M. v. Tol Zn. DORPSKRANT Rottepop-festival Dauwtrappen GERRITSEN KEURSLAGER TARWE GERST pagina 8 DONDERDAG RIBLAPPEN 1e kwaliteit HOLLANDSE BIEFSTUK 500 gram, 8,95 100 gram 2,75 VISCLUB levensmiddelen VRIJDAG/ZATERDAG VARKENSHAAS 100 gram 2,45 KALFSOESTER 100 gram 2,95 KIPFILÉ 500 gram 7,45 KIPPENPOTEN 500 gram 2,95 ECHTE BAKKER DINSDAG - VARKENSVLEESDAG Verse worst 8,90 kg. SCHOUDERKARBONADE 9,25 kg VARKENSLAPPEN 8,90 kg. WOENSDAG H.O.H. GEHAKT 7 ons halen - 5 betalen MAGER RUNDERGEHAKT 6 ons halen-5 ons betalen STROGANOFF- EN KERRY GEHAKT 5,95 per500gram MAIS ROGGE Dorpsstraat 132 Zevenhuizen - tel. 01802-1223 RAUWE HAM 100 gram 2,95 ACHTER HAM 100 gram 2,45 ROOM PATÉ 100 gram 1,25 GEBRADEN GEHAKT 150 gram 1,75 GEBRADEN FRIKANDEAU150 gram 2,75 SALAMI 100 gram 1,95 GARNALEN SALADE 200 gram 3,30 EIERSALADE 200 gram 2,75 rijke den vipgranen, maispn rogge, leveren de volkorenbestanddelen. De korenmolenaar maalt ervoor, uw Echte Bakker bakt het: ECHTE •akker] De hele organisatie van het pop festival is nu praktisch rond. Met alle 5 groepen zijn kontrakten ge sloten. Diverse instanties helpen mee het geheel goed te laten verlo pen. Ook de presentatie i geregeld Die zal in handen zijn van Tom van Helden, geboren in Zevenhuizen en thans werkzaam bij de Vara. Een flink aantal kaarten is reeds verkocht. Ook de Rotterdamse kunststichting heeft belangstel ling getoond. Er vind kaartverkoop plaats bij de Rotterdamse V.V.V. De laatste weken wil de werkgroep de kaartverkoop ook regionaal nog wat stimuleren, om zo moge lijk alle kaarten voor 4 juni, de da tum van het festival, aan de man te brengen. Ze zijn ook telefonosch te bestellen op de nummers 01802- 1564 en 2121, maar moeten dan wel uiterlijk 3 juni bij Rapsody, Dorpsstraat 29 worden afgehaald. Er zijn nog prijzen af te halen van de verloting van de visclub op Ko ninginnedag: no. 444, geel/grijs; no. 305 geel; no. 504geel/grijs; no. 114 geel/grijs. Tel. 01802-1814. De levensmiddelenmand is nog steeds niet afgehaald bij de fam. Groenveld, naast de hervormde kerk. De herv. kerk hield hier op Koninginnedag een verloting voor. De prijs viel op nr. 426. Het door het Oranjecomité van Moerkapelle georganiseerde 'dauwtrappen' op Hemelvaartsdag had niet te klagen over belangstel ling. Alhoewel het de avond ervoor nog naar uitzag dat de dauw regen zou zijn, viel dat gelukkig mee. De wandelaars hebben de vroege wandeltocht droog afgelegd. De in totaal 375 deelnemers genoten al leen wat minder van het natuur schoon, omdat de route nu over de verharde weg voerde. De koffie met brood na afloop liet iedereen zich goed smaken, terwijl een me daille de beloning was voor de ge leverde prestatie PERSBERICHT Vanaf 21-3-'83 bak ik een nieuwe broodsoort: het Viergranenbrood van de Molen!! Als Echte Bakker heb ik samen met mijn collega Echte Bakkers onze mole naar gevraagd om eens wat verschillende granen te malen en te mengen. En dat is hem uitstekend gelukt. Verenigd in de Stichting Echte Bakkersgilde, hebben wij Echte Bakkers, de warmste bakkers van Nederland, als geen andere ambachtelijke bakker banden met de ons nog resterende wind- en waterkorenmolens. Al sinds 1976 bakken wij van het meel, dat op 12 in ons hele land verspreid staande molens, op wind- en waterkracht aangedreven en door molenste nen wordt gemalen, een bijzonder molenbroodje, dat "Bruin van de Molen" heet. Dankzij dit initiatief, waarop die 400 Echte Bakkers best een beetje trots zijn, malen die 12 molens weer volop broodgraan, kunnen jonge molenaars het vak leren, hoort het vak van molenbouwer niet tot de uitstervende be roepen, kortom: zijn de vele tonnen restauratiegelden niet weg gegeven aan het instandhouden van een "plaatje". Mede daarom en vanwege het puur natuurlijke karakter van het Bruin van de Molen, geniet deze broodsoort een groeiende belangstelling door de "ouderwetse" broodsmaak, die het molenaarsvolkorenmeel aan dit brood verleent. Het was dan ook te verwachten dat er een nieuwe molenbroodsoort zou komen. Zoals de naam al aanduidt zijn in het brood vier graansoorten verwerkt: tarwe, gerst, mais en rogge. Ze geven het brood een natuurlijke malsheid en een geheel eigen bakaard. De eenvoud van de receptuur is evenredig omgekeerd aan de rijke smaak van dit broodje, waaraan de bakker niet meer heeft toegevoegd dan water- gist - zout en wat eiwitten om het rijzen te verbeteren. Van dit nieuwe brood verwacht ik dat het een welkome aanvulling zal bete kenen op mijn toch al royale aanbod aan "gezonde" broodsoorten. Vandaar dat ik hoop dat u deze introduktie van het Viergranenbrood be langrijk genoeg vindt om er enige bekendheid aan te geven onder het pu bliek. Een goede voeding is voor iedereen een voorname zaak. Met dank en vriendelijke groeten, ergranenbrood van de molen

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Dorpskrant | 1983 | | pagina 8