15.95
BLUE STILTON
LUXE KERSTTUTTIFRUTTI
catering
DINER
VOOR THUIS
GARNALENSALADE
7?5
KERSTSFEER BIJ
rpotnaaerte
39.95
-12.50
3.49
3.4’
jOC-^
Y]icolai
IS'VERNIEUWD!
I I l 1 j
Heeft u al vis op het kerstmenu?
LANGOUSTINE
X
KERSTIDEEÉN
1
U
Kaarsen in 12 kleuren
gerijpt in rode Port 100 gram voor
Wijnglazen 6 stuks
Wijnglas excelsior 19.95
Kristal karaf en kandelaar
VOOR KENNERS VAN
SMAAK EN KWALITEIT!!
Kipfilet kilo 14*95
Filet american of
Filet de Parma 100 gram fl *58
Qourmet Fondue Steengrill
op schaal voor 4 pers,
per kilo ƒ19.95
met gratis zegels
w.
Speciaal voor de far st dag on en nieuwjaar
faint u bestekken:
Slagerij AAD VAN WIJK
Goudserijweg 83
Boskoop (in Hoogvliet)
Tel. (0172) 21 25 45 /21 47 64
*Brouwer*
2e farstdag Fieerkijl<t farstbujj-ct in
het Tkantarium gebouw
met speciaal kinderbuffet en kerstman.
Thee-eet-ontbijtservies 6-pers. kerstvoordeel
Gero-bestek cassette 6 pers voor 275,-
VAN DE
ZXKAASPLANK
w<
Aanbiedingen geldig v.a. 18 dec. t/m 30 dec.
Zeevishandel Gert Koelewijnuit Spakenburg
Telefoon: (033) 298 44 89.
i
100 gram voor
500 gram voor
en nog veel meer
29.95
24.95
28.95
24.95
Tia Maria
24.95
Bailey's
49.95
17.95
19.95
16.95
- Xerststukkm
- JCerstdecoraties voor in Huis en in de kerstboom
- C/rote sortering kaarsen
- T)iv. doe-ket-zelf materialen
34.95
39.95
PALINGFILET 100 gram
ZALMFILET 100 gram SAMEN
5 soorten salades, luxe salades, party hapjes,
Hors d’Oeuvre en 4 gangen gourmet menu.
bel voor folder of info: (OI72) 21 ^.2 83
Luifelbaan 11
Waddinxveen
Tel. (0182) 63 22 58
Luxemburgse wijn soorten.
SPECIALE ZATERDAG AANBIEDING (za.
Passage 59
Waddinxveen
X Tel. (0182) 61 23 75
V X Goed-idee-winkel
Uw ‘Kerstdiner bij ’t Keldertje en de Lette
f62,50
A
A
k
k
Prijs ƒ67,50 kinderen ƒ35,-
bel voor folder of info: (OI72) 21 42 83
X *e.
M DAGELIJKS VERS
FRANS VOOR U GEBAKKEN I^Z/^5
BROOD EN UITERAARD OOK... BROOD
de bekende Franse en Italiaanse kazen.
En voor u geselecteerd een ruime keuze in
Franse- Italiaanse en f
^^ntegrihVerdTX 1
GARNALEN: Noorse 300 gram 6.50 •IJslandse 300 gram 10."
VERSE MOTEN ZALM
100 gram geen 3.25 maar 2.50 per 100 gram
Goed-idee-winkel
Passage 19 - Waddinxveen - (01 82) ól 12 44
14/12/96)
VOOR OP TOAST
voor
1
grote fles
BOSKOOP
Rum Bacardi
liter
Whisky Vat 69
liter
fles
Cointreau
fles
fles
K,:v.
K'-
OP OPJ
Voor do verwende wijndrinkers j
Wij staan elke zaterdag in de Zuidplas bij cirkelflats Havikhoek in Waddinxveen.
Wij staan nu ook elke woensdag bij het winkelcentrum "De Zuidplas".
Dagelijks
vers brood van
Blaemen-kadash^p
De Luifelbaan
Brederolaan 7
Tel: D132-314-1D3
Amaretto Wenneker
0.7 liter 16.95
i
de
tii
ev
vers uitgesneden
Kc
dii
be
Dj
Wf
za
be
ga
m
m
be
ta
In
m
hc
in
N.
fr
SE
2
v
s
d
t
d
g
v
v
e
s
d
I
F
d
1:
v
v
z
z
g
d
r
n
t
b
b
d
u
s
1
e
C
b
h
d
1:
f
b
e
ii
WUNKOPERU SLIJTERIJ
PuttêTaan 146 Tel. 0172-21S731
KERSTBALLEN
KERSTKLEDEN v.a. ƒ6.95
KERSTSERVETTEN
w Muscadet
L'Hyphernière 1
sur "Lie"
Verrukkelijke frisse witte
wijn ideaal bij garnalen
per fles 9.95 J
P.s. Let op. Bestel vroegtijdig. U kunt uw bestelling dinsdag 24 december ophalen.
Ook kunt u bij ons terecht voor een visschotel naar keuze.
Elke dinsdag en donderdag standplaats Kon. Wilhelminaplein van 9.00 tot 18.00 uur.
DE WINKEL, WAAR U NAAST EEN UITGEBREID ASSORTIMENT
BLOEMEN EN PLANTEN, EEN GEVARIEERD AANBOD AAN KERST ARTIKELEN VINDT.
DUS KOM VAN DE SFEER PROEVEN BIJ BLOEMEN-KADOSHOP JOLIJN.
WIJ ZIJN ALLE DAGEN GEOPEND VAN 9.00 UUR TOT 18.00 UUR. (ZONDAG GESLOTEN) DONDERDAG KOOPAVOND.
ONZE EXTRA KOOPAVONDEN ZIJN 19-20 EN 23 DECEMBER TOT 21.00 UUR.
ken. Bind de bouillon met aardappelmeel. Voeg de gekookte selderij toe en
maak de soep af met gehakt selderijgroen.
6 GANGEN KERSTMENU (4-6 personen)
GARNALENCOCKTAIL
HELDERE SELDERIJSOEP
BEEF WELLINGTON
KAASPLATEAU
MASCAMANDEL
KOFFIE/AMARETTO/BONBONS
GARNALENCOCKTAIL
Leg op de bodem van een royaal wijnglas wat ijsbergsla
en vul dit glas dan met een goede garnalensalade (het
liefst een zg. langoustine salade). Reken per persoon co.
f 75 gram. Versier de rand met een half schijfje citroen of een
mooi partje rode grapefruit. Garneer met wat peterselie of enkele
sprietjes verse bieslook.
Bij aankoop van 15,- aan boodschappen
EEN OVENVERS FRANS STOKBROOD GRATIS
Assiete van vis, gerookte paling, gerookte zalm en
garnalen met visdressing
of
Licht gerookte notenham, ardennerham met meloen
en een frambozendressing
of
Gerookte kalkoen op een bedje van appelsalade met een notendressing
Krachtige runderbouillon
of
lichtgebonden mosterdsoep
Tongrolletjes gevuld met gerookte zalm en een dillebieslooksaus
of
Varkenshaas tournedos met een romige garnalensaus
of
Haasbiefstuk met bospaddestoelensaus
Kerstdessert
s
Koffiedessert
't Keldertje
Burg. Colijnstraat 1
2771 GC Boskoop
Tel.: (0172)21 24 67
Fax: (0172) 21 84 66
Cognac Beugerolle
SUPERSTUNT
normaal 54.95 v.s.o.p. fles
normaal 99.95 Napoleon fles
Cognac Remy Martin
v.s.o.p. fles
Vieux van Zuylekom
35% alc. liter
Jonge Jenever Hooghoudt
liter
Bessenjenever Coebergh
liter
KERST" DRANKEN
BIJ GÉ DE SLIJTER
LEKKER GOEDKOOP
WIJNSUGGESTIE;
Een witte Loire wijn (Muscadet) en vervolgens een
goede Cote du Rhone. Vraag uw slijter om advies.
HELDERE SELDERIJSOEP
f 1 knolselderij, 1 liter bouillon, 10 gr. oordoppelmeel, Silvo selderijgroen.
De knolselderij in plakken snijden, schillen en wassen. In blokjes of kleine
reepjes snijden en deze in co. 1,5 kopje bouillon in ca. 10 minuten gaar ko-
KAASPLATEAU
Reken in totaal per persoon ca. 100/150 gram.
Er zijn vele mogelijkheden. Volg uw eigen smaak of
vraag advies aan uw kaasspecialist.
Suggestie: Camembert Calvados-Bleu d'Auvergne-Marcaire-
Gaperon. Ook een milde geitenkaas zal de echte liefhebber
bekoren!
MASCAMANDEL (van te voren klaar te maken)
250 gram MASCARPONE, 200 grom lange vingers, 150 gram gesmolten choco
lade, 200 gram bitterkoekjes, 50 gram geschaafde amandelen, 5 eetlepels melk,
ouniine
vis
E:
gt
d(
te
te
ze
N
g<
ai
ti
m
Pi
b(
g<
d<
D
V(
fr
ir
D
d<
te
w
bi
g<
k
VI
h
b:
O
h
d;
d;
hi
rt
n
v;
b
o<
E
n
n
a
b
Vi
a
v
V
d
h
E
P
a
1(
c
s
Si
n
g
ir
Indien u reserveert voor het 2e kerstdagdiner, gelieve uw menukeuze bekend te maken.
Kinder-ferstmenuutjef 17,50
Kipcocktailtje Tomatensoepje
Gehakte kinderbiefstuk met een lekker sausje
Pinguin-ijsje
De Lelie
ot ro w
Europapark 1
2408 EN Alphen aan den Rijn
Tel.: (0172) 47 09 72
Fax: (0172) 49 53 42
BEEF WELLINGTON
l kg ROSBEEF, 40 gr zachte boter, l fijngehakte ui, l bakje champignons, l pakje
diepvries bladerdeeg, l losgeklopt ei, peper, zout en voor de garnering wat takjes
waterkers of peterselie. Oven voorverwarmen op 190 graden.
l Vlees droogdeppen en inwrijven met wat boter.
X 40 minuten in de oven op de braadslee braden en af en toe bedruipen. Laat
X het vlees afkoelen. Bak in de resterende boter de ui zacht en voeg de ge-
X sneden champignons toe. Laat dit zolang bakken totdat het meeste vrij-
X gekomen vocht is verdampt. Voeg peper en zout naar smaak toe en
X loot ook dit ofkoelen. Verwarm de oven nu voor op 230 graden.
k X de ontdooide plakjes bladerdeeg uit tot een lap ter grootte
X van het vlees en leg deze lap op de ovenplaat. Leg de helft
X van het ui/champignonmengse in het midden van de deeg-
X lap en leg het vlees hierop. Doe de rest van het mengsel
X X bovenop het vlees. Smeer nu de randen van de lap in
X met ei en vouw de uiteinden goed om het vlees heen.
X X Sniid u'*wot overgebleven deeg eventueel wat
blaadjes of figuurtjes ter versiering bovenop.
Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en
zet het vlees 40 minuten in de hete oven.
Dek het de laatste 10 minuten af met
k aluminiumfolie.
X Leg het vlees op een voorverwarmde
X schaal en garneer met takjes water-
kers of peterselie. Snijd het vlees
in niet te dunne plakken en dien
onmiddellijk op.
Lekker bij krielaardappeltjes
l en aardappelkroketjes
met haricoverts, brocco-
li en vruchtencompó-
Het assortiment is uitgebreid met o.a.
OVENSCHALEN
MELOENBOLMES
TAARTKLEEDJES
Las Casas
fl/del Toqui semillon/
l 1995
f Witte klasse wijn uit Chili.
L Verrukkelijk bij salades en
visgerechten Ji
per fles 8.95 jr
f’ -Wsan- X Xm.i„eBellev1X
Cotes du Rhone ff/ Chateau Trocard ff Carbades
is een klasse apart ,jff Li import rode wijn jt 7^5 f
X^^per fles 9.9 5>^^ per fles 1 1 .95
(I1 a.C. Cótes du Rhone 1 I a.C. St. Estève 1990 li f een plaatje Ml met kersenlikeur I
Wl Voor de kenner een begrip Absolute top ijl !]l n qe /f
BAKKER
6 eetlepels suiker, 3 eieren, 2 glaasjes amaretto, l eetlepel koffie, l zakje
vanillesuiker.
Suiker, vanillesuiker en eidooiers opkloppen tot een dikke massa. In een aparte kom
de mascarpone met de melk opkloppen. Eiwitten apart opkloppen. Voeg aan de
Amaretto enkele eetlepels water toe en besprenkel hiermee de lange vingers.
De chocolade met 2 eetlepels water 'au bain marie' smelten. Roer de helft van
de fijngestampte bitterkoekjes door de eigeelmassa en voeg dan de
gesmolten chocola toe. Als laatste de opgeklopte eiwitten er doorheen
spatelen samen met de andere helft van de gestampte bitterkoekjes en
de geschaafde amandelen. Doe de lange vingers in een vorm en
verdeel hier overheen de massa. In de vriezer plaatsen. Koud
serveren.
>o
de kok
Tip van
BMB1I
o
O
o
o