^^pe^ogebotteC 3l F KERST- DINER VOOR THUIS p.st. 18.50 gs de etal tafelen” Cock ISm SmitB cmim PETER COMPEER GÉ KERSTMENU: fl Bestel tijdig uw verse kalkoen. (Verkrijgbaar van 2 t/m 10 kilo). Voor al uw wild en gevogelte specialiteiten zijn wij onbeslist dé specialist. Uit het menu van Maarten v. Velzen: Hazerug voor 2 personen C.A. ZWIJGERS 15,95 2771 S.V. BOSKOOP fl Maak het kerstmenu nóg completer met als tussengerecht een overheerlijk kaasplateau! Diverse delicatessen om uw kerstdiner tot een feest te maken k haalt u bij: REHORST Heeft u al vis op uw kerstmenu? fles 9.95 1 SU Jl EK i speciale aanbieding i nu samen TOPSLAGER W. OTTERSPEER t ■S 277I S.V. Ft-- 3,95 nu 285,= Bloembinderij Nesse 10 - Waddinxveen - Telefoon: 01828-15741 Pakje paling filet 100 gram Pakje zalm filet 100 gram Verse moten zalm geen 3,25 maar 2,95 3,95 3,95 2,95 fles 11.95 Schott servies van Modern thee - ontl fles 19.95 fles 12.95 PASSAGE 17 2741 HB WADDINXVEEN TELEFOON: 01828-10818 KERSTSTUNT MET LITERS fRpdè appeCtjes (Denneproen CBu?(us CDenne-appeCs 9-CuCst cWa?(ine.Cicfitjes (geurkaarsjes gieten fvjCofcjes Gero cassi M- (Kortom, (De. Rgzebottehvoor het opsieren van uw zebfyemaahte heer bijIjieden. I 1\ fles 17.95 fles 8.95 mooie stevige tobe )erg servies ’’Cult” eet 32 dig. 842,= ’’Josephine” drink- 1994 30 dig. 523,= iodel 522 Forty 9 pers. fles 39.95 caeaaetc cc Hollandse Garnalen 100 gram ƒ6,90 y nu 200 gram 12,50 EEN GOED FEESTMAAL BEGINT BIJ DE TOPSLAGER 3 - fles 9.95 500 gram 55 M 1 Bestel uw verse kruiden vroegtijdig. L/w poelier: PASSAGE 19 -«11244 KEURSLAGER GÉ DE SLIJTER: SOEP ^frGEREC/fr 2,10 1,50 wéte tefaiuijtt Mi eat tjeuMufe wiü nlnolute klasse TOPSLAGER XaXIX Ta a a AAA.AAJ Geschoonde spruiten Diepvries rode kool met appeltjes Harricots verts Kerstijstaart Cocktailijs aardbeien 100 gram 2,95 500 gram 250 gram 1 liter 1 liter ^^ChateauX Cap de Fouste Sancerre Domaine Poignant x Coteaux du Layon Domaine du Rêve^ A.C. Faugères 1990 GERT KOELEWIJN Spakenburg - (03499) 84489 Dinsdag en donderdag standplaats Kon. Wilhelminaplein van 09.00 tot 18.00 uur. GROENTE EN FRUIT Kon. Wilhelminaplein 3, Waddinxveen Telefoon: 01828- 12692 Pouilly Fumé fles 8.95 kealiiklüne kUsseuijtt (uit) P.S. Wij verzorgen ook visschotels voor de kerstdagen vanaf 10,- p.p. Bessenjenever Hooghoudt liter 14.95 Jonge Jenever Olifant liter 20.95 TAARTJE MET GARNALEN KERSTCONSQMME HAZERUG MET VERSE PEPERSAUS FLENSJES Vieux Hooghoudt liter 19.95 SPECIALITEITEN KERSTONTBIJT met luxe vleeswaren. Gebr. rosbief - achterham kalfs-, rund- en varkensrollade. enz. enz. Jagermeister liter 29.95 Bacardi liter 29.95 Cognac Joseph Guy liter 39.95 Whisky Whyte and Mackay liter 29.95 D.O.M. Bénédictine liter 48.95 Kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en pieds de mouton. >1 H BIJ UW KERSTMENU ADVISEREN WIJ jr DE VOLGENDE WIJNEN VAN JP WIJNSPECIALIST ige 59 - Waddinxveen Tel. (01828) kerstspecialiteiten zoals: gebraden rosbief met portsaus gebraden filetrollade met Provengaalse saus kip en kalkoenspecialiteiten zoals: kalkoenmedajllon, kalkoen indianaspies, gratis recept. alle soorten wild verkrijgbaar uit eigen worstmakerij: heerlijke patés ZEEUWS SPEK 't Is van de Topslager, dus goed. iii Zet dit iaar weer 'ns een lekker groot stuk vlees op tuffel Eiswein "Scheurebe” /Als u Kerstmis gezellig thuis viert en uw eigen tafel f boven die van overvolle restaurants verkiest, hebben wij een aantal menu-suggesties voor u. Wij hebben Maarten van Velzen van Restaurant De Gouwe Dis uit Waddinxveen gevraagd dit voor ons te verzorgen en hieronder vindt u het resultaat: een 4- gangenmenu, dat uiteraard feestelijk is maar beslist geen uitzonderlijke kookkunst van u eist. Wij wensen u een smakelijk en gezellig kerstfeest! SPECIAAL AANBEVOLEN: Z y kerstrollades, div.soorten alles voor een geslaagde fondue-gourmet-steengrill f f exclusieve vleeswaren zoals: /gebraden achterham gekookte achterham beenham gebraden kalfsrollade f salade’s uit eigen keuken zoals: hamsalade - kipsalade eiersalade - viscocktail KEURSLAGERIJ GROENSVOORDE 6, 2742 DJ WADDINXVEEN TEL. 01828-12937 Muscadet Surlie^k Domaine I'Hyvemiere^X J IYPA f BIEFSTUK TARTAAR Iets doorregen RUNDERLAPPEN 795 GEPANEERDE SCHNITZELS Touraine Domaine Haut-Villages lichte ÖMae uitte uifi "^Mcpie i75 Goed-idee-winkel K 500 gr. r - 4 A.C. 1991 A.C. 1992 VOOS ItOiMSS cat beasip A.C. 1993 i Nassaustraat 10 Tel. 01727-12537 J Salades - Sauzen Kerstpaté’s - Ragout Filet Americain Lux lams-, kalfs-, kip-, en kalkoenvlees. Saladeschotels en nog veel meer I top// ^^^Chateau^r JrTrocard ”Mon repos’ I K A.C. 1990 100 gr. V Een succesvol kerstdiner begint bij de Keurslager. We staan u graag met raad en daad terzijde bij de voorbereidingen. Met leuke en nieuwe ideetjes, met een goed advies en natuurlijk met het lekkerste vlees en de fijnste vleeswaren. ggS 20 minuten in een voorverwarmde oven (175°C of ovenstand 3) Excuise kerstconsommé Voeg aan de inhoud van een blikje ossestaartsoep 50 gram zeer fijngesneden champignons, een eetlepel rauwe preiringen, twee eetlepels droge sherry, een mespunt cayennepeper en enkele stukjes crab uit blik toe. Verwarm de soep op een laag vuur, laat hem vooral niet meer koken. Serveer de soep in voorverwarmde soepkoppen. Hazerug met verse pepersaus Wrijf twee hazeruggen goed schoon en droog met keukenpapier. Strooi er zout, peper en rijkelijk thvm- poeder overheen. Wrijf dit stevig in het vlees. Laat dit even intrekken en verwarm intussen de oven voor op 175°C of gasovenstand 3. Smelt 100 gram boter in een grote koekenpan en zet tegelijk een braadslede in de oven. Braad de hazeruggen rondom snel bruin in de hete boter. Leg ze vervolgens in de braadslede in de oven. Fruit een zeer fijn gesnipperde ui in de overgebleven braadboter en voeg er twee eetlepels gehakte peterse lie aan toe. Roer drie eetlepels rode bessengelei door de braadboter en de inhoud van een klein blikje verse pepers (45 gr) zonder vocht. Meng dit alles door elkaar en schenk dan 1 slagroom of crème fraiche op kamertemperatuur bij de saus. Schenk de saus direkt over de twee hazeruggen in de oven. Laat de ruggen onder geregeld bedruipen 20 minuten in de ovenstaan.Het vlees is dan net j X mooi roze van kleur. T X Lepel het vlees dan met twee lepels van het X.. X middenbor en snijd het in plakjes. X Als garnituur eventueel kastagne- X puree, cranberriecompote en korrjf>(jj:g X gekookte spruitjes. r Warm bladerdeeg taartje met garnalen. X^ Laat een plakje diepvries bladerdeeg volgens de X aanwijzing ontdooien en rol het deeg uit. X Bekleed een met boter bestreken taartvorm X met lage rand, doorsnee 20 cm met het X deeg. Er kunnen ook eenpersoons- X vormpjes met het deeg worden be- X X kleed. Maak de bodem van te voren X X klaar en bewaar in de koelkast. X - X I’rik met een vork verschillende X X gaatjes in de deegbodem. X X Neem 200 gram Hollandse X X garnalen verdeel deze over X X de bodem (gepeld uiter- X A?::? X aard). X X Klop een eierdooier X X door X dl slagroom X X Schenk dit over de XX garnalen uit. X X Maal enkele X X keren met de X X pepermolen X X en zat het X X taartje XX 15a Flensjes Bak de flensjes op de gebruikelijke wijze. Vouw ze in vieren. Laat 2 dl koffie met 75 gr rietsuiker de inhoud van een blikje ossestaartsoep 50 inkoken tot het een stroopachtige massa is geworden. Vermeng dit met een glaasje Tia Maria en een glaasje Irish whisky. Jf. Schenk de saus over de flensjes uit JrjSj en garneer ze met een toefje r slagroom en een bolletje vanillc-ijs. Succes Bon apetite eat vantkkeliike PUTTEUWNM6 tttuiCAbei Topslager kerstspecialiteit ENGELS HAMMETJE een ambachtelijk hammetje, ingesmeerd met Ardenner mosterd en bruine suiker 2 uur in de oven op 125°. -4 4 4 4 4 4 4 4 Geen keukenwerk maar toch gezellig tafelen FONDUE-GOURMET of STEENGRILL vleesschotels t Deze week 6 halen - 4 betalen - 100 gr. A.C. 1992 LE WCKj

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Weekblad voor Waddinxveen | 1994 | | pagina 10