Vrolijke zomermode bij La Mer en Dabasto hètw,fl van hèt winkelhart Van den Berg maakt paaseitjes en paasbroodjes voor een geslaagd paasfeest Spijkerbroek kelhsrf tfaddint'/een reenfield&co Linnenbroek \B7 «W vlaaien waar de winkelier zijn klanten kent, waar u een cadeau voor iedere ONTBUTMAND ede kie rrrT'crrr'Lb Cadeautip: de Passage-bon S H I R iedere jeans waar voldoende en gratis parkeerplaatsen zijn, gelegenheid kunt vinden, n.L de passagebon. Verkrijgbaar èn in te leveren bij alle aangesloten Passagewinkeliers l 5 kleuren bij Wrangler rïglNOIZE 22 voor van 35,- voor CHOCOLADE PAASEIEREN, HAZEN EN KIPPEN Jeans&casual O QjJJïbP 7-^ voor (jfJ'fïV' Kanaalstraat 151c verschil lende ontbijten Onze portyservice- of deling kon u behulpzaam zijn met: Hét kado waar men vroeg zijn bed voor uit komt! Ml weekend 150 gr. eigen gemaakte bonbonnetjes nu: O ca m e s j e ci r> s von€7/° SCOTCH&SODA i 11 flTTi o c r t 21A Passagenieuws vol met vers fruit met echte advocaat 45 <C A R S MaRTOMOD ben het allemaal.” Nee, de zomermode is allerminst saai. En om zeker niet uitgekeken te raken, wisselt de collectie elke maand. Bij La Mer vindt je kleuren en smaken”, vertelt Ton die zelf vrolijk wordt van de vooral kleding van Mexx, Esprit, Street One, ZIZO, xxbymexx, EDC en Vero Moda. Da Basto specialiseert zich meer in de merken Cecil en Carbone. „Bij Dabasto lopen de maten tot xxl of tot 46 en ook hier hebben we elke maand een nieuwe col lectie”, vertelt Jaco. „Cecil staat bekend om haar fancy broeken Haal een deelnameformulier in de winkel. Voor inlichtingen: Kom langs in de winkel of bel: 0182- 61 20 44. Voor inlichtingen: Kom langs in de winkel of bel: 0182-61 20 44. Passage 31, Waddinxveen, tel.: 0182-612044 Lange Groenendaal 32, Gouda. tel.: 0182-529975 Vanaf 20 mei organiseren wij weer divene CHOCOLADE WORKSHOPS! kleurtjes erin te gooien. Met brood is Van den Berg ook dit jaar weer creatief geweest. Het ontbijt kan bijvoorbeeld in paas- stemming worden gedekt met de paasstollen, bolbroodjes en de paashazen en -hanen. „Het Paashazenbroodje is er eentje waarin een ei op de buik is mee- I VAN DEN BERGl |».«a»T»«W»u»U>Klj www.vd-berg.nl 2495 ook een groot assortiment van ambachtelijk bereide eitjes in vijftien smaken in de winkel lig- hij elk jaar weer nieuwe vrolijke De eerste mooie lentedagen hebben we gehad en daarmee is de zomer in aantocht. Tijd om de kledingkasten opnieuw Dit te spitten. De truien ver dwijnen langzaam naar een plekje achter in de kast,T-shirts en linnen broeken komen weer volop tevoorschijn. En met de zomermode van 2003 wordt het er alleen maar vrolijker op. Want de mode kent vooral veel kleuren. „Dit jaar voert niet èèn kleur de boventoon, maar is het gewoon heel kleurrijk”, vertelt Jaco Groeneveld, die onder meer de winkels La Mer en Dabasto in de Passage runt. „Knalkleuren kun je wel zeggen, terwijl ook de army kleuren weer terugko men.” Ook zijn de linnenbroe- ken helemaal in.Vorig jaar zagen we er al een paar, dit jaar zijn ze echt hot.Vooral in de lengte van 7/8 zijn ze veel te vinden. Net als ajour truien, of te wel: gehaakt! En ook de Denim Jeans verdwijnt niet uit het assortiment. „Je kunt je deze zomer supervrouwelijk kle den”, gaat Jaco verder. Natuurlijk past ook het schoei sel zich aan de zomer aan.Voor 2003 is dat, net als de kleuren, heel divers. „Naf Naf schoenen, teenslippers, laarzen, we heb- oranjekoek, chocola, tompoezen enzovoorts.Tien dagen daarna is het moederdag en uiten we onze creativiteit in heerlijke taarten en broodjes. Dan staat Pinksteren al weer snel voor de deur en bedenken we een leuke luilakvariatie. Het is dus altijd feest bij ons in de zaak.” en wat ruimer vallende shirts, Carbone brengt veel linnen vooral in de tinten van de natuur.” (Foto: Sjaak Noteboom.) Het is volop Pasen bij Partyservice Van den Berg. En dat betekent de grootste cho- coladetijd sinds sinterklaas. Want wie ambachtelijk bereide paaseitjes of paashaas wil, moet bij Van den Berg zijn. Voor wie zelf eens een paasei tje wilde maken, organiseerde de Van den Berg dit jaar drie keer een workshop die allen heel goed liepen. De laatste was deze week. „De cursisten konden zelf de vulling kiezen, bijvoorbeeld champagne, hazel noot of cointreau, ze kleurden de eitjes in en monteerden ze dicht. Om iets heel feestelijks mee naar huis te nemen, maak ten ze er ook marsepeindeco- raties als blaadjes of narcissen bij en pakten ze de 27 eitjes leuk in”, vertelt Ton van den Berg. De workshops bevallen zo goed, dat de bakkerij heeft besloten om in totaal tien workshops door het jaar heen te geven. „De volgende zal net na moederdag zijn, dan maken we bonbons. Leuk cadeautje om je moeder zo’n workshop cadeau te doen”, tipt Ton. Ook rond de herfst en natuurlijk sin- gen. „Paaseitjes in vele soorten, terklaas zullen workshops op het programma staan. Maar paaseitjes zelf maken is mis- voorjaarskleuren. „We hebben schien niet aan iedereen ze in roze, lichtgroen, lichtgeel, besteed, dus heeft Van den Berg echt gezellige voorjaarskleur- tjes.” Alleen puur en melk vindt hij maar somber en dus besluit gebakken. Klaar om te bellen en het bolletje mee te beleggen”, vertelt Ton. Al zes weken voor de Pasen, beginnen hij en zijn medewerkers met de voorbe reidingen voor dit feest. En is Pasen voorbij, dan volgt tien dagen later alweer koninginne dag. „Voor ons een periode van i'

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Weekblad voor Waddinxveen | 2003 | | pagina 17