['U
I
I
Ook voor de
nascholing
i
Het Qzfoor Systeem
TRICOM.NL
Met z’n achten smullen van
Gigot d’agneau aux epinard
1
i
l„
30 optiek
De scholen gaan weer beginnen!
Kwaliteit, gemak en service
voorjarenlang hoorplezier
Aanbieding geldt van 11 t/m 20 Augustus
“op alle op voorraad zijnde fietsen
T
I
y
Burg. Colijnstraat 53 2771 GG Boskoop Tel: 0172 - 21 68 87
I
motor, werk, slapen, zwemmen, etc.
Hoortoestellen
Brillen
Contactlenzen
Optometrie
T
-> Elke drie jaar recht op een vergoeding
Opleiding C, C-E en E bij B
verkeefsschoo!
0182-640442 0654-763015
Oranjelaan 2 Waddinxveen
I
1
De Zonnebloem kleurt je wereld.
Ook bij jou in de buurt.
Doe mee:
word vrijwilliger of donateur
Burg. Colijnsstraat 21
2771 GE Boskoop
0172-214637
info@colpaoptiek.nl
www.colpaoptiek.nl
DE ZONNEBLOEM
Ook voor maatwerk gehoorbescherming voor
-
■n
Horen op niveau. Hoorservice op maat
O
Ml
Mn
Gratis advertentie
van 501.50
-» ServicePas voor verlies en schade
-> Dertig dagen gratis uitprobeertijd
-» Jaar na jaar hoorplezier zonder zorgen
Kijk op www.zonnebloem.nl of bel met 0900-50004000.
Want de Zonnebloem is ook op zoek naar jou.
De vrijwilligers van de Zonnebloem geven elke dag
kleur aan het leven van zieken, gehandicapten en
hulpbehoevende ouderen, leder op hun eigen manier,
in hun eigen omgeving. Door samen een blokje om
te gaan, door een huisbezoekje of als begeleider bij
Zonnebloem uitstapjes en vakanties.
Ook bij jou in de buurt is de Zonnebloem op zoek
naar nieuwe vrijwilligers. Naar mensen die dichtbij
iets willen betekenen voor een ander. En naar men
sen die de vrijwilligersorganisatie in beweging willen
houden met hun financiële steun.
s
1
i
5
1
f
I
1
1
I
1
t
1
1
c
I
I
i
i
e
2
2
■Rl Nationale Veieniging
aantal keren en serveer dé bout
in een grote schaal met een
rand spinazie en overgoten met
jus. Strooi er wat peterselie
over. Geef er een mooie sla
bij en pommes de terre róties;
een kilo in stukjes gesneden
vastkokende aardappel die met
knoflook de pan in gaat. In
die pan zit dan twee eetlepels
olijfolie en 50 gram boter. Op
hoog voor onder voortdurend
omscheppen laten kleuren en
heel vaak de pan omschud
den zodat de aardappelstukjes
aan alle kanten kleuren. Vuur
temperen en zo’n 20 minu
ten laten bakken onder vaak
omscheppen. Een mooie Rioja
er bij schenken!
Cor van den Burg
Met een lamsbout met
been weet ik wel raad. Een
bol knoflook pakken, de
peper- en zoutmolen er bij
en lamsbout met spinazie
uit de oven maken. Niet
moeilijk, maar let wel op:
het vlees moet op het bot
rosé blijven, want als het
doorslaat is er weinig meer
aan.
Koop voor 8 personen
anderhalve kilo lamsbout
en 2 kilo spinazie. Pel tien
tenen knoflook en hak een
soeplepel vol peterselie. En
hou de boter en olijfolie
onder handbereik.
Maak tien inkepingen in de
bout en steek daar de teen
tjes knoflook in. Wrijf het
vlees met zout en ruim peper
in, beboter het geheel en leg
het in een beboterde ovenscho
tel. Verwarm de ovenschotel
voor op 220 graden, schuif de
schotel er in en laat de bout
in 40 minuten (houd een tijd
van 30 minuten per kilo aan)
mooi goudbruin worden. Van
tijd tot tijd de bout met de
eigen jus bedruipen. Was de
verse spinazie en zet die aan
het eind van de kooktijd van
het vlees op met aanhangend
water. In een paar minuten
laten slinken, er grof zeezout
over strooien en even warm
houden. Snij de bout met een
scherp mes in plakken aan tot
op het bot en maak het vlees
er van los, doe dat nog een