The place to be LUNCH Proef de Verleiding Po br'\gado van ftra&or'io 't (pivaanhvwov\Kt \j ooy\ Qnafoe-lijfc o\on BRASSERIE 'T GRAANHUYS TWEEMANSPOLDER 6A ZEVENHUIZEN TEL. 0180-328928 t? pagina 4 't Graanhuys menukrant f brasserie Koude Dranken Div. frisdranken vanaf 1,70 Verse jus d'orange 2,30 Ice tea 1,80 Melk 1,40 Chocomel/fristi 1,80 Warme Dranken Koffie/espresso 1,60 Cappuccino koffie verkeerd 1,75 Thee (div. smaken) 1,35 Warme chocolademelk 1,80 Toef slagroom 0,25 Alcoholische Dranken Heineken van de tap: 0,25 lt. 1,75 Wieckse Witte 1,90 Diverse buitenlandse bieren vanaf 2,00 Wijn (rood,wit,rosé) per glas 2,75 Port sherry vermouth 2,50 Binnenlands gedistilleerd 1,75 Buitenlands gedistilleerd v.a. 2,75 Gebak Appelgebak 2,50 toef slagroom 0,25 Broodjes Belegen reijpenaarkaas met grove mosterd 3,75 Gerookte zalm met kappertjes en rode ui 4,25 Clubsandwich molenviergang (salami, beenham,belegen kaas) 6,00 Clubsandwich Rottemeren (Hollandse garnalen, zalm, krabsalade) 6,50 Italiaanse ham, balsamico, komkommer 4,75 Salami, sjalotjes en pomodori gegratineerd met Gorgonzola 4,75 Filet americain met sjalotjes en ei 4,75 Beenham met honingmosterd 4,25 Carpaccio met bieslook, spek en parmezaanse kaas 5,75 Warme geitenkaas en honingdressing 4,50 Rosbief met eiersalade en bieslook 4,75 U kunt kiezen uit: ciabatta, boerenbrood wit of bruin, pistolet wit of bruin, Italiaanse bol Tosti's Bruin/wit Ham/kaas 2,00 Salami, kaas, tomaat 2,25 Brie, Provenyaalse kruiden 2,25 Uitsmijters Ham/kaas 4,50 Rosbief 4,7 5 Spek 4,25 'Graanhuys'(spek,rosbief, kaas) 4,75 Soepen Tomatensoep met basilicumcroutons 4,00 Romige mosterdsoep met spekjes 4,00 Koude Graanhuys specialiteiten Carpaccio met bieslook, spekjes en Parmezaanse kaas 8,75 Salade Rottemeren met gerookte zalm, makreelmousse en Hollandse garnalen 7,75 Herfstsalade van gerookte kip, oesterzwammen, balsamicosiroop en pruimenchutney 7,25 Groene salade met pomodori, kruiden croütons, geitenkaas en basilicumdressing 6,75 Warme 'plate' gerechten Saté 't Graanhuys (varkenshaas) met frites en salade 13,50 Biefstuk van de haas met gebakken paddestoelen (brood of frites) €17,50 Zalmfilet met gestoomde cherrytomaatjes, dragonsaus en limoenolie 16,75 Onze lunchgerechten serveren wij tot 17.00 uur. Normaal gesproken kijken wij in deze menukrant zo min mogelijk achterom. Het nieuwe seizoen, daar gaat het immers om. Dit keer willen we daar een uitzon dering op maken. Het succes van ons nieuwe terras willen wij toch nog even met u delen. Het maakte van ons bedrijf, naast een prima restaurant, tot een plek om elkaar in een relaxte sfeer te ontmoeten met een hapje en een drankje. Een ware 'place to be'. Toen in mei de eerste hand werd gelegd aan ons nieuwe terras, waren onze gasten al zeer nieuwsgierig. Wat gaat er nu gebeuren? Naar mate de invulling vorderde nam ook de verbazing toe. Er kwamen niet meer tafeltjes. Nee, er verschenen banken en statafels. De enorme parasols gaven een geweldige uitstraling en veranderden het aangezicht van het geheel enorm. De werklui waren nog volop aan het installe ren, toen het weer omsloeg en de temperatuur naar grote hoogte steeg. Iedereen wilde buiten zitten. Met de nodige kunstgrepen konden wij hen direct volop van de nieuwe facilitei ten laten genieten. Na een prachtige lente, startte in juni een fantastische zomer met nieuwe records wat betreft het aantal hit tegolven en de gemeten tempera turen. Precies op tijd was ons terras klaar. Niemand zat meer binnen. De hele dag door zaten er gasten buiten, terwijl het terras elke avond volledig bezet was. Een enkeling moest soms teleurgesteld worden of wachtten op een vrijkomende tafel. Opval lend was dat er na de dinergasten weer nieuwe gasten arriveerden, die nog heerlijk met een hapje en een drankje wilden genieten van de heerlijke omstandigheden. En wan neer het later op de avond toch wat kouder werd, dan merkten ze daar niets van. Op dat moment stonden de infrarode heaters al aan en dacht niemand over naar huis gaan. Na een korte gewenningsperiode bleek de variatie in zitmogelijkheden aan te slaan. De hoge tafels bleken een heerlijke stek om te zitten, maar ook om even bij elkaar te gaan staan. Op de loungebanken werden uren doorgebracht door gasten die elkaar al maanden niet meer hadden gezien. Gaandeweg bleek het de plek om rustig met vrienden te genieten van het heerlijke weer en de behoefte om het rustig aan te doen. De proeverijen die gelijk met het nieuwe terras werden geïntrodu ceerd, bleken uitstekend te passen bij de ambiance. Hoewel de echte Nederlanders zich bij de eerste keer afvroegen of zij wel genoeg zouden eten, bleek alras dat deze vorm van eten wel heel gemoedelijk en heerlijk is. De proeverijen pasten ook prima bij een korte afspraak of als hapje bij de borrel. Ook volgend jaar zullen de proeverijen in de zo mer zeker weer op onze kaart staan. Helaas was het weer in de maand augustus niet echt mooi. Maar in september brak de zon weer door en werd het terras weer zeer gewaardeerd.Tot in oktober was het mogelijk, om met de heaters aan, buiten te zitten. Iets wat wij van tevoren nooit hadden kunnen be denken. Met een beetje geluk kun nen onze gasten op deze wijze zo'n vijf maanden per jaar genieten van ons terras. Dat het nieuwe terras zo snel zou aanslaan hebben wij nooit kunnen bevroeden. Iets wat snel een succes is, kan een hype zijn en dus weer snel gaan verve len. Met ons terras zijn wij daar niet bang voor. De vele positieve geluiden, doen ons vertrouwen op een vaste aanhang, die ook volgend jaar weer van heinde en ver naar 't Graanhuys komen. Voor hen is ons terras inmiddels 'the place to be' als het mooi weer is. Wij kijken er nu alweer naar uit.

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland | 2006 | | pagina 18