['U I I Ook voor de nascholing i Het Qzfoor Systeem TRICOM.NL Met z’n achten smullen van Gigot d’agneau aux epinard 1 i l„ 30 optiek De scholen gaan weer beginnen! Kwaliteit, gemak en service voorjarenlang hoorplezier Aanbieding geldt van 11 t/m 20 Augustus “op alle op voorraad zijnde fietsen T I y Burg. Colijnstraat 53 2771 GG Boskoop Tel: 0172 - 21 68 87 I motor, werk, slapen, zwemmen, etc. Hoortoestellen Brillen Contactlenzen Optometrie T -> Elke drie jaar recht op een vergoeding Opleiding C, C-E en E bij B verkeefsschoo! 0182-640442 0654-763015 Oranjelaan 2 Waddinxveen I 1 De Zonnebloem kleurt je wereld. Ook bij jou in de buurt. Doe mee: word vrijwilliger of donateur Burg. Colijnsstraat 21 2771 GE Boskoop 0172-214637 info@colpaoptiek.nl www.colpaoptiek.nl DE ZONNEBLOEM Ook voor maatwerk gehoorbescherming voor - ■n Horen op niveau. Hoorservice op maat O Ml Mn Gratis advertentie van 501.50 -» ServicePas voor verlies en schade -> Dertig dagen gratis uitprobeertijd -» Jaar na jaar hoorplezier zonder zorgen Kijk op www.zonnebloem.nl of bel met 0900-50004000. Want de Zonnebloem is ook op zoek naar jou. De vrijwilligers van de Zonnebloem geven elke dag kleur aan het leven van zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen, leder op hun eigen manier, in hun eigen omgeving. Door samen een blokje om te gaan, door een huisbezoekje of als begeleider bij Zonnebloem uitstapjes en vakanties. Ook bij jou in de buurt is de Zonnebloem op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Naar mensen die dichtbij iets willen betekenen voor een ander. En naar men sen die de vrijwilligersorganisatie in beweging willen houden met hun financiële steun. s 1 i 5 1 f I 1 1 I 1 t 1 1 c I I i i e 2 2 ■Rl Nationale Veieniging aantal keren en serveer dé bout in een grote schaal met een rand spinazie en overgoten met jus. Strooi er wat peterselie over. Geef er een mooie sla bij en pommes de terre róties; een kilo in stukjes gesneden vastkokende aardappel die met knoflook de pan in gaat. In die pan zit dan twee eetlepels olijfolie en 50 gram boter. Op hoog voor onder voortdurend omscheppen laten kleuren en heel vaak de pan omschud den zodat de aardappelstukjes aan alle kanten kleuren. Vuur temperen en zo’n 20 minu ten laten bakken onder vaak omscheppen. Een mooie Rioja er bij schenken! Cor van den Burg Met een lamsbout met been weet ik wel raad. Een bol knoflook pakken, de peper- en zoutmolen er bij en lamsbout met spinazie uit de oven maken. Niet moeilijk, maar let wel op: het vlees moet op het bot rosé blijven, want als het doorslaat is er weinig meer aan. Koop voor 8 personen anderhalve kilo lamsbout en 2 kilo spinazie. Pel tien tenen knoflook en hak een soeplepel vol peterselie. En hou de boter en olijfolie onder handbereik. Maak tien inkepingen in de bout en steek daar de teen tjes knoflook in. Wrijf het vlees met zout en ruim peper in, beboter het geheel en leg het in een beboterde ovenscho tel. Verwarm de ovenschotel voor op 220 graden, schuif de schotel er in en laat de bout in 40 minuten (houd een tijd van 30 minuten per kilo aan) mooi goudbruin worden. Van tijd tot tijd de bout met de eigen jus bedruipen. Was de verse spinazie en zet die aan het eind van de kooktijd van het vlees op met aanhangend water. In een paar minuten laten slinken, er grof zeezout over strooien en even warm houden. Snij de bout met een scherp mes in plakken aan tot op het bot en maak het vlees er van los, doe dat nog een

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Weekblad voor Waddinxveen | 2011 | | pagina 16