15.95 BLUE STILTON LUXE KERSTTUTTIFRUTTI catering DINER VOOR THUIS GARNALENSALADE 7?5 KERSTSFEER BIJ rpotnaaerte 39.95 -12.50 3.49 3.4’ jOC-^ Y]icolai IS'VERNIEUWD! I I l 1 j Heeft u al vis op het kerstmenu? LANGOUSTINE X KERSTIDEEÉN 1 U Kaarsen in 12 kleuren gerijpt in rode Port 100 gram voor Wijnglazen 6 stuks Wijnglas excelsior 19.95 Kristal karaf en kandelaar VOOR KENNERS VAN SMAAK EN KWALITEIT!! Kipfilet kilo 14*95 Filet american of Filet de Parma 100 gram fl *58 Qourmet Fondue Steengrill op schaal voor 4 pers, per kilo ƒ19.95 met gratis zegels w. Speciaal voor de far st dag on en nieuwjaar faint u bestekken: Slagerij AAD VAN WIJK Goudserijweg 83 Boskoop (in Hoogvliet) Tel. (0172) 21 25 45 /21 47 64 *Brouwer* 2e farstdag Fieerkijl<t farstbujj-ct in het Tkantarium gebouw met speciaal kinderbuffet en kerstman. Thee-eet-ontbijtservies 6-pers. kerstvoordeel Gero-bestek cassette 6 pers voor 275,- VAN DE ZXKAASPLANK w< Aanbiedingen geldig v.a. 18 dec. t/m 30 dec. Zeevishandel Gert Koelewijnuit Spakenburg Telefoon: (033) 298 44 89. i 100 gram voor 500 gram voor en nog veel meer 29.95 24.95 28.95 24.95 Tia Maria 24.95 Bailey's 49.95 17.95 19.95 16.95 - Xerststukkm - JCerstdecoraties voor in Huis en in de kerstboom - C/rote sortering kaarsen - T)iv. doe-ket-zelf materialen 34.95 39.95 PALINGFILET 100 gram ZALMFILET 100 gram SAMEN 5 soorten salades, luxe salades, party hapjes, Hors d’Oeuvre en 4 gangen gourmet menu. bel voor folder of info: (OI72) 21 ^.2 83 Luifelbaan 11 Waddinxveen Tel. (0182) 63 22 58 Luxemburgse wijn soorten. SPECIALE ZATERDAG AANBIEDING (za. Passage 59 Waddinxveen X Tel. (0182) 61 23 75 V X Goed-idee-winkel Uw ‘Kerstdiner bij ’t Keldertje en de Lette f62,50 A A k k Prijs ƒ67,50 kinderen ƒ35,- bel voor folder of info: (OI72) 21 42 83 X *e. M DAGELIJKS VERS FRANS VOOR U GEBAKKEN I^Z/^5 BROOD EN UITERAARD OOK... BROOD de bekende Franse en Italiaanse kazen. En voor u geselecteerd een ruime keuze in Franse- Italiaanse en f ^^ntegrihVerdTX 1 GARNALEN: Noorse 300 gram 6.50 •IJslandse 300 gram 10." VERSE MOTEN ZALM 100 gram geen 3.25 maar 2.50 per 100 gram Goed-idee-winkel Passage 19 - Waddinxveen - (01 82) ól 12 44 14/12/96) VOOR OP TOAST voor 1 grote fles BOSKOOP Rum Bacardi liter Whisky Vat 69 liter fles Cointreau fles fles K,:v. K'- OP OPJ Voor do verwende wijndrinkers j Wij staan elke zaterdag in de Zuidplas bij cirkelflats Havikhoek in Waddinxveen. Wij staan nu ook elke woensdag bij het winkelcentrum "De Zuidplas". Dagelijks vers brood van Blaemen-kadash^p De Luifelbaan Brederolaan 7 Tel: D132-314-1D3 Amaretto Wenneker 0.7 liter 16.95 i de tii ev vers uitgesneden Kc dii be Dj Wf za be ga m m be ta In m hc in N. fr SE 2 v s d t d g v v e s d I F d 1: v v z z g d r n t b b d u s 1 e C b h d 1: f b e ii WUNKOPERU SLIJTERIJ PuttêTaan 146 Tel. 0172-21S731 KERSTBALLEN KERSTKLEDEN v.a. ƒ6.95 KERSTSERVETTEN w Muscadet L'Hyphernière 1 sur "Lie" Verrukkelijke frisse witte wijn ideaal bij garnalen per fles 9.95 J P.s. Let op. Bestel vroegtijdig. U kunt uw bestelling dinsdag 24 december ophalen. Ook kunt u bij ons terecht voor een visschotel naar keuze. Elke dinsdag en donderdag standplaats Kon. Wilhelminaplein van 9.00 tot 18.00 uur. DE WINKEL, WAAR U NAAST EEN UITGEBREID ASSORTIMENT BLOEMEN EN PLANTEN, EEN GEVARIEERD AANBOD AAN KERST ARTIKELEN VINDT. DUS KOM VAN DE SFEER PROEVEN BIJ BLOEMEN-KADOSHOP JOLIJN. WIJ ZIJN ALLE DAGEN GEOPEND VAN 9.00 UUR TOT 18.00 UUR. (ZONDAG GESLOTEN) DONDERDAG KOOPAVOND. ONZE EXTRA KOOPAVONDEN ZIJN 19-20 EN 23 DECEMBER TOT 21.00 UUR. ken. Bind de bouillon met aardappelmeel. Voeg de gekookte selderij toe en maak de soep af met gehakt selderijgroen. 6 GANGEN KERSTMENU (4-6 personen) GARNALENCOCKTAIL HELDERE SELDERIJSOEP BEEF WELLINGTON KAASPLATEAU MASCAMANDEL KOFFIE/AMARETTO/BONBONS GARNALENCOCKTAIL Leg op de bodem van een royaal wijnglas wat ijsbergsla en vul dit glas dan met een goede garnalensalade (het liefst een zg. langoustine salade). Reken per persoon co. f 75 gram. Versier de rand met een half schijfje citroen of een mooi partje rode grapefruit. Garneer met wat peterselie of enkele sprietjes verse bieslook. Bij aankoop van 15,- aan boodschappen EEN OVENVERS FRANS STOKBROOD GRATIS Assiete van vis, gerookte paling, gerookte zalm en garnalen met visdressing of Licht gerookte notenham, ardennerham met meloen en een frambozendressing of Gerookte kalkoen op een bedje van appelsalade met een notendressing Krachtige runderbouillon of lichtgebonden mosterdsoep Tongrolletjes gevuld met gerookte zalm en een dillebieslooksaus of Varkenshaas tournedos met een romige garnalensaus of Haasbiefstuk met bospaddestoelensaus Kerstdessert s Koffiedessert 't Keldertje Burg. Colijnstraat 1 2771 GC Boskoop Tel.: (0172)21 24 67 Fax: (0172) 21 84 66 Cognac Beugerolle SUPERSTUNT normaal 54.95 v.s.o.p. fles normaal 99.95 Napoleon fles Cognac Remy Martin v.s.o.p. fles Vieux van Zuylekom 35% alc. liter Jonge Jenever Hooghoudt liter Bessenjenever Coebergh liter KERST" DRANKEN BIJ GÉ DE SLIJTER LEKKER GOEDKOOP WIJNSUGGESTIE; Een witte Loire wijn (Muscadet) en vervolgens een goede Cote du Rhone. Vraag uw slijter om advies. HELDERE SELDERIJSOEP f 1 knolselderij, 1 liter bouillon, 10 gr. oordoppelmeel, Silvo selderijgroen. De knolselderij in plakken snijden, schillen en wassen. In blokjes of kleine reepjes snijden en deze in co. 1,5 kopje bouillon in ca. 10 minuten gaar ko- KAASPLATEAU Reken in totaal per persoon ca. 100/150 gram. Er zijn vele mogelijkheden. Volg uw eigen smaak of vraag advies aan uw kaasspecialist. Suggestie: Camembert Calvados-Bleu d'Auvergne-Marcaire- Gaperon. Ook een milde geitenkaas zal de echte liefhebber bekoren! MASCAMANDEL (van te voren klaar te maken) 250 gram MASCARPONE, 200 grom lange vingers, 150 gram gesmolten choco lade, 200 gram bitterkoekjes, 50 gram geschaafde amandelen, 5 eetlepels melk, ouniine vis E: gt d( te te ze N g< ai ti m Pi b( g< d< D V( fr ir D d< te w bi g< k VI h b: O h d; d; hi rt n v; b o< E n n a b Vi a v V d h E P a 1( c s Si n g ir Indien u reserveert voor het 2e kerstdagdiner, gelieve uw menukeuze bekend te maken. Kinder-ferstmenuutjef 17,50 Kipcocktailtje Tomatensoepje Gehakte kinderbiefstuk met een lekker sausje Pinguin-ijsje De Lelie ot ro w Europapark 1 2408 EN Alphen aan den Rijn Tel.: (0172) 47 09 72 Fax: (0172) 49 53 42 BEEF WELLINGTON l kg ROSBEEF, 40 gr zachte boter, l fijngehakte ui, l bakje champignons, l pakje diepvries bladerdeeg, l losgeklopt ei, peper, zout en voor de garnering wat takjes waterkers of peterselie. Oven voorverwarmen op 190 graden. l Vlees droogdeppen en inwrijven met wat boter. X 40 minuten in de oven op de braadslee braden en af en toe bedruipen. Laat X het vlees afkoelen. Bak in de resterende boter de ui zacht en voeg de ge- X sneden champignons toe. Laat dit zolang bakken totdat het meeste vrij- X gekomen vocht is verdampt. Voeg peper en zout naar smaak toe en X loot ook dit ofkoelen. Verwarm de oven nu voor op 230 graden. k X de ontdooide plakjes bladerdeeg uit tot een lap ter grootte X van het vlees en leg deze lap op de ovenplaat. Leg de helft X van het ui/champignonmengse in het midden van de deeg- X lap en leg het vlees hierop. Doe de rest van het mengsel X X bovenop het vlees. Smeer nu de randen van de lap in X met ei en vouw de uiteinden goed om het vlees heen. X X Sniid u'*wot overgebleven deeg eventueel wat blaadjes of figuurtjes ter versiering bovenop. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en zet het vlees 40 minuten in de hete oven. Dek het de laatste 10 minuten af met k aluminiumfolie. X Leg het vlees op een voorverwarmde X schaal en garneer met takjes water- kers of peterselie. Snijd het vlees in niet te dunne plakken en dien onmiddellijk op. Lekker bij krielaardappeltjes l en aardappelkroketjes met haricoverts, brocco- li en vruchtencompó- Het assortiment is uitgebreid met o.a. OVENSCHALEN MELOENBOLMES TAARTKLEEDJES Las Casas fl/del Toqui semillon/ l 1995 f Witte klasse wijn uit Chili. L Verrukkelijk bij salades en visgerechten Ji per fles 8.95 jr f’ -Wsan- X Xm.i„eBellev1X Cotes du Rhone ff/ Chateau Trocard ff Carbades is een klasse apart ,jff Li import rode wijn jt 7^5 f X^^per fles 9.9 5>^^ per fles 1 1 .95 (I1 a.C. Cótes du Rhone 1 I a.C. St. Estève 1990 li f een plaatje Ml met kersenlikeur I Wl Voor de kenner een begrip Absolute top ijl !]l n qe /f BAKKER 6 eetlepels suiker, 3 eieren, 2 glaasjes amaretto, l eetlepel koffie, l zakje vanillesuiker. Suiker, vanillesuiker en eidooiers opkloppen tot een dikke massa. In een aparte kom de mascarpone met de melk opkloppen. Eiwitten apart opkloppen. Voeg aan de Amaretto enkele eetlepels water toe en besprenkel hiermee de lange vingers. De chocolade met 2 eetlepels water 'au bain marie' smelten. Roer de helft van de fijngestampte bitterkoekjes door de eigeelmassa en voeg dan de gesmolten chocola toe. Als laatste de opgeklopte eiwitten er doorheen spatelen samen met de andere helft van de gestampte bitterkoekjes en de geschaafde amandelen. Doe de lange vingers in een vorm en verdeel hier overheen de massa. In de vriezer plaatsen. Koud serveren. >o de kok Tip van BMB1I o O o o

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Weekblad voor Waddinxveen | 1996 | | pagina 16