[aanmemineiriiHHZëSg0i13l Anker Timmerbedrijf tondue Versbakkerij Eshuis doet serieuze gooi naar toppositie in landelijke oliebollentest KINDERFEESTJES KINDERDISCO y BEDRIJFSARRANGEMENTEN 18 HART VAN HOLLAND I DE KRANT VOOR DEZUIDPLAS I 27 DECEMBER 2012 meuurt 2013 Broodje Unox Glühwein Erwtensoep Warme chocolademelk Muziek Schaatslessen Gezellige apres-schaatsbar OjzeHUUjstijdetv SnowWorld Zoetermeer T:+31 (0)79 - 3 202 202 WWW. SNOWWORLD. COM www. ankertimmerbedr ij fnl SCHAATSEN 5, .vlx. Weekenden en schoolvakanties Woensdag Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Ovtrujb tijden. 10:00-21:00 uur 13:00 -21:00 uur 16:00-21:00 uur ojyaauwroMM een zak oliebollen koopt en ze vervolgens beoordeelt op smaak, versheid, ingrediënten en samenstelling. De oliebollentest, uitgevoerd onder ruim honderd oliebol lenbakkers verspreid over heel Nederland, waarvan het resultaat bekend wordt gemaakt op 28 december, geeft ieder jaar weer een spannend competitiegevoel. "December is bij ons altijd erg druk, met uiteraard de Sint Nicolaas werkzaamheden, zoals het zelf maken van boterletters, gevulde speculaas en daarnaast nog het dagelijkse brood. Vervolgens breken direct daarna de voorbereidingen voor Kerst aan met alle inkopen, bestellingen, bezorgingen en winkelverkoop die daar rechtstreeks mee zijn verbonden. Nog voor de Kerstdagen zijn gepasseerd staan de oliebollen al weer in de schijnwerpers en is er nauwelijks een moment van rust geweest. "Maar we doen het met veel plezier en kijken al weer uit naar 2013 om onze positie op de oliebollenranglijst nog verder te verbeteren". Meer informatie Versbakkerij Eshuis, Dorpsstraat 34,2751 BA Moerkapelle T 079 5931348. Parallelweg Zuid 123-a 2914 LE Nieuwerkerk a/d IJssel 10180-323513 info@ankertimmerbedrijf.nl Niet alleen het beslag is rijzende bij Versbakkerij Eshuis in Moerkapelle. "Een gouden, zilveren of bronzen medaille is voor 2012 misschien nog iets te hoog gegrepen, maar een plek bij de eerste tien moet toch wel lukken", aldus een glimlachende Henk Eshuis vanachter zijn, speciaal voor het bakken van oliebollen, ontworpen fornuizen. Gevraagd naar het geheim achter de opgaande lijn, doet Eshuis aanvankelijk mysterieus, maar na een paar strategische vragen werd het antwoord ontfutseld. "Geduld, de beste grondstoffen, de juiste olietempera- tuur en passie hè", was de simpele uitkomst. De kracht ligt, zoals zo vaak, in de eenvoud en is tevens de beste aanpak bij het oliebollen bakken. Alleen blijft het de kunst om alle genoemde elementen samen te smeden, te brengen tot de lekkerste oliebol en, eerlijk is eerlijk, de titel "ambachtelijke bakker" verdien je niet zomaar. Jaarlijks wordt de bakkerswinkel van Henk Eshuis, onaangekondigd, bezocht door iemand die gewoon

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Hart van Holland - Editie Zuidplas | 2012 | | pagina 18