[aanmemineiriiHHZëSg0i13l
Anker Timmerbedrijf
tondue
Versbakkerij Eshuis doet serieuze gooi naar
toppositie in landelijke oliebollentest
KINDERFEESTJES
KINDERDISCO y
BEDRIJFSARRANGEMENTEN
18 HART VAN HOLLAND I DE KRANT VOOR DEZUIDPLAS I 27 DECEMBER 2012
meuurt 2013
Broodje Unox Glühwein Erwtensoep Warme chocolademelk Muziek Schaatslessen Gezellige apres-schaatsbar
OjzeHUUjstijdetv
SnowWorld Zoetermeer
T:+31 (0)79 - 3 202 202
WWW. SNOWWORLD. COM
www. ankertimmerbedr ij fnl
SCHAATSEN 5,
.vlx.
Weekenden en schoolvakanties
Woensdag
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
Ovtrujb tijden.
10:00-21:00 uur
13:00 -21:00 uur
16:00-21:00 uur
ojyaauwroMM
een zak oliebollen koopt en ze vervolgens beoordeelt
op smaak, versheid, ingrediënten en samenstelling. De
oliebollentest, uitgevoerd onder ruim honderd oliebol
lenbakkers verspreid over heel Nederland, waarvan
het resultaat bekend wordt gemaakt op 28 december,
geeft ieder jaar weer een spannend competitiegevoel.
"December is bij ons altijd erg druk, met uiteraard de
Sint Nicolaas werkzaamheden, zoals het zelf maken
van boterletters, gevulde speculaas en daarnaast
nog het dagelijkse brood. Vervolgens breken direct
daarna de voorbereidingen voor Kerst aan met alle
inkopen, bestellingen, bezorgingen en winkelverkoop
die daar rechtstreeks mee zijn verbonden. Nog voor de
Kerstdagen zijn gepasseerd staan de oliebollen al weer
in de schijnwerpers en is er nauwelijks een moment
van rust geweest. "Maar we doen het met veel plezier
en kijken al weer uit naar 2013 om onze positie op
de oliebollenranglijst nog verder te verbeteren". Meer
informatie Versbakkerij Eshuis, Dorpsstraat 34,2751
BA Moerkapelle T 079 5931348.
Parallelweg Zuid 123-a 2914 LE Nieuwerkerk a/d IJssel 10180-323513 info@ankertimmerbedrijf.nl
Niet alleen het beslag is rijzende bij Versbakkerij Eshuis
in Moerkapelle. "Een gouden, zilveren of bronzen
medaille is voor 2012 misschien nog iets te hoog
gegrepen, maar een plek bij de eerste tien moet toch
wel lukken", aldus een glimlachende Henk Eshuis
vanachter zijn, speciaal voor het bakken van oliebollen,
ontworpen fornuizen.
Gevraagd naar het geheim achter de opgaande lijn,
doet Eshuis aanvankelijk mysterieus, maar na een paar
strategische vragen werd het antwoord ontfutseld.
"Geduld, de beste grondstoffen, de juiste olietempera-
tuur en passie hè", was de simpele uitkomst. De kracht
ligt, zoals zo vaak, in de eenvoud en is tevens de beste
aanpak bij het oliebollen bakken. Alleen blijft het de
kunst om alle genoemde elementen samen te smeden,
te brengen tot de lekkerste oliebol en, eerlijk is eerlijk,
de titel "ambachtelijke bakker" verdien je niet zomaar.
Jaarlijks wordt de bakkerswinkel van Henk Eshuis,
onaangekondigd, bezocht door iemand die gewoon