DONDERDAG 4 JUL110.00 UUR €499, Lamskoteletten met abrikozen rx c agS K<’iiiiigliiiiencg ia Bo§X°°P tel. (0172) 21 31 29 excla§ief aanbiednigeii A ei) SpijKe€broel$eil GROTE COLLECTIE BEDTEXTIEL TE VEEL OM OP TE NOEMEN MAXI BED MAXI lBED, MAXI BED MAXI .BEDj 50 TOT 80% KORTI INI G DIVERSE SHOWROOM EN RESTANTPARTIJ AANBIEDINGEN - ZORG DAT U ERBIJ BENT °P de gefiele z°pjer- collectje ^Dé slaapdiscounter voor goede bedden beddengoed "vaViztje t/w Xofting 11 «1% B 1 Proef het voorjaar met Nederlands lamsvlees 1 NU VAN DEZE ALLES VERPLETTERENDE PRIJZENSLAG AANBIEDING: TEXTIEL: 3dg. MODERN LEDIKANT BEUKEN (KOREAANS) INCL LATTENBODEM MATRAS! VAN 1095;- OP MATRASSEN - BODEMS - LEDIKANTEN - KUSSENS - BEDTEXTIEL I O I TOTALE: VANAF: AANBIEDING: PROFITEER: VOORBEELD: OP=OP: O II PRIJSKRAKER f I a 100% NATUURLATEX MATRAS NASA 7 CM TEMPCEL MATRAS HOTELBOXSPRINGS HOOFDKUSSENS DIVERSE NU 2E GRATIS xs 1 f f O’/-/ t is 5 ’W~S i DEKBED! KUSSEN GRATIS 1M/S Joubertstraat 34a 2806 GE Gouda Tel. (0182) 67 87 23 Oranjestraat 3-5 3111 AM Schiedam Tel. (OIO) 273 23 66 Slinge 423 3085 ES Rotterdam Zuid Tel. (OIO) 480 17 49 VAN €495,- nu 169 VAN €495,- nu 169 VAN €395,- nu 130 SS|S:: lo - F met 5 jaar garantie! - -*• mm 35 g I 1| 1 -O GOUDA FF- - Seniorenledikant elektrische lattenbodem latex matras van J9957- nu 490,- 1 I I I LEEGVERKOOP •f WAD.VEEN/ALPHEN •f Sï F '4 fa. 1 -O-^t 'Si OPRUIMIh ^zlTMTHPr^U 1p eï H JIJ JIJ ia 1 eJclJI ia .^S‘ Breed assortiment Lamsvlees van eigen bodem is puur genieten. Het steekt qua smaak en samenstelling 'met kop en schouders' boven bui tenlands lamsvlees uit. Neem bijvoorbeeld het Texels lams- 3. Bak de koteletten volgens de bereidings wijze, bakkerellen (zie voor techniek S www.vlees.nl). behalve hoogwaardige eiwit ten ook mineralen zoals ijzer, zink en verschillende vitami nes: vitamine B1, B6, B12 en vitamine D. 13.00-17.30 uur 10.00-17.30 uur SPOORLIJN (bij spoortunnel) Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: ca. 20 minuten Dit gerecht bevat 47% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) ijzer voor vrouwen en 79% voor mannen. =5 o iz-> 1 l Lamsvlees is een puur kwali teitsproduct dat zich leent voor vele verrassende gerech ten. In deze tijd van het jaar is het vlees op z'n allermooist. De smaak is voortreffelijk en het vlees is lekker zacht en mals. Lamsvlees is heerlijk om te grillen, te bakkerellen of te braden in de oven. Maar ook op de barbecue komt het prima tot zijn recht. Een mooi product om zelf mee aan de slag te gaan. Ook in de bete re restaurants is Nederlands lamsvlees volop verkrijgbaar. Recepten: zie www.vlees.nl Speciaal op het gebied van lekkere recepturen heeft het Voorlichtingsbureau Vlees de folder 'Lamsvlees Mals vlees om nu van te genieten' samengesteld. Hierin staan niet alleen recepten, maar ook allerlei tips en wetenswaardig heden over de bereiding van lamsvlees. De folder is gratis via de website www.vlees.nl aan te vragen. Op dezelfde website staan ook nog tal van andere heerlijke vleesrecep- ten, die eenvoudig zijn te raadplegen. Ze bieden een schat aan culinaire inspiratie voor het bereiden van een heerlijk (lams)vleesgerecht. 'witte goud' van Limburgse bodem laat zich heel goed smaken met een mooi gebra den lamsbout. Echt een gerecht voor fijnproevers! Nederlands lamsvlees is een echte primeur van eigen bodem. Met name, in het voorjaar, is het vlees op z'n allerlekkerst. Er is niet alleen volop keuze uit vele soorten lamsvlees, het kan ook op tal van manieren heerlijk worden bereid. Zeker nu in de lente smaakt het voortreffelijk in combinatie met verse voorjaarsgroenten. Lékker met Vlaamse frieten en venkelsalade met gewelde abrikozen en walnoten. Voedingswaarde per persoon: energie eiwit: vet: 1Hak de abrikozen zeer fijn tot moes. Vermeng ze met de olie en voeg naar smaak lamsvleeskruiden toe. Laat dit even op elkaar inwerken en roer regelmatig. 2. Masseer vervolgens de lamskoteletten in met dit oliemengsel. Zet de lamskoteletten ca. 30 minuten afgedekt buiten de koelkast in de 11 Ida li idVC. ""X-CT^strechtI SCHOONHOVEfAy ca. 2236 kj (539 kcal) 44 g koolhydraten:2 g Ijzer: 7.1 mg vlees. De vlees/ bot verdeling en vlees/vetverhouding is ide aal, wat de smaak ten goede komt. Er is slechts één maar: Nederlands lamsvlees is niet overal verkrijgbaar. Een beperkt aantal supermarkten en slagerijen hebben het in hun assortiment. Maar deze kiezen dan ook duidelijk voor de kwaliteit van het Nederlands lamsvlees. Binnen dat assortiment is er overi gens wel behoorlijk wat varia tie. U kunt onder meer kiezen uit lamsgehakt, lamsshoarma, lamsschouder, koteletten, lamsbout en lamshaas. Culinaire combinaties Lamsvlees laat zich met tal van andere producten en ingrediënten combineren. Neem bijvoorbeeld verse 12 lamskoteletten (ca 60 gram per stuk) 4 eetlepels abrikozenolie (evt notenolie) 4 abrikozen (gedroogde) lamsvleeskruiden :7: voorjaarsgroenten. Peultjes, lamsoren, jonge sperzieboon tjes en verse doperwten van eigen bodem smaken er heerlijk bij. Een onvervalst klassiek gerecht is lamsvlees met Hollandse asperges. Het Waar vindt u Maxi Bed in deze regio: Joubertstraat 34a Open: maandag di. t/m vrij, donderdag tot 21.00 uur zaterdag 10.00-17.00 uur VRIJ PARKEREN VOOR DE DEUR! Voor handelaren alléén maandagmorgen volgens afspraak. Verse kruiden zijn ook heel lekker met lamsvlees te com bineren. Tijm, rozemarijn, salie en munt verrijken de smaak van het vlees. Een teentje knoflook zorgt voor een heerlijk aroma. Niet alleen qua smaak, ook qua voedingswaarde doet het Nederlands lamsvlees het meer dan uitstekend. Want behalve dat het vlees licht verteerbaar is, bevat het heel veel waardevolle voeding stoffen. Lamsvlees levert HUK*- v. y -

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Weekblad voor Waddinxveen | 2002 | | pagina 6