The place to be
LUNCH
Proef de Verleiding
Po br'\gado van ftra&or'io
't (pivaanhvwov\Kt \j
ooy\ Qnafoe-lijfc o\on
BRASSERIE 'T GRAANHUYS TWEEMANSPOLDER 6A ZEVENHUIZEN TEL. 0180-328928
t?
pagina 4
't Graanhuys menukrant
f brasserie
Koude Dranken
Div. frisdranken vanaf 1,70
Verse jus d'orange 2,30
Ice tea 1,80
Melk 1,40
Chocomel/fristi 1,80
Warme Dranken
Koffie/espresso 1,60
Cappuccino koffie verkeerd 1,75
Thee (div. smaken) 1,35
Warme chocolademelk 1,80
Toef slagroom 0,25
Alcoholische Dranken
Heineken van de tap: 0,25 lt. 1,75
Wieckse Witte 1,90
Diverse buitenlandse bieren vanaf 2,00
Wijn (rood,wit,rosé) per glas 2,75
Port sherry vermouth 2,50
Binnenlands gedistilleerd 1,75
Buitenlands gedistilleerd v.a. 2,75
Gebak
Appelgebak 2,50
toef slagroom 0,25
Broodjes
Belegen reijpenaarkaas met grove mosterd 3,75
Gerookte zalm met kappertjes en rode ui 4,25
Clubsandwich molenviergang
(salami, beenham,belegen kaas) 6,00
Clubsandwich Rottemeren
(Hollandse garnalen, zalm, krabsalade) 6,50
Italiaanse ham, balsamico, komkommer 4,75
Salami, sjalotjes en pomodori
gegratineerd met Gorgonzola 4,75
Filet americain met sjalotjes en ei 4,75
Beenham met honingmosterd 4,25
Carpaccio met bieslook, spek
en parmezaanse kaas 5,75
Warme geitenkaas en honingdressing 4,50
Rosbief met eiersalade en bieslook 4,75
U kunt kiezen uit: ciabatta, boerenbrood wit
of bruin, pistolet wit of bruin, Italiaanse bol
Tosti's Bruin/wit
Ham/kaas 2,00
Salami, kaas, tomaat 2,25
Brie, Provenyaalse kruiden 2,25
Uitsmijters
Ham/kaas 4,50
Rosbief 4,7 5
Spek 4,25
'Graanhuys'(spek,rosbief, kaas) 4,75
Soepen
Tomatensoep met basilicumcroutons 4,00
Romige mosterdsoep met spekjes 4,00
Koude Graanhuys specialiteiten
Carpaccio met bieslook, spekjes
en Parmezaanse kaas 8,75
Salade Rottemeren met gerookte zalm,
makreelmousse en Hollandse garnalen 7,75
Herfstsalade van gerookte kip,
oesterzwammen, balsamicosiroop
en pruimenchutney 7,25
Groene salade met pomodori, kruiden
croütons, geitenkaas en basilicumdressing 6,75
Warme 'plate' gerechten
Saté 't Graanhuys (varkenshaas)
met frites en salade 13,50
Biefstuk van de haas met gebakken
paddestoelen (brood of frites) €17,50
Zalmfilet met gestoomde cherrytomaatjes,
dragonsaus en limoenolie 16,75
Onze lunchgerechten serveren wij tot 17.00 uur.
Normaal gesproken kijken wij in
deze menukrant zo min mogelijk
achterom. Het nieuwe seizoen,
daar gaat het immers om. Dit
keer willen we daar een uitzon
dering op maken. Het succes
van ons nieuwe terras willen wij
toch nog even met u delen. Het
maakte van ons bedrijf, naast een
prima restaurant, tot een plek
om elkaar in een relaxte sfeer te
ontmoeten met een hapje en een
drankje. Een ware 'place to be'.
Toen in mei de eerste hand werd
gelegd aan ons nieuwe terras, waren
onze gasten al zeer nieuwsgierig.
Wat gaat er nu gebeuren? Naar mate
de invulling vorderde nam ook de
verbazing toe. Er kwamen niet meer
tafeltjes. Nee, er verschenen banken
en statafels. De enorme parasols
gaven een geweldige uitstraling
en veranderden het aangezicht
van het geheel enorm. De werklui
waren nog volop aan het installe
ren, toen het weer omsloeg en de
temperatuur naar grote hoogte steeg.
Iedereen wilde buiten zitten. Met de
nodige kunstgrepen konden wij hen
direct volop van de nieuwe facilitei
ten laten genieten.
Na een prachtige lente, startte in juni
een fantastische zomer met nieuwe
records wat betreft het aantal hit
tegolven en de gemeten tempera
turen. Precies op tijd was ons terras
klaar. Niemand zat meer binnen. De
hele dag door zaten er gasten buiten,
terwijl het terras elke avond volledig
bezet was. Een enkeling moest soms
teleurgesteld worden of wachtten
op een vrijkomende tafel. Opval
lend was dat er na de dinergasten
weer nieuwe gasten arriveerden,
die nog heerlijk met een hapje en
een drankje wilden genieten van de
heerlijke omstandigheden. En wan
neer het later op de avond toch wat
kouder werd, dan merkten ze daar
niets van. Op dat moment stonden
de infrarode heaters al aan en dacht
niemand over naar huis gaan.
Na een korte gewenningsperiode
bleek de variatie in zitmogelijkheden
aan te slaan. De hoge tafels bleken
een heerlijke stek om te zitten, maar
ook om even bij elkaar te gaan staan.
Op de loungebanken werden uren
doorgebracht door gasten die elkaar
al maanden niet meer hadden gezien.
Gaandeweg bleek het de plek om
rustig met vrienden te genieten van
het heerlijke weer en de behoefte
om het rustig aan te doen.
De proeverijen die gelijk met het
nieuwe terras werden geïntrodu
ceerd, bleken uitstekend te passen
bij de ambiance. Hoewel de echte
Nederlanders zich bij de eerste keer
afvroegen of zij wel genoeg zouden
eten, bleek alras dat deze vorm
van eten wel heel gemoedelijk en
heerlijk is. De proeverijen pasten
ook prima bij een korte afspraak of
als hapje bij de borrel. Ook volgend
jaar zullen de proeverijen in de zo
mer zeker weer op onze kaart staan.
Helaas was het weer in de maand
augustus niet echt mooi. Maar
in september brak de zon weer
door en werd het terras weer zeer
gewaardeerd.Tot in oktober was het
mogelijk, om met de heaters aan,
buiten te zitten. Iets wat wij van
tevoren nooit hadden kunnen be
denken. Met een beetje geluk kun
nen onze gasten op deze wijze zo'n
vijf maanden per jaar genieten van
ons terras. Dat het nieuwe terras
zo snel zou aanslaan hebben wij
nooit kunnen bevroeden. Iets wat
snel een succes is, kan een hype
zijn en dus weer snel gaan verve
len. Met ons terras zijn wij daar
niet bang voor. De vele positieve
geluiden, doen ons vertrouwen op
een vaste aanhang, die ook volgend
jaar weer van heinde en ver naar 't
Graanhuys komen. Voor hen is ons
terras inmiddels 'the place to be'
als het mooi weer is. Wij kijken er
nu alweer naar uit.