Goudsche Courant, zaterdag 1 februari 1919

M iij i éir r FmiEK M IflSTElPltm m lEIKÏUItEI ii MOTilEU AANliéa wan EItttfisclte litlit 1 Intlitiislillatigs J VAM Gdlüi Oóuda Vaat IM lli l k tiMM A i i n iw JU n muil i siar t w jegroial legg ndr mri d otdiftmttHr f gi nauwke rlgi i td di r kliidt niaren fc u oogenbük waa M p ofvttlilQtt 1 m giJe nier dan zlj rijn g wee4dMr io bauleUi ff m en viTOordMlngeo va d Il Jiougtm uad maar zlj hi ra lde ieh epwdiK Jn 11 ter S Mlta soo tkbchs ik letf ook In mijn tioent en v TbOiidheid ta H IM mij Hf ziJ ztni graag gruileu hebbiti liee de idniw gt pl tt kniUl en viiirlaati iit de voorfu van den boom aa rd en hoo de pa aauf i tt anrdbe i nlMtlim Jp044eu Vm wMei of duji e k itleiLs g diutnd d winter goed e tl doorbyifen Vanl haar hart hï tt sa lAf I iS Hngiin gt v Fn zij ver Hngd r zoo rrg naar je ta tiea eia i 1 groit braaf m l jt In een elg huia Ml een guodani eilij rn ul Ik viTlaüig er n t naar ooit t itroa vv 111 Ükipt zei I et kh tue meli Uc valide maar bij jou grootmo ln Ülj Nu niet lat ge o f ik wel metate De l€in uU het ledikant irprak van de w h A en Tuooht V ar 1 Oud Uij zoudt bet V erdaif nooit gedacht hfbb i v an M ega j f i4ieu g j itAax het Ht engi gelaat den axtb tf aden mond en tW heUere driftlfce ogwi hoil gi zi n van dt viouw da een t eu oor i ob bad gebaaadf ea aoe 4e atu had Ie rou doonilen Ik zo sef n it eji Hoi laiouicti wenacbt de ua IfNT nlit te vrrbe 0ei zo giaot oen We zijde blQvtn Im hwi dt u beurv t op n do huJllim af laa da v n te gcto de foiaen Maac dat kan i i J K jjnhe w roa t Jaaa 8 uur Blauwe Knala Ta lat yn t a t ak ibankaa $ 1 Jan aiir CaM t IMiaaktord Ta Oowlacha Wkiiliellan Teraeai ll 3 FabruarL 8 uur Soo dii Baulle Al liaw Franjatm Ur O Oaoaiy i EAoari 10 raktwi Wkaw Aia araati I wmL Bttiait m n r hr I nor Oalietnr Boow aa Weninftooiobt Ondarauulaainanlaala i BMaxors teaa avamaafcaft vtf vara0 A W Mi M w Hm eauwaa aatTaacas na adaflieaii aaaaartaa laiuiplnHltkaiHk aa aai daaa daa ia anae acaada ta Hodan o irt fi3 ie WajtaKmgoA onze lieve Voeder Behawd en Grootmoeder lfevr6a i We4 A I DE VOOQT CMIITJAIII in den ouderdom n S8 jaar üit aller ana a j DE vooqj 570 iSkaea beioeki 91 Voor da Tela blaken v n beUnjif ttetliag oadervond a b h tov HHdeo T n om innig geliefd loont én broarlja 5 2 18 PIETER betnigpn wy oneen hartelyken dank O Viw VKB HEFDEN O Tur M HEEDEN H N P TA B HEEDEN O TAK i ii U££D1£N Haaatnioht 31 Januari 191 1 I Hieuwa Sohsuwbura 1 1 Éiiii I f Nad TooiiMig Mlgchap iM auarle MD Mil DIWSDAQ 4 FEBRUAI I g Auh DE KIIVOE ÏI m uvrnw mm Wereldbaroaad drama m 7 tafarealaa en aan Taonp li taat aang an daaa Alt ant J MOUNERy BailtOR BOB MATROOS W VELDMAN ROBERT GRANT MèJ oir STEJWBBROeN Dtt atak ar im M laialHlia H IPKE maar laa NC malaaai l nHlaao aiaMaiiaar P R U Z BN NiM U l Suil I ktO lilco I l M U4m f i n I I M Qilnl I 0 40 Alh prili D Tefboo d nM 10 Aultart tMbtaa U 401 PlMUbMprakinl ata fawaaft Alliance frao9aise CaalK DE OOUDA II t lil LUNDI S FEVRIER lirl i k dl Mir i U RÉUNIE u mm Culturi tt OI lllntloR 661 17 y BURSSAD H H Rookers ladlao a Ma Hiae n M Ml koopM loari liaa TURFMARKT biaacB a i hIi viodaa wM tl lÜCfti lwi ti t Mm v d lulvei blili al Bdicli tibak fl fri r e rd toodil imMk cur a brtnd T rs kardlya Heeft ao vborradl gaurtsa okTabiKk ea ruim tmis fi uveas eafliDk oorrêed behead llirettcs oe PvÜM daKoaia ln der tlareUea iehael nel da baadicfcbriceerd 573 20 y c t a ei fËBER V il U pn op een Mailllk koofd mei hur Vrlflo siia talaai aici d luhkl 1 GEBRUIKT BAKRLJffllïl HAARWATEft Hm Ixua mMcl U a all kaar lafctu fooati rau haalhaafalikaM M inaliaaa kaar Far a U Adverteert in dit Blada U iaaaa f I M V r iUÉkai tÜ i MWi Male Upi lol SleoD m Wm Mll tV fl OOÜOA 674 24 Kh iö MJ t Mihortna m KoiTonmatlie l A HeWSTOS 1918 gedemobilueerd ït V r Min Nina M Nin l aanmerking komen i OPKOEma öniTangen e worden darh lve nocht iiöTi ïoifdef Sie OpfoépiUJ Biet aan bet kantoor Blaekenkade 31 albiar aan te melden dur ti d tosh met te woord worden geatai D BUROBMeESTER TOLWMK b k te kMnï M bU hem MngHte kan wbrde gedaan tot aanmeldinc Van logezetenen It ♦ Chen inenchreven te icleq lot vpliwlllis BuPfltM waelH te dlertilMMt JntctktAttiUtttfn QD bU bfBiAli zoodaniE te rcrkrggen STOLWUK den 31 Januari 191 mi ge Gl éfittidii 571 4a é mtu j a IHIMINK n ïi r l n f iWlMDB©DW COMMÏsa il i Omtkat UUUUERAK brengt ter kennia Tan belanghebbenden dat eea mttiakael Tan het beahiit hoadeade aanwi zïng van schenrplijchtige £ rondeA r ï r genoemde Ij O ter Tuie liggen bdM OAÜTUCR tn RaidhniM j i Beroep Mat tot frFebnwrtMW o en bS de OOMMISSIE VAN BEROEP Carel van ytendtlaan 12 IfOrauenhagfe De wirkiaamheden Toor da omaattmg m bouwland moeten 15 Maarte l Teltöoia iIJs Door den bekendmaking worden da Toonohnften geackt aan belangbabbesden te ago medegedeeld j W W DE VOORZITTER DER L O ni a u I ifa Hi da Mf Festa Uw pM e Bil lÉiilii a aaaaai a n Het Advciftentiebureau niii UiM GÖÜÖSCHE CöüKANT MARKT 31 dia TELEF 82 ÓeZÖfeÓT DE Pt AT BNJJ J ADVERTENTIËN in aUe Neder landsch n Bui enlandtche 4 8 Wfckbladto n finder periodieken 1 zoD tor ceaise priisverhoog liis d ehPltt t ds volde na I Wi t pw worde GRATIS verctnkt aaMÜa3a I j i a Uli ai aiilarf naT aw at sÉ rs dÜadW 1 Heb BMMJKf Haa vM tvaMrioaad Oi kek UUUrn ve rt4nTeaa ae 4 rt au cferaHil aaB haar lt knill ll Ik pliac geelde van Clauu f4 Geivcaa GcxMia Bau ic aakcal u fe aair Uw A eMMketM BM l KwMf ka aa ëm Awuff KilBt eak LlB MAail Hatr Rtkbffg ptaff dtn aMthaa n kegto vtaéui Bm Btvfiai HtMcn Niet vittt tociinr mttot de Hauarod Ventarkl ae Mieni f HII LEHI t lael dieaet eea Teelcaat Votr de Kaar i1 ll VaarkDat he Sflytea f UitvaUea ttaiMEau RMi TcMtvjiAtii nadM neo ItamaF eea iwar irnr i nmeMi hemnaaaég ar i ea fect feaoM la cae eetfinMertecfce ricAnl CD konte l II M l t ef atfdmn U TM kei kiTfee v a e ecate teacf Ker eaMib vrt Uw jr lMlItaMk dUUale IC ti=SiSs v s iiS j v 1WM ittMat 4raaM Beate IMw well lee vwlwc l wwat omH feruaata NlUe a f P H 1 7 I IJt aa ÏL I H Ftooe Vaal It aa HMM UBMit Znuiia I a inaÏM ia Ma an P IWMCIW maUfil n H Vaar rriaalta eiaatUM Ortallic OvinrstI Pimiié aCMWKMMIA Smak jrttn IU l Dr K Kocvttwam kaaat r aim PM aMiK LiW MiH lijtelnal a fiiiila i inèuuiudmittTii i Wadar ovaral varkritC aa lagra de aavoldanda ll d lj k vtt koalda pijiaaa j IM IMl f 1 0B I 20 f S 90 £ Sii Ital riumrooint poad it n draojt M A n ptt BOSKOOP Qocdkoopet en loliedate adrea voor Meubelen ab Tafab Kaataa aaHattea toalaa nat laar aa plaaha Va reakadatallaa WoUaa aa atl a akana TkaatataU Splafala fckll darllan aai eaa mr l elaatadl aa voer laataiai et kawalltkaplaaaaa KOMT ZIBN 8IHIRIUTmlmllb i Ull iilSlAi Ufc Rattentann MIM AdvertetitfCn en abonnenentea op dit blad worden aaAgenomen door 1 at i jui ki i JU IM SAftlGUlNOSE Na de Spatnache Onap alai de iwakte aankondt lal de Sangulnote V apoedig je vtr loren nM ht temggeTen Te Terkrggan hj Apotkekan es Drogiiten 488 20 Prga per fieach f 2 26 6 fl f 11 60 12 fl 34 481 2 WAO HT ü VOOR NAMAAK VAN ÜA M 4 C k Da Rlfwmua It i Dan Haag P A WELLER Zi de eg72 Van l r Meulen i GILIAD Uaadaaivuand aiiddel aaemt de ooraaak va vele kwid w L i6a vooAtaadea vu 3S06 30 lercnlose en Maaglijders nmsmt dia daor kat abrulk Tolkeaicn nasioi voadaa Alia kwalae d haar oonaak la hel blavd viad a vardaa Mat dMOt tuacaa at doer baalradaa Priji rar laKk 1 1 25 afkoiaMil raa da Ctiialiali Mtdlnhe Miitieh Aurori la WATERQRAArSMEER Vaikilllbaar bij JIBSTMAAT aoHaA dM i u Hai i re cht AbomwBwnten en dvertentUnTOOT 4 OOaDSCHE COURANT enda EAA8TaEC9naCH £ OOÜRANT rardan te Baaatraoht ungeifomen door oman Agank w aL SCHECI te HAASTRECHT M a au ia iili a DnkkvU MUODUa a MM I WBo8 Iw eav ij h ii n t n jfthfi nn vi m mt i ii k rpJWI tN f j fiOVMHE l rx x vfr XX d i ÊX eaa tie blsud v oox Q o cLd © an O oa Stxeicoaa bij O er de g loitdt n t du opdrooUt liat aidanr duor d NoderUndtiiii Mg ii riac gekooh10 pek i ouduraoeketi ht 4tlt v au bare In vinding wen voortoofdg b iettt De iuikuk w unal dt partijen aija Ia h it alMe na u ulMUlKeBd eu v de Zijn oorH aedain kort la Êagel fid uit m tatTMtaiAtllng taet da gennk uw die iiier to Umde wooden v e e aytefc t alt zuu ItM M jarea otid tijn Kl vr rouk an amaak ajjn voavtrHft ilk lAvoais tx iend la wijkt W Amerikaan Mil I mptk IfltB af vwi tut apak o n eer onzer vaititMia iiletiieM eni ni4t paeiijan werden nlfpv k Mjt nidat eij ouil aa oagfMNbUct rtn af en ndero raden door do eflanda ai ongeaoMki wordMi gvnelK binnen t nkain dtigMi wordt de btcr t lande tepBn r di i blJ voorbaat va a aoctejliiti ijcti rijde wcrdi geprat Btt erd BuoctiU bacHrataètiDg voa lufha te cn jrennèndcr dm iM iWuit al ep de wijng vvu d ai iidW i om dtxo ici C a dau to wi tio pen Voor oet paeWv raagHtnJc en de out Wikkel UK van aon laaduovir mgde deAtt nlMur ccMJiuiiSleH toei het vetuuiKwr zal tkior de orL tSQcqa te j iijflnlMBi balrakte wordtin do ftün ster erkende dM de dBuciAiratie vaA soeamige or adskaniboiHIlK iu dri war wft g i Keft In vorbaxul mat dti opb if4JD 9 VMi rUittkaaWreu ziju tlfca I Maaxi IU plta iSOO anMuuufi u alj en a d Wdngf iStn bIj veftodUbdeu bourdtTH een gevoel van ofiSMlBing fktt Uok Tra ea ujtvoer Betreit irf üe toa6taad ds Dul nMRiutea gLWiJclgkl Tjoo ilttiu ire bijv gxoebton u ir Uiluwhr Uuod troeven q IJcw aa etoal teru to O or da toelkvoorzlflcuns üii t UjsoJider vua AifiMkOVlÉicu beeft mr tjaAüta guuKOrpedleetA Lr ïijji daarfWj harde woordep giïvaJ tc on bet tW ld vaa dea MioiiCer uiaajr vooral t iu het nuiti revolutlomdre KantvUd A Lolijn wieua optrudeu nè etn giSipi ek uiet den Muaiutej d boeren JU huu VMrzM gestijtd had UeAheek aJ e nut gj baat de Mijïi ter zag niet lu d liij Miliuid bedt getiatl ialegen dfel hij meoit allea gedouJi te hubbeoj om hei oooilicL bij to Itgciu e te m $ toliju beth x Ifö tc gezegd dal kij M vclgcnden keur proca eender zal optrtv d u tifia vacMoUan re otuUtuHur aoanida dt heer h rf lftH hem dea a a 1 1 rev oJuuouurwi burt r ader vaa Nieuwar Am Btal Leji luoll vaii aQk w iiig dtoor uu gannM iuge end te en raLii tcr vaa IJett IIi U ia Ui yAMXd verworpoo net hV ti 1 de Hleumieu an r volulionalreii en wxi uiaJtkaaocratcn ó6r e i eu ouder ou oli a uithwed bat heAdexepurien eotuiro Htck bewAtHtu h t II uiotie V au A u oiX ü ie k Deckeaa n ajidip1 alUu niuuueu vuo reiikb wil d i dm Minst r aa ftal rataat uitnoodi Ij n in uttrc i lfin 10 BeuibO legcni oi ede Ijie lt uUlh giii in iH litiir iii don wpoOr w gbüfkhidiiidti Lit d tix IlQliimg vaiidtn voor il Her bitek n eds boo vor uieoi ni lo gaan lo lo l1 htlin wa i evtu e ti Mdig alh b kroj Iptu L iri lal a i I ukH II nmnd 11 ii b J ea Hei rt o l daar el 111 t r don cMï fuur en vooral wanPt 1 lUfi n tulkp froi d i aantxj oltii V rdt Iio ndfKii naakt o i vvctluiKvauSi aVr cht rNiJs ttig j d r 5 hjkt oiig w iischUi iutsnlltugt I en ni ti a gwn ik 1 r Un v aaroui de sipourweigl oek hainltl wluij r wfMik i fei wordiidoii il ovtigt WoekltaiLdil Ut ging vrj Hth rp tTgcn Ikaar tn zoosiIt alt i win u er lU ihtn H il vour iji ztvl I jkh d idealen en 1 inks er nils van nio l h b b I dal kerkohjke dwam oiuo l Hu ix zal bt ali n Mj hUiijndiig U do motl zuiver HediiH Ugen links aaingeuiomeii 3S 3 1 Htliapi IV i tT I lak rzijde ook nu weer het ab wilosum i Wtotfir dan tT Replrterziide Df Miiüi ter zat r bIj met lai g zich van at ffaat niii Mamifler van WatT alaat al die zedvlijklhetd en onxedc lijk he d aivn Ilnlaiin de Bpoorwp boekhan de m orteerl ou eenmaal oider Water blaat L a arotn miiilcter I aar v xi hij aaii liei iikoiii zou koium badai At a hijl Fooh zi uu de iieu Kirtig de ooodL go niaaitf BluB Ur VMrfaetcriag iiK t u Ui ü a üM w 4a iHi Uv eua e iW ui t c I u ikoi ituokk irwrv uttu lUi rtin i e lou d kl ur Tdiu ite au 4i fi A a uue Liejjk MIJ m don aanvang ziUau wRcb w uiiA ji tu ofi jjiK p iijfc ge jitad Amt lakui i hfft iAJ i M IL 8ll d UK ii Uin 4iu ai iMt m tUiiH m ja VwTwa JWt Uaj LakTd kW jWtlHkMW lu lM ClJ M i tju i Jm 0l t u 4Kiaa tw uaft ihA i iitAiMavWi üM de e orlaudM ia ruifijt ultiji JwiJi jafciinmi 1 ov r iM J iu bulallt S e Ij 1 IU OiUO IUilü M uj iU ztj uu £ uikar Hukui hnati g akLi Hijl caus de bo iUliu t iv a ro Oix T dtta oortjgJüji mi Ihitoijo tju ib t IQ té i ffOiXt w tptoail v r bi lti ua ia la die buiiagNtetrtJC awr ptdaaW en kut aal wel peedtg Mijteeawaik Dit miinmer bestaat uit een blad en twee b voegMls Vilt ons dtarbm nt Z al ttlj de itufeoieur KIMy ol ewilj nor anklAouaraD voMtaau JÜduakao wat WIJ UI dRui trt 4u ftttilea MT leaan uu at Kad vbrboden zija f TWW KAMIR Uu4aan iiLt r peltaftie Laadbüu wb JjrftjBHiig lAoikmotie = p = C Of U V Men zagt dat r lA Ilaa aleiMi eaM 4 n tm duJmid Mlèi cU Q wao i ti op jlueap j 4 eg aiJie l ten a uki xich mua lubUiB ta i nan la htkj ZdU n ing tw j t3ddi uok HJiiB tnio arao Mar lbo la d wmi er zijn or feiaa dk r a l 1 Ui rt mmm aan pnrMoMM dt hiaftH ak m da bauit vaa Vttfiof iNf4A en dio w ilQ cwri diai 3in zijn bLijv a ta g n 1 b vi rniiAtTig OM odiö h et ai lur mi tbojiilM wtxrd flo ze waa tn Hlot bijna ffoi uvil iA sdJlpnJ g tki m 0 k i ojpiwijijuutoille wae Imb fit tf roo c a inoi ydt dAt desa gaaa naam wen eaa on i aii müir mooht dragen Mux ina iid iuLir jO do overtocht aa wie bUun t n iijM Juut tjld odo aataoord o abri il Ingi inoutit vaa goluk apr u U Ik vvd w V gc2 f n do vij aadpnonjUiweg e wofst wiPn voiwr A n enkee r li MOo rr In dr we sfln werd obr iolit TpcKiaoaa ak e pont r u tdiii n rjn al Ihillf nog heel elncbt Eei t H f ut H leu nLar den Haa deod er tu iai dn 3vitr Op den earrten Kers ia f zond Ik en brt f aamr Londen fUe taar dno J lUtrb aink v oni Deosrirden dng u td f e m woord en dt antwoord ortfv Tff It 23 Tanjan Hot is me al IMbiit op v lloi lit 1 brtovfn naW HoWsnd waarztojk i li n konen er altijd ling r ov rdoe j Iwi de bria en die vnei IAlt i a r Iderj vorle ifjzooden Maw de oorzaak fUiir nu nchultt bt tt ïaurllik il t ni te gaan t f t Ifl er echt r Nog iiitiedn bïiJJt do Fni nlMeTi o m iiur WrtPi n al b rijp nUDiand waar 1 f ö l 0 ia IJ oribeho ei i on v a kin ieiuwMl majiier wairop He ivm ii r L e werkt h ft Is elgenHJk noot gv d Ih ropon Br on lu n wcrtte ze gi wi t Uurug V m n Indit h bb n d p w on oni hutt brever la d pl Tlofll f d ie rcnAm iav0r n ink n i d T iT oT met vopsoli iloi o niallln lin Ji om T dq i i én van de twe ei nip Rr i an hrt airM n n im H li l b ij t i I ihivt wij dn riloor ffii peaun wior do n I oio vin de een mr tfa t Ii h e no Vi mi ia r w j pmelvr fit wns tn h et an t po rHt g blijven staan e n l£t S da ir im in IrnviTii in rVn ItpeWftrid te mmMen ilat 1 f mil dl In de Oo=t v rlWf ht Ü0c mW In w rd eenl e t l w ipe o Ml tut do ItH von nf nd4i Wcf hTlnokklcr i ri ioir m i ei v t keu t Tri nAmr i hM T It h nl f ni Z 1 rIft Kolegeuhetd te laten lan elkaar be rich a i t 7 il n ov r Ion zonl lvft o tien i iHr T m is lf v Tpi u f t doorr at he inio ik WM lo H H n en lp vergefiik ii 7 i v 1 wf ToM B ft oi dt Ofvwn mx U wunaoer ait w wait la lwli4 z t ar Nwc iMiHiuea 4can gaan al bot wil en ui VaiordBfld deu di nm boetft vwltMu Nog a tijd iKMtMW bij d I NedKTiaiMiMlhi oikgetut wninig ambiite voor dinn koluma l n rïftiiM Stet aUt OD in dit up ztcinetl betretirt ftwwiuMtig maar lio hen der goerla htnsi wwv ge o d tjl liK i I I n vTtn aillertel Riruitigt woTwneirdRii i orwilgi Kchaduuztjden hwlden MmonuiKtet hier tn Hotland i n i eci nj lpdl L Haag Joigi nunnin van no tutVeertig aar die nl gi penMinnevr l zijn i vormwi h 4 grooic nt der baaitjei ag€Tf CM hrt nlii mogdljk iiJn f i gfOJt dtti iui al tiPt overtotligi ptlraon Vhh rtt dl iiM oiniiif3 sIe naar Indiö tt zeii dm Hoi wan oen ptpnihtlgt gele inlidd om Nedtriaid tau lil porHOoeOl al I 1 1 p II 1 Ij 11 TT t 1 lUvi hl r i4 l UK f iwo dig u ItK i r hu 11 vtr umi en v ij luH op Op dit oogeiiblik Uvtr dt pt ieil tlfh i n gevaar op aan tzKMi lit er op u t is U ü4 i rlUiti iKi Z K Uiig uiüjj Ijl U r kkeu U 1 tdi 41 If i m luig iiKi K 1 Ik nK ivau d g dgi nldt ruif I blijV n Üium W Uittiw ii dJuUn v tu II liHnti vaii I f k£sit n irib ouiix r Itijd t 111 1 It tt zit 11 mo UT iiTiiWigrikt il itjc u r 1 oudi tVut Ij eer l ï dan iiiixk n k ng uudtrvtult vaii di vtlu iSrtw i ïMj tlr e pued Vffm dat j p lig nioeli n ti iw jn n 1 t Ls z jn V T 4 iJlriidt ojwt 1 1 n tf ou I rgi brae it oiulti nMetilngm an ti t d jwr I 1 Mil vaii Ijfliidloun 111 1 j og 1 1 nK Hik over di vordaeniilm vani dj Pi 11 eron tMMi cOnJ i ui l hi rk 1 l u ftijftUl Iwbbeu hu erH 11 1 IL R J ti n aar to i iM di Imir nn nni oai Ue dirtr 1 i 1 lii iwingti i i7j i Hl g brikkigi hal ia Iiii i4g iiwr digi In d b pLJi gen dt r liwllejuil ijj 1 lar 1 tl nul U jiorttc van Hl h i g laii duur uidit 1 an 11 1 r ut nw IkhM rj kki g u i U d o li IvtXw i lUig 11 t Iwtli t Mi ouaa in i iLuiJii g rwtkt l g i tl cc l r iT ri g 1 1 o rtolligt per om l naar luiili la t uil I l gv rtiLg iM t HUihNW Tmig dtt DdltacUand De iMAputaakrein die ooder v B dr J ijandera naar UuitadiUnd geweeat om de verBchIll iide kampon af ta viwchon ia g iateren niet 7 paaaagien t ruggikeéixL In Thume Aurich OldMburg Hamburg hot kamp te Munaler q liet kamp te Haukeln luii d EikgeladMn S Re meniMl 6 man Prauath Koode Vnu oneneel tè Fruuachen X Portugeea 18 iMl anen onder wie een dokter en een prieatw tol 22 Serviërs opgeotnen I r Sadern v ua vol lof over da voerkfra tneitdheid vmi de aoldat nniden die evermi kmchllg orgaiidaoerend optrudan Het pereoneei M z jn treio moest bedienett acheen minder tm U r dan intlruk te ztjn dst de gevolgen vbti dtrn oorlog eai de ne vAêèg iu t amdera dan tloor hard vecrkon JtMl ft or ten overwunm Het pUnktlicll KlWU leeerde er nog ui een ami ffm macMUet die ont H uur v j len inoc t zag er geen b Ml in erst m 9 uui op t app l te versdlUncn bOv Over de inrichting van il zieken biu akke ti waaruit de dokter zijn pnUénten gehaaUl bul wae hu reer ideeht te apTvkm ae vvBH m strijd met de nt+ereerarte elsehfn dar HygMne N attonale betoolrftig voor de eenheid 0 Nederland Voor de iiatnunaje botooglng die op 9 Fe bnmr i il plaut hebbun m het Gebottw voor K esi tV iin dwi Haag ts ten e recii m lé gcvoiiiiii tVHAi n nauatt uUe todon van de Uogecr ng ook zitting hebben genomen de vooriittcra Van de Hoogo Coiiegoa var bUjit beneveiui de conunishariB dtr Ko aingi 1 in ut l JIaüaud en di burgemeeetei van s druvunhuge dti w t uitvoorond ccMa t luaakt ook bamn Vun f n particulier iRcxetarii van H M de Koarngtn deel uit De KoRuikliJlki tamilie ia uitgeneodJ rl om lie b toeging mtt haar tegenwoordigheid te vtrei ren l e betiTogrng zal in hoofdzauk bestaan In het B g ore bre igen van nationale liederen loor personen in I imbarï n Zeeland wotmaehtkg begéU id do jr orkeat terwf höt woord zal w trden gevoerti door den voorzitter iier Iweode Kamer mr D Koek 1 le voorzitter van de comit a voor een eoikapeuttoiinsnient rcupectlenri In i telatad en Limburg De ieeuwfm a4i en ft hun provlTichüe kleederdracht aan de b t er ng d ittm wi mmmamÊmmm mmmmimm ÊmmimmKmtMmmmammaéÊtmÊÊIIilg loMi da h MW l ru lMn 4ac zijd Inr terpetliuto wr di behaOdettUf éer Kua 8ut AanvToag hf f h 4 faottttac dflf kegetirtiN nMi go ut iMKeiiM ld aoha d lijke praoujkcn Dit aoa lA wordoa toi f lBina uKosdf de V e ar ei O fti dfla ot j Dd D dAfr üj ataM dtt voor de aan ra aiw Ux to Mho I cri ht hneor Kiu t dam een aieoW ia hoorljki a vorm dao Iiaft daarovnr iranl a bMH Hoow el do beer fÜefaaiMr aiik riad go bjcfc lïliK oo forfBtiillMiasoli te tij Q varwiori dl Kaïn r does fotorpeUartfti met St Rini u taODMii anaBma tin lioor Kru t zijo aanvraigo zoudnr quajt cadi n Iffr haaldt 0 dio gtftwAchto aaavYaite iw 9 f h ftiBer gpedgunat bowAdH teffpn eea r a kir te b p i ci dRt jm Bij do LandtxniwbeiSrQDtliig h Ct méiiH I r van IJiiSi l Kf n eea gtiWiU rndQ g twiden waaruit e nige pufli mxLienen 8 aiiji abpl to wnL dci t de graanii tUp prin gMX t goed Dk pcf i kmimen dlc ten gMOlgp vtwi het Jat n vaji graan aan de botirttt vrettidn dat er an dtn oogst ol 4 UtrocM 2ÜU komoa krpgan ie hooren dat op li doïer riwLv pCt nie r wai i ing il erd dan op 19 Eumari an het ari4 8jaftr II uifidcdeelinft n aq vófljlijdend eii ijbegrijpen dat do Miaieter trioiiilautti jk Ml cludcrird ij t Ui dus h Ux ten ooreiuhie vertrouwen had g d ild ta d bueiLii Dun nolePirdeii opnjcu dat d onsjJirtvt Uiigf n uioet a gehquidterd wor den ridien dj rfechta eoiiW nio ijk 1 Vlier ruuwiïT bij do t ociaal d iwtra l 1 er eA orde de Mlaist ir d t d BINNKNLANa Uft In liaAgeland gelutchte apék Iljt xiTT JSurey n Idl I rufi imm tU naar I ngeland 1 fWB ff if gn g i J niufleuwen M uu Me piv l ra iht llitwt ir In h t u ktd n dat ii vragHi iMsar iet dal jt graikg hcW Grootmo d ri h ervdu MUn 1 N wegD iiK iL dat Ik al hatl en oo graa 7 u U b b houden Dat w nvaai e m anderen kant orvaa inei jtl t zei Mt ft At nog aJuj l Iio laiiidl i van het kiitd vafhield over den ri u V Hn het ledikant u ikt yt wai uog itit Y OfiffcKtaaa Heb nooit een Iniiam jt du van zlln mo r u wt giwpdN nd liour blaten alW zijn hart zou re n Maer d Fn faeett bij d aa r om u jn groeunoeder w fQgtf nomen zei HeM ua een liikge Ktitte aiir n zij W grijM nev acik i e uolkea hooK aau bui uLt auM t g tint ntt he zaïMo ra e van 4m0 h4e df ud dfw r het dakvenetiY had gadagc i ag i Ik rwijfol er idei aan Zf4 Me ti voorauhttg ïi haar toei aninÉng boven diei ie zij g ukktoer wa r zij la Maar ze wan bier ouk golukkl h r naiii de at ni nlt hek klalna bxUe baar vlofw op da avaUw pM M Mevüjr lil iiu £ di urUjUHe h 4 u ti oot dtul fl de üMTi o tirilv en iKKtoii lu a zlti bnrni l jd Ttjl WKn ook de ziiUtliiru t ucUfi ziillei hflHer wordta Dt ei B npftl loojrt j u g terwijl bun vader zich neerzot om te overwegen hoo hij zich e i wc zou ba neii naur een zoted bij du wetgevende maebt IIOOFEOTUK XIII Magay Tlppertta tr aeert den leeuw in zli M Op dea morgen van de be afcni ont waakten de twee eeiJgt apreohto rouw draa ters in het beereiihuU van Ariü land reedft vroeg Herter lag n haar i lei ni bdje naa het gro t re ledikant vin Megav op hut lierlagkeaMTtje naar ha dakveiuOer e u puntig r orboofd Ttaar bul t m atak Dtt tM op de topptn dor boouK n vkar de kraaien raeda krasten en met hau ntor atoUet bexlg maren Magay Ti pperl n veikliard mhi em kN R em erbij terda v i aa git de m itorLett dor VoonieDle hekl Zio je zti Megav hat fai e zoo mede Uarlaaer H 1 8 dm je aan haar itta OU w g t vreeg f j hanr aetiaar in oavldeiulootii Meeht hebbefi En om ja tevreden te i4le bflit ze het jk ffegeven Na vijf BiiDU n had jo jo In je i Bs T maedw een naald fn je been ge oken ea oen klap om Je evren gr4tre geti omdat ie bet trijp nn en atoel had doorgekrüpt 7oo ih het ook mrt d Voor zieatglteU Wij vciriangen v n biUer naar Uih U jij nai Je grootmoedeir e werk Aand en aU tlW het krilgut dao ge beurt bet negvu van de fen nHuü dat wlj gwmeden ymt o kea en gmla en wor den voor om atntf totint we het tdt arm geboren en baande aetf mljH wt Ik daoht dat hed nooit zou komen Nu zal Ik het halvo graalitchap koopen Ik hvki kat op ftoQ plaa In het ParIeme U Ik zal in d n a lelMand verheven wor dra Lord Arialaad fat ie oen goede naam en h bedenken dat ik eesiiuaM ach Ier do toonbeüflt In een apotbe iL atond ook op Zondae Mija hem l hot goed h Tinner lic hril nujl E ei ntuiiver gorobe Itenl Leo bajve atutver atkeo uiurl Nn ia bet MBUill MiMa nyja bt reUc en het citroeittuur TBrtioogt er b genot van t Hij Hpnvng op en meer aila do Jon e apothekM bei9ende düe de winkeRuHtra luMtft geBJoLen dan ala een uv aaad pair an het kwlokrijk voerde Sylvaniui op dw veerkrachtlgen bedem van b t den nei wood era wlfden dH aft Achter e i dikken booüHlaiu bespiedden t ee paar aeherpe oogea hnn Vto ftutoiA de Tom heel voorzlefallg vader tn gek geworden I Wat sou den oudeu Ukan nuucfieeren Ik heb altijdl wel grtzegd dat hl wat andere dan jalappe in dien koltMWlen koffer heeft Rdun er niaaar op dat gï vj een aftmmwd la Tom zei Vlc met pbotseUoge vToom Md d Ak aan b t vijlde ebod Ik vaet dIh wM bat vijfde gebod U maar aU het je leert niH te lackten aU je 7let dat e vader zich aanoteit aU tan aap die tegen den alok opklimt nu dan a Tom TorphidMui olet vwn plan zleh moeilijk te rntken met bfi vijfde gebod Ne deze v rklarfi gloten da gaboorniDe klndereB waiv dlei r IM bonc la CINDERELLA 5 Tc htj het toevgflteMii had Ue S Fl Ifjpdo l r A I up zuu HoUoudw Tnflen tk niet treur ov v mijn eigen broeder SjI iua dl zie Ut niet in waarom Jij he zou doeal Maar je waart itv4 HM weekJuftig ea da dood van uoed hieeft osa allea gelixjl ik watae iiuna ± gemaakt Wij zuJJen dai kmd au 11 de rouw ineetcu laten 0M k Q Je idr S l TwiuB Voei ja ie uic wel Je wet bleek Kan ik ieta vo w ie krijgen Maar Sylvaoas neUe de tr p al too Af M te oegceo Hij v e de alaof I4j H VvKtos ala kij het nfei altiekveeuv d e lootite Eii tfag diu ëMt d heesteraaaleg naar de bowKrfwm vaal ar rooh en aoedta hff ea ftHÉt e Uek bereikt had wierp hlJ zich op de daoneii naaldea en lachte luidkeelai ifa lyb Ik be MeluW wAUU fii WêA k Ml M ttaeiwIiÉ ft m