELEFOON:
01828-10818
KERSTSTUNT
MET
LITERS
fRpdè appeCtjes
(Denneproen
CBu?(us
CDenne-appeCs
9-CuCst
cWa?(ine.Cicfitjes
(geurkaarsjes
gieten fvjCofcjes
Gero cassi
M-
(Kortom, (De. Rgzebottehvoor het opsieren van uw
zebfyemaahte heer bijIjieden.
I 1\ fles 17.95
fles 8.95
mooie stevige tobe
)erg servies ’’Cult”
eet 32 dig. 842,=
’’Josephine” drink-
1994 30 dig. 523,=
iodel 522 Forty 9 pers.
fles 39.95
caeaaetc cc
Hollandse Garnalen 100 gram ƒ6,90 y
nu 200 gram 12,50
EEN GOED FEESTMAAL
BEGINT BIJ DE TOPSLAGER 3
-
fles 9.95
500 gram
55
M
1
Bestel uw verse kruiden vroegtijdig.
L/w poelier:
PASSAGE 19 -«11244
KEURSLAGER
GÉ DE SLIJTER:
SOEP
^frGEREC/fr
2,10
1,50
wéte tefaiuijtt
Mi eat tjeuMufe wiü
nlnolute klasse
TOPSLAGER
XaXIX Ta a a AAA.AAJ
Geschoonde spruiten
Diepvries rode kool
met appeltjes
Harricots verts
Kerstijstaart
Cocktailijs aardbeien
100 gram 2,95
500 gram
250 gram
1 liter
1 liter
^^ChateauX
Cap de Fouste
Sancerre
Domaine Poignant
x Coteaux
du Layon
Domaine du Rêve^
A.C. Faugères 1990
GERT KOELEWIJN
Spakenburg - (03499) 84489
Dinsdag en donderdag standplaats
Kon. Wilhelminaplein
van 09.00 tot 18.00 uur.
GROENTE EN FRUIT
Kon. Wilhelminaplein 3, Waddinxveen
Telefoon: 01828- 12692
Pouilly Fumé
fles 8.95
kealiiklüne
kUsseuijtt (uit)
P.S. Wij verzorgen ook visschotels voor de
kerstdagen vanaf 10,- p.p.
Bessenjenever Hooghoudt
liter 14.95
Jonge Jenever Olifant
liter 20.95
TAARTJE MET GARNALEN
KERSTCONSQMME
HAZERUG MET VERSE PEPERSAUS
FLENSJES
Vieux Hooghoudt
liter 19.95
SPECIALITEITEN
KERSTONTBIJT
met luxe vleeswaren.
Gebr. rosbief - achterham
kalfs-, rund- en
varkensrollade. enz. enz.
Jagermeister
liter 29.95
Bacardi
liter 29.95
Cognac Joseph Guy
liter 39.95
Whisky Whyte and Mackay
liter 29.95
D.O.M. Bénédictine
liter 48.95
Kastanjechampignons, oesterzwammen,
shiitake en pieds de mouton.
>1
H BIJ UW KERSTMENU ADVISEREN WIJ
jr DE VOLGENDE WIJNEN VAN
JP WIJNSPECIALIST
ige 59 - Waddinxveen Tel. (01828)
kerstspecialiteiten zoals:
gebraden rosbief met
portsaus
gebraden filetrollade met
Provengaalse saus
kip en kalkoenspecialiteiten
zoals: kalkoenmedajllon,
kalkoen indianaspies,
gratis recept.
alle soorten wild verkrijgbaar
uit eigen worstmakerij:
heerlijke patés
ZEEUWS SPEK
't Is van de Topslager, dus goed.
iii
Zet dit iaar weer
'ns een lekker
groot stuk vlees
op tuffel
Eiswein
"Scheurebe”
/Als u Kerstmis gezellig thuis viert en uw eigen tafel
f boven die van overvolle restaurants verkiest, hebben
wij een aantal menu-suggesties voor u.
Wij hebben Maarten van Velzen van Restaurant
De Gouwe Dis uit Waddinxveen gevraagd dit voor ons te
verzorgen en hieronder vindt u het resultaat: een 4- gangenmenu,
dat uiteraard feestelijk is maar beslist geen uitzonderlijke kookkunst van
u eist.
Wij wensen u een smakelijk en gezellig kerstfeest!
SPECIAAL AANBEVOLEN:
Z y kerstrollades,
div.soorten
alles voor een geslaagde
fondue-gourmet-steengrill
f f exclusieve vleeswaren zoals:
/gebraden achterham
gekookte achterham
beenham
gebraden kalfsrollade
f salade’s uit eigen keuken zoals:
hamsalade - kipsalade
eiersalade - viscocktail
KEURSLAGERIJ
GROENSVOORDE 6, 2742 DJ WADDINXVEEN TEL. 01828-12937
Muscadet Surlie^k
Domaine I'Hyvemiere^X J IYPA
f BIEFSTUK TARTAAR
Iets doorregen
RUNDERLAPPEN
795
GEPANEERDE
SCHNITZELS
Touraine Domaine
Haut-Villages
lichte ÖMae uitte uifi
"^Mcpie
i75 Goed-idee-winkel
K
500 gr.
r -
4
A.C. 1991
A.C. 1992
VOOS ItOiMSS
cat beasip
A.C. 1993
i
Nassaustraat 10 Tel. 01727-12537 J
Salades - Sauzen
Kerstpaté’s - Ragout
Filet Americain
Lux lams-, kalfs-, kip-,
en kalkoenvlees.
Saladeschotels
en nog veel meer
I
top//
^^^Chateau^r
JrTrocard ”Mon repos’
I K A.C. 1990
100 gr.
V
Een succesvol kerstdiner begint bij de
Keurslager. We staan u graag met raad en
daad terzijde bij de voorbereidingen. Met
leuke en nieuwe ideetjes, met een goed
advies en natuurlijk met het lekkerste vlees
en de fijnste vleeswaren.
ggS
20 minuten in een voorverwarmde oven (175°C of
ovenstand 3)
Excuise kerstconsommé
Voeg aan de inhoud van een blikje ossestaartsoep 50
gram zeer fijngesneden champignons, een eetlepel
rauwe preiringen, twee eetlepels droge sherry, een
mespunt cayennepeper en enkele stukjes crab uit blik
toe.
Verwarm de soep op een laag vuur, laat hem vooral
niet meer koken.
Serveer de soep in voorverwarmde soepkoppen.
Hazerug met verse pepersaus
Wrijf twee hazeruggen goed schoon en droog met
keukenpapier. Strooi er zout, peper en rijkelijk thvm-
poeder overheen. Wrijf dit stevig in het vlees.
Laat dit even intrekken en verwarm intussen de oven
voor op 175°C of gasovenstand 3.
Smelt 100 gram boter in een grote koekenpan en zet
tegelijk een braadslede in de oven.
Braad de hazeruggen rondom snel bruin in de hete
boter. Leg ze vervolgens in de braadslede in de oven.
Fruit een zeer fijn gesnipperde ui in de overgebleven
braadboter en voeg er twee eetlepels gehakte peterse
lie aan toe. Roer drie eetlepels rode bessengelei door
de braadboter en de inhoud van een klein blikje
verse pepers (45 gr) zonder vocht. Meng dit alles door
elkaar en schenk dan 1 slagroom of crème fraiche op
kamertemperatuur bij de saus.
Schenk de saus direkt over de twee hazeruggen in de
oven. Laat de ruggen onder geregeld bedruipen
20 minuten in de ovenstaan.Het vlees is dan net j
X mooi roze van kleur. T
X Lepel het vlees dan met twee lepels van het X..
X middenbor en snijd het in plakjes.
X Als garnituur eventueel kastagne-
X puree, cranberriecompote en korrjf>(jj:g
X gekookte spruitjes. r
Warm bladerdeeg taartje met garnalen.
X^ Laat een plakje diepvries bladerdeeg volgens de
X aanwijzing ontdooien en rol het deeg uit.
X Bekleed een met boter bestreken taartvorm
X met lage rand, doorsnee 20 cm met het
X deeg. Er kunnen ook eenpersoons-
X vormpjes met het deeg worden be-
X X kleed. Maak de bodem van te voren
X X klaar en bewaar in de koelkast.
X - X I’rik met een vork verschillende
X X gaatjes in de deegbodem.
X X Neem 200 gram Hollandse
X X garnalen verdeel deze over
X X de bodem (gepeld uiter-
X A?::? X aard).
X X Klop een eierdooier
X X door X dl slagroom
X X Schenk dit over de
XX garnalen uit.
X X Maal enkele
X X keren met de
X X pepermolen
X X en zat het
X X taartje
XX 15a
Flensjes
Bak de flensjes op de gebruikelijke wijze.
Vouw ze in vieren.
Laat 2 dl koffie met 75 gr rietsuiker
de inhoud van een blikje ossestaartsoep 50 inkoken tot het een stroopachtige massa
is geworden.
Vermeng dit met een glaasje Tia
Maria en een glaasje Irish whisky. Jf.
Schenk de saus over de flensjes uit JrjSj
en garneer ze met een toefje r
slagroom en een bolletje
vanillc-ijs.
Succes
Bon apetite
eat vantkkeliike PUTTEUWNM6
tttuiCAbei
Topslager kerstspecialiteit
ENGELS HAMMETJE
een ambachtelijk hammetje,
ingesmeerd met Ardenner
mosterd en bruine suiker
2 uur in de oven op 125°. -4
4
4
4
4
4
4
4
Geen keukenwerk
maar toch gezellig tafelen
FONDUE-GOURMET
of STEENGRILL
vleesschotels
t Deze week
6 halen - 4 betalen
-
100 gr.
A.C. 1992
LE
WCKj