DONDERDAG 4 JUL110.00 UUR
€499,
Lamskoteletten met abrikozen
rx
c
agS
K<’iiiiigliiiiencg ia
Bo§X°°P tel. (0172) 21 31 29
excla§ief
aanbiednigeii A
ei) SpijKe€broel$eil
GROTE COLLECTIE BEDTEXTIEL
TE VEEL OM OP TE NOEMEN
MAXI
BED
MAXI
lBED,
MAXI
BED
MAXI
.BEDj
50 TOT 80%
KORTI INI G
DIVERSE SHOWROOM EN RESTANTPARTIJ
AANBIEDINGEN - ZORG DAT U ERBIJ BENT
°P de
gefiele
z°pjer-
collectje
^Dé slaapdiscounter
voor goede bedden beddengoed
"vaViztje
t/w
Xofting
11
«1%
B 1
Proef het voorjaar met
Nederlands lamsvlees
1
NU VAN DEZE ALLES VERPLETTERENDE PRIJZENSLAG
AANBIEDING:
TEXTIEL:
3dg.
MODERN LEDIKANT BEUKEN (KOREAANS)
INCL LATTENBODEM MATRAS! VAN 1095;-
OP MATRASSEN -
BODEMS - LEDIKANTEN -
KUSSENS - BEDTEXTIEL
I
O
I
TOTALE:
VANAF:
AANBIEDING:
PROFITEER:
VOORBEELD:
OP=OP:
O
II
PRIJSKRAKER
f I
a
100% NATUURLATEX MATRAS
NASA 7 CM TEMPCEL MATRAS
HOTELBOXSPRINGS
HOOFDKUSSENS DIVERSE
NU 2E GRATIS
xs
1
f
f
O’/-/
t
is
5
’W~S
i
DEKBED!
KUSSEN
GRATIS
1M/S
Joubertstraat 34a 2806 GE Gouda Tel. (0182) 67 87 23
Oranjestraat 3-5 3111 AM Schiedam Tel. (OIO) 273 23 66
Slinge 423 3085 ES Rotterdam Zuid Tel. (OIO) 480 17 49
VAN €495,- nu 169
VAN €495,- nu 169
VAN €395,- nu 130
SS|S::
lo
-
F met 5 jaar garantie!
- -*•
mm
35 g
I
1|
1
-O
GOUDA
FF-
-
Seniorenledikant elektrische
lattenbodem latex matras
van J9957- nu 490,-
1
I I
I
LEEGVERKOOP
•f
WAD.VEEN/ALPHEN
•f
Sï
F
'4
fa.
1 -O-^t
'Si
OPRUIMIh
^zlTMTHPr^U 1p
eï H JIJ JIJ ia 1 eJclJI ia
.^S‘
Breed assortiment
Lamsvlees van eigen bodem is
puur genieten. Het steekt qua
smaak en samenstelling 'met
kop en schouders' boven bui
tenlands lamsvlees uit. Neem
bijvoorbeeld het Texels lams-
3. Bak de koteletten volgens de bereidings
wijze, bakkerellen (zie voor techniek
S www.vlees.nl).
behalve hoogwaardige eiwit
ten ook mineralen zoals ijzer,
zink en verschillende vitami
nes: vitamine B1, B6, B12 en
vitamine D.
13.00-17.30 uur
10.00-17.30 uur
SPOORLIJN
(bij spoortunnel)
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Dit gerecht bevat 47% van de aanbevolen
dagelijkse hoeveelheid (ADH) ijzer voor
vrouwen en 79% voor mannen.
=5
o
iz->
1
l
Lamsvlees is een puur kwali
teitsproduct dat zich leent
voor vele verrassende gerech
ten. In deze tijd van het jaar is
het vlees op z'n allermooist.
De smaak is voortreffelijk en
het vlees is lekker zacht en
mals. Lamsvlees is heerlijk om
te grillen, te bakkerellen of te
braden in de oven. Maar ook
op de barbecue komt het
prima tot zijn recht. Een mooi
product om zelf mee aan de
slag te gaan. Ook in de bete
re restaurants is Nederlands
lamsvlees volop verkrijgbaar.
Recepten: zie
www.vlees.nl
Speciaal op het gebied van
lekkere recepturen heeft het
Voorlichtingsbureau Vlees de
folder 'Lamsvlees Mals vlees
om nu van te genieten'
samengesteld. Hierin staan
niet alleen recepten, maar ook
allerlei tips en wetenswaardig
heden over de bereiding van
lamsvlees. De folder is gratis
via de website www.vlees.nl
aan te vragen. Op dezelfde
website staan ook nog tal van
andere heerlijke vleesrecep-
ten, die eenvoudig zijn te
raadplegen. Ze bieden een
schat aan culinaire inspiratie
voor het bereiden van een
heerlijk (lams)vleesgerecht.
'witte goud' van Limburgse
bodem laat zich heel goed
smaken met een mooi gebra
den lamsbout. Echt een
gerecht voor fijnproevers!
Nederlands lamsvlees is een echte primeur van eigen bodem.
Met name, in het voorjaar, is het vlees op z'n allerlekkerst. Er
is niet alleen volop keuze uit vele soorten lamsvlees, het kan
ook op tal van manieren heerlijk worden bereid. Zeker nu in
de lente smaakt het voortreffelijk in combinatie met verse
voorjaarsgroenten.
Lékker met Vlaamse frieten en venkelsalade
met gewelde abrikozen en walnoten.
Voedingswaarde per persoon:
energie
eiwit:
vet:
1Hak de abrikozen zeer fijn tot moes.
Vermeng ze met de olie en voeg naar
smaak lamsvleeskruiden toe. Laat dit even
op elkaar inwerken en roer regelmatig.
2. Masseer vervolgens de lamskoteletten in
met dit oliemengsel.
Zet de lamskoteletten ca. 30 minuten
afgedekt buiten de koelkast in de
11 Ida li idVC.
""X-CT^strechtI
SCHOONHOVEfAy
ca. 2236 kj (539 kcal)
44 g
koolhydraten:2 g
Ijzer: 7.1 mg
vlees. De vlees/ bot verdeling
en vlees/vetverhouding is ide
aal, wat de smaak ten goede
komt. Er is slechts één maar:
Nederlands lamsvlees is niet
overal verkrijgbaar. Een
beperkt aantal supermarkten
en slagerijen hebben het in
hun assortiment. Maar deze
kiezen dan ook duidelijk voor
de kwaliteit van het
Nederlands lamsvlees. Binnen
dat assortiment is er overi
gens wel behoorlijk wat varia
tie. U kunt onder meer kiezen
uit lamsgehakt, lamsshoarma,
lamsschouder, koteletten,
lamsbout en lamshaas.
Culinaire combinaties
Lamsvlees laat zich met tal
van andere producten en
ingrediënten combineren.
Neem bijvoorbeeld verse
12 lamskoteletten (ca 60 gram per stuk)
4 eetlepels abrikozenolie (evt notenolie)
4 abrikozen (gedroogde)
lamsvleeskruiden
:7:
voorjaarsgroenten. Peultjes,
lamsoren, jonge sperzieboon
tjes en verse doperwten van
eigen bodem smaken er
heerlijk bij. Een onvervalst
klassiek gerecht is lamsvlees
met Hollandse asperges. Het
Waar vindt u Maxi Bed in deze regio:
Joubertstraat 34a
Open: maandag
di. t/m vrij,
donderdag tot 21.00 uur
zaterdag 10.00-17.00 uur
VRIJ PARKEREN VOOR DE DEUR!
Voor handelaren alléén maandagmorgen
volgens afspraak.
Verse kruiden zijn ook heel
lekker met lamsvlees te com
bineren. Tijm, rozemarijn,
salie en munt verrijken de
smaak van het vlees. Een
teentje knoflook zorgt voor
een heerlijk aroma.
Niet alleen qua smaak, ook
qua voedingswaarde doet
het Nederlands lamsvlees het
meer dan uitstekend. Want
behalve dat het vlees licht
verteerbaar is, bevat het heel
veel waardevolle voeding
stoffen. Lamsvlees levert
HUK*- v.
y -